צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים קודם כל אני לא צלם מקצועי, אני מצלם די הרבה בסופי שבוע וזה הפך לסוג של תחביב בשבילי, כרגע אני מצלם עם Nikon D70s ויש לי בבית די הרבה ציוד של ניקון כולל מספר עדשות באיכות גבוהה מאוד של SIGMA רציתי לקנות מצלמה לטיול שאני הולך לעשות ועדין לא החלטתי אם ללכת על DSLR או מצלמה קומקטית ועוצמתית בכל מקרה התקציב שלי זה עד 4-4.5 אלף שקל כולל עדשה אחת איכותית (במקרה וזה DSLR) והצרכים שלי זה: לפחות 13 מגה פיקסל מצלמה כמה שיותר קטנה-וקלה איכות כמה שיותר גבוהה צילום מהיר והסרטה של סרטי HD ההתלבטות שלי בינתיים זה בין שני אלה, למרות שאני לא ממש מבין וסתם נדלקתי עליהם. http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eos500d.asp http://www.dpreview.com/reviews/specs/Panasonic…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500, אבל התקציב לא באמת מוגבל. * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? זו מתנה לזוג צעיר עם ילד בדרך, כך שהוא כנראה יהיה מושא רוב התמונות. ומכאן שגם צילומי "אין-דורס" והרבה וידאו. חוץ מזה זו אמורה להיות מצלמת all round למשפחה... * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? דעה אישית - פלש הוא השטן. אני מאמין בלהמנע מצילום עם פלש עד כמה שאפשר. במילים אחרות, כן * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא * האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא עניתי על זה כבר? כן * האם …
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
משרד עורכי דין רוצה שאני אעשה להם כמה צילומים של המשרד והאנשים. הם מצפים לקבל משהו כמו 20 תמונות בסופו של דבר. מה יהיה המחיר הסביר לבקש על זה?
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי אנשים, קניתי לא מזמן לפני חודש+ מצלמה PANASONIC DMC-FZ28 והשקעתי בכרטיס זיכרון איכותי של SANDISK מסדרת EXTREME III היום אחרי אירוע משפחתי , חזרתי הביתה ואני בא לפרוק את התמונות למחשב...בעזרת כבל הUSB ולהפתעתי הרבה קרה דבר נורא מוזר העתקה נתקעת אחרי כמה תמונות ושאני בודק בהתקנים המצלמה לא מופיעה , עכשיו אני לא יודע מה בדיוק הבעיה ..שכן אני עושה בדיוק מה שעשיתי בכל הפעמים .. (אין לי קורא זכרונות מתאים שכן זה SDHC והקורא שלי קורא רק את האיטים יותר ..לכן אין לי דרך ממשית לדעת האם הבעיה בזיכרון או במצלמה עצמה).. נוסף לתקיעה של העתקה , גם אחרי שאני מנתק את הUSB מהמחשב המצלמה עצמה תקועה ורק הוצאת סוללה משחררת ... ומה שהכי מוזר זה שאת התמונות כולן אפשר לראות במסך ע"ג המצלמה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש המלצה למצלמה איכותית מאודבכל קנה מידה וחשוב שתהיה דקה אין מגבלת תקציב אבל אשמח לשמוע המלצות ברמות מחיר שונות תודה
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
לאחרונה יצא לי הרבה לצלם בתוך מבנים ובכמה אירועים משפחתיים - התוצאות היו על הפנים. לכן אני זקוק לפלאש, חשבתי על שני הדגמים הבאים: hvl-f42am במחיר הוא 1000שח (EBAY) hvl-f58am במחיר הוא 1500שח (EBAY) אבל כמובן יש גם את הפלאשים של סיגמה. מכיוון שלא מצאתי השוואות או הוכחות לכאן או לכן מה יותר טוב. אני שואל אתכם מה עדיף.
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אני מתלבט בין כמה אפשרויות. העדשות צריכות להיות בתקציב של עד כ-400$ בB&H ולהתאים לקנון XSi. קודם כל חשבתי על שתי אפשרויות: האחת לקנות את עדשת הקיט ולהוסיף לה עוד עדשה קבועה מהירה, והשנייה היא לוותר על הקיט ולקנות אחת איכותית יותר עם טווח רחב יותר. מה עדיף? אני לא מצלם ציפורים או דברים מאוד מרחוק ולכן לא חשוב לי טלה גדול. לעומת זאת, חשוב לי שהעדשה תהיה רחבה ותתפקד טוב גם בתנאי תאורה חלשים. ועכשיו לאפשרויות: אם אני בוחר באפשרות הראשונה, אז ביחד עם הקיט חשבתי על העדשות הבאות: sigma 50 2.8 DG Macro - 300$ canon 50 1.8 II - 115$ (האמת שעליה חשבתי בעיקר בגלל המחיר) canon 50 1.4 USM - 400$ canon 35 f/2 - 300$ sigma 28 1.8 DG Macro - 380$ tokina 35 2.8 DX Macro - 400$ וכל אחת…
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אוקיי אני האמת מלא זמן חבר פה בקהילה של HWZONE אבל לא ממש פעיל מחוסר זמן עכשיו אולי יהיה לי קצת יותר זמן כי אני נמצא רוב הזמן מול המחשב בעבודה אני נמצא בארצות הברית... ולאחרונה מהמקומות שאני רואה כאן התחלתי לחשוב על "התמחות" בתחום הצילום כמובן בתור תחביב... קראתי המון כתבות והמון מדריכים שיש פה ובפורומים שונים... אבל אין כמו המצלמה טובה על מצלמה.. ממישהו שיש לו אחת אני מוכן קצת להשקיע ולקבל מצלמה טובה שאני ממש אהנה ממנה למה אני רואה פה צילומים של אנשים ונופים באתר.. וזה מדהים רק שלפעמים אני תוהה איך הגיעו לאיכות כזאת? מאיזו מצלמה ... הכיוון הוא לא SLR כי גם פה זה יחסית יקר לי כרגע בסביבות ה 600 דולר ומעלה ... אשמח לשמוע תגובות! תודה...
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
הכריזה קרט על"סובב פנטקס", מסע אשר במהלכו תוצג הPentax K-7 ב11 ערים ברחבי הארץ, בכל פעם בעיר אחרת ייצא לדרך ב-2 בספטמבר http://www.karat.co.il/content.php?id=151
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, לא ידעתי אם להפנות את השאלה לכאן או לפורום עיצוב גראפי, היות והיא כוללת POST PROCESSING. אז ככה, יש ברשותי CANON S3 IS . היא מוגדרת כבעלת 6 מגה פיקסל. אני רוצה לפתח תמונה שצולמה במצלמה (במצב SUPERFINE) לגודל של פוסטר. אם אני זורק את התמונה לפוטושופ הוא נותן לי אותה בגודל 39.74X29.8 ס"מ ברזולוציה של 180 PX/IN. אני צריך להדפיס את התמונה בגודל 40X40 ס"מ (כן ברור לי שהיחס אורך רוחב שונה,זה כבר אני אשפץ בהתאם) . השאלה שלי היא איך אני מגדיל את התמונה לגודל כזה כדי שעדיין תהיה איכותית? האם אני צריך להגדיל רזולוציה במאפיינים שלה (מ180 ל300?), או לשנות פיזית את הIMAGE SIZE למספר הס"מ הרצוי? האם זה לא יפגע לי באיכות ההדפסה? איך בעצם מדפיסים תמונות בגודל גדול? *בנוסף, בתפע…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למצלמה חדשה. הדבר הכי חשוב מבחינתי הוא הגודל הפיזי שלה- אני מחפש מצלמה קטנה וקלה מאוד, כזו שאפשר יהיה לקחת בכיס בלי שתעיק יתר על המידה. עוד דברים הכרחיים: מסך גדול יחסית (2.5 אינץ ומעלה) זמן תגובה מהיר - המצלמה הישנה שלי אילצה אותי להמתין שניות ארוכות בין תמונה לתמונה בצילום עם פלאש -זה דבר בלתי נסבל מבחינתי, ולכן הדרישה היא למצלמה עם זה תגובה מהיר מאוד, גם בצילום לילי עם פלאש. אמינות - לא מעוניין להתחיל לרוץ למעבדת תיקונים כל חודש. חשוב מאוד שהמצלמה תיהיה אמינה ושתוכל לספוג זעזועים ומכות קלות בלי למות. התקציב די נמוך: עד 800 ש"ח. מקווה שקיים בשוק משהו שיענה על הדרישות שלי בתקציב הנ"ל. תודה מראש (:
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
אהלן, קראתי את ההוד' פה ואני עדיין לא יודע להחליט. מה ההבדלים בין הדגמים החדשים של פאנא (TZ6, TZ7) לישנים (4,5) מעבר לעדשה שהשתנתה? האם לקחת TZ5 או TZ6? כמעט אותו מחיר כרגע. המצלמה לאישתי, לצלם את הילד וצריכה להיות קטנה מספיק. אני רוצה עדשה רחבה יחסית וגם טלא מכובד זה טוב לטיולים. לי יש FZ7 והיא בסדר גמור אבל גדולה בשביל להיסחב איתה כל הזמן וגם התמונות INDOORS (חשוב) לא משהו ללא פלאש. ואולי בכלל פוג'י 100\200\70? כמה הן יותר יקרות? יש הצעות אחרות? משהו שצריך להגיע אוטוטו ויהיה בסביבות ה 1200 כמו אלה? תודה רבה. קיפ
-
- 2 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אני נוסע בקרוב לקנות מצלמה ועדשות בארצות הברית (בB&H). האפשרויות הן: 1100$ - ניקון D5000 עם 18-105 1040$ - קנון 450D עם סיגמה 17-70 1150$ - קנון 450D עם סיגמה 17-70 וקנון 50 1.8 II אני לא מצלם נושא באופן ספציפי... זה תחביב רציני שלי, אני מצלם באופן כללי - אנשים, רחוב, מאקרו מדי פעם, כשמזדמן. אני אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם. אני אשמח לקבל השוואה של היתרונות והחסרונות של המצלמות והעדשות אחת מול השניה. (DPR לא עזרו, סתם הסתבכתי שם). לסיום, שתי שאלות קטנות: 1. אין הרבה סיכויים שאני אפול על עותק גרוע של הסיגמה, נכון? 2. איך ההבדלים בין המצלמות מבחינת נוחות תפעול? (כפתורים, מעבר ממצב למצב וכו') תודה רבה למי שעונה! במיוחד הקטע החופר קצת עם ההשוואה... ;D
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום הרבה פעמים נתקלתי בתמונות שבאוויר רואים מין שורה ירוקה כזאת, לדוג' התמונה הזאת: מה זה בדיוק ואיך זה נוצר? תודה
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום ושנה טובה אני מעוניין לקנות מצלמה קומפקטית דיגיטלית במחיר של עד 2000 שקל למטרת טיול ארוך לדרום אמריקה ולהמשך החיים. הדרישות שלי הם :חברה אמינה,עדשה טובה ורחבה , זום גדול במיוחד לצילום נוף,סוללה ליתיום,מסך רחב וטוב,מעל 10 מגה פיקסל(לא קריטי לא משנה משהו), איכות התמונות מעולות וטובות,וידאו באיכות מעולה. לא גדולה מדי. בכללי עשיתי סיקור והשוואות מחירים ומצאתי רק 2 מצלמות עם הדרישות שלי.. אחת פנסוניק TZ7 והשנייה קנון SX200IS שתיהם מעולות .. החיסרון בTZ7 שאין פונקציות ידניות שעכשיו פחות משנה לי ובהמשך שאני ילמד זה יבאס קצת. קריטי?? ולקנון אי זום בוידאו,פלאש מעצבן שקופץ ותמיד נשאר בחוץ, מסך פחות איכותי. מה אתם אומרים? הלכתי לחנות ושיחקתי עם שתיהם . יותר אהבתי את הTZ…
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אהלן לפניי יציאה לטיול בניו זילנד ואוסטרליה :-) רוצה להתחדש במצלמה קומפקטית טובה ואיכותית אני גם הייתי רוצה שהיא תתמוך בצילום וידאו עם SOUND אם זה אפשרי באיכות טובה. אשמח לשמוע המלצות..
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
-
-
לפי ההמלצות בפורום קניתי את הTZ5 ואני מאד מרוצה. לצערי במהלך מעבר דירה נאבד הכבל שמחבר את המצלמה למחשב נאבד. יש למישהו רעיון איפה אפשר להשיג כזה ? בחיפושים באינטרנט וספציפית בזאפ לא מצאתי כבל שמתאים לדגם (יש למצלמה מחבר לא סטנדרטי). ראיתי בEbay ב1$, אבל אני מעדיף לקנות בארץ בשביל לא להסתבך אם אפשר.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למישהו יש נסיון עם המצלמה הזו? http://www.firevideo.net/
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
כתבתי מאמר חדש: http://d-spot.co.il/?p=3040 יכול לשפוך מעט אור על נושא עיבוד התמונה בפוטושופ וגם מה שהיצרנים עושים במצלמות שלהם. מקווה שתהנו לקרוא.
-
- 2 תגובות
- 911 צפיות
-
-
מנסה למצוא פילטר UV מתאים לעדשה הזו 5.8x AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR לא ברור לי איזה היקף יתאים 52mm , או 67mm או 72mm יש דברים מסויימים שחשוב ליבדוק ואם אתם יכולים לחספק לינק דוגמא = הכי טוב תודה מראש לכל מי שעוזר!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום בימים אלה אני מתכנן לקנות מצלמה בתקציב של 1500 ש"ח, מרוב כל הדגמים שהתלבטתי לגביהם אלה הדגמים שהגיעו לגמר: Canon PowerShot SX200 IS Panasonic Lumix DMC TZ6 אשמח אם תוכלו לומר לי מי מבינהם טובה ומתאימה יותר (או שאם יש דגם אחר בתקציב הנ"ל שלדעתכם טוב יותר) לצלם חובבן כמוני אשר מחפש מצלמה שתשמש את המשפחה לאירועים וטיולים, חשוב לי שהמצלמה תהיה איכותית מאוד (יחסית לתקציב הזה) ונוחה לתפעול יש לציין שאיכות הוידאו בכלל לא חשובה לי כי לא יהיה לי בה צורך. ושאלה נוספת מה ההבדל בין tz5 ל-tz6 מכיוון שההבדל במחיר מתבטא ב-30 ש"ח אך הזום האופטי ורמת הפיקסלים גבוהה יותר ב-tz6 דבר שניראה לי מצריך הפרש של יותר מ-30 ש"ח ולכן ניראה טיפה חשוד. תודה
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
רוצה לרכוש כרטיס 16G במהירות סבירה - לא מחפש את הכי מהיר שיש מתלבט בין רכישת הכרטיס הזה http://www.amazon.com/gp/product/B0012W7HQK?ie=UTF8&seller=A3J17MMRJ6NIP7&sn=RetailTronics לבין הכרטיס הזה http://www.amazon.com/Transcend-Memory-TS16GSDHC6E-Frustration-Free-Packaging/dp/B001ECQVTM/ref=pd_cp_e_1 איזה מהם מהיר יותר ? איזה אמין יותר ונחשב איכותי יותר? בקיצור - איזה מומלץ יותר לצילום דיגיטאלי?
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
החלטתי לקנות בטריה נוספת, ושלט למצלמה PENTAX K7 מצאתי ב EBAY כמה מכירות, רציתי לדעת אם מישהו מכיר, ועל מי הוא ממליץ בטריות -------- http://cgi.ebay.com/New-Replacement-Battery-D-Li90-DLi90-for-Pentax-K7-K-7_W0QQitemZ220485535937QQcmdZViewItemQQptZBatteries_Chargers?hash=item3355f648c1 http://cgi.ebay.com/New-Replacement-Battery-D-Li90-DLi90-for-Pentax-K7-K-7_W0QQitemZ220485535937QQcmdZViewItemQQptZBatteries_Chargers?hash=item3355f648c1 http://cgi.ebay.com/Camera-Battery-D-Li90-DLi90-For-Pentax-k7-K-7-Digital_W0QQitemZ230389995666QQcmdZViewItemQQptZBatteries_Chargers?hash=item35a4505892 http://cgi.ebay.com/Battery-For-Pentax-K7-K-7-D-L190-DLi90-D-LI90-Digital_W0QQitemZ170…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי את זו מצלמת וידאו דיגיטלית SDRH80Panasonic אם יש המלצות למצלמות דומות טובות יותר תתקבלנה הצעות בברכה הייעוד שלה הוא צילום בבית את הילד טיולים וכדומה לא מקצוען בצילום אבל צריך שיהיה איכות סבירה {שלא תמליצו על מצלמה וידיאו של סרטונים שרואים בהם את המרובעים האלה } אם יש אפשרות שהיא תבוא עם תיק נשיאה זה יהיה טוב בברכה ארז
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מצלמה קומפקטית באיזור ה-150-200$ (בנוסף נקנה כרטיס זכרון כלשהו אבל כרגע התקציב הוא רק למצלמה). הקנייה היא בארה"ב. אני מוותר על השאלון כי אין כאן שום צרכים מיוחדים (ובטח שלא תוכניות לקנות פלאש חיצוני או חצובה). ההעדפה היא לאיכות תמונה על פני גודל ומשקל. ראיתי שהמבחר הוא די גדול ואני לא יודע מהן האופציות המובילות בתקציב. אשמח לעזרתכם בבחירת המצלמה.
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-