עבור לתוכן

הוספת מחיצה חדשה לשתיים קיימות. התקנת windows,עליה.חזרה למצב ההתחלתי של 2 מחיצות

Featured Replies

פורסם

לחברי יש מחשב(win xp home) בעל שני דיסקים קשיחים(דיסקים פיזיים).

כונן אחד c וכונן אחד f (כוננים d ו- e הם כונני cd / צורב).

הבעיה היא שצריך לפרמט את המחשב, מפני שחיבור האינטרנט מתנתק ללא שום סיבה ניראית לעין(הוא דיבר עם התמיכה והם הסירו והתקינו כל מיני דברים כדי לנסות לסדר את החיבור, ללא הצלחה. בסוף הם אמרו שכדי להתקין windows מחדש).

החלטנו לפרמט.

הבעיה היא שיש הרבה חומר על המחשב שאנחנו לא רוצים שילך לאיבוד.

כלומר, אם נפרמט את c , הרבה חומר ילך לאבדון.

אי אפשר להעביר את כל החומר החשוב מ- c ל- f , מפני שב- f , יש בסביבות 2 גיגה פנויים וב- c , יש עשרות גיגות של חומר(פלוס 70 גיגה פנויים).

חשבנו על partition magic.

להעביר את המקום הפנוי שב- c אל f , ואז להעביר את החומר מ- c אל f , לא מספיק טוב, מפני שעדיין יש יותר חומר ממקום פנוי ונשאר חומר שייאלץ להיתפרמט(ואת זה אנחנו לא רוצים).

חשבתי על לעשות כונן נוסף של כמה גיגות בודדים ממה שיש ב- c (בעזרת partition magic), ועליו נתקין windows מחדש.

אחרי ההתקנה של הווינדווס נחזיר את המצב לקדמותו, כלומר, בעזרת partition magic נמזג את המחיצה החדשה שלנו אל מחיצת c הישנה ושוב יהיו לנו שני כוננים, רק שעכשיו הווינדווס חדש ונקי.

נשמע לי אחלה רעיון , אבל יש בעיה אחת קטנה:

עדיין, על c (לפני הוספת המחיצה) יש windows xp חי וקיים ,האם , בעוד windows xp אחד מותקן על המחשב, יש אפשרות להתקין עוד אחד(בכונן החדש שיצרנו)?

האם אפשר להתקין pro ו- home על אותו מחשב?

אולי, לאחר יצירת המחיצה החדשה , אפשר למחוק ידנית(מתוך DOS?) את הספרייה שבה מותקן windows , וכך בעצם לא תהיה בעיה להתקין windows מחדש(בכונן החדש)?

אשמח לתגובות

פורסם

רעיון הרבה יותר טוב זה פשוט זמנית להשיג כונן נוסף לגיבויים... כי גם התעסק עם PARTITON MAGIC וכל זה על מידע חשוב בלי גיבוים זה די טמטום (אם המידע חשוב כמובן).

דבר שני, לא מומלץ להתקין WINDOWS על כונן אחד, ואז אחרי ההתקנה לשנות לו את השם (אם זה אפשרי בכלל), כי ה WINDOWS לא יעבוד.

אם כבר, כדאי לעשות כונן C חדש (לעשות מחיצה ראשונה חדשה), ולהתקין עליה את ה WINDOWS ואז למזג בצורה כלשהיא את המחיצה עם חלקים מ C הישן.

פורסם
  • מחבר

היי.

לגבי כונן חדש , אין אפשרות כזו.

בכל מיקרה, מה שאתה אומר בסוף, זה מה שחשבתי עליו.

אני מעריך שאפשר בתוכנה לבצע את זה, כלומר לומר לה שאת המחיצה החדשה שיצרתי ממקום פנוי ב- c, שהיא תהיה מחיצת c .

מה שהיה c לשעבר , שיעבור להיות כונן אחר.

זה, אני חושב, לא בעייתי.

אבל עדיין נשארת הבעיה של windows xp קיים על המחשב ואיך אפשר להתקין עוד windows xp בכונן אחר?

בקיצור, אני נשאר עם השאלות בסוף ההודעה הראשונה שלי :-)

תודה רבה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים