עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. לצערי, בטיול האחרון בחו"ל גנבו לי את התיק שבתוכו הייתה מצלמת הוידאו שלי, ולא מייצרים כבר את אותו הדגם. מה שאני צריך- -1080P -רצוי מאוד מייצב תמונה אופטי -יציאת HDMI -כרטיס SD כמדיה להקלטה -הקלטת סאונד בסטריאו, אם AAC או DTS בכלל מצוין. -סוללה סבירה פלוס -איכות סטילס סבירה אם למישהו יש רעיונות, אשמח לקבל כל המלצה. שבת שלום לכולם.

2. Started by shahar_ne,

שלום,אני מעוניינת לקנות מצלמה דיגיטלית איכותית וטובה.אני לא מבינה יותר מידי בצילום, אך מאוד אוהבת לצלם ומעוניינת להתמקצע בזה יותר.הייתי שמחה להמלצות למצלמה טובה בעלת עדשה רחבה, זום סביר ושמוציאה תוצאות טובות גם בלילה.איכות הווידאו לא משמעותית בעיני.שמעתי על:panasonic tz30canon sx 260nikon p310רציתי לשמוע אם יש למישהו המלצות או חוות דעת עליהן, וכמובן- האם יש הצעות נוספות.המון תודה!

3. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? בסביבות ה2000 ש"ח. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רוצה להיכנס לעולם הזה וללמוד ולהתקדם - צלם מתחיל בעקרון. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמה של סמארטפון ומצלמות קומפקטיות ו"עלובות". הגבלה בעיקר מבחינת איכות תמונה ואי אפשרות שליטה בכל מיני פרמטרים. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה…

4. שבת שלום לכולם, אני מחפש לקנות מצלמה לחברה חובבת צילום (היא מחזיקה ברשותה מצלמתDSLR) והיא רוצה מצלמה קומפקטית שתוכל להסתובב איתה גם ביום יום ועדין תוכל להתאים לדרישות שלה. ההתלבטות שלי היא בין השתיים הללו: http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=3980 http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=4383 מכיוון שאני לא ממש מבין במצלמות השאלה שלי האם המצלמה החסרת מראה באמת יותר מקצועית ומוצלחת מהמצלמה המסורתית יותר? אשמח אם מישהו שמבין בעניין יכווין אותי. תודה מראש.

5. Started by bracha,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? עד 2500-30002. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. קורס צילום בסיסי,המושגים המוכרים 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? צילמתי במצלמות קומפקטיות רגילות וכן קצת ברפלקס פילם (-: וגם מעט מאד (בהשאלה קצרה) בניקון d300 ו d700 אבל לפרקי זמן קצרים מאד 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Ran B,

היי! ברשותי מצלמת GO-PRO מהדור ה3 (החדשה). אני מעוניין לרכוש לה כרטיס זיכרון בנפח רחב ומתאים מבחינת ביצועים ומהירות. כרטיס הזיכרון הנתמך במצלמה הוא מסוג Micro SD. לאחר בדיקה בזאפ, שמתי לב כי הMicro SD של Sandisk מייצרת מתחלקים לקטגוריה בעבור Mobile ולא Mobile. נכנסתי לאתר היצרן ובדקתי את החלוקה הזו - וגם באתר היצרן של Sandisk יש את החלוקה הזו. ועל כן הדוגמא - כרטיס Mobile : http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-for-android/?capacity=32GB כרטיס Camera : http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-with-adapter/?capacity=32GB שניהם בעלי מאפיין דומה של קריאה/כתיבה לזיכרון ב30Mb/s. שניהם Class 10. ההבדל היחיד שאני…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Ymac,

שלום לכם, כאדם שמצלם הרבה תוכן ליוטיוב (חומרה ) אני צריך חצובה. עד היום השתמשתי באיזה חתיכת זבל שבורה אבל עכשיו היא גמורה סופית. המצלמה שלי היא קנון 550D (רבל T2I) ואני צריך חצובה טוב ואיכותית, עם ראש וידאו (הידראולי, נכון?) נורמלי (שלא עושה רעשי חריקה) והי חשוב יציבה! יכול להיות שאחליף בעתיד מצלמה (לא משהו מרחיק לכת, אולי 650D, או קנון XA10) ואני צריך שהחצובה תוכל להחזיק גם תאורה ניידת קטנה או מיקרופון. אני אפילו מעדיף יד שנייה, כי חצובות זה תחום יקר. אני לא ממש מבין בעסק, אבל הבנתי שמנפרוטו הם טובים. אשמח להכוונה והמלצות. יום נעים

8. Started by hr,

אהלן, רציתי להזמין את ה sony tx200v ופתאום ראיתי מצלמה שלא ידעתי שקיימת בשם tx200. חפשתי מה ההבדל בינהן, בחנות אמרו לי שההבדל היחידי הוא שרק ב 200v יש GPS. ההבדל בינהן במחיר הוא 400 שקל. חפשתי באינטרנט אם קיים עוד הבדל בינהן ולא מצאתי שום דבר. כל הנתונים האחרים שלהם זהים לגמרי לפי מה שאני ראיתי. השאלה אם באמת יש הבדל נוסף בינהן חוץ מהGPS שלא הצלחתי למצוא, אם יש מצב שב200v תקנו עוד כל מיני זבל שלא עבד טוב ב200. בחנות של סוני הגרסא של ה200 לא מופיעה יותר. זה הבדל דיי משמעותי במחיר ואני לא יודע אם הGPS באמת אמור לייקר כלכך את המצלמה. בין אם זה ההבדל היחידי או לא, שווה להשקיע את ה400 שקל האלה בשביל ה200V? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם ברשותי מצלמת קנון קומפקטית ורציתי לדעת למה כאשר אני מחבר את המצלמה למחשב אני לא יכול לצלם ז"א הכרטיס זיכרון "הופך לכונן" במחשב ואי אפשר לגשת אליו מהמצלמה וכמובן שזה קורה גם כשמחברים את הסמרטפון למחשב האם יש פיתרון לגשת לקריאה/כתיבה בכרטיס זיכרון במקביל 2 מכשירים במקביל ? (למשל 2 מחשבים או מחשב ומצלמה ביחד) וד"א לא רק כרטיס זיכרון מה לגבי הארד דיסקים או SSD?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by warezon,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1000-2000 שקל 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. ---מינימלי לחלוטין מעדיף שלא להתעסק ולכן מצלמת poin and shoot היא הכיוון 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?אין ניסיון 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) -------הייעוד …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. השאלה בכותרת: אפשר לחבר איזשהו מיקרופון כזה או אחר למצלמה הדיגיטלית שלי על-מנת להגביר את עוצמת השמע בוידאו שאני מצלם באמצעות המצלמה? משהו אלחוטי שאני אשא על הגוף או איזו מדונה שאפשר יהיה להקליט את השמע בצורה טובה וחדה. יש משהו כזה?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  12. שלום יש לי מצלמה קטנה ויש לה בטריה שנראת ככה:http://sizmedia.com/my.php?i=mn1utjeyyxyz.jpg חלשה מאוד אני רוצה לשים לה בית בטריה חדש כמו זה:http://sizmedia.com/my.php?i=xoyqa0dnkjdz.jpg האם זה אפשרי??

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by HORADRiM,

St. Louis

14. Started by zilbermm,

שלום, מחפש לקנות מצלמת פוקט סביב ה-300-400 ש"ח. רצוי שתהיה באיכות סבירה ושתבוא בצבע ורוד או אדום (מתנה לילדה). תודה

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  15. Started by CyborgRAT,

שלום! כמה שאלות: כאשר אני מצלם וידאו בחוץ, האיכות סבירה, וכאשר אני מצלם בתוך הבית, האיכות ירודה. ההגדרות על ברירת המחדל ואני מצלם על 1080p מן הסתם. כמו כן אני משתמש בצילום אוטומט, כך שאינני צריך לכוון את ההגדרות כל פעם בהתאם לסצינה אשר אני מצלם. 1) מה אפשר לעשות בנידון? 2) כאשר אני מצלם תמונות על JPEG Fine + RAW, למה הקובץ RAW משמש? אך ורק לעריכה של התמונה בפוטושופ? ונגיד ומחקתי אותו, אני לעולם לא אוכל לערוך את התמונה בפוטושופ בשום צורה? 3) איך אני מפתח את הקבצי תמונות שנמצאים בכרטיס זיכרון לתמונות של ממש שאני יכול להכניס לאלבום פיזי? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 972 צפיות
  16. התקציב הוא 1000 ש"ח. כמה דגשים שחשוב לי במצלמה: *איכות תמונה טובה בתנאי תאורה לא טובים. *איכות תמונה טובה בתנאי לילה. *וידאו Full HD. *אפשרויות זום טובות יחסית *פלאש מובנה. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  17. Started by gilikn2,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1500 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. ידע בסיסי-בינוני 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? Powershot של canon פשוטה מאוד. זום x10 8 מגה פיקסל 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) רוב התמונות תהיינה בצילום חוץ באור יום בטיול…

• 1 תגובה
    • 985 צפיות
  18. Started by iliagildin,

שלום חשבתי ליקנות את המצלמה SAMSUNG DV-300F ביגלל מנוע דיגיטלי וחיבור לאינטרנט אל חוטי כלומר העברת תמונות למייל ישירות ובמחיר פחות מ 1000 שקל אפילו התקציב שלי עומד עד 800 שקל זו המצלמה הראשונה שאני קונה ככה שאין לי ממש ניסיון ביכללי המצלמה אמורה להיות בישביל טיולים בחו"ל כלומר צילום גם ביום גם בלילה ללא חצובה או עדשות כלומר קטנה וקומפקטית ולא יותר מידי כבדה (ממש לא של כמה קילו) וידאו כימעט ולא יצלם זום מעדיף גבוהה אבל לא במחיר של מעבד תמונות דיגיטלי כאילו זום של X5 עם מעבד דיגיטלי ניראה לי תמורה טובה במיוחד במחיר כזה למישהו יש ניסיון עם המצלמה יכול להגיד לי משהו אולי להציע לי משהו שונה האם זה ביכלל מתאים לצרכים שלי (במיוחד צילום לילה אני לא מבין בו כלום) המצלמה היחידה שי…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. שלום לצוות הפורום. אני מעוניינת לקנות מצלמה, בעיקר לשימוש ביתי, אני רוצה לצלם את תהליך הציור שלי. כלומר אני מציירת והמצלמה מצלמת תוך כדי מה שאני עושה. לכן אני צריך איכות גבוהה 1080 HD. אני צריכה בנוסף מצלמה שתוכל לצלם רצוף בוידאו באיכות הגבוהה ביותר מינימום 3 שעות, ושהסוללות יחזיקו מעמד גם כן לפחות 3 שעות... אני עדיין ארצה שגם איכות התמונה תהיה טובה ולכן אני מתלבטת בין דיגיטלית לבין רגילה. אשמח לכל דעה בנושא. אוריה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  20. אני מעוניין לקנות מצלמת כיס ,התקציב שלי הוא עד 1300 ש"ח המצלמה תשמש אותי בטיול לצפון אמריקה , כך שנופים ,טבע וארכיטקטורה הן היעדים לצילום שלי (במצב אוטומטי) הדבר שהכי חשוב לי , זה איכות וחדות התמונה , כמה שפחות גירעון וכמה שיותר איכות . זום ואיכות וידאו לא חשובים לי באותה מידה ואני לא רוצה שהן יבואו על חשבון איכות התמונה ( אם הם בנוסף אז בכיף) אני מכיר את החסרונות של התקציב ומצלמות הכיס , אך בכל זאת אשמח לדעת את דעתכם. איזה מצלמה לדעתכם תהנה על הדרישות שלי? נ.ב אשמח לשאול שאלה כללית - כאשר אנחנו מורידים של המגה פיקסל בהגרות של המצלמה , איכות התמונה יורדת?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מצלמה חדשה. כרגע יש לי קנון sx130 שבעיקרון מספיקה לי, אבל אני רוצה לתת אותה להורים שלי (הגיע הזמן שישדרגו קצת את הA530 העתיקה שלהם) 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1200 ש"ח. אפשר לחרוג בעד -200 ש"ח אם ממש שווה את זה. אני מעדיף לקנות ברשת "שקם אלקטריק" או ב"א.ל.מ.". (יש לי שם הנחה משמעותית) 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רמה בינונית. אומנם לא מכיר את כל המושגים אבל אני בד"כ מעדיף לכוון את הפרמטרים באופן ידני ולא לצלם על אוטומט (ובד"כ יוצא לי יותר טוב לפי דעתי) 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בצ…

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  22. שלום חברים. אני זקוק להמלצה לחצובה טובה, שתהיה בעלת כיוון גובה, מינימאלי של כ-50 ס"מ. חשוב גם כיוון ציר של המצלמה על ראש החצובה כמובן, שלא יהיה נעול. התקציב שלי הוא המינימום שיידרש בשביל לענות על הבקשה. תודה

• 1 תגובה
    • 3.5k צפיות
  23. Started by Roger That,

שלום חברים קודם כל, אני צריך אותה מיידית. אז בבקשה על משהו באיזור גוש דן, וללא המלצות על רכישה בחו"ל. בתכלס, השימוש בתחילה לא יהיה לרכב, אלא להקלטה עצמאית וזמנית של חדר. לכן חשבתי שדווקא אלו שמיועדות לרכב יתאימו לזה. רצוי הקלטה ב 720p, עדשה רחבה, שיקבל כרטיס זכרון כמה שיותר גדול, מסך מובנה לא חובה. תודה רבה - - - תגובה אוחדה: - - - התקציב הוא בסביבות 500 שח. ניתן לחרוג אם מדובר במוצר טוב משמעותית.

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  24. Started by מיכאל דהן,

שלום לכולם, רציתי לדעת האם יש דבר כזה הדפסת משי בתנור? ואיפה אפשר לעשות את זה?? תודה לכל העונים.

דיונים חדשים בפורומים