פורסם 2005 ביוני 2120 שנים מישהו מוכן לנדב לי הסבר? (ואם זה קישור אני אודה לו אם זה יוכל להיות בעיברית. )
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים אני אגיד לך מה שאני יודע בכלליות על קוורקאים, אבל זה רק מה שאני זוכר, אז אחרים ישלימו.קוורקאים הם החלקים הבונים את הפרוטונים. כל פרוטון בנוי משלוש קוורקאים. יש שישה סוגי קוורקאים שבמקום להעניק להם שמות לועזיים מסובכים ושוברי שיניים החליטו לקרוא להם בפשטות: למעלה, למטה, תחתון, עליון, מוזר ומקסים. האטומים שונים אחד מהשני בגלל הקוורקאים השונים שנמצאים בהם והסידור השונה של הקוורקאים. הקוורקאים הם לא החלקיקים הקטנים ביותר בטבע, למקרה שחשבת כך. החלקיקים הקטנים ביותר בטבע כנראה טרם התגלו לאדם, אולם החלקיקים הקטנים ביותר המוכרים כיום הם הפוטונים. זה מה שאני יודע בקצרה, חכה לאחרים שיתנו לך קישורים וכו' מגוגל בטח.
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים קוארק אפ (או למעלה) הוא החלקיק הכי קטן שנתגלה מבחינת גודל (מבחינת מסה כל חלקיקי הכוח חסרי מסה),לאמר נתגלה זו תהיה טעות כי הוא לא נצפה באופן ישיר (קוארקים לא יכולים להתקיים לבד בכלל, ברגע שהם נפרדים הם מתפרקים לחלקיקים אחרים) לא כל החלקיקים בנויים מקוארקים, יש קבוצת חלקיקים שנקראת לפטונים (האלקטרון והניטרינו נמצאים בה) שמהווים חלקיקים אלמנטריים בפני עצמםדוגמאות לחלקיקים המורכבים מקאורקים (דרך אגב חלקיקים כאלה נקראים הדרונים) הם הניטרון והפרוטון, אבל קיימים הרבה סוגים של חלקיקים שכאלה
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים מחבר כמובן הקורקים מתחלקים לבעלי מטען 1/3 ולבעלי מטען 2/3 (בפלוס ומינוס)רגע אז פרוטון מורכב משלושה קווארקים בעלי מטען 1/3 חיובי?הוא גם יכול להיות מורכב מאחד 1/3 ואחד 2/3 חיוביים?והחלקיק ההופכי של הפרוטון מורכב משלושה 1/3 בעלי מטען שלילי? (או 2/3 + 1/3 שליליים)
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים אני לא יודע בדיוק למה זה ככה, אבל הוא מורכב משני 2/3 חיוביים ו1/3 שלילי אחדהאנטי חלקיק מורכב מהאנטיקוארקים האלה (זה גם ההבדל בין ניטרון לאנטי ניוטרון, הקאורקים הפוכים)
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים מחבר ואיך מתחלקים המטענים הללו?כלומר, איזה מטען יש ללמעלה? איזה לקסום? וכו'..ד"א, מישהו יודע את השמות באנגלית?
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים אתה צריך ללמוד פיסיקה קוונטית... שתי הרצאות ואתה מפסיק עם השאלות האלה לכל החיים!(היום הייה מבחן בפיסיקה 3 :jump1:)אחרי שתראה איך מגיעים ל"בניית" הטבלה המחזורית ותלמד את משוואת שרדינגר... :-X
פורסם 2005 ביוני 2120 שנים ועד אז -המודל הסטדנרטי של החלקיקים האלמנטריים: הערה: שמתי לב עכשיו שהתמונה הזו מ94 שנה לפני שגילו את הקוארק האחרון (top) שנחזה כבר ב65 על פי המודל הזה
פורסם 2005 ביוני 2220 שנים מחבר לא הבנתי מזה כלום. מזה ניוטרינו? מזה מאון? מזה טאו? מזה W Plus/Minus ה- Zero נמצא בכוח המשיכה? או גם בכוח החלש? מזה הזירו בכלל? מזה גלאון? אולי בכלל תסביר לי תטבלה הזאת?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.