צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות את הסט שלי מארה"ב.. אני מחפש מאיפה יהיה הכי זול לקנות.. לא צריך שיהיה משלוח לארץ, משלוח בארה"ב יספיק. בקיצור.. אני מכיר שני אתרים עיקריים שאפשר להביא מהם : eBay Amazon אתם מכירים עוד ? אולי יש חנויות שמתמחות רק בזה ?? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.. שבת שלום, מתן.
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
לאחר כמה דיונים פה בפורום, הזמנתי את SONY A350 עם עדשת הקיט 18-70mm (היא עדיין לא הגיעה... אני לא אשכח לפרסם פה את התמונות הראשונות...) בכל מקרה, רציתי לקנות פילטר (בינתיים UV ולהגנה מפני שריטות, אבל בעתיד הקרוב גם IR, נושא שמאוד מעניין אותי) ניסיתי לחפש באינטרנט מה קוטר העדשה ולא מצאתי. אשמח אם תוכלו לעזור. תודה
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום יש לי מצלמה קטנה ויש לה בטריה שנראת ככה:http://sizmedia.com/my.php?i=mn1utjeyyxyz.jpg חלשה מאוד אני רוצה לשים לה בית בטריה חדש כמו זה:http://sizmedia.com/my.php?i=xoyqa0dnkjdz.jpg האם זה אפשרי??
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב! קניתי מצלמה Olympus C-770 Ultra Zoom מצלמה מצויינת בכל אספקט שלה ודיי הופתעתי לראות שהיא מצלמת וידאו ברמה כזו [ למעשה המצלמה עדיין לא הגיע ליידיי אלא ראיתי תמונות וסרטים שאחרים עשו איתה] השאלה שלי היא : האם מישהו יכול להסביר לי בצורה עיניינת ומפורטת את ההבדלים בין הוידאו שלה [ היא דוגמת ןוידאו בשני פורמטים עיקריים QuickTime ב15 fps וMpeG4 ב30 fps ללא הגבלה] לבין נגני וידאו יעודיים כמו נניח SONY DCR HC32E ? אני חושב שגם הסוני דוגמת ב30 fps אני מניח שהיא עושה את זה ברמה של 640*480 גם ואולי יותר אבל מה ההבדל בין שני הדגימות למרות שהם ניראים אותו דבר על הנייר, האם יש הבדל כי ראיתי שאיכות ה QuickTime טובה בהרבה מMpeG 4 , ואם זה אותה רמה של צילום מדוע למעשה קונים בכלל …
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אני מתכוון להוריד לאתר אינטרנט תמונות שאני מצלם. יחד עם זאת אני רוצה את התמונות באיכות שאוכל להדפיס בבוא היום.ברשותי מצלמה CANON IXUS SD450 מהי הרזולוציה המומלצת ומה הדחיסה המומלצת מהניסיונות שעשיתי קיבלתי גם 40 KB וגם מעל ל400 KB שום דבר באמצע מה עושים? תודה
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
מה בעצם קובע את איכות התמונה?? כמה שיותר מגה פיסקל ?? לא ככ נראה לי,כי יש לי לדוגמא (אין לי משהו אחר כדי להמחיש) מכשיר סלולארי,עם 1.3mpx ... ועוד אחד אחר עם 1.3mpx ובשני האיכות היא פשוט מדהימה ,רואים יותר חלק,וברור יותר,התמונות טובות יותר. בקיצור,גורם לי לחשוב שחדות ואיכות תמונה (בלי קשר לרזולוציה),זה לא התפקיד של כמות \גודל המה שזה לא יהיה (מגה פיסקל).
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
למשל יש טווח נותן של עדשה ,נגיד עדשה 18-300 ,האם עדיף שתיי עדשות שסוגרות את הטווח הזה ,או עדשה אחת שסוגרת את הטווח הזה ?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לפני כמה ימים קניתי את הפוגי S9000 ועברתי אליה ממצלמה מאוד פשוטה ובסיסית מאוד קשה לי להוציא תמונות טובות מהמצלמה החדשה וגם אני לא ממש מצליח להבין כל פונקציה חשבתי אולי יש מישהו בפורום שמבין ויודע צילום ברמה גבוהה ואולי אפילו מכיר את המצלמה הספציפית ומוכן לעזור לי ולכל מי שרק רוצה לצלם יותר טוב אני גר בחיפה וכנראה שבועה הבא אני יהיה כמה ימים בת"א אז אולי יש פה חברה שרוצים לעשות איזה מפגש כזה או משהו בסגנון תודה
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אתמול נכנסתי לפורום הזה ופתאום זה נראה לי מעניין אז לקחתי את המצלמה שלי ויצאתי לנסות ולצלם כל מיני דברים במצב מאקרו. עכשיו קודם כל יש לי שאלה: יש לי מצלמת olympus c460 ורציתי לדעת אם מישהו מכם יודע איך אני יכול לכוון את התריס ומהירות הצמצם? והנה תמונת מאקרו שצילמתי וערכתי קצת: (פעם ראשונה שלי תנו חוות דעת) ועוד תמונה נחמדה שצילמתי מזמן:
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
איך אני מגדיר שתהיה חתימת תאריך על תמונות שאני מצלם באולימפוס 7040?תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ואם כן של איזה חברה ואיך היא ניראת (בטח בגודל של בית ).
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה דעתכם על זאת? EXILIM EX-Z70 או זאת EX Z8 אני לא צריך מצלמה מקצועית מה שאני צריך זה לצלם תמונות ל"מזכרת" [הבנתם למה אני מתכוון] אני לא פותח תערוכה או משהו. תודה. ואם יש מצלמה יותר טובה ב 600-750 אז תציעו
-
- 7 תגובות
- 937 צפיות
-
-
מה הכוונה? האם הם משפרים את המאקרו בצורה כשלהיא?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה חברה לדעתכם עושה את המצלמות הקומפקטיות הטובות ביותר? (אני מתכוון לפשוטות, לא סופר קומקטיות דקיקות האלה, אלא מצלמות כמו פאוורשוט של קנון..) ואיזה חברה יותר טובה במצלמות קופקטיות? ניקון או קנון? אלא שתי שאלות נפרדות, אני רוצה לדעת מה בכללי לדעתכם הכי טוב, ואת ההשוואה בין קנון לניקון, תודה. ד"א, הייתי שמח אם הייתם מזכירים פה סתם ככה שמות של יצרני מצלמות שאתם מכירים, פשוט אני מכיר רק מה שמוכר בארץ: קנון, סוני, אולימפוס, פוג'י, ניקון, JVC (שזה בעיקר מצלמות וידאו אם אנלא טועה, ואני בעיקר רוצה דלבר על מצלמות דיגטליות רגילות), פנסוניק ואולי עוד כמה ששכחתי. אני רוצה תשזכירו שמלות של חברות מצליחות אחרות שלא הזכרתי או לא מוכרות בארץ כי אני רוצה להכיר קצת יותר, ראיתי כמה ת'רדים …
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום! קיבלתי עם המצלמה (A75) בטריות נטענות.. טענתי אותם 8 שעות כמו שהיה רשום בעלון של המטען. והיום הלכתי לצלם בטיול, והבטריות הספיקו רק ל5 תמונות שהמסך דלוק. על הבטריות רשום "כח טורבו 2400" (יש לזה שם ממש לא מבטיח..) ואני רוצה לקנות בטריות נטענות טובות למצלמה, שיחזיקו לפחות שעתיים של צילום עם המסך.. אז על מה אתם ממליצים? (התקציב הוא 100-150 ש"ח)
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
1. מה זה הכרטיס הזה של firewire? מהו עושה ולמה הוא משמש? 2. מה זה כרטיס לכידת ווידאו? אילו חיבורים יש לו? 3. מה ההבדל בינהם? ומה יותר טוב אם אני רוצה להעביר וודיאו למחשב ולערוך אותו? 4. האם הם צריכים אחד את השני על מנת להעביר ווידאו למחשב? בבקשה תענו לי, כי זה ממש דחוף...
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לנסות ולפתח את התחביב שפיתחתי לאחרונה של צילום ובדרך שמעתי על החצובות ולא הבנתי די הרבה דברים בקשר אליהן. אז הנה השאלות: 1. מהו תפקיד החצובה? 2. איך המצלמה יושבת על החצובה ולא נופלת? 3. לפי מה אפשר לדעת שהחצובה היא איכותית או לא? 4. האם יש הבדל בין חצובה איכותית ללא איכותית? 5. כמה תעלה חצובה רגילה (לא שולחנית, כזו שאפשר לקחת איתך למקומות שונים מחוץ לבית למשל) וטובה? תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 799 צפיות
-
-
לא מזמן אחותי הביא נחו"ל מצלמה FUJI F40 פעם ראשונה שלנו עם דיגיטלית בבית חחחח.. בקיצור אמרתי לה לחפש F31 אבל לא היה,בניו יורק היא הייתה אז הF40 אחלה מצלמה אבל יש איתה כמה דברים שצריך לסדר למשל שאני מצלם סתם תמונות פשוטות על מצב אוטומטי,אז התמונות יוצאות כהות ממש ואם אני מצלם על מצב לילה,אז תמונות שאני מצלם למרחק יוצא מטושטוש ומעפן,רק מה שמקרוב יוצא סבבה עוד משהו זה למשל אם אני רוצה לצלם את הירח,איך אני עושה את זה? אני עושה זום ואז יוצא חרא תמונה,ואם אני מוסיף מקרו זה עדיין משפר אולי רק בקצת יש מלא טריקים שאני חייב לדעת כדי ללמוד להוציא תמנוות יפות,אני לא מדבר על סתם לצלם חברים כן.... תודה
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
במצלמות הישנות אני מבין מספיק אבל כנראה שצריך ללמוד הכל מחדש. אני רוצה לקנות מצלמה לצריכים ביתיים רק עבור תמונות STILL כי יש לי כבר מצלמה וידאו דיגיטלי (דרך הגב אני מוציא תמונות STILL סבירות מתוך הסרט אבל הם לא ממש איכותיות) בעיקרון לא הייתי זורק סתם כסף, אז הייתי הולך על מצלמה מתחת ל-1000 ש"ח, אולי פחות (אלה אם תגידו שלא לא שווה לקנות במחיר הזה) אז להלן השאלות: 1. האם יש חשיבות לסוג כרטיס הזיכרות (על הגודל אני מבין אבל ראיתי שיש הרבה סוגים...) אני שואל על האיכות והמחיר שלהם ) 2. האם מצלמות של 2 מיחיון מגה פיקסל מספיק טובות או צריך יותר 3. האם המותג חשוב - אז מה הכי כדאי במחיר הכי סביר (מצלמה וידאו לדוגמה קניתי SAMSUNG שהיה ב-30% זולה יותר מ-SONY ותאמינו לי שהי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אילו בטריות מתאימות לה? ואילו מומלצות באופן כללי? (הבנתי שכדאי נטענות) איזה כרטיס זיכרון מומלץ? תודה! ;D
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לנסות ולצלם בוק של מישהי. אשמח אם תתנו לי עצות. אם אפשר לשים פה לינק לבוק אחר זה יהיה מעולה תודה מראש שגיא
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
-
-
היי אנשים , יש לי את ה Canon S2 is אני מאוד רוצה לקנות פלאש חיצוני , במיוחד לצילום באירועים\מסיבות. אממ , מה שאני לא מבין זה , איך הוא מתחבר? כי שמתי לב שלמ צלמה שלי , יש את הפלאש שלה למעלה ואין איזה חיבור או משהו לפלאש חיצוני... אז מה האפשרויות? ראיתי פלאש מסויים שמתחבר דרך החיבור הקטן של החצובה מלמטה , והולך לצד של המצלמה. אבל מה שאני לא מבין בחיבור הזה , זה פשוט ההברגה מלמטה היא מפלסטיק רגיל , לא משהו שיכול להולך מידע או משהו כזה.. אז איך הפלאש עצמו יודע מתי המצלמה מצלמת ומתי לפעול? בכל מקרה , אם בכל זאת יש דרך לחבר פלאש חיצוני למצלמה הזאת , אני אשמח לקבל חוות דעת.. תקציב כרגע לא ידוע , 1000 שקל פלוס מינוס. רק תמליצו על משהו טוב. תודה !
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל לכל מי שמתעניין הצלחתי לשלוט בפלאש בסופו של דבר... הפלאש במצב A, מכוון על ISO 8,000 ועל F16, זום על 20 מ"מ וכרטיס לבן בחוץ, יחד עם הפלסטיק הלבן הזה שמכסה 3/4 מהכרטיס הלבן ( שניהם באותה זווית, הפלסטיק לא מונח על הפלאש עצמו - משהו שאחד הצלמים היותר מנוסים הראה לי, לא יודע אפילו אם זה משנה משהו ) המצלמה - מצב M, חשיפה - 1/8, צמצם F4. התמונות יצאו טובות מספיק, עם תאורה עדינה מהפלאש שלא שורפת את האנשים ועם צבעים יפים מהרקע, אמנם לא תוצאות כמו DSLR אבל בכל זאת, לכל מצלמה שהיא לא DSLR יש מגבלות בגלל החיישן והעדשה, ככה שאין לי יותר מידי מה לעשות עם זה. ולשאלתי, האם אפשר לנעול את החשיפה במצלמה בלי להחזיק כפתור לחוץ כל הזמן? במהלך הצילום במסיבות נתקלתי בבעיה שהרבה פעמים קר…
-
- 8 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אני מקווה שזה הפורום הנכון (מתייחס גם למצלומות וידאו דיגיטליות) רכשתי לפני חודש מצלמת וידאו דיגיטלית של סוני בעלת 40 GB של דיסק קשיח - DSR 35 (מחליפה את 32) חזרתי מטיול בקנדה , וכמה דברים הפתיעו אותי - כל קטע צילום מופיע כסרטון בפני עצמו , לא ניתן לצפות בסרטים כסרט אחד ארוך. הסרטים הם בפורמט MPEG , וגם אני לא בטוח שהם הכי איכותיים שניתן... מה ניתן לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות לאבא (מבחינתו לצלם זה רק וללחוץ) את Panasonic Lumix DMC-FX50 בגלל: - מסך גדול - מייצב תמונה - 28mm - גודל קומפקטי אני יודע שיש לה בעיות של רעשים, אבל לא נראה לי שזה ממש יורגש בתמונות משפחתיות רגילות. אני קונה אותה ב camera4less ב-1666, האם יש חלופות טובות יותר? כרטיס הזכרון הוא אחד משני אלו: Transcend SD 2GB X150 - ב-170 ש"ח או את ה- 4GB ב-260 ש"ח. האם המצלמה יכולה לנצל את המהירות? תודה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 555 צפיות
-