עבור לתוכן

בעייה בגודל של הארד דיסק .

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם:

- אני יודע שאת השאלה שאני עומד לשאול שאלו הרבה לפני ואולי לחלק מחברי הפורום היא תראה מצחיקה ... אבל חיפשתי בהיסטוריה

ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי ולכן אשאל אותה ...

- קניתי הארד דיסק של חברת WD 160 גיגה SATA וההתקנה של הווינדווס מזהה אותו כ 130 גיגה . פיצלתי את ההארד דיסק לשני כוננים

אחד של 40 ואחד של 90 השאלה היא איך אני יכול למחזר את הקיבולת המקורית שאמורה להיות להארד דיסק 160 שזה עוד 30 גיגה

שנעלמו לי . ?

תודה מראש לכל מי שעוזר !

פורסם

השאלה הזאת כבר נשאלה ונענתה פעמים רבות.

אתה צריך SP1 כדי לזהות יותר מ-130GB, ותוכנה כמו Partition Magic כדי להוסיף את המחיצה השניה לראשונה.

דרך אגב, הת'רד הזה אמור להיות בפורום אמצעי איחסון.

פורסם

למערכות ההפעלה של מיקרוסופט (בעצם זה לא כלכך בעייה של מערכת ההפעלה, אלא יותר של מערכת ניהול הקבצים), יש גודל מקסימלי שהן מסוגלות לטפל בו. זה נובע מהצורה שבה נכתבות הטבלאות של הקבצים והסקטורים שלהם בדיסק. בFAT16 זה עד כמה ג'יגות בודדות, FAT32 זה בערך עד 40 ג'יגה, אולי קצת יותר, NTFS זה עד 136 ג'יגה בערך. אין לבעייה הזת פיתרון. מה לעשות שיש לכל שיטה מגבלות...

כדי לפתור את הבעייה הזאת יש כל מיני תוכנות, שאכן נמצאות בחבילות ההרחבה של מיקרוסופט.

נראה לי שזה דומה לקטע של התמיכה במעבדים מרובים: מערכת XP Home לא תומכת ביותר ממעבד אחד, אבל XP Pro מאפשר גם 2 (ככה שDual Core על XP Home זה בזבוז כסף..... זה פשוט לא מתיחס לשני...): פשוט שככל שהטכנולוגיה מתקדמת, פותרים את הבעיות האלה...

(למשל, בתקופה שFAT16 שלט, לא היינו זקוקים ליותר מכמה מגהבייטים, ועכשיו יש אפשרות לאכסן דיסק די וי די שלם של 9 ג'יגה, ועוד מעט גם הקרן הכחולה ודומיה, ככה שנוצר הצורך לטיפול בקיבולות איכסון גדולות מאד, ואנשי התוכנה (גם אני בעתיד.....) ימצאו פתרונות חדשים........

פורסם

ל-FAT32 ול-NTFS יש מגבלה זהה לגודל מחיצה. גודל המחיצה המקסימלי במערכות קבצים אלה הוא 2TB (כלומר: 2048GB), כמדומני.

המגבלה של 130GB היא מגבלה של Windows XP. הבעיה הזאת נפתרה ב-Windows XP SP1, וגם ב-Windows 2000 SP4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים