עבור לתוכן

קוארקים

Featured Replies

פורסם

מישהו מוכן לנדב לי הסבר? (ואם זה קישור אני אודה לו אם זה יוכל להיות בעיברית. ^_^)

פורסם

אני אגיד לך מה שאני יודע בכלליות על קוורקאים, אבל זה רק מה שאני זוכר, אז אחרים ישלימו.

קוורקאים הם החלקים הבונים את הפרוטונים. כל פרוטון בנוי משלוש קוורקאים. יש שישה סוגי קוורקאים שבמקום להעניק להם שמות לועזיים מסובכים ושוברי שיניים החליטו לקרוא להם בפשטות: למעלה, למטה, תחתון, עליון, מוזר ומקסים. האטומים שונים אחד מהשני בגלל הקוורקאים השונים שנמצאים בהם והסידור השונה של הקוורקאים. הקוורקאים הם לא החלקיקים הקטנים ביותר בטבע, למקרה שחשבת כך. החלקיקים הקטנים ביותר בטבע כנראה טרם התגלו לאדם, אולם החלקיקים הקטנים ביותר המוכרים כיום הם הפוטונים. זה מה שאני יודע בקצרה, חכה לאחרים שיתנו לך קישורים וכו' מגוגל בטח.

פורסם

קוארק אפ (או למעלה) הוא החלקיק הכי קטן שנתגלה מבחינת גודל (מבחינת מסה כל חלקיקי הכוח חסרי מסה),

לאמר נתגלה זו תהיה טעות כי הוא לא נצפה באופן ישיר (קוארקים לא יכולים להתקיים לבד בכלל, ברגע שהם נפרדים הם מתפרקים לחלקיקים אחרים)

לא כל החלקיקים בנויים מקוארקים, יש קבוצת חלקיקים שנקראת לפטונים (האלקטרון והניטרינו נמצאים בה) שמהווים חלקיקים אלמנטריים בפני עצמם

דוגמאות לחלקיקים המורכבים מקאורקים (דרך אגב חלקיקים כאלה נקראים הדרונים) הם הניטרון והפרוטון, אבל קיימים הרבה סוגים של חלקיקים שכאלה

פורסם
  • מחבר

יש קשר בין המטען של החלקיק המורכב לבין הקוארקים שלו?

פורסם

כמובן הקורקים מתחלקים לבעלי מטען 1/3 ולבעלי מטען 2/3 (בפלוס ומינוס)

פורסם
  • מחבר

כמובן הקורקים מתחלקים לבעלי מטען 1/3 ולבעלי מטען 2/3 (בפלוס ומינוס)

רגע אז פרוטון מורכב משלושה קווארקים בעלי מטען 1/3 חיובי?

הוא גם יכול להיות מורכב מאחד 1/3 ואחד 2/3 חיוביים?

והחלקיק ההופכי של הפרוטון מורכב משלושה 1/3 בעלי מטען שלילי? (או 2/3 + 1/3 שליליים)

פורסם

אני לא יודע בדיוק למה זה ככה, אבל הוא מורכב משני 2/3 חיוביים ו1/3 שלילי אחד

האנטי חלקיק מורכב מהאנטיקוארקים האלה (זה גם ההבדל בין ניטרון לאנטי ניוטרון, הקאורקים הפוכים)

פורסם
  • מחבר

ואיך מתחלקים המטענים הללו?

כלומר, איזה מטען יש ללמעלה? איזה לקסום? וכו'..

ד"א, מישהו יודע את השמות באנגלית?

פורסם

אתה צריך ללמוד פיסיקה קוונטית... שתי הרצאות ואתה מפסיק עם השאלות האלה לכל החיים!

(היום הייה מבחן בפיסיקה 3 :jump1:)

אחרי שתראה איך מגיעים ל"בניית" הטבלה המחזורית ותלמד את משוואת שרדינגר... :-X

פורסם

ועד אז -המודל הסטדנרטי של החלקיקים האלמנטריים:

smc.gif

הערה: שמתי לב עכשיו שהתמונה הזו מ94 שנה לפני שגילו את הקוארק האחרון (top) שנחזה כבר ב65 על פי המודל הזה

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מזה כלום. :smile1:

מזה ניוטרינו?

מזה מאון?

מזה טאו?

מזה W Plus/Minus

ה- Zero נמצא בכוח המשיכה? או גם בכוח החלש?

מזה הזירו בכלל?

מזה גלאון?

אולי בכלל תסביר לי תטבלה הזאת? ^_^

פורסם

עזוב רק תסתכל על המטענים של הקוארקים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים