צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
קודם כל , סלחו לי על הכותרת . מאחר ואני לא יודע איך קוראים לסוג זה של צילום , כתבתי כותרת כללית .. אני מעוניין לצלם סרטונים , בדומה לסרטון של הרשות השניה , שמסריטה משהו כמו 12 שעות על 30 שניות של וידאו .. אני יודע שזהו לא צילום וידאו אחד ארוך שמורץ ב Fast Play , אלא צילום של פריים אחד כל X שניות .. רציתי לדעת , איך נקרא סוג זה של צילום , איזה מצלמות תומכות בו ( ללא קשר למחיר ) , ועוד פרטים על צילום כזה אם אפשר .. תודה :]
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני מקים מחלקת תיעוד ומדיה בארגון שאני משתייך אליו, המטרה היא להקים מחלקה שמסוגלת להכין סרטונים איכותיים וטובים עם ציוד בסיסי (מדובר בעמותה ללא מטרות רווח). רציתי לדעת איזו מצלמה עדיף לקנות, DSLR או וידיאו? האם שווה להשקיע ב4K? האם יש דגמים מסויימים שהייתם ממליצים עליהם?
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי צורך לצלם כמות גדולה של טקסט(טקסט שחור על גבי נייר לבן). הסיבה לכך,היא שהסורק שלי התקלקל וממילא הטרחה והזמן הכרוך בצילום טקסט באמצעות סורק הופכים את המשימה ללא פרקטית(כל פעם יש צורך להכניס דפים מתחת למכסה הסורק ולחכות שהמנוע החשמלי יניע את ראש הסורק לאורך הדף המצולם ובסוף חייבים הרי להוציא את הדף ולהכניס דף חדש על מנת להמשיך בסריקת יתרת הדפים). אני לא מצפה לתוצאה מושלמת,מספיק לי שאני אוכל להדפיס את הדפים שצילמתי ושהתוצאה תהיה סבירה מספיק שתאפשר קריאה. אני לא מבין יותר מדי בצילום ולמעשה עד כה לא התעמקתי יותר ב-MANUALL והסתפקתי במצב "הצילום האוטומטי" שהפיק ברוב המקרים תוצאות מספקות בהחלט. ממה שאני כן יודע,הבנתי שעליי לנקוט במספר צעדים כדלהלן: 1.להעביר את המצלמה למצב …
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3231519,00.html
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לקחתי תמונה וצילמתי אותה במצלמה דיגיטלית אבל לא יצא כל כך ברור. יכולים להביא לי טיפים איך לעשות שיראו את התמונה יותר טוב??
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, כבר כמה זמן שאני מתעניין בנושא של צילום במהירות גבוהה אני יודע שאם אני שם על מצב TV במצלמה ומעלה את המד למעל 160 בערך אני יכול לצלם במהירות בלי שיהיו טשטושים או מריחות, הביעה היא שבכל מספר מעל ה160 התמונות יוצאות חשוכות מאוד בלי פלאש, ואני לא רוצה לצלם תמיד עם פלאש, מה שגם זה מאט את הצילום תמונות ברצף רציתי לדעת איך אפשר לכוון את המצלמה ככה שאני יוכל לצלם מהר, בלי פלאש, ושהתמונה לא תצא חשוכה עד כדי כך שאי אפשר להבין מה צילמתי תודה מראש וכאלה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש לקנות ציוד צילום וידאו להסלקה. ( מה שהוא שמשתמשים לצילום בסתר כמו בשומר מסך) . מי שהוא יכול לייעץ על ערכה. בחנויות שעוסקות בכך מתח הרווחים הוא עצום, ולכן אם מי שהוא מתמצא אשמח ליעוץ תודה
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
יש לי מצלמת קאנון A85 שעבדה לי כמו שצריך כמה שנים ופתאום תמונות הסטילס יוצאות לי עם קווים ומטושטשות לפעמים גם יש קווים במסך אבל בוידאו הכל יוצא רגיל ללא הפרעות מה הבעיה ? והאם שווה לקחת לתיקון או כבר לקנות חדשה ? תודה מראש לעונים .
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קראתי בקליקי לגבי המושג "מרחק היפרפוקלי" ומה שכתוב מאוד מעניין,אבל אני לא מבין את הדוגמה שהביאו: נתון: אורך מוקד=105 מ"מ צמצם = f/11 נקבל מרחק היפרפוקלי= 40 מטר זאת אומרת שאם אכוון את מד המרחק בעצמית נקבל מקסימום עומק שדה בתנאים אלה. איך הגיעו ל-40 מטר האלה?ומה הכוונה מד מרחק? איפה הוא נמצא ?:ם בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אנשים , אתמול היתי פעם ראשונה עם המצלמה החדשה ( Canon S2) במסיבה . אממ , צילמתי בסביבות 300 תמונות , בערך 100 מתוכן יצאו פצצה. היתר יצאו קצת עם בעיות ממש קטנות של פוקוס , או חוסר אור (פלאש) רציתי לדעת , מה ההגדרות הטובות ביותר לצילום במסיבה במצב ידני. קודם כל , בקשר לפלאש , אני יכול להגיד שהוא בהחלט מספיק ונותן כמו שצריך , עד ל3-4 , שזה בהחלט בסדר גמור. (הוא נטען תוך פחות מ2 שניות , ככה שגם מהבחינה הזאת הוא בסדר) ניסיתי לצלם עם הרבה הגדרות , לפעמים F2.7 לפעמים על 4-5 , וגם על 8 ניסיתי.. גם המהירות תריס , על שניה אחת , עד 1/10 . עכשיו אני מסתכל בתמונות , ואני לא זוכר ממש מה צילמתי איך , יותר מידי אלכוהול כנראה :\ . בכל מקרה , אני שואל אותכם , על איזה הגדרות F \ תריס \…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מקווה שבעוד כמה שנים זה כבר לא יהיה במקרו :lol: [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש הרבה במצלמה שלי לצילום ממרחק מאוד קרוב של דברים קטנים. חוץ מזה הרבה פעמים יש לי בעיה של טשטוש שאולי קשורה למהירות הצילום או המייצב. אין לי אפשרות או רצון להתקדם לסוג מצלמה יותר מתקדם ומקצועי ואני רוצה רק לשאול בנוגע לעדיפות של מצלמה אחת על אחרת מאותו הסוג. כרגע יש לי מצלמה כזו: http://www.imaging-resource.com/PRODS/SD1000/SD1000A.HTM ויש לי הזדמנות להחליף אותה לכזו: http://www.imaging-resource.com/PRODS/TZ5/TZ5A.HTM השאלה היא האם במקרה שלי, המצלמה הזו תהיה טיפה יותר טובה בדברים שציינתי, או שלא יהיה הבדל בכלל או מה... תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נראה שכדי לצלם היטיב נוף כחצי שעה עד דקות אחדות לפני השקיעה באמצעות רצף תמונות HDR , עדיין זקוק לפילטר ND לא מדורג. וזאת מכיוון ששימוש בצמצם 22 יוצר קרניים לשמש. ולכן אני נאלץ להקטין את הצמצם לכדי 14 ואז השמש שוב לא נראית בתמונה. איזה דרגת פילטר אני צריך, ועל איזה מחיר/יצרן כדאי ללכת. Canon EOS עדשה 67 mm , EFS 18-135
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
במהלך שיטוטיי בנבכי האתר נתקלתי בכתבה על TEXAS INSTRUMENTS וראיתי שם את הפסקה הבאה: "בין הממתקים הנוספים שמספק המעבד ניתן למנות תמיכה בחיבורי Composite, HDMI ו-USB 2.0, וכמו כן גם אפשרות למצלמה יחידה באיכות של עד 20 מגה פיקסל, או זוג מצלמות לטכנולוגיות צילום סטריאו באיכות של עד 12 מגה פיקסל." אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, חיפוש באינטרנט ופה בפורום לא העלה דבר, ככה שמעניין אותי לדעת מה זה? איך זה נראה במציאות? (התמונות כמובן) והאם זה אמיתי? או שהתרגום פשוט לא טוב?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שאלה למי שמכיר ויודע היום יצא לי להיות במנחת המסוקים של הדסה עין כרם, הליקופטרים באו ויצאו והביאו את הפצועים מהתאונה בבקעה. היתה שם דבוקה גדולה של צלמי עיתונות כמו עטא עוויסאת ואחרים כל הצלמים ללא יוצא מהכלל (מסתבר שיש גם הרבה צלמות) היו עם שתי מצלמות הראשונה סטנדרטית עם עדשת טלה ענקית והשניה עם גוף שמן במיוחד ועדשה קטנה יותר למה הם צריכים שתי מצלמות. אחת לרחוק והשניה לקרוב? או שיש סיבה אחרת?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לחבר שלי CANON A710 והוא רוצה לצלם תמונות כך שכל התמונה תהיה שחור לבן פרט לפרטים האדומים ...(או ירוקים או כחולים וכו'..). האם זה אפשרי במצלמה הזו? האם יש אפשרות מובנית שם? תודה.
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם! בראשותי מצלמה של קאנון A70, כאשר אני מצלם עצמים כהים במצב אוטומטי, לרוב העצם המתקבל חסר פחרוט ( כתם שחור ). באיזה מצב אני צריך להשתמש ועם אילו הגדרות כדי שזה לא יקרה. מצורפת תמונה לדוגמה. בתודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 768 צפיות
-
-
היי , רציתי לקבל טיפים לגבי צילום פוטרייט עם פלאש חיצוני (במקום ללא קירות שיקפיצו את האור חזרה) , בתור התחלה חשבתי לשאול את boren כשאלה פרטית אבל מיכוון שהתשובה קצת יותר מורכבת.. הפנתי את זה לכאן. זאת השיחה הקצרה שהיה לי איתו , אתם מוזמנים להוסיף. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי(בחינם ) אתמול את ה אולימפוס C-765 הצילום הראשון שלי איתה שיצא ממנו משהו, אחרי עריכה של הצבעים בפוטו שופ וניקוי קטן של האוזניות (הם היו מאוד מלוכלכות :-\ ) הכוונה היתה להשיג לוק של מגזין גג'טס או משהו ...חבל שאין לי אוזניות מתאימות הנה המקורי (מוקטן) http://img395.imageshack.us/img395/4999/p82600290gh.jpg לצערי יש לי חלונות כהים בחדר שצובעים את כל האור בחום צהוב
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
צילום ממש ראשון שלי.. קצת ערכתי תגובות בבקשה.. אני מבין שזה לא ברמה של הרוב פה אבל בכל מקרה אם אפשר משוב..
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אח שלי קנה מצלמה של HP ב 850 שקל, קצת זילזתי תאמת בהתחלה. אבל היום קיבלתי את המצלמה וקצת שיחקתי איתה, זאת הפעם הראשונה שאני מצלם עם מצלמה דיגיטאלית (או בכלל פעם ראשונה שאני מצלם עם מצלמה לכיף). 3 תמונות, שניים בצוהוריים אחת אחרי הצוהוריים-
-
- 7 תגובות
- 869 צפיות
-
-
קבוצה צילומית חדשה שנפתחה בפייסבוק- מוקדשת לשיתוף תמונות בתחום צילום רחוב,(וגם צילום ברחוב, צילום אנושי-אורבאני) מוזמנים ליטול חלק ו\או לשתף ולהזמין צלמים שייתכן וז'אנר צילום הרחוב מעניין אותם. מוזמנים לבקר ולהצטרף https://www.facebook.com/groups/streetphotographyisrael/
-
- 0 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום וצהרים טובים השמש: הציוד: אל תתיחסו אל התאריך, המצלמה לא מכוונת
-
- 7 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מעניין אם עוד מישהו צילם את המאורע...