עבור לתוכן

רישיון לרכב איך? מתי? וכמה?

Featured Replies

פורסם

אני עוד מאט 17 (כרגע 16 וחצי) ולפי המידע מאתר של משרד התחבורה:

דרגה 02

סוג רשיון נוסעים פרטי + פרטי דו שימושי +

חשמלי + מדברי ומסחרי

עד 4000 ק"ג + אוטובוס זעיר

פרטי - כאשר מסיעים עד 8

אנשים למעט הנהג + גרור

עד 1500 ק"ג +טרקטורון

גיל מינימלי ללימוד 16.5

גיל מינימלי למבחן מעשי 17

גיל מינימלי לקבלת רשיון 17

מס' שיעורים מינימלי 28

תנאים נוספים

ניתן להסיע 8 נוסעים מלבד הנהג.

בהיתר מרשות הרישוי ואחר סיום קורס עיוני לאוטובוס זעיר,

מותר להסיע בו עד 15 נוסעים

כלומר אני כבר עכשיו יכול להתחיל ללמוד. מה עלי לעשות על מנת להתחיל אני צריך ללכת לבית ספר לנהיגה או מה? תסבירו לי קצת.

נ.ב.

גפ כמה כל העסק הזה עולה בערך?

פורסם

להתקשר למורה כלשהו (המלצות מחברים) ולהתחיל ללמוד

שיעור אולי בערך 80 שקל כאשר חייבים מינימום 28 שיעורים

כל טסט זה איזה 400 שקל

תאוריה איזה 100 שקל

פורסם

שמעתי שהעלו את מחירי שיעורי הנהיגה... וזה ידוע שאפשר להתחיל ללמוד בגיל 16.5 אבל להיבחן רק בגיל 17.

אתה צריך תופס ירוק כדי להתחיל, אפשר להוציא אחד כזה בכל מקום של נציגות מ.מ.ס.י שעושים מנופול על הדבר הזה :-X.

פורסם
  • מחבר

טוב ואיך לדעת לאיזה מורה לפנות?

והתכוונת שהכל עולה 400 או שזה 80*28+400+100 זה המחיר הסופי?

פורסם

היתה רוצה 400 העסק הזה יקר,80 כפול 28 [מנימום] =2240 תאוריה זה 120 וסטס +-400 שקל.

אמור לצאת בקירוב 2850.. עם אתה צריך יותר שיעורים אז תעשה תחישוב...

פורסם
  • מחבר

קיצר 3000 יספיקו במקרה ואני לא צריך יותר שעורים

כוס עמוק הלך לי הכסף למחשב חדש :bash::pissed:

פורסם

שיעור 80-100.

תיאוריה- 113.

כל טסט- "ביטוח" למורה נהיגה שלך- אצלנו באיזור לוקחים 300.

החל מטסט שני- אגרה של 113 + תשלום למורה נהיגה שלך.

אחרי שעברת טסט- 131 שקל אגרה ע"מ שתוכל להתחיל לנהוג.

איזה מורה? תשאל חברים שלך או תלמידים משכבה מעליך שכבר הוציאו רישיון וגרים לידך.

אין טעם להתחיל עכשיו, תתחיל שלושה חודשיים לפני ותגיד למורה שלך שיעשה מה שצריך כדי שתגש ביום ההולדת שלך לטסט(אם זה מה שאתה רוצה), אחרת זה סתם נגרר.

בהצלחה.

נ.ב: לי כבר יש רישיון! טסט שני, כמו הטובים ביותר! :yelclap:

פורסם

להתחיל ללמוד אתה יכול באמת בגיל 16.5, אבל לגשת לטסט אתה יכול רק בגיל 17. לא כדאי להתחיל ללמוד ישר כשאתה בן 16.5, כי 28 שיעורי החובה (וגם הקצת מעבר שבד"כ עושים) לוקחים חודשיים-שלוש בד"כ, 4 לכל היותר. בטוח לא 6. אז אם תתחיל חצי שנה לפני שתוכל לגשת לטסט, זה סתם יימרח הרבה זמן, ואתה תגיע למכסת השיעורים מוקדם, ואז המורה שלך סתם יעשה לך שיעורים מיותרים בשביל שלא תשכח עד הטסט את מה שלמדת, ואתה בסוף סתם תבזבז כסף.

עדיף להתחיל ללמוד מעשי איזה חודשיים לפני ה-17, וגם אם לא מספיקים לסיים ביום שמלאו לך 17, לא נורא. תמשיך קצת אחרי ותיגש לטסט מהר, בלי לחכות סתם עד שהגיל יגיע.

בכל אופן, כמו שאמרו, בשביל להתחיל ללמוד מעשית, כל מה שאתה צריך לעשות זה להתקשר למורה נהיגה מומלץ ולקבוע שיעור ראשון. המחיר לשיעור ולטסט, אגב, תלוי במורה. תשאל חברים או אחים גדולים או אחים גדולים של חברים על מורים טובים, קח את המספר, ותתקשר. לא חושב שיש עוד הרבה דרכים חוץ מזה לדעת על מורים טובים.

חוץ מלמידה מעשית, אתה צריך לעשות גם למידה תאורטית למבחן התאוריה. יש תמיד בקשר לזה ויכוח אם לעשות את התאוריה לפני שמתחילים ללמוד מעשית, כך שאתה כבר לומד עם ידע תאורטי ואז יותר קל, או לעשות את התאוריה אחרי שמתחילים ללמוד מעשית, וכך הלמידה המעשית עוזרת לך במבחן התאוריה. לדעתי: זה לא משנה. כך או כך, התאוריה קלה מאוד, ובשיעורים המורה ילמד אותך מספיק טוב גם אם לא תהייה לך תאוריה.

בכל מקרה, בשביל לגשת למבחן התאוריה אתה צריך:

א. ללכת ל-מ.מ.ס.י ולהוציא משם "טופס ירוק". הוצאת הטופס הזה לא עולה כסף. חשוב לזכור להביא תעודת זהות, וכדאי לבוא עם מראה נורמלי, כי יצלמו אותך שם, והתמונה הזאת תופיע על הטופס הירוק שמדפיסים במקום, וגם על הרישיון עצמו שתקבל אחרי שתעבור את המבחן המעשי.

ב. עם הטופס הירוק ללכת לאופטימטריסט (לא צריך רופא עיניים, מספיק אופטימטריסט בחנויות משקפיים וכו'), לעשות בדיקת עיניים מהירה (עניין של דקה-שתיים), ולקבל חתימה של האופטימטריסט על הטופס הירוק שתעיד על הראייה שלך. הבדיקה הזאת עולה בד"כ בסביבות ה-50 שקל, תלוי באופטימטריסט. כמו-כן, אתה צריך ללכת עם הטופס הירוק לרופא המשפחה ולהחתים אותו עליו שאין לך בעיות רפואיות אחרות שימנעו ממך לנהוג. יכול להיות שגם פה תצטרך לשלם לרופא, תלוי בקופת החולים שלך וההסדרים איתה. יש גם עוד איזה טור רפואי שאתה צריך למלא בעצמך על המצב הרפואי שלך. רצוי למלא שם הכל ב"לא", אם אתה לא רוצה שיעשו לך בעיות. כמובן, זאת בהנחה שבאמת אין לך את הבעיות הרפואיות המצויינות שם. הכוונה שלי היא שאם למשל פעם לפני שנים רבות היה לך כאב ראש, לא צריך למלא את השאלה של "האם אתה סובל ממיגרנות?" ב-כן. הם שואלים על תופעות חוזרות ובעיות רציניות.

ג. ללכת לבנק הדואר ולשלם אגרה של 113 שקל. את האגרה הזאת אתה משלם על כל מבחן תאוריה שתעשה וגם על כל מבחן מעשי שתעשה, חוץ מהמבחן המעשי הראשון שעליו לא משלמים.

ד. עם הטופס הירוק החתום ע"י האופטימטריסט ורופא המשפחה, ועם הקבלה על תשלום האגרה בבנק הדואר, אתה הולך לסניף משרד הרישוי הקרוב לביתך ונבחן במבחן התאורטי. רק אחרי שתעבור אותו, תוכל להביא את הטופס הירוק למורה שלך והוא יוכל להזמין לך טסט.

ועכשיו, אחרי כל זה, בכל זאת אתן כמה הערות בקשר למועד התאוריה:

- אם תעשה את התאוריה אחרי שתתחיל ללמוד, המורה שלך יוכל לתת לך חומרי לימוד למבחן התאוריה במחירים מוזלים, וגם הלמידה המעשית עצמה תעזור לך קצת.

- לא כדאי לדחות את מבחן התאוריה לשיעורים מאוחרים (וגם המורה שלך יגיד לך את זה), כי לפעמים יכול לקחת למורה חודשים מאז שהוא מזמין לך טסט ועד שהוא מקבל אותו, וכאמור, הוא לא יכול להזמין טסט עד שלא עברת תאוריה. אז רצוי לא לדחות את התאוריה מעבר לשיעורים הראשונים, אם אתה רוצה לקבל טסט באותו זמן שבו תסיים ללמוד מעשית.

פורסם
  • מחבר

ונגיד ויש לי בעיות ראיה זה לא מפריע? בתנאי שאני מוציא משקפיים

ומה אם פרופיל?! זה גם משפיע על הוצאת הרישיון?

פורסם

בעיות ראייה לא מונעות הוצאת רישיון (ברוב המקרים: משקפיים וכו'). אני מניח שפשוט האופטימטריסט רושם את זה על הטופס הירוק, ואז, על הרישיון עצמו, יהיה לך רשום "חייב בהרכבת משקפיים בעת נהיגה" או משהו כזה. אל תתפוס אותי במילה בקשר לפרוצדורה, כי לי אישית אין בעיות כאלה אז אני לא בטוח איך זה בדיוק הולך. מה שבטוח, אני מכיר אנשים עם משקפיים שיש להם את ההגבלה הזאת על רישיון. אז משקפיים לא מונעות רישיון.

פרופיל רפואי של צה"ל לא קשור ולא משפיע על הרישיון בשום אופן או צורה. מה שמשפיע זה רק החתימה של הרופא והאופטמיטריסט, והתשובות שלך על השאלות שהם שואלים בטופס הירוק.

פורסם
  • מחבר

משקפיים הייתי בטוח שלא משפיע רק רציתי לוודא בעצם גם אבא שלי נוהג אם משקפיים

בקשר לפרופיל מוזר תמיד אמרו לי שפרופיל של צהל אם יש לך מתחת ל 23 אין מצב שאתה מוציא רישיון אז רציתי לדעת טוב תודה שאתה אומר לי

פורסם

בקשר למה שאמרו לך על הפרופיל: הזוי לחלוטין... :screwy:

קודם כל, אין כזה דבר פרופיל 23. הדברים הכי קרובים לזה בפרופילים הרפואיים של צה"ל זה פרופיל 24, שזה פרופיל זמני שאומר שהמצב הרפואי שלך עוד לא הוגדר בצה"ל, והוא יוגדר בהמשך, אחרי טיפולים או בדיקות נוספות, ופרופיל 21, שזה אומר "לא כשיר לשירות בצה"ל" (פטור מצה"ל).

אבל כמו שאמרתי, אין שום קשר בין פרופילים רפואיים בצה"ל לבין הוצאת רישיון הנהיגה. שום קשר. למעשה, אני מכיר אישית אדם עם פרופיל 21 רפואי שהוציא רישיון.

אולי התכוונו שאם הבן אדם קיבל פרופיל 21, הבעיות הרפואיות שלו כ"כ קשות שהן בטח ימנעו ממנו גם להוציא רישיון. אבל זה לא גורף. כל מקרה לגופו. יכול להיות שהבעיות באמת רציניות וימנעו גם רישיון, אבל כמו שהדגמתי, יכול להיות שלא.

ואם עוד לא היה לך צו ראשון וקבעו לך פרופיל, אל תצפה יותר מידי לפרופיל 21, אלא אם כן באמת יש לך בעיות רפואיות רציניות. הם לא נותנים לכל אחד 21 רפואי.

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי תודה

פורסם

21 זה כבר נפשי.

פורסם

21 זה פרופיל.

יש פרופיל 21 נפשי, שמתקבל בגלל בעיות נפשיות המונעות ממך לשרת בצה"ל, או פרופיל 21 רפואי, שמתקבל בגלל בעיות רפואיות המונעות ממך לשרת בצה"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים