עבור לתוכן

כרטיס טלוויזיה.מהו?

Featured Replies

פורסם

אני לא חושב שהכרטיס הזה טוב עבור זה. אני לא יודע בדיוק איך הוא בנוי מבחינת חומרה, אז אני לא בטוח. בכל מקרה- אפילו לא באה איתו תוכנה לצפיה בטלווזיה.

למרות שבעקרון אתה צודק- ולכן אפשר להסתפק בכרטיס מסך עם VIVO. ככה שאם יש לך במקרה כרטיס מסך שיש בו VIVO זה יהיה טוב (אני מניח שאין לך כי אז לא היית שואל אבל שיהיה).

אני חושב שבתקציב הנ"ל הכרטיס הכי טוב הוא ה Leadtek WINFAST tv2000 xp expert. אם יש לך כוונות להשתמש בתוכנות צד שלישי גם ה LIFEVIEW FLY VIDEO PRIME 34 FM יהיה טוב.

פורסם

כן, אבל הבעיה עם VIVO זה שכשתרצה להעביר למחשב ווידאו מהצלמה לא יהיה לך את הצ'יפ, ויהיו את הבעיות האלו עם הקידוד.

ולכרטיסים שהצעת יש טיונר שהוא לגמרי לא שימושי (אלא אם כן אתה חובב ערוץ 33 :silly:) ואני לא מבין למה לשלם עליו, כשאתה

בכלל לא הולך להשתמש בו (רק בשביל התוכנות ?).

בכל מקרה, מצאתי עוד מוצר, אבל אני לא יודע אם הוא כולל מקודד (אבל הרזולוציות שבפמרט דיי גבוהות)

http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1322&scat=256&tcat=28 -חנות

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Product_Id=144533 -יצרן

פורסם

אם אתה לא מתכוון ללכוד ולקודד סרטים בזמן אמת (ולשם כך עדיף שיהיה כרטיס שיודע לעשות זאת בחומרה), אין לך שום סיבה לקנות "כרטיס טלוויזיה" כלל.

אתה פשוט משלם על טיונר שאתה בכלל לא משתמש בו (הרי אתה הולך לחבר את הממיר של הכבלים\לווין ל-video in) ולכן כל כרטיס מסך עם VIVO יעשה בדיוק את אותו הדבר.

פורסם

OK אם אני מבין נכון, אז היתרון של לכידה וקידוד סרטים באותו הזמן הוא שהתוצר הסופי שעשית לו capture תופס פחות מקום,

ואם לא הייתה כזאת אפשרות, התוצר הסופי היה לוקח כמה GBים טובים \ בזמן התהליך של הקידוד והלכידה היו נלקחים הרבה יותר משאבי מערכת

(בשביל להשלים את הקידוד) = ומכאן גם ההגבלה על האיכות ?

אני הולך להקליט משהו כמו שעה~ במצלמה, ואז להעביר את זה למחשב. מה היתרון בכרטיס שיודע לעשות את זה מבחינת האיכות

של הווידאו שמתקבל ? (אני לא מדבר מבחינת מקום כי יש לי הארדיסק דיי גדול).

פורסם

אין שום הבדל באיכות, ההבדל היחיד הוא שכרטיס טלוויזיה שיודע לקדד וידאו בחומרה (והכוונה היא לכרטיסים היקרים, לא אלה שעולים 250-300 שקל) לא מסתמך על המעבד, בעוד בכל דרך אחרת (כרטיס טלוויזיה זול, כרטיס מסך עם VIVO) אתה תהיה תלוי בעוצמת המעבד שלך.

פורסם

אם אתה לא מתכוון ללכוד ולקודד סרטים בזמן אמת (ולשם כך עדיף שיהיה כרטיס שיודע לעשות זאת בחומרה), אין לך שום סיבה לקנות "כרטיס טלוויזיה" כלל.

אתה פשוט משלם על טיונר שאתה בכלל לא משתמש בו (הרי אתה הולך לחבר את הממיר של הכבלים\לווין ל-video in) ולכן כל כרטיס מסך עם VIVO יעשה בדיוק את אותו הדבר.

אוקיי, אבל זו בכל זאת הפתרון הנוח ביותר עבור בן אדם שאין לו כרטיס מסך עם VIVO. אם יש תכנון להחליף כרטיס מסך אולי כדאי לחכות. אבל אם לא- זה הפתרון. גם אם לא משתמשים בטיונר. אל תשכח שאלה כרטיסים שנועדו עבוד העניין. יש להם כניסה לאודיו (לחלק), תוכנות יעודיות וכו'.

פורסם
  • מחבר

וואו,טיפה התבלבלתי :kopfpatsch:

זה מה יש:קניתי לא מזמן כרטיס מסך ATI RADEON 9550 וכאשר יכולתי לקנות את אותו הכרטיס גם עם VIVO אמר לי המוכר שזה לא כדאי ולא משתלם,לכן לא קניתי(אני מצפה בקוצר רוח שמישהו ינחם אותי ויגיד שטוב שלא קניתי ולא הפסדתי הרבה... :xyxthumbs:).אי לכך אין לי VIVO ואני לא מתכוון להחליף עכשיו כרטיס מסך.

לפי מה שהבנתי הטיונר הוא לא הכרחי למי שרוצה לחבר YES\HOT אבל אין כזה דבר כרטיס טלוויזיה שנמכר בלי טיונר.

לכן אני אשמח לדעת לאיזה כיוון של כרטיסי טלוויזיה ללכת-מה אמין יותר,על מה אני לא אצטער אם אקנה. אין לי שום רצון לערוך סרטים ולהעביר ולקודד,אני רוצה להדליק טלווזיה,לכבות(אם אפשר שהיא תתכבה לבד לאחר פרק זמן מסויים עוד יותר טוב)שוב להדליק ושוב לכבות.

שוב:אני לא מתפשר על איכות לכן אני נע בין 250-320 ש"ח.אשמח לדעת אם כדאי לי ללכת על ה-leadtek winfast tv 2000xp expert שהרבה ממליצים עליו.

פורסם

אוקיי, אבל זו בכל זאת הפתרון הנוח ביותר עבור בן אדם שאין לו כרטיס מסך עם VIVO. אם יש תכנון להחליף כרטיס מסך אולי כדאי לחכות. אבל אם לא- זה הפתרון. גם אם לא משתמשים בטיונר. אל תשכח שאלה כרטיסים שנועדו עבוד העניין. יש להם כניסה לאודיו (לחלק), תוכנות יעודיות וכו'.

דההה

אני לא מתפשר על איכות לכן אני נע בין 250-320 ש"ח.

א. 250-300 זה התחום הזול ביותר, כך שלא ברורה לי ההצהרה שלך של "אני לא מתפשר על איכות, ולכן.."

ב. כל כרטיס זול ב-250 שקל (עם שימוש בתוכנה חיצונית, כמובן, כמו DScaler) יעשה עבודה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

לא ניסחתי את עצמי נכון אבל זאת בדיוק הייתה הכוונה שלי:"כרטיס שיעשה עבודה מצויינת"

עכשיו התחלתי להבין את העיקרון,בלי התוכנה לעריכת סרטים והעתקתם מחירי הכרטיס צונחים.ואם אני לא טועה זאת בדיוק הסיבה שכרטיסי LIFE VIEW נמכרים ב180 ש"ח-הם מגיעים בלי תוכנה.

אם אני ארצה להשאיר לעתיד אופצייה של העתקת קטעי סרטים(בצורה חובבנית,לא משהו מסיבי) כדאי לי כבר ללכת על

http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tv2000xp_expert_1.shtml

או שאני יוכל גם להעתיק סרטים עם כרטיס של LIFE VIEW ותוכנה שאני אוריד?

כדי לא לשאול עוד שאלות מיותרות,אז במידה ועדיף למטרות כאלה ללכת על LIFE VIEW אשמח אם תמליץ לי ספציפית על אחד בבקשה.

פורסם

אני ביצעתי מספר הקלטות (מוידאו ומהממיר של הכבלים) עם כרטיס שכזה. הכל עבד מצויין, כולל דחיסת xvid בזמן אמת (על רזולוציה של 640x480, נדמה לי), עם מעבד Barton 2500.

אתה לא צריך שום תוכנה, יש תוכנות צד-שלישי חינמיות ומצויינת (הרבה, הרבה יותר טובות מכל תוכנה שמגיעה עם הכרטיסים האלה במילא).

למען האמת, יש אפילו פלאגין ל-winamp שיודע לעבוד עם כל capture device (הכרטיסים האלה נחשבים capture devices, גם תוכנות כמו ה-MSN Messenger יזהו לך אותם כמו מצלמת רשת ותוכל "לשדר טלוויזיה" לאנשים..), כולל deinterlacing, שאני משתמש בו ממש ברגע זה..

פורסם
  • מחבר

מילפורד,תודה רבה על העזרה,נראה לי שאני אלך על הכרטיס הזה (כמובן אם תאשר ) :Dtp://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tv2000xprm_1.html

הוא בא בלי תוכנה ובלי רדיו(אני מאמין שזה לא הכרחי),את התוכנות שצריך לפחות כדי לצפות בטלוויזיה אשמח אם תעזור לי או תיתן לי קישור,זה יקצר לי את הדרך למרות שבסוף אני אמצא ;).ככה אני אחסוך לי קצת כסף על הכרטיס,עדיין יקבל איכות כמו בכרטיס שעולה יותר עם תוכנה מיותרת,אקנה לי עוד כונן קשיח ואם בעתיד יהיה לי רצון לקודד ולהעתיק סרטים אז גם יהיה לי מקום ואמצעים.

אם אתה רוצה אני אשמח לשמוע מה זה de-interlacing ואם אין לך כח בשעה שכזו וזה הסבר ארוך,אז שוב תודה ולילה טוב :xyxthumbs::sleep:

פורסם

הכרטיסים היקרים יותר (800 ש"ח ומעלה.. כל אלה) לא יקרים בגלל התוכנה, אלא בגלל שהם כוללים de-interlacing וקידוד mpeg בחומרה.. מה שלדעתי דיי מיותר במעבדים של ימינו..

אני לא יכול ממש להמליץ לך על שום כרטיס ספציפי כי היחיד שניסיתי הוא מה שיש לי, lifeview זול (שבכלל קיבלתי בחינם..)..

http://deinterlace.sourceforge.net/

פורסם
  • מחבר

ואתה מרוצה מהכרטיס הזול?מהאיכות,מהאמינות,יציבות,מהיכולות,מהתוכנות צד שלישי?

אני שואל כי בד"כ בחנויות המחשבים מליצים משום מה על LIFEVIEW ולאו דווקא על LEADTEK.

אז אולי באמת כדאי ללכת על LIFEVIEW אמין שעושה את העבודה מצויין.

פורסם

כבר אמרתי- מבחינת חומרה שני הכרטיסים בערך באותה רמה. ההבדל הוא בתוכנה. במידה ואתה משתמש בתוכנה כגון Dscaler זה לא ממש משנה.

אם לחוץ לך על ה 100 שקל, לך על ה lifeview.

אם אתה מעדיף לקבל כרטיס עם באנדל תוכנה יותר טוב קצת (יש גם כניסת אודיו על הכרטיס שזה יותר נחמד), לך על הלידטק (רק האקספרט, ל XP יש ציפ' מיושן, ה BT878A).

בתכלס- אני מאמין שעם שניהם תקבל בערך אותה תוצאה. קנה כרטיס, תוריד Dscaler, ותראה טלווזיה. היא תיראה בערך אותו דבר עם שניהם.

אני לא יודע מה ההגדרה שלך לאיכות. אך לדעתי היא כוללת את כל שאר הפרמטרים הבאים שאמרת.

יציבות- תלוי בתוכנה. בסך הכל רובן מספיק יציבות. החומרה יציבה- זה בטוח.

יכולת- שניהם באים עם פחות או יותר יכולות. ושוב- תלוי מה התוכנה תפיסה עושה עם הכרטיס.

תוכנות צד-שלישי- מה הקשר לכרטיס? בשניהם תוכל להשתמש בהן. לשני השבבים השונים שיש בשני הכרטיסים יש תמיכה זהה ע"י תוכנות צד שלישי. שניהם גם נחשבים דיי איכותיים.

בקיצר, בסך הכל זו שאלה של עד כמה הכסף לחוץ לך. כי להגיד שאם מסכמים הכל הם בדיוק אותו דבר- זה לא נכון. הלידטק קצת עדיף. אבל עם שניהם אפשר להגיע לאיכות צפיה דיי זהה.

הסבר על deinterlacing יש פה:

http://web.archive.org/web/20021225145158/www.mentor.org.il/reviews/wintv/wintv-3.shtml

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=9

ןמילפורד, מה ה Plug In שאתה משתמש בו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים