מסכי מחשב
מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות
15,875 דיונים בפורום זה
-
שבת שלום לכולם, מישהו יכול לעזור בבקשה עם איזה לינק למאמר שמסביר איך לכייל את המסך הזה? קניתי את המסך ביום שישי ומאז קשה לי לקרוא את הטקסט. הורדתי את הצבעים כמו שהיה כתוב פה באחד הTHREADים אבל זה עדיין לא עוזר. יש דרך לגרום לWIN XP להראות את הTEXT באתרים ובכלל בכל מקום בגדול יותר??? תודה רבה צח
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי את המסך המדובר ובאופן כללי אני מאוד מרוצה אבל במקרה התחלתי לקרוא היום על הנושא של השגת המיטב ממסכי מחשב באמצעות כיול נכון וממה שכתוב בכמעט כל אתר שנראה שמבין משהו בנושא מציעים לעשות כיול באמצעות Colorimeter. אפשר אמנם להוריד פרופילים שאנשים אחרים יצרו עבור המסך המדובר אבל למיטב הבנתי ישנם הבדלים אפילו בין יחידות שונות של אותו הדגם. דבר אחר ששמתי לב שכמעט ולא ציינו באף אתר זה באילו הגדרות של Contrast/Brightness הם השתמשו. במסך המדובר הגדרת ברירת המחדל היא 50 מתוך 100 בשני הפרמטרים ואין ציון של סולם המדידה... לשאלתי: [list type=decimal] [*]האם יש דרך אפקטיבית לכייל את המסך בלי Colorimeter? [*]מה הדרך הנכונה לכוון את ה- Contrast/Brightness כדי שלבן ירא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי אשמח לקבל עצות איך לכייל מסך של מחשב נייד כראוי. lenovo e330 . תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מבקש את עזרת אלו המתמצאים בנושא (מבלי לפגוע ) כיצד מבצעים כיול צבעים, קונטרסט, וכו' למסך DELL 2007WFP . האם ניתן לבצע פרוצדורה זאת לבד או האם עלי להעזר במומחים בעלי מקצוע, מה האפשרויות העומדות בפני.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השעה טובה ומוצלחת רכשתי דל 2209 מפנדה במחיר אטרקטיבי, אני חייב לציין. יש איזה תוכנות שעוזרות בכיול, איזון של הצבעים ובבדיקת פיקסלים ? בדגם המצויין על המסך הוא DELL 2209 WAf rev01 מישהו יודע מה ההבדל בין הדגם הנ"ל ל DELL 2209 WA?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שאלת השאלות. ובטח שאלת השאלות עבור אנשים שזה קריטי עבורם מאוד - כחובבי צילום HIGH LEVEL מה שנקרא.. רוב התעסוקה שלי היא עם פילם ש"ל, אבל יש גם תמונות דיגיטליות וצבעוניות - מה לעשות... אז איך? איך? איך? ושוב - איך? איך להגיע למייטב הכיול של המסך - כך שהצבעים המצולמים - הם הצבעים הנכונים שאני רואה גם על המסך שלי? (יש לי DELL U2311H על כ.מסך 460GTX) קראתי ב : http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm והוצאתי את הICC משם, וניסיתי לכוון את המסך לפי הקאסטום שהם מציעים והICC שלהם (יוצא זוועה אגב, קצת WB כחול...) לפעמים הכיול הוא פשוט תעסוקה סיוטית. אפשר להיתקע עליו שעות. יש אפשרות של כיוון צבעים דרך הNVIDIA של הכ.מסך. ויש את הCOLOR MANAGEMENT של הWINDOWS (אני על ווינדוס…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי כיילתי את המסך שלי ואני מחפש דרך לדעת אם הוא באמת בערכים הנכונים של הכיול , אם הבהירות נכונה או הצבעים נכונים ב preset כזה או אחר כי יש כמה שנראים לי נכונים אבל לא יודע מי מהם הוא המדויק . אני מחפש תוכנה או דרך להציג את הנתונים בטבלה , כמו כאן לדוגמא - http://hwzone.co.il/reviews/graphics/20inch/10 הטבלאות הפרבוליות . אשמח אם תוכלי לעזור לי , אני לא בטוח שכאן הוא המקום הנכון לשאול את זה , אשמח אם תפנו אותי למקום מתאים יותר . תודה ושבת שלום נדב .
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך Dell 2007 WFP ואני רוצה לכייל אותו (למרות שרואים מעולה לטעמי) . איך אני עושה את זה ? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, ותודה שנכנסתם, מה זה בעצם כיול? ואיך אני מבצע אותו? (פחות או יותר הבנתי שזה שיפור איכות המסך, אשמח אם תרחיבו לי את הידע). בתודה גדולה מראש!
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אני אמור לקבל מחר את המסך הנ"ל. מספר שאלות: 1. מה הכיול הבסיסי המומלץ למסך הזה? ברור לי שזה משתנה ממסך למסך אבל אני מחפש הגדרות בסיסיות שסביבן אני אשחק. 2. אשמח להסבר על מדיניות הפיקסלים השרופים של דל. 3. חוץ מכיול, בדיקת פיקסלים שרופים וזליגת אור (איך עושים את זה?) יש עוד דברים לבדוק\להגדיר בעת קבלת המסך החדש? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, קראתי כבר מספר מאמרים על כיול, אבל לא ממש הלך עם אף אחד מהם. קראתי גם ביקורת של מישהו, ששם 50% bright ו 59% contrast. זה נראה סביר בהתחלה, אבל כשמעבירים בין המצבים זה נראה ממש כהה ואפור. יש מישהו פה שהתנסה עם המסך ויכול להמליץ על כיהול טוב? או מאמר ברור שיעזור להגיע לרמת כיול סבירה? כל עזרה תתקבל בשמחה!..
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כאמור קניתי את המסך לפניי כמה ימים . הכל טוב ויפה אבל בסרטים אני קצת מתאכזב . את המסך קניתי בגלל איכותו וכו' . אבל משהו מוזר לי ורמת הסרט גם שהיא P720 או P1080 עדיין לא רואים ממש HD כמו שאני רואה למשל בYES במסך הטלוויזיה שגם תומך FHD . השאלה שלי אם יש אפשרות לכוון את המסך מחשב להתקין דרייבר או משהו כזה כדי להגיע לרזולוציית FHD אמיתית בסרטים כמו שאני רואה במסך הLCD בשידור HD . תודה וכל עזרה הכי קטנה תעזור לי מאוד .
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח, רכשתי מסך למחשב מדגם Dell u2311h עבור משחקים, צפיה בסרטים וכן עריכת תמונות. במסך שנתיים היה ברשותי מחשב Apple iMac '27, לו מסך LED איכותי. באשר למסך ה-Dell קראתי במספר אתרים אודות המלצות לכיולו, רובן סובבות אודות הורדת ה-Brightness לאזור ה-30/35, שינוי ה-Preset ל-Custom RGB ושינוי של ערכי ה-R/G/B בהתאם וזהו פחות או יותר. לאחר ה"כיול" הנ"ל התצוגה עדין כהה לטעמי, גם כאשר אני מעלה את ה-Brightness חזרה. שמתי לב למצב Gamma המאפשר שני מצבים: PC או MAC - במצב MAC התמונה הופכת בהירה יותר (לא ראיתי אפשרות אחרת לשינוי ידני של ה-Gamma), יחד עם זאת אין לי מסך רפרנס אחר לאמת כי מדובר בפלט מדויק יותר, בדקתי עם iPod Touch עם בהירות תקינה (גם כן רפרנס...) והתמונה…
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
אני מעונין לבצע עיבודים על תמונות דיגיטליות וחשוב לי שמה שאני רואה על המסך יהיה תואם את מה שיודפס בסוף. כמו כןף מעוניין לכייל את המסך כך שיהיה "נעים ונח" לצפיה על פי אמות מידה מקובלות ולא רק לפי תחושת עין סובייקטיבית. מבקש לדעת ממי שמתמצא ו/או ניסה לכייל את המסך שבנדון. באיזה שיטה או מכשיר השתמשתם (למשל spyder 3 וכדומה) ? באיזו תוכנה? האם התוצאות טובות? המלצות? תודה מראש למסייעים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה שעות את המסך 932B ואני לא יודע לכמה צריך לכוון כל דבר. מה אני צריך לעשות?
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
אממ כמו שכתוב בכותרת.. אני רוצה לכייל את המסך שלי [20WGX2] וקראתי פה לגבי הנושא הזה וגיליתי שלא חייבים מכייל שעולה הרבה כסף, אלא אפשר להוריד את ADOBE GAMMA ולכייל דרך התוכנה הזאת. אז אני צריך ממכם לינק לתוכנה ושתגידו לי איך לכייל בעזרתה. תודה לעוזרים. ד"א יש לי במסך משהו אוטומטי שמשנה את הבהירות של המסך כל הזמן... איך אני מבטל את זה?
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך Ge-Force 6600 GT ומסך lcd של LG דגם : 32lc2r המחשב והLCD מחוברים בכבל וידאו , הבעיה היא שכשאני מנסה לכוון את הרזולוציה של הטלויזיה (דרך האופציות של הכרטיס מסך...) הוא לא נותן לי רזולוציה גדולה מ 768 * 1024 . ( הרזולוציה הרצוייה היא 768 * 1360 ) מה לעשות??
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קניתי מסך מקוראה, 27 IPS אותו פנל כמו של אפל. יש בו בעיה מעצבנת - הצבעים לא זהים במסך - הנה תמונה http://srv2.jpg.co.il/2/518235f842d9b.jpg יש דרך לפתור את זה? תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 792 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, ונשארתי עם המסך הקודם. כל הכיול שעבדתי עליו - הלך. את המסך הקודם כיילתי עם adobe gamma ונתן לי תוצאות טובות. הפעם אני לא מצליחה. המסך שלי הוא lcd איך אפשר לכייל בצורה הכי מקצועית - לבד? יש תוכנות טובות ומומלצות? אשמח לתשובות. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מסך רחב LCD, סמסונג T240.. לאחר הפעלה של פוטושופ CS3 אני מקבל הודעת שגיאה שפרופיל המסך פגום ועלי להפעיל את תוכנת הכיול של המסך (הודעת שגיאה מצורפת) לכן התקנתי את MagicTune בתקווה שזו תעזור לי לתקן את הבעיה.. ניסיתי להכנס למסך Color Calibration, אבל לא כל כך הבנתי מה אני אמור לעשות.. בכל מקרה הרצתי את חמשת השלבים קדימה וה Preview היה נראה לי בסדר גמור.. למרות זאת הודעת השגיאה בפוטושופ לא נעלמה.. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך אני אמור לתפעל את MagicTune ואיך אני מעלים את הודעת השגיאה.. תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מקצוען, אני לא עובד בשום דבר שקשור לזה, אבל לאחרונה התחלתי לצלם בתור תחביב והמסך של הלפטופ שכרגע אני משתמש בו מכוייל על הפנים. אני רוצה שהתמונות יראו טוב על המסך שלי, אז חשבתי אולי כדאי לקנות מכייל. מה ההבדל בין מכייל ב1500$ למכייל ב100$? האם כדאי לי בכלל לקנות מכייל?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחת הבעיות הגדולות של מסכים ככלל ובפרט מסכים מודרניים בעידן ה- wide color gamut, היא צבעים לא נכונים, לעיתים רווים יתר על המידה, עד כדי הצגת תמונה סוריאליסטית וחסרת רלוונטיות שמציקה לרבים בעין, במיוחד אם היא עושה את התמונה ל- cartoon movie רווי גוונים זרחניים. השקעתי שעות רבות בלימוד הנושא במהלך השנים, והשנה הצטיידתי בציוד כיול מקצועי מארה"ב. ככל שחברי הפורום רוצים להיעזר בי ולבצע בעזרתי כיול למסך, מוזמנים. עושה את זה בבית אצלי. דהיינו יש להביא את הלפטופ או המחשב (והמסך המיועדים) לכיול אלי בתאום מראש. כל העבודה והידע זה עלי כמו שאומרים, אבל אבקש במטותא רק דבר קטן אחד, וזה השתתפות צנועה וסמלית של 100 ש"ח, שתהווה את חלקכם הקט בעל…
-
- 62 תגובות
- 9.2k צפיות
- 2 followers
-
-
אני משתמש בשני מסכים בו זמנית DELL 2007FP + DELL 2407WFP-HC אני מתעסק בעריכת וידאו ותמונה ובשלב הסופי צריך גם לבצע תיקוני צבע ואפקטים. חשוב לי לדעת שמה שאני רואה אצלי במסך זה אכן צבעים מכוילים. המצב הנתון כרגע זה שפשוט הצבעים שונים מאוד בין שני המסכים. אני משתמש בלאופרד (מקינטוש) בעיקר. ניסיתי את הכלי Display Calibrator assistant המובנה במק - אבל זה לא נתן תוצאות טובות (או שמה לא עשיתי את הכיול כהלכה). רציתי לשאול מה הדרך הכי נכונה לבצע כיול. שמעתי שקיימים מין מכשירי כיול USB שלא ממש הבתי כיצד הם פועלים. הבנתי שהם גם יקרים ושלא קל להשיגם בארץ (תקנו אותי אם אני טועה) האם יש מעבדות שעושות את זה? הבנתי שחשוב לכייל במקום שבו אתה עובד עם התאורה איתה אתה עובד. אם ככה - האם י…
-
- 5 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
היי חברים, מה נשמע? לפני שבוע רכשתי את המסך הזה, שעד עכשיו אני חייב לציין - מסך מעולה, חד, ברור ומעולה לעבודה עם תמונות (כמו שאני עושה בתור צלם). יש לי משהו אחד שאני רק רוצה לסדר לפני שאני אוכל להרגיש "בבית" עם המסך. וזה את עניין הGAMMA וכיול הצבעים של המסך. יש לי WIN7, נעזרתי בכיול שלו - אבל אני לא מרגיש מספיק מרוצה. ערכת הDRIVERים של המסך מותקנת ויש לו את ערכת הצבעים שלו. אני מחפש תוכנה/עזרה כלשהיא לכיול צבעים נכון יותר של המסך. כרגע אני מרגיש שהצבעים קצת חמים מידי, קצת חזקים מידי. בתמונות שאני מסתכל, הצבעים מקבלים קצת דם (יותר מידי). למשל פנים בסרטים / תמונות מקבלות BLODDFACE כאלה, צבעי דם על הפנים - אדום בוהק. זאת לא התמונה במקור, אני די בטוח שהכיול צבע במסך עושה את ז…
-
- 1 תגובה
- 4.8k צפיות
-