עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. איך אפשר לדעת האם הבעיה בכרטיס מסך או במסך ?

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. Started by א,

מקווה שזה תת הפורום הנכון, לא מצאתי מקום יותר טוב. כאמור, אני מחפש פתרון לחיבור 4 מסכים במקביל. המטרה היא לא לקבל 4 תצוגות זהות, אלא שולחן עבודה מורחב. יהיה בשימוש למסחר בשוק ההון, כאשר בכל מסך יהיה חלון אחר מתוכנה מסויימת. אני לא יודע מה הדגם המדוייק של כרטיס המסך, אם זה קריטי אבדוק וארשום. מה הפתרון האידיאלי? תודה מראש!

3. במעבר ממסך CRT למסך TN, במספר סרטים הופיעו ריבועים סגולים וירוקים. לאחר ניסיונות רבים הכוללים הסרת והתקנת דרייברים, וכן התקנת קודקים, להפתעתי הרבה, הפתרון היה בשינוי "איכות הצבעים" מ-32 ביט ל- 16 ביט. ניתן לציין, שאני משתמש בחיבור אנלוגי. האם תופעה זו מאפיינת מסכי TN ו/או חיבור אנלוגי?

• 4 תגובות
    • 944 צפיות
  4. Started by anni,

זה מסך 19 של פיליפס דגם 190B9CB בצידי המסך רואים שהצבע דהוי ולא אחיד גם אם יושבים ממש מול המסך ולא זזים אפשר להרגיש שינוי בצבע וחוסר אחידות בפינות המסך. רק במרכז המסך הצבע הוא לבן ובצדדים רואים שהצבע משתנה. יש חוסר אחידות גם בצבעים בהירים אחרים אבל זה מורגש בעיקר בצבע הלבן. המסך נקנה לפני שבוע. עכשיו, אין לי מושג אם זו בעיה או שככה זה במסכי אל סידי? לפני זה עבדתי עם מסך CRT רגיל וההבדלים שמים וארץ לטובת ה- CRT ואני מתחילה קצת להצטער שקניתי את המסך. מה עושים?

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by Guy950,

שלום שלום, קניתי לעצמי את המסך 2333HD של סמסונג שמשמש לי גם כטלוויזיה וגם כמסך מחשב. בנוסף למסך הזה בניתי מערך של 2 מסכים במחשב ושניהם עובדים מצויין מלבד שבמסך החדש כשאני נעזר בתוכנת תמונות שמגיעה עם הווינדוס, משום מה הרקע שבתוכנה ניהיה צהוב והתמונה גם כן. כשאני מעביר את החלון של התוכנה למסך השני הצבעים חוזרים להרגלם. המוזר הוא שרק בתוכנה הזאת זה קורה, כשאני פותח תמונות בתוכנות אחרות הצבעים של התמונה נשארים זהים כמו במסך השני וגם צבעי התוכנה לא משתנים, איך זה יכול ליהיות שהתוכנה משנה צבעים במסך א' ובמסך ב' לא? לממש את האחריות של המסך?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום רב, הבעיה היא כזו: הצבע הלבן של המסך בהיר- בוהק מדי, מה שגורם לאי נוחות בעיני וכאב במצח. לא מדובר בבעיה של קריאה או ראייה של אובייקטים על המסך, הראות היא טובה, אך לאחר מספר דקות בגלל שהלבן הוא כזה זוהר ודומיננטי מתחילה הרגשה של אי- נוחות בעיניים. הבעיה אינה מגיבה לנסיונות הגדרה, ניסיתי לשחק עם הcontrast וה brightness גם בOSD של המסך עצמו וגם בהגדרות של ה ATI CATALYST, מה שאומנם מוריד מסך כל איכות הצבע ויכולת רואי נמוכה יותר, אך למעשה הצבע הלבן- למשל בדפדפן או בתוכנת וורד של מייקרוסופט נשאר דומיננטי ובהיר באופן לא נוח.... אשמח אם מישהו יוכל לומר לי איך לטפל בבעיה הזו, אף על פי שקראתי שלסוג המסך הזה ישנה בעייה של בהירות...[br]פורסם בתאריך: 7.05.2009 בשעה 01:40:06…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by guyishai,

שלום לכולם, גם אני כמו הרבה מהפורום קניתי את ה-2007WFP, ובינתיים מרוצה מאוד. יש לי רק ספק אחד לגבי תופעה שאני לא בטוח בכלל אם היא בעיה: בכל המסך, לא רק באיזורים מסוימים, הצבע מעט "מחוספס". קשה לי להגדיר את זה בדיוק, פשוט אם מסתכלים מקרוב על איזור של צבע אחיד, הצבע לא חלק לחלוטין, אלא מנוקד מעט באופן מאוד עדין. אני זוכר שכשבדקתי מספר מסכים בחנות כדי לראות שאין פיקסלים שרופים, ראיתי שיש את החספוס הזה אצל כולם. האם זה משהו שקיים בכל LCD? אם זה בעיה, איך ניתן לתקן אותה? אני כמובן עובד ברזולוציה הטבעית, ומחובר ב-DVI. בתודה מראש, גיא.

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  8. Started by user57202,

האם יש בעיה בהצגת צבע שחור במסך הזה ? כי הוא מוצג כאילו שמסתכלים עליו מהצד ואני מדבר בהשוואה למסך LCD אחר רגיל עם פאנל TN של BENQ שמציג שחור בצורה נורמלית האם יש לי בעיה או שזה רגיל ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by user57202,

לבעלי המסך : האם הצבע השחור משנה גוונים (נראה כאילו הוא מבריק) כאשר משנים מבט במסך ? או שזה רק אצלי וזה תקלה ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Peri228,

שלום לכולם, היום לפי המון המלצות שקראתי בפורום, התחדשתי במסך Dell 2312. חיברתי אותו עכשיו ללפטופ ובנקודות מסוימות, טקסט שחור מופיע עם נקודות ירוקות מרצדות עליו. זה לא קורא בסרטים למשל, אבל טקסט, אייקונים וכו' מלאים בשחור. המסך מחובר בכבל HDMI>DVI אל הלפטופ - Asus UX31A. רעיונות יצירתיים לפני שאני ניגש לחנות להחליף?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם . אני מחזיק מסך samsung 931bw ואני מפסוט ממנו חבל זמן... אבל בסרטים ולפעמים בתמונות קורה שהצבע עור יוצא קצת זוהר ומוזר איך אני יכול לסדר אתזה בלי לשנות יותר מדי בהירות מסך (עד שהתרגלתי...) תודה רבה לכולם והמשך יום טוב ...

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  12. Started by tiger2014,

שלום רציתי לשאול לאיזה פרופיל ICC כדאי להגדיר את המסך? ו

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. עידכנתי את הווינדוס ונכנסתי סתם לתמונה ואני רואה שהיא בגווני צהוב כזה. אבל כל הצבעים במחשב בסדר, זה רק כשאני נכנס לראות תמונה...(לוחץ דאבל קליק על תמונה והיא נפתחת דרך ווינדוס) בפוטושופ הכל רגיל גם כן.. הנה תמונה להמחשה (מקווה שגם אתם רואים את הצהוב וזה לא רק אצלי במסך) מה עושים ואיך זה בכלל קרה?? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  14. שלום, מחשב Lenovo Edge 11 נשבר לי המסך והזמנתי חדש מאיביי. המסך נשלח מאנגליה והוא מתוצרת MJK (יצרן מוכר?) אחרי ההחלפה שמתי לב שהצבעים קצת דהויים\מתים. ניסיתי לשחק קצת עם כיול צבע של ווינדוס 7, אין שינוי משמעותי וכשפניתי למוכר הוא טען שזה מסך תחליפי ואף אחד לא התלונן על הצבעים. יש אפשרות נוספת לשנות את הצבעים?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by tidan27,

שלום ברשותי מסך של dell u3014 המסך מחובר למחשב intel skull nuc minipc באמצעות כבל mini dp ל- dp אני מפעיל סרטון כלשהו ביוטיוב מגדיל את המסך עומד עם הסמן של העכבר על הסרטון והצבעים נראים חיים וברגע שאני מזיז את הסמן של העכבר כלפי מטה הצבעים הופכים להיות דהויים(חיוורים) מה הסיבה ?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  16. Started by MasterDK,

שבת שלום חברים, יש לי שתי מסכים LG Flatron L1760TR LG Flatron L1753TR הראשון מחובר DVI השני VGA אני לא מצליח לסדר בהם את הצבעים שיראו אותו הדבר. בגלל שאני עובד עם קוד אז הרקע של ה IDEים הוא לבן ואני ממש רואה שוני בין הלבן בכל אחד מהם. אשמח להצעות. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  17. Started by סולל הדרך,

אודה לבעלי הנסיון צג 1750 עולה 1150 עם בהירות 250 וניגודיות של 500 והרבה חוות דעת טובות צג 1717 עולה 1050 עם בהירות 250 וניגודיות 600. אין חוות דעת לכאורה מדובר בצג עדיף. אם כך מדוע הוא זול יותר? האם למשהו יש נסיון עם ה1717 ויכול לחוות עליו דעה? סולל

18. Started by סולל הדרך,

אני מעוניין לקנות צג פשוט וזול. מצאתי את האופציה הנ"ל שמחירה סביב ה1000 ש"ח עם זמן תגובה של 4מ"ש בהירות וקונטרסט סבירים. אם במקרה יש את הצג למישהו אשמח לשמוע פרטים. נכנסתי לאתר אל היצרן ולא מצאתי את הדגם הזה, חיפוש בגוגל מצא תוצאות רק מהארץ, מה שאומר שזה מסך סיני עם מדבקה. קצת מפחיד לקנות מוצר שאתה לא באמת יודע מי יצר אותו. מה דעתכם? האם יש אופציות זולות סבירות אחרות? (אני חייב דגם עם רמקולים) איך אפשר באמת לדעת שמדובר בזמן תגובה של 4מ"ש , אולי רק הדביקו עליו מדבקה והוא 8 או 12 בכלל? האם יש דרך בייתית לבדוק את זה. ושאלה אחרונה האם עדיף ספק פנימי או חיצוני. לינק למסך: http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=8446947 תודה

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by benjo_s,

מטרת המסך לעבודה ממושכת מול המסך כשרוב הזמן יהיה למטרת גלישה + משחקים ... תודה.

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  20. Started by hw_joe,

אשמח על המלצותיכם המבוססות (ועדיף : הבלתי-תלויות) לגבי צגי 20'-24' המותאמים למשחקים. תודה מראש hw_joe

• 17 תגובות
    • 3.9k צפיות
  21. במה אתם משתמשים ועל מה הייתם ממליצים תודה

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  22. לא בדיוק סכנת נפשות, אלא סכנה לחווית המשתמש ראיתי מספר מסכים 22" Wide, אהבתי את אפקט ה Gloss שיש במסך LG (למשל), התמונה נראת חדה יותר, מבריקה יותר וחיה יותר. השאלה היא עד כמה חסרון ה Gloss, המתבטא בהשתקפות, משמעותית. כאשר ראיתי את המסך בחנות, ההשתקפות של הנורות ושל אלמנטים אחרים (כמו אנשים ומדפסות..) מאוד הפריעה לי, מצד שני, כאשר ראיתי את המסך בבית (לא שלי לצערי), ההשתקפות לא היה משמעותית כלל. שאלתי היא, במידה ובבית לא תהיה לי תאורה מאחורי המסך (אלא רק בתיקרה שמעל, באופן רגיל), האם ההשתקפות תהיה זניחה, או שעשוייה להיות משמעותית, כמו בחנות (שהיתה מוארת היטב..) ? תודה.

• 8 תגובות
    • 969 צפיות
  23. Started by tidan27,

שלום! ברשותי מסך של דל על המסך מגיע ציפוי שנקרא 3h מה תפקידו של הציפוי הזה והאם הוא מגן מפני שריטות?

24. אלן אלן למרות שאני רשום פה הרבה זמן זה פוסט ראשון. ברוך הבא לי. אני עובד על שני מסכים תקופה ארוכה כך שאני כבר לא יכול אחרת. יש לי כרגע מסך 17" דק (1280/1024) ולידו 19 CRT גוסס. חשבתי שבמקום לקנות שטוח נוסף - לקנות שטוח שהוא גם wide. כרטיס המסך שלי - GIGABYTE RADEON 9600 PRO. יציאה רגילה + DVI לפני שאבצע את ההחלטה (אני קשה בקטעים האלו) אני רוצה לברר מספר דברים. 1 - האם יש בעיות בהינתן כרטיס המסך הזה, להניח את 2 המסכים אחד ליד השני ? האם יכול להיות מצב שאני לא מצליח להגיע עם ה wide לרזולוציה הטבעית שלו ? 2 - בהנחה שה wide הולך להיות המסך הראשי - עד כמה זה מציק (אם בכלל) בסרטים לראות גם סרטים בפורמט wide וגם רגילים ? האם בכל הרצה של פורמט שונה מההרצה האחרונה יש …

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  25. Started by pet4a,

כשאר המסך המצב PIVOT הוא נוטה שמאלה, לא בצורה קצינות ובכול זאת מפריע לי. מישהו מכיר את התופעה? האם זה מכוסה ע"י האחריות של דל ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים