צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
היי מהו הפיתרון הזול ביותר לצילום וידאו איכותי ליוטיוב ? אין צורך בניידות בזמן צילום וגם לא בסאונד איכותי. חשבתי על מצלמת רשת אבל נראה שה fps שלהם חלש למדיי וכל תנועה מול המצלמה לא נראית טוב... אמח להצעות תודה נתי
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.21.tv/pr-94985/מצלמה_דיגיטלית_Samsung
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי! אני אשמח מאוד אם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לפתור לי את הבעיה הבאה: נניח שאני רוצה לבחור מספר מצומצם של תמונות מתוך ספריה ובה הרבה תמונות. אז הדרך הכי נוחה לעשות זאת, ב-WINDOWS לפחות, היא לפתוח ספרייה, להעביר למצב של תצוגת תמונות ממוזערות ולהתחיל לבחור תמונות עם ה-CTRL. אבל יש עם זה שתי בעיות: א) בכל לחיצה צריך ללחוץ על ה-CTRL, ואם שכחת - כל הבחירה הלכה. ב) התמונות מופיעות בקטן. לכן, תהיתי אם מישהו מכיר תוכנה שמאפשרת להציג את התמונה על כל המסך - ואם רוצים לבחור אותה אפשר ללחוץ על כפתור מסוים, ובסוף ניתן לבצע העתקה של כל התמונות שנבחרו. מישהו מכיר? תודה רבה! (וסליחה על ההודעה הארוכה...)
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי זיכוי על מוצרים של סמסונג, ורציתי לקנות מצלמה. (האם המצלמות שלהם שוות את ההשקעה בכלל?) הטווח מחירים הוא עד כ-1500 (הזיכוי ערכו כ-500 ש"ח) אני מחפש מצלמה קומפקטית לטיול עם איכות תמונה טובה - אני לא כ"כ בקיא במה שמסביב (עדשות, זום וכו') אז אשמח לשמוע הצעות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט כבר תקופה ארוכה איזו מצלמה לרכוש. קראתי פה בפורום וגם במקומות אחרים ואני צריך את העזרה שלכם לגבי ההחלטה הסופית. אני מתלבט בין 3 מצלמות: canon s95 canon g12 panasonic lx 5 הדרישות שלי מהמצלמה הם, שהיא תשמש אותי למספר שנים ולמגוון רחב של שימושים. כל מצלמה שקניתי בעבר לא הצליחה להפיק תמונות איכותיות וברורות בלילה ובמקומות עם תאורה נמוכה. חשוב לי מאוד שסוף סוף תהיה לי מצלמה שתוכל לצלם בלילה והתמונות לא יהיו מרוחות. מרבית הצלומים יהיו במהלך טיולים ולעיתים גם בבית. כמו כן רוצה שצילום הוידיאו גם יהיה איכותי למרות שזו לא הקריטריון החשוב ביותר. אם ישנן מצלמות נוספות שאתם חושבים שיתאימו לי, אני אשמח לשמוע.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני ממשיך ללמוד את היכולות של הפנסוניק הקטנה. למרות שקניתי אותה בראש ובראשונה לצילומי וידאו, אני גם מגלה שיכולות הסטילס שלה לא מבוטלות. חשוב לשמור את המצלמה ב-ISO נמוך ככל הניתן (עדיף 80) ולהמנע אם ניתן מטלה-פוטו קיצוני (שבו יש ירידה מורגשת באיכות) ובסך הכל התוצאות סבירות ביותר. שמתי לב שבצילומי חוץ בברירת מחדל המצלמה נוטה ל-WB מעט קריר ועם מעט סטיה לכיוון הירוק. בנוסף חיזוק עדין של ריווי הצבע מוסיף המון. אבל זה לא משהו בלתי נסבל ובוודאי לא משהו שלא ניתן לתיקון. תכונה חשובה של המצלמה שאני לומד היא האפשרות לצלם במצבי 3:2 ו-16:9. הפנסוניק לא סתם חותכת את התמונה המקורית, אלא בזכות עיצוב החיישן שלה באמת נוסף מעט רוחב לתמונות במצבים כאלו. מצב ה-16:9 ביחד עם העדשה הרחבה של ה…
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
אז, אני נוסע להודו, ורוצה מצלמה שתרצה לבוא איתי. קטנה וקומפקטית, זום זה נחמד, אבל עדיף שתיהיה רזה יחסית. ושתפיק תמונות יפות. אני ישמח לרכוש אותה מחנות בחיפה או באיזור, כי ביום שישי הבא אני טס (וחג באמצע) אז אני לא יודע אם אני יספיק להזמין מאהנרנטנט או משהו בסגנון. השאלון שלכם, בבקשה: [list type=circle][*]מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 700 שקלים בסה"כ, ניתן לחרוג מעט[*]אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? כלבו, בטיול הרבה נופים, אבל באופן כללי זו מצלמה שתשמש תמיד, סביר להניח שיותר באירועים כגון טיולים.[*]האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פל…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מבין טוב בצילום סטילס, צלם וידאו ומפיק. הייתה לי את כל סדרת ה TZ של פנסוניק ומאוד אהבתי, רק שהעדשה חשוכה מידי...(מתחיל ב 3.3) לצילומים מקצועיים יש לי 60D, אני מחפש מצלמת טיולים ומשפחה שתיכנס לכיס. חשוב לי מאוד: עדשה איכותית,רחבה, צבעים יפים ותמונות מוארות ואיכותיות, גם ללא פלאש (אני לא אוהב פלאש). עומק שדה- אם ניתן לקבל מעט בוקה- וטשטוש עדין- טוב... וידאו- חשוב לי מאוד מאוד הוידאו, לא פחות מתמונות, כלומר וידאו איכותי, עם יכולת זום אופטי תוך כדי צילום (כמובן פוקוס עוקב). הבנתי שזום גדול לא יילך במצלמות האלה, אז אני יתפשר על X4 (התרגלתי לX16) ה S95 טובה, אבל הוידאו שלה ממש לא והיא "מיושנת". שקלתי לקנות את ה P300 של ניקון עד שקראתי קצת על ה XZ-1 של אולימפוס. האם …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מצלמה ב-700 ש"ח בערך, לנסות לא לחרוג יותר מידי. מטרתה צילום בעיקר בטיולים בחו"ל. אני לא צלם מקצועי, אני לא צריך את הטופ. לפי דעתי כדאי לקנות אולי מצלמה טובה אבל דור אחד אחורה, לא חשוב לי שהיא תיהיה הדגם הכי חדש שרק יצא. ראיתי את sx120, אבל יכול להיות שהיא קצת גדולה, לא ראיתי אותה בעיניים. רצוי שיהיה למצלמה זום אופטי טוב. תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מצלמת וידאו תלת מימדית של panasonic. היום רכשתי מסך תלת מימדי למחשב של חברת samsung אך אני לא מצליח לערוך את קטעי הוידאו או לצפות בהם בתלת מימד הייתי מעוניין לדעת איך אני אוכל להפעיל את הצפייה בוידאו במסך. האם יש צורך בתוכנה מסויימת לדבר? ואיך אוכל להגדיר את המסך כך שאוכל לערוך באמצעותו את הוידאו? במסך יש לי אפשרות של התמונות זו לצד זו, frame sequential , ומלמעלה למטה. אודה למי שיוכל לעזור! לילה טוב.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
סוף סוף חזרתי לצילום, רציתי להציג לכם סט תמונות קצרצר של בחורה נחמדה, להנאתכם (אני מקווה)! ואחרונה חביבה..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לפורום הנכבד אני מעוניין לרכוש GPS Logger ע"מ לתייג את התמונות מהטיול למפה (יש לי מצלממה ללא GPS מובנה) האם מישהו מכיר איזה אתר המשווה בין המכשירים הקיימים או יכול להמליץ על logger מסויים ע"מ להמחיש את מה שאני מכפש, מצורף קישור לאחד המכשירים מהסוג הרצוי http://www.holux.com/JCore/en/products/products_content.jsp?pno=341 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
עוד כשבועיים אני טס לאירוע משפחתי בארה"ב וחשבתי לנצל זאת בכדי להתחדש לי במצלמה. המצלמה האחרונה שהיתה ברשותי היא הפנסוניק TZ5 והיא עשתה את עבודתה נאמנה עד שנגנבה ע"י תאילנדי חריף. ונעבור לשאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 300$ אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? צילומי נוף פה ושם שאני מטייל אך בעיקר לשימוש יומיומי בימי הולדת, מסיבות וסתם בבית\חוץ. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? אין כוונה להשתמש בפלאש חיצוני. האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? אני מעריך שהרבה צילומים יהיו בתנאי תאורה לא הכי טובים (למשל הופעו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מצלמת וידאו לטיולים ואירועים משפחתים עד 2000 ש"ח מה אפשר למצוא בתווך מחירים זה בארץ תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 150$, ניתן לחרוג עד 200 במידה והחריגה שווה את זה. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. יש לי ידע בסיסי ביותר 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? יש בבית מספר מצלמות לא דיגטליות של קאנון ואולימפוס, מצלצה דיגיטלית של אולימפוס שהחלטתי להחליף בגלל כרטיס ה הארור. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילד…
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מצלמת וידאו דיגיטלית לצורך צילומי ביתיים, ילדים, חופשות משפחתיות וכו'. לא אמורים להפיק מזה "סרטי קולנוע" ;D , אלא זה פשוט בשביל הכיף של הזכרונות. כן צריך שהמצלמה תפיק וידאו באיכות תמונה טובה ואיכות קול מספקת. וגם שלא תקרע לי את הכיס (עד 200$) חשבתי ללכת בכיוון של מצלמות פוקט כמו ה-FLIP (ז"ל). הרכישה תתבצע בארה"ב. 1. האם לדעתכם כדאי לקנות את ה-FLIP בכל זאת , למרות שכבר הכריזו על סוף הייצור? (אולי זה דווקא הזדמנות טובה ?) 2. האם הדגם של SONY, KODAK או SANYO עדיף? 3. האם יש המלצה על דגם אחר? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1500-1000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רמה בסיסית של צילום בטיולים. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמות של אולימפוס וקנון. הגביל אותי שלא היה סוללת ליתיום וכל הזמן צריך להחליף סוללה. בנוסף לא היה זום אופטי חזק רק X3 אני חושב. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באו…
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שאלון 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 2000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. יש מעט ידע , המושגים מוכרים , לא מיושמים . 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? MINOLTA Z2 ו קומפקטיות פשוטות 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) האמת , הכל . 5. האם אתה מתכוון…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום קניידלך, אני מחפש סורק נגטיבים.. מישהו התנסה פעם? יכול להמליץ על סורק טוב? האם כדאי להשקיע בכלל? שאלה נוספת היא על פיתוח עצמאי של תמונות.. אשמח לשמוע ממישהו בעל נסיון בנושא. חג שמח ושנה טובה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מצלמה חדשה. הצרכים שלי הם בסיסיים.קודם, שהמצלמה אמורה להיות קומפקטית ולא גדולה ולא נוחה. פלאש וזום טוב. המצלמה מיועדת לצילום בחו"ל, נופים, משפחה, מסיבות.. ככה שהאיכות של המצלמה מאוד חשוב. שלא יהיו עיגולים כאלו בתמונות וכמו חוסר צבע בתמונות. אני מחפש מצלמה שיראו את התמונות באיכות טובה וגם כשמעבירים את התמונות למחשב ומגדילים את התמונה שיראו טוב. תקציב: 2500
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
יש לי מצלמה פוגי' S9600 דמוי SLR עלתה לי לפני כ 5 שנים למעלה מ 3000 שקל אצל היבואן. למדתי לצלם בה וצילמתי כ 5000 תמונות לערך ואכן הוציאה תמונות מדהימות. לפני מספר ימים הוצאתי אותה מהארון שמתי סוללות חדשות והדלקתי . המצלמה עושה רעש של נדלקת העינית מוארת לחלקיק שניה ו..חושך. כלום לא קורה. יש לציין כי אם אני מעביר למוד צפיה, שלב אחד במפסק ההפעלה שקודם לצילום, העינית ו/או המסך דולקים כשורה. קליק נוסף למוד צילום ו...חושך. נגשתי לחנות צילום שאני סומך עליה והבעלים אמר לי לזרוק את המצלמה כי רק בדיקה תעלה לי כמה מאות שקלים ומצלמה חדשה של אותה חברה העולה על "הזקנה" שלי ביכולותיה ובאיכויותיה, עולה פחות מ 1000 שקלים ולכן זו זריקת כסף. מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
היי. יש לי מצלמה דיגיטלית Fujifilm f60fd. האם אני צריך לקנות כרטיס זיכרון בCLASS-ים גבוהים או שמספיק לי CLASS 2? עבור אילו צרכים אני אצטרך CLASS 2, עבור אילו CLASS4 , עבור אילו 6 ועבור אילו 10 ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מתכוון ל Blower - ניסיתי ולא עזר, מדובר בלכלוך עקשן במיוחד. בהתחלה רציתי פשוט למסור לארליך אבל קצת סיבוך (למסור עד 2 לאסוף אחרי..) ומבחינת מחיר נראה לי עדיף פשוט לקנות ערכה ולעשות לבד (נכון כרוך בסיכון אבל אם יש לך מצלמה דיגיטלית מתישהו צריך ללמוד לעשות את זה לא?). הקניה כנראה תהיה מ B&H.
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-