עבור לתוכן

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. Started by makakit,

אני הולכת לקנות מחשב חדש. יש לי הרגשה שהישן והמערכת סטריו שלי מתו בגלל בגלל קפיצות מתח עליות וירידות... רציתי לדעת איך אני בוחרת אל פסק. האם אני בוחרת את האל פסק לפי הספק של המחשב? עוד שאלה היא האם כל אל פסק הוא גם מייצב מתח. תודה רבה מראש לעונים

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  2. Started by CyberSpider,

שלום חברים, ברשותי אל פסק אדוויס SL2000, אחריות נגמרה מזמן. קיבלתי אותו עם מצברים חדשים יחסית (לא מקוריים, אולי בני חצי שנה) וכשפתחתי אותו הבנתי שלא השתמשו בו כלל או מעט מאוד. בתקופת הרצה של חודשיים בעומס אפסי הוא היה מתחמם פעם בשבוע, המאוורר היה נכנס לפעולה והכל היה נרגע. אך לפני שבועיים התווסף לחום גם ריח די מסריח והמארז פשוט רתח! נתתי לו להתקרר, פתחתי אותו וגיליתי שמצברים בהריון: כיף חיים, יהיו לי הרבה מצברים קטנים ל-UPSים אחרים החלטתי שאי אפשר לתת למצברים להשאר איפה שהם ויש לפרקם החוצה. וזה לא היה קל כמו שחשבתי - בגלל ההתנפחות, המצברים סירבו בתוקף לכל שיכנוע אפשרי (גם פטיש לא היה משכנע מספיק): נו, שוין, איפה הדרמל שלי, הכי כיף להפריע לשכנים הבטלנים ב-9 ב…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. שלום , קניתי מחשב חדש הכולל - 1. מעבד 6600 2. לוח אם ASUS P5K-E 3. זכרונות 4GB 4. כרטיס מסך 8800 GT 5. ספק כח אנרמקס ליברטי 500W עכשיו ישנם בעיות של חוסר יציבות , לפעמים המחשב לא מדליק את המסך ( כל החיבורים של הספק לכרטיס מסך וכו' מחוברים..) נכנסתי לבדוק לפי המפרט שלי באתר של ASUS את הצריכה של המחשב והספק כח המומלץ לדעתם וזה מה שקיבלתי - לא מצליח להבין איך הוא הגיע לצריכה של 650W , הספק שלי רק 500W. לדעתכם זו הסיבה לבעיות ? תודה. [attachment deleted by admin]

4. עד לפני שבוע הכל היה בסדר, אבל עכשיו כשאני מנסה לצאת ממצב שינה של וינדוס 7 המחשב לא מתעורר גם אם אני לוחץ על מתג ההדלקה, אלא אני צריך להוציא את התקע מהחשמל ולחכות קצת, ורק אז הוא נדלק. אחר כך עולה מסך שאומר לי שבוצע כיבוי לא תקין ורק אח"כ עולה הוינדוס מחדש. השאלה שלי - האם זו נראית כמו בעייה בספק הכוח? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  5. Started by stas_y,

היי שלום יש לי בעייה המאוורר של ספק מתחיל לעבוד רק כאשר אני נותן לו סיבוב ראשוני עם היד ז"א הוא לא מופעל אוטומטית זה בעייה במאוורר ? צריך להחליף ספק או אולי רק את המאוורר שלו ? תודה

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  6. Started by TinMan,

פירסמתי בטעות בפורום ציוד הקפי. זה שייך לפה. אפשר לקבל תשובות? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=209052.new#new

• 2 תגובות
    • 840 צפיות
  7. יש לי שתי בעיות עם הזיווג של שניהם... א. הכרטיס דורש חיבור 6 פינים כמו הכרטיסים החדשים של PCIE ולא קיבלתי איתו מתאם . מאיכן אפשר להשיג אחד כזה ? ב. האם הספק הנ"ל אמור להספיק לכרטיס ? אני יודע ש 480W אמורים להספיק אבל האם המתח עצמו שהוא מוציא מספיקים לכרטיס ?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום רב: אתמול הייתה אצלינו הפסקת חשמל איזורית בקריית אתא. תוכנת ההורדה של מכשיר האל פסק שברשותי, UPSMON Pro, מוגדרת להכניס את המחשב אוטומטית למצב hibernate אחרי 3 דקות או אם רמת הטעינה של הסוללה נמוכה מ-40% או כאשר האל פסק מתריע שהסוללה שלו עומדת להתרוקן. עם תחילת הפסקת החשמל, החלטתי מיד להעביר ידנית את המחשב למצב hibernate ולאחר שהמחשב נכבה, לכבות את מכשיר האל פסק. כאשר החשמל חזר, הדלקתי את מכשיר האל פסק והערתי את המחשב ממצב hibernate, אולם כאשר שולחן העבודה של Windows 7 החל להופיע, נדהמתי לגלות כי התוכנה ממשיכה להתריע על הפסקת חשמל ולזהות את מכשיר האל פסק כאילו הוא עדיין עובד על סוללה, והמשיכה לספור לאחור עד להורדת המחשב. כיבוי והפעלה מחדש של תוכנת ההורד…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אז ככה זו המערכת שיש כבר חצי שנה ברשותי נכון להיום המערכת רצה עם ספק EZCOOL 300 REAL שהעובר מהמחשב הקודם. המערכת ממוקמת בתור HTPC ומחוברת למסך LCD בסלון. ‏Intel Core 2 Duo E8400 Asus P5QL-E ‏2x2GB OCZ Reaper HPC Edition DDR II 1066 MHz‎ ‏‏Sapphire HD 4670 512MB DDR3 לאחר החלפת הספק יוחלף לHD 4890 WD10EADS 1TB LG GH22NS30 x22 Black התופעה היא כזו אך ורק במשחקים שאני משחק ברזולוזציה שמעל 1366X768 ומעלה עד 1920X1080 בהגדרות מקמסימליות יש לי פרק זמן מוגבל שאני יכול לשחק עד שאני מאבד תצוגה.זאת אומרת אני שומע סאונד אבל על המסך רשום שאין סיגנל.מה שנפתר על ידי ריסט ידני או שהמשחב עושה אותו אוטומטי,כמו כן עד שהמשחק קורס הזמן הוא משתנה,ז"א המשחק יכול לרוץ דקה אחת ולקרוס ולעומת זאת…

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  10. Started by einpoklum,

לי מארז SilverStone Kublai KL-02, בן 5. את דגם הספק שלי איני זוכר בע"פ, אעדכן בערב. מותקנת אצלי במארז בערך אותה חומרה לאורך כל התקופה (לפני שנה הוספתי כונן קשיח נוסף וזה הכל): מעבד AMD עם מאוורר stock, גרפיקה on-board, לוח ללא מאוורר (וזה כל מה שנוגע לאוורור ורעש). על כל פנים, מזה כחודשיים-שלושה אני נתקל בתופעה של רטט מכאני מרעיש: תדירות אחת של כמה עשרות Hz נדמה לי, ומעליה תדירות של 0.2 Hz בעוצמה. כאשר אני מזיז קצת את המארז, או לפעמים סתם טופח עליו, הרעש מפסיק; ולאחר זמן מה (יכול להיות חצי שעה, או שעה, או יותר) מתחדש בהדרגה. מה יכולה להיות הסיבה לכך, לדעתכם?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, 1. משום מה ה-PWR_LED של המארז(6A19 הידוע) הוא ברוחב 3 פינים, כאשר רק 2 החיצוניים באמת ממולאים בפין. בלוח האם שלי, הוא דורש חיבור ברוחב 2 פינים בלבד. אני יודע שאני יכול לשבור את ה-PWR_LED של המארז וככה "בכוח" לשים את 2 הפינים, אבל אני רוצה להימנע מזה אם אפשר. יש מתאם פשוט מרוחב 3 פינים ל-2 פינים? 2. בלוח שלי ראיתי שיש חיבור אחד למאוורר(מלבד המעבד)- SYS_FAN, אבל אני רוצה לחבר 2 מאווררים למערכת שלי(אפילו םא היא לא צריכה 2, אבל כבר קניתי מאוורר 12 ס"מ) וכרגע אני לא יודע איך לחבר את המאוורר הקדמי שלי. יש הצעות?

• 5 תגובות
    • 978 צפיות
  12. קניתי מחשב שגודל המארז שלו לא מתאים למקום שיש לי בשבילו. המקום הוא בתןך ספריה מעץ ויש לי גובה של 45 ס"מ. האם יש מארז שמתאים מבחינת הגודל. לפי מה שראיתי אין הרבה מארזי Midi בגודל של 43 ס"מ. האם כדאי להגיע לגדלים קטנים יותר?

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  13. ובכן לדעתי אחרי חפירה קטנה בנושא אני מבין שרוב הספקים הטובים היום באים עם אקטיב PFC ללא אפשרות ניטרול.אז מה עושים כל בעלי האל פסק שהוא לא סינוס טהור?? אני לא אלך עכשיו לקנות את סדרת SMART שעולה פי 2 ממה ששילמתי רק בגלל אותה פונקציה מעצבנת בספק.אז איפה יש פיתרון. OCZ ENERMAX כל החברות הגדולות במחירים הסבירים בין ה 500 ל 600 שקל עובדות עם אקטיב PFC. אז מה עושים? אשמח לקבל תשובות.

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  14. Started by etelsh4,

יש לי במארז 3 מאווררים לא קשורים לכלום, כאילו הם של המארז, שלושתם לא עובדים... בדקתי עם מאוורר אחר שעובד והכנסתי אותו לאחד מהחיבורים שאחד המאווררים לא עובד וגם המאוורר החדש שחיברתי לא עובד...מה קורה פה?

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. Started by Zoltrix,

שלום לכולם, טוב אז מדובר במחשב של חבר של אחי, וקצת קשה לי לעזור לו כי: 1. לא ראיתי את המחשב מעולם 2. קשה לו להסביר בדיוק מה הולך שמה כי הוא לא הכי מבין אבל למרות זאת אני חושב שאפשר לעזור לו ואני אנסה להיוועץ בכם פה, המפרט שלו הוא: AMD Athlon 64 3500+ 2.2Ghz 2x512mb Geil Value DDR400 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 Asus EN8800GTS 320MB WD 250GB NEC DVDRW 80mm case fan 90mm cpu fan ספק גנרי של 500W [של חברת BOXER] וגם מארז כזה לפי מה שהוא אומר כל הרכיבים קרובים להכל [הגיוני כי ה 88GTS הוא כרטיס ענקי] והטמפרטורת עבודה של הרכיבים במארז מאוד גבוהה. לפי איך שזה נשמע אז הספק הגנרי דיי מצליח לספק את המתח והזרם הדרוש למערכת. בספציפקציות של הספק מופיע שהספק נותן 3.3 וולט על 28 אמפר 5 וולט ע…

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  16. Started by rotemab,

שלום כולם! לאחר חיפוש מייגע בפורומים לא מצאתי את התשובה.. הזה הנה העניין. מפרט המחשב: ספק כוח TOPOWER SilentEZ 700w מעבד Core 2 Quad Q9550 @2.83Ghz מעבר לזה יש לו שני מאווררים במארז, 6 ג'יגה ראם, והארד דיסק אחד. כל זה בן 3 וחצי שנים, עבד נפלא תמיד. לפני כמעט שנה שידרגתי את הכרטיס הקודם (QuadroFX1400) לכרטיס מסך eVGA Nvidia GeForce GTX570. הכל עבד נהדר בתקופה זו עד שלפני יומיים בעת הרצת FARCRY3 (שעבד לפני זה) פתאום המחשב נתקע עם BSOD, וסרב להעלות את מערכת ההפעלה כאשר מדי פעם בעת ניסיון ההדלקה הכרטיס מסך עשה רעשים משוגעים. המסך של הBIOS עולה וגם מסך ההתחלה של ווינדואוס - ואז זה קורס. עשיתי מספר בדיקות: * העברתי את ההארדיסק מהמחשב הבעייתי למחשב אחר - והכל עבד מצויין. * העברת…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. היי, לאחרונה התפגר לי הספק כוח, ושמתי עין על ה-Seasonic M12II 620W. יש לי מחשב עם לוח DFI Lanparty p45 t2rs, ושמעתי שיש בעיית תאימות מסויימת בין הספק ולוחות אם של DFI. גוגל לא מספר הרבה, אבל מצאתי את זה: http://www.overclock.net/power-supplies/48476-seasonic-problems-wirh-dfi-lanpartys.html השרשור די קצר, ומדבר בעיקר על לוחות nf4. רציתי לשאול אם מישהו מריץ בהצלחה קומבינציה של זוג הרכיבים הנ"ל. תודה.

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  18. Started by limer,

ברשותי לוח אם מדגם :Gigabyte GA-MA78LMT-US2H ומארז שמגיע אם ספק מדגם: ANTEC NSK2480 ללוח אם יש חיבור של 8 פינים אך לספק יש חיבור רק של 4 פינים האם עליי להחליף ספק כח אם חיבור של 8 פינים או שיש באפשרותי להשתמש בספק הנוכחי ולחבר ללוח רק 4 פינים במידה ועליי להחליף ספק האם כל ספק סטנדרתי יכנס למארז הזה ? במידה ועלי להחליף ספק הייתי מעוניין להמלצה על ספק המפרט הוא : AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, מאוור Scythe Shuriken Rev B, ANTEC NSK2480 HTPC Black or Silver צורב LG GH22 SATA x 22 Black, Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Patriot 2GB DDR3 1066Mhz CL7, Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Tomerm,

היי לכולם. יש לי מארז של THERMALAKE מסוג ARMOR MX וכן ספק כח של HEC מסוג UB420. במארז יש את הקירור הבא : מאוורר גדול בחלון צד ובקדמת המחשב שמכניסים אוויר, פתח למעלה וכן מאוורר אחורי שמוציאים אוויר. בנוסף גוף קירור על המאבד ועליו מאוורר 12mm וכן המאוורר של הכרטיס מסך עובד על 100 אחוז. ואני לא מתעסק עם OC. הבעיה היא שהמחשב שלי מפעיל את עצמו מחדש כל כמה זמן שאלתי היא האם יכול להיות שהכרטיס מסך שלי מתחמם ייתר על המידה ולכן המחשב מאתחל את עצמו (HD 4850)? או אולי הספק לא מספיק חזק בגלל כל המאווררים ולכן כל כה זמן יש נפילת מתח ? הצעות ייקבלו בברכה.

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  20. אהלן, יש לי מארז ANTEC P150 וספק כוח של ANTEC 430W, ישנה בעיה שאני מחבר IPHONE או HD נייד ליציאות הקדמיות והם לא מספקות כנראה מספיק מתח ואני נאלץ לחברם לאחוריות. מישהו נתקל בבעיה דומה, יש פיתרון? האם זו בעית ספק/מארז/לוח אם? איך ניתן למדוד בעזרת FLUKE את המתח שיוצא? תודה

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. Started by ben060,

אחרי חודשים שלא חיברתי את המחשב הישן החלטתי לחבר אותו שנית וכאן ישנו קטע מוזר בעת נגיעה במארז או במקלדת אני מתחשמל לא יודע למה מה שאני יודע שכבל הארקה מחובר ותקין יש עוד סיבות לחשמל הסטטי הזה?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Os.Master,

קודם כל המפרט שלי בצד עכשיו נעבור לבעיה נתחיל מזה שיש לי 7 מאוררים במארז הזה 3 שמגיעים איתו עוד אחד שהוספתי קידמי גם של ANTEC SPEED 3 השקוף למי שיודע על מה אני מדבר במעבד בספק כח ובכרטיס מסך עכשיו עם כל המפרט החייתי שיש לי אני מתבאס ממנו בגלל המארז אני לא יכול לעשות לו OC רציני והסיבה היא דלת המארז ברגע שצידו של המארז פתוח הטמפ' של המעבד 32 מעלות במנוחה כשמארז סגור הוא יכול להגיע ל 45 במנוחה כמובן גם יש לכם פיתרונות אולי?

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  23. Started by spider272,

קניתי היום תספק enermax 550w naxn והוא מיתחמם ויש לו Air Guard והוא לא עושה כלום..מה אני עושה?אפשר להגביר לו תמהירות או שהוא חייב אוטומטי

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  24. היי! קודם כל עליי להתנצל מפני שהנושא הזה זלג מהפורום תמיכה טכנית, אחרי שראיתי שמדובר בבירור בבעיית ספק החלטתי להתייעץ עם הנוכחים כאן לגבי הבעיה - עד היום הייתה לי מערכת כזו: Q9300 8GB - 800MHZ לוח GA-965P-DS3 HD7770 הכל עבד מעולה עם הליברטי 400W. לפני כמה ימים רכשתי לוח ,מעבד וזכרונות חדשים על מנת לשדרג את המערכת הקיימת: I7 - 3770K לוח Z77X-D3H Corsair 2X4GB - 1600MHZ בעבודה עם המערכת החדשה יש לי פריזים בהפעלה של הווינדוס עם הLIBERTY 400W כאמור. כניסיון חיברתי ספק HEC 500W ולא מופיעות לי בעיות יותר. האם הליברטי חלש מהHEC ויכול להיות שזה הפיתרון ? הרי אני יודע שהליברטי הרבה יותר איכותי ממנו. גם בדרישות ספק לכרטיס מסך נדרש ספק 450W לפחות. יכול להיות בכלל שפ…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  25. http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDNews&op=Story&ndns_id=6300 ראיתם את זה? מסתבר שהבטחון של סיסוניק בסדרת PRIME החדשה גובר. זאת אחריות ארוכה משמעותית מ-lifetime (סוף חיי המוצר).

דיונים חדשים בפורומים