עבור לתוכן

סרט על ניסוי בכימיכלים שווה צפיה

Featured Replies

פורסם

גבר זה חזק ביותר ..................................

פורסם
link=topic=163114.msg1378671#msg1378671 date=1137721410]

מה זה החומר הזה טרמייט?

Thermite

תערובת של אבקת אלומיניום (או מגנזיום) עם תחמוצת של מתכות אחרות (ברזל).

אם אח שלי הכימאי היה ער היה מסביר בעברית...

פורסם

:lol:

נחמד... רק שזה לא בדיוק ניסוי בכימייה.. זה זמן איכות של פירומאנים...

האלומיניום והמגנזיום מתרכבים עם חמצן בצורה מאוד אקזוטרמית, הרבה יותר מברזל, הבעייה היא, שאיך שהאלומיניום נוגע באוויר, נוצרת שיכבה של אלומינה שמונעת את המשך החימצון. מה שקורה בסירטון זה שבגלל שהחומר הוא אבקתי, דרושה מעט מאוד אנ' כדי לפרק שיכבה של אלומינה, כדי להגיע לאלומיניום, וכשמגיעים לכמות מספיק גדולה של אלומיניום נוזלי (לא דרושה הרבה אנ' כדי להתיך גרגירים... וה"נפץ" שהם מכניסים דואג לזה...), שבא במגע עם תחמוצת, הוא קורע את החמצן מהחלודה (תחמוצת של ברזל...) ומתרכב איתו בעצמו, מה שמשחרר המון אנ' וגורם לכול התערובת להגיע ל2.5K מעלות...

פורסם

זה גם לא זמן איכות של פירומאנים!

אני כמעט בטוח שזה מתוכנית של טופ גיר, אייך?

- הקול של המונד ( הקטן ) ברקע

- עושים ניסויים משוגעים שכוללים מכוניות

- רצו לשרוף תפיזו בגלל שהיא צרפתיה

פורסם
  • מחבר

^^

כן זה משהו מוזר, זה הקול של המונד ויש שם מכונית אבל אני ראיתי את שתי העונות האחרונות ולא היה שם משהו כזה...

חוץ מזה, למה שטופ גיר יבדקו השפעה של טרמייט?

פורסם

שווווווווווווה :xyxthumbs: :xyxthumbs:

אני רוצה ליראות כזה דבר באמת

פורסם

גבר זה חזק ביותר ..................................

בהחלט חזק...

פורסם

למה שטופ גיר יענו על שאלות מדעיות ויעסקו בכימייה ::)

יש להם דברים רציניים לעשות.

וכן זה הילד מטופ גיר (כמו שלג'רמי יש תוכניות אחרות בSPEED", BBC לשמשל, אז כנראה שגם לו).

פורסם

אחד החזקים!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תערובות תרמיט הן תערובות שמורכבות מתחמוצת מתכת ואבקת אלומיניום,בהצתה תערובות אלו בוערות בטמפרטורות גבוהות מאוד,יש להן כמה וכמה שימושים תעשייתים,בעיקר ריתוך מתכות.....

אנו נשתמש בו בשביל הכיף בעיקר.... 

*תרמיט ברזל: תרמיט ברזל מורכב מחלודה(Fe2O3) בתור מחמצן ומאבקת אלומיניום בתור דלק. ניתן לנסח את התגובה שמתרחשת ככה:

Fe2O3+2Al--->2Fe+Al2O3

תרמיט הברזל מורכב מ8 גרם חלודה ו3 גרם אלומיניום(שימו לב שהאלומיניום פה בעודף,עודף האלומיניום נחוץ מכיוןן שחלק מהלאומיניום יתחמצן מהחום הרב שנפלט מהתגובה ולא מתחמוצת הברזל)

copperoxideandalframes.jpg

*תרמיט נחושת: תרמיט נחושת מורכב מנחושת חמצנית(CuO) בתור מחמצן ומאבקת אלומיניום בתור דלק. ניתן לנסח את התגובה שמתרחשת כך:

3CuO+2Al--->3Cu+Al2O3

תרמיט הנחושת מורכב מ4.5 גרם נחושת חמצנית ו1 גרם של אלומיניום...יש כאלה שממליצים להעלות את כמות האלומיניום ל1.5-2 גרם....

נלקח מפירולנד לגבי מדריך להכין אחד כזה אני יחפש..

פורסם

חזק ביותר :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

גדול

מאיפה אני מארגן חומר כזה

פורסם

תערובות תרמיט הן תערובות שמורכבות מתחמוצת מתכת ואבקת אלומיניום,בהצתה תערובות אלו בוערות בטמפרטורות גבוהות מאוד,יש להן כמה וכמה שימושים תעשייתים,בעיקר ריתוך מתכות.....

אנו נשתמש בו בשביל הכיף בעיקר.... 

*תרמיט ברזל: תרמיט ברזל מורכב מחלודה(Fe2O3) בתור מחמצן ומאבקת אלומיניום בתור דלק. ניתן לנסח את התגובה שמתרחשת ככה:

Fe2O3+2Al--->2Fe+Al2O3

תרמיט הברזל מורכב מ8 גרם חלודה ו3 גרם אלומיניום(שימו לב שהאלומיניום פה בעודף,עודף האלומיניום נחוץ מכיוןן שחלק מהלאומיניום יתחמצן מהחום הרב שנפלט מהתגובה ולא מתחמוצת הברזל)

thermite.jpg

*תרמיט נחושת: תרמיט נחושת מורכב מנחושת חמצנית(CuO) בתור מחמצן ומאבקת אלומיניום בתור דלק. ניתן לנסח את התגובה שמתרחשת כך:

3CuO+2Al--->3Cu+Al2O3

תרמיט הנחושת מורכב מ4.5 גרם נחושת חמצנית ו1 גרם של אלומיניום...יש כאלה שממליצים להעלות את כמות האלומיניום ל1.5-2 גרם....

copperoxideandalframes.jpg

נלקח מפירולנד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים