צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
1 לי יש S9000,האם אני יכול להרכיב פילטר על העדשה והאם זה מומלץ ? 2 איזה סוגי פילטרים יש עוד ומה מומלץ ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הלכתי אתמול לצלם בשלולית החורף בנתניה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 670 צפיות
-
-
1 מה זה נותן ? 2 מתי משתמשים בזה ? 3 אפשר גם בצילומי מאקרו ?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הראשונה זה צילום שעשיתי במטווח לילה בבא"פ דרום. חשיפה ארוכה עם חצובה מיני. יצא קצת מגורען אבל מה לעשות :-\ תמונה שנייה (מאקרו) צולמה על גבול ישראל-סיני באחת העצירות עם הסופה בחפ"ק. שלישית זה Crop בגודל מלא של הזבוב [attachment deleted by admin]
-
מצלמה - S9000 התמונות לא יצאו בכלל כמו שאני ראיתי אותם בעין באותו הרגע,יצאו רכות,מבחינת הצבעים,חדות וכו'. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יוכל להתקרב ככל שניתן למה שראיתי בעין באותו הרגע כי הצבעים היו ממש ממש יפים (ממש לפני השקיעה).
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מצלמת CAPLIO R3 של RICHO בעקבות המלצות שקיבלתי מחברי האתר. אני כזכור לא מבין גדול בתחום - אבל לדעתי האיכות התמונות שהמצלמה מפיקה היא לא טובה. אני מניח שהבעיה היא לא במצלמה עצמה - אלא ביכולות שלי כמשתמש להפעיל אותה כמו שצריך או אולי באיזה הגדרה שלא סימנתי כמו שצריך. הערה: פרט לביצוע עדכון למערכת של המצלמה (כפי שהומלץ לי פה לעשות) ולשינוי ה pic quality מ n1280 לאיכות של f2592 שזה5M - לא ביצעתי שום שינוי או הגדרה מיוחדת (גם כאשר אני מצלם עכשיו עם הגדרות ברירת המחדל עדיין התמונות יוצאות מטושטשות). אשמח לשמוע אם למישהו יש מושג למה האיכות כל כך נמוכה ואיך אני יכול לשפר אותה. המון תודה מראש, רם נ.ב. מאחר ואי אפשר להעלות תמונות בגודל של מעל 300 KB לאתר…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כבר קראתי כמה וכמה מאמרים אבל אני עדיין מתבלבל. 1 מתי הצמצם פתוח ומתי הוא סגור כשה-f קטן\גדול ? 2 בצילומים מתי פותחים או סוגרים את הצמצם בשביל לקבל עומק שדה למשל אם אני רוצה שרק האובייקט יהיה בפוקוס ומתי שאני רוצה שכל התמונה תהיה בפוקוס 3 בצילומי מאקרו,לפתוח צמצם או לסגור אותו ? 4 תודה. אגב לי יש S9000.
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
נראה לי שזה כבר הפך להיות הבניין המפורסם ביותר בפורום, כמה שאני מנצל אותו לתמונות שלי ביחד עם המגדל מים בכל אופן, ניסיתי לשלב בתמונה את קבוצת הכוכבים אוריון שוקעת לה לאט לאט. צילום של 30 תמונות, כל תמונה 15 שניות. בין תמונה לתמונה הפרש של 16 שניות שנגרמו כתוצאה מהסרת הרעשים של המצלמה + 1 שנייה טיימר. כך שלחישוב זמן חשיפה שהתקבל יש לחשב בערך 30x30=900sec, שזה 15 דקות. תהנו ופורים שמח Canon A610 30x15sec F/2.8 ISO 50 WB - Tungsten בקרוב תמונות נוספות ומעניינות יותר בתקווה
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
החדשות של קאנון בארץ ב-C4L 1349 ¤ - Canon PowerShot A530 2039 ¤ - Canon PowerShot A700 1743 ¤ - Canon PowerShot A540 1051 ¤ - Canon PowerShot A430 ה-A700 יקרה יחסית למה שהיא מספקת,ה-A540 תיהיה משתלמת ב-300-400 ש"ח פחות
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
ערב טוב, ההורים שלי מחפשים מצלמה דיגיטלית חדשה. אני לא כ"כ מבין בנושא,אמא שלי אמרה לי שהיא מוכנה להוציא עד 2500 ש"ח,שיהיה 256-גיגה זיכרון,והכי חשוב,שהתמונות שיפותחו יהיו באיכות טובה. שמעתי שCanon מייצרת מצלמות טובות,לא יודע מה איתכם,אשמח לקבל המלצות מהצוות המנוסה כאן ד"א המלמה הישנה,אני חושב שזה סוני Z3 או משהו כזה,עוברת עלי ,אין לי מושג ירוק מה אפשר לעשות איתה,אבל אמא שלי לא הייתה מרוצה ממנה בכלל. תודה רבה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם.. מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה ISO ומה עושה האופציה הזאת במצלמה ???למשל אצלי יש 200 , 400 , 800 מה זה אומר??? -------------- יש ברשותי מצלמה מדגם פוג'י S5000 ואני רוצה לצלם למשל עצם מסויים ,עכשיו אני רוצה שהעצם יהיה ברור אבל מה שמאחוריו יהיה מטושטש מין פוקוס כזה. באיזה מצב אני אמור לצלם ? אוטומט,P,S,M אני לא ממש יודע,אני משחק עם הזום ומנסה להתמקד אבל הזום לא מצליח להתמקד כמו שצריך אולי אני צריך לעבור לפוקוס לא אוטומטי או משהו כזה ?......מישהו. עוד שאלה קטנה מה עושה מקרו הציור עם הפרח?
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם .... חבר שלי מעוניין לקנות לחבר מתנה (מצלמה דיגיטלית). הוא מעוניין להשקיע 4000 שקל על המצלמה ,ומעוניין שהיא תהיה קומפקטית ותיתן הרבה. אז בבקשה אם אפשר, אני יודע שיש פה אנשים שמאוד מאוד מבינים, תנו לי את הדגם שיתן הכי הרבה תמורה למחיר הנ"ל. חשוב לציין שהחבר שאמור לקבל את המתנה מאוד מבין בצילום ,ומצלמות בכלל.... חשוב לי גם אם אפשר קצת השוואות תודה.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תמונות שצילמתי ביום רביעי בירקון ראשונה שניה: יצא שצד ימין בהיר כמו החלק הימני של הברווז והשמאלי כהה יותר גם במים וגם אצל הברווז שלישית רביעית שמתי לב שהמגדל ברווח בין העצים רק אחרי הצילום
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היתי רוצה לדעת אם יש הבדל בין המצלמות האלה חוץ ממגה פיקסל ומה בידיוק ההבדלים? שלושת המצלמות נכנסות לי בתקציב אבל אני לא מתכוון לפתח בהגדלות מטורפות והשאלה היא איזה דגם הכי מתאים לי?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מצלמה דיגיטלית לתמונות (לא חייב להיות וידאו) בין 1000 ל-1500 ש"ח אני לא כל כך מבין במצלמות אז אם מישהו יכול להגיד לי על מה רצוי להסתכל ולהמליץ לי על מצלמות טובות זה יעזור לי מאוד תודה מראש CON206
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
כשאני מנסה לעשות WB ידני על צבע ירוק למשל (צילומי אינפרא) אני מקבל הודעה שהWB לא התקבל זה קורה גם כשהפילטר על המצלמה וגם כשהוא לא עליה.. ניסיתי על כל מיני צבעים,כמו כחול --> לא עבד אבל כחול בהיר זה עבד,כנ"ל לגבי ירוק--> לא עבד,ירוק בהיר כן עבד לא ניסיתי את זה עם הפילטר. נ.ב המצלמה היא Sony DSC-F828
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
HDR המורכב מ-4 חשיפות שונות, עיבוד ב-Photomatrix ופוטושופ. צולם עם Canon A610 וחצובה. הערות שלי לתמונה: - Flare של השמש. - מגדל המים בעל מן "Purple Fingering" כזה כתוצאה מהעדשה של המצלמה כנראה. התמונה הזכירה לי את השיר, אחלה מזג-אוויר היה בחוץ, אז למה לא 8) BOB MARLEY - Sun Is Shining
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צלם חובב בערך שנה ורציתי לפרסם כמה תמונות שלי ולשמוע (בעצם לקרוא...) מה אתם חושבים. יש לי בערך 20 תמונות שאני אישית אוהב, אבל כמובן שלא אפרסם את כולן יחד.(אלא אם כן תהיה דרישה ;D) אז בחרתי שלוש תמונות. תרגישו חופשי לקטול אם צריך : אוהד [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול היו רוחות מאוד חזקות,95 קמ"ש מקסימום, וברקים ,אז יצאתי לחצר וצילמתי את השמיים בתקווה לתפוס ברק,אבל לא כל כך הצלחתי,אז נשארתי עם תמונות של השמיים . EXIF : 15 sec ISO 50 f/5.6 כפול שמונה תמונות הנה קצת הסברים על הטכניקה שבה השתמשתי : הצבתי את המצלמה על חצובה וכיוונתי לצילום מתפרץ של 8 תמונות אחת אחרי השניה שכל תמונה בחשיפה של 15 שניות,אחר כך חיברתי את התמונות בעזרת תוכנה (יורחב עליה אחר כך), מה שבעצם יצר תמונה בעלת חשיפה של 2 דקות (15 שניות * 8 תמונות). החשיפה הארוכה יצרה עננים מרוחים שניתן לראות את התנועה שלהם ברוח החזקה,ובנוסף גם אפקט של שביל כוכבים כתוצאה מהסתובבות כדור הארץ. התוכנה שהשתמשתי בה לחיבור התמונות היא תוכנה בשם Image Stacker,תוכנה בתשלום,אך בג…
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום ! רציתי לדעת איך המצלמת וידאו הזאת?,היא מומלצת? אני מעוניין לקנות אותה, המחיר שלה הוא 2000 ש"ח. יש מצלמת וידאו יותר טובה מזאת במחיר של 2000 ש"ח?
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
שלום , מזמן לא העלתי תמונות חלקכם אולי מכירים את הטכניקה - עדשת 50 מ"מ שמוצמדת הפוך לעדשה של המצלמה מאפשרת להגיע להגדלות מדהימות בחלק מהמקרים , לא פשוט בכלל לפקס ולצלם ככה - במיוחד בלי מתאם מתאים ,ובמיוחד עם מצלמת p&s , תהנו [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
-
-
-
אני חדש בתחום אז... ירושלים אתמול: ועוד 2 מהגינה:
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-