עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. אין לי חוברת אין לי כלום אז אין לי מושג ... בבקשה תגידו לי על הגדרות שכדאי לעשות במצלמה

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  2. אז מחיפוש פה בפורום וברחבי הרשת צמצמתי את האפשרויות לשני דגמים: ה Panasonic TZ5 שממש מומלצת פה בפורום ובכלל. וה Canon SX110IS שלא ממש מצאתי התייחסות אליה בפורום וגם ברשת, כנראה בגלל שהיא די חדשה, אבל ממה שכן מצאתי נראה כאילו היא מתחרה ראויה. שניהם די דומים מבחינת המפרט והמחיר.. ולכן אני מבקש את עזרתכם בהכרעה תודה מראש וסופ"ש נעים לכולם.

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  3. שלום, רציתי לדעת לפני שאני רוכש מצלמה, כנראה שאת ה- TZ5, כמה חשובה המהירות של כרטיס ה- SD? במיוחד כאשר מצלמים סרטים ב- HD באיכות 720P ? האם שווה לי להשקיע בכרטיס EXTREME III? או מספיק גם ULTRA II? ובמידה ואני רוצה לצלם הרבה קליפים יחיסית האם כדאי כבר 8 ג'יגה או ש-4 יספיקו? כמה דקות נכנסות בג'יגה בצילום קליפים מהסוג הזה? תודה

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  4. Started by Noaring,

קראתי בכל הפורומים, להלן הנקודות שעדיין לא כ"כ ברורות : אני רוכש מסרטה של קנון בארצות הברית, דרך Amazon, ומביא אותה לארץ, כמובן שבארץ אין למסרטה אחריות, ולכן אני ארכוש ביטוח MACK בעלות של כ 330 ש"ח ל 4 שנים. 1. האם יש מעבדות נוספות בארץ שיש להם הסדר עם MACK פרט לבית הצילום, ארליך וטלרם ? 2. האם יש הבדל בין המעבדות ? (הבנתי שלחלק יש הסכם ישיר מול MACK, שמפשט את הבירוקרטיה) 3. מה קורה אם רכשתי ביטוח MACK אבל המעבדה בארץ לא יכולה לטפל ? הם שולחים לחו"ל הלוך חזור על חשבונם ? 4. קראתי ש MACK נכנסת לתוקף בתום השנה הראשונה של אחריות היצרן, אבל בארץ אין אחריות יצרן, ולכן ביטוח MACK אמור להיות בתוקף מהרגע שהפעלתי אותו (30 יום מהרכישה). האם MACK יכולים לטעון שלמוצר יש אחריות…

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  5. Started by natan805,

ראיתי באיזה מקום שמשהו המליץ בלילה לשנות הגדרות iso ואז הוא יתמוך ב3200iso אני לא כזה הבנתי אבל משהו שקשור להגדרות של המצלמה שתצלם טוב בלילה .אם יש למשהו מושג בהגדרות מומלצות ללילה אשמח לשמוע. ואם אפשר הסבר על התוכנה שבמצלמה is שלא הבנתי מה היא עושה ואיך משתמשים איתה

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  6. טוב אז ככה לפני חצי שנה פתחתי דיון דומה אבל אז מצלמות HD ביתיות עלו הרבה יותר לאחרונה ראיתי מצלמות FHD ב2000 שקל אבל אין לי מושג איך הן בפועל סך הכל לא מחפש משהו מיקצועי אלה קומפקטי עם מספיק אכסון תקציב עד 3000 שקל

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  7. Started by R0tem1,

1) חבלן שהגיע לבדוק חפץ חשוד, בסוף זה היה שקית של סופר. אין לי מושג למה הWB היה על אור חם 2) סתם כמה אנשים 3) החשיפה הייתה טיפה ארוכה מדיי אבל עדין יצאה תמונה יפה 4) מתוך החלון בחדר, תראו את ההרים 5) שקיעה בנסיעה חזור

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  8. Started by ALÞHA,

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  9. Started by Green,

היי בשעה טובה קיבלתי את הS9000 לפני יומיים מצלמה מרשימה מאוד אבל כן היא קצת כבדה והחוסר במייצב מאוד מורגש חוץ מזה הכל בסדר כמה שאלות: 1)האם באמת כדאי לצלם על האיכות הכי טובה (9M באיכות הגבוהה) או שמספיק גם פחות? פשוט על כרטיס של גיגה נכנס רק בערך 200+ תמונות (חשוב לציין שאני לא מדפיס את התמונות) 2)המצלמה לא באה עם חוברת בעברית ורציתי לדעת איפה אני מוצא הוראות בעברית כי ריבוי הפונקציות מתחיל לבלבל אותי 3)מה השיטות הכי טובות למנוע רעידות בתמונה ועל איזה הגדרות? 4)אני מחפש חצובת שולחן (קטנה) איכותית וחזקה. על איזה חברות אתם ממליצים או דגם ספציפי? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 822 צפיות
  10. היי, ובכן הגיע הזמן לקניית דיגיטלית חדשה. בשבוע האחרון קראתי לא מעט ביקורות על מצלמות, כמו כן חיפשתי לא מעט בפורום אך עקב דעות חלוקות אני מבקש את עזרתכם. התקציב שלי נע מ1100 ל1800 ש"ח, תלוי בסוג המצלמה שאבחר. השימושים העיקריים שלי הם טיולים, משפחה וכו', אך אני גם אוהב לצלם בתור תחביב: נופים, מאקרו, שקיעות... המצלמה שיש לי כרגע היא HP M407, והיא אינה מספיקה לשימושים שלי. ההתלבטות העיקרית שלי האם לקנות מצלמה קומפקטית, Canon A620, או מצלמה גדולה יותר, זום גדול (למרות שאני בספק אם אשתמש בזום המקסימלי לעיתים קרובות), אך בעיקר איכות טובה יותר. השאלה שלי היא האם יש שוני גדול בין האיכות של הצילום במצלמה בסגנון הA620 לבין מצלמה בסגנון הS2? האם הA620 תספיק לי לצילום נופים, …

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  11. שלום,יש בירשותי את המצלמה הדיגיטאליתSony DSC P-32 (אני יודע אני יודע,לא משהו,אבל קיבלתי לבר מצווה לפני שנה ,אז אומרים תודה רבה ושותקים ) אני מתעסק בעיקר בצילום של מטוסים ,ותמיד שאני מצלם יש לי הרגשה שהתמונוה לא צולמה הכי טוב,ושהיא (המצלמה) לא הוציאה תוצאות מקסימליות (את זה עכשיו אני רוצה ללמוד איך)... אז קודם רציתי לשאול על איזה מצבים אני צריך לשים אותה כדי להוציא תוצאות מקסימליות (מופנת לעיקר לבעליי מצלמות סוני) שנית במקרים האלה של צילום מטוסים (יש לי מן פינה כזאת שלי וליד המסלול של השדה תעופה בעיר מגורי,שם אני ממש קרוב למסלול ומצלם מטוסים שנוחתים)על איזה פוקוס אני צריך לשים? או שכדי לשים פוקוס אוטומטי? אבקש טיפה עזרה כמו שאמרתי כבר מבעלי המצלמות הדיגיטליות של סוני …

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  12. בוקר אנשים! יש לי מצלמת HP Photo Smart 720 (נא לא להביע את דעתכם בנושא המצלמה, עשו את זה בערך בכל חנות צילום שנכנסתי אליה היום... תודה) לפני כמה ימים, אחרי כמעט שנתיים וחצי שלוש של עבודה מצויינת המצלמה עשתה טיפה בלאגנים במסך, לא עשתה פוקוס, הריצה מעין גלי צבע על המסך (כאילו המסך הוא אקולייזר) הייתה מוסיפה צבעים ועוד המון דברים בסגנון ניסיתי להחליף בטריות, לתת לה להירגע (להוציא את הבטריות ולהכניס אחרי שעה כדי שזה יאפס את הזיכרון שלה לתאריך וכאלה, חשבתי אולי משהו נתקע), סגרתי והפעלתי, חיברתי למחשב וניסיתי לאפס ממנו (מה שלא מצאתי איך עושים) השורה התחתונה, המצלמה לא פעילה כרגע... חבל לי לאבד אותה כי כמה שהיא ישנה היא ממש טובה, יש בה צ'יפ של 256 מגה שזה מצויין ועוד המון ה…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  13. הבנתי שיש כל מיני סוגים של כרטיסים והכרטיסים של סאן דיסק הם הכי טובים...מה שמתאים למצלמה שלי זה ..זכרון של 256 מגה של סאן דיסק עולה 430 חעומת זכרון אחר שמצאתי באינטרנט במחיר של 280: http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=133&cID=64 השאלה שלי היא על מה אתם ממליצים...גם מבחינת המחיר וגם מבחינת האיכות של הכרטיסים...מה ההבדל בין הכרטיס היקר לכרטיס הזול...תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  14. Started by t d,

שלום לפני כמה שעות רכשתי באינטרנט את המצלמה: canon powershot a80 בנתונים כתוב שהיא צריכה 4 סוללות של AA , לא הזמנתי אותה עם בטריות משום שאמרו לי שכדאי לי להשקיע קצת בסוללות ולקנות לפלות 2300 עם מטען מיוחד... מישהו יכול להסביר לי מזה אומר? מזה מיוחד? אפה אני מוצא כאלו ומה עלותן? תודה מראש! t d

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  15. Started by topgun,

נתחיל בסיפור: יום חמישי, עוד יום בטכניון... כל היום אני רואה מטוסים באויר שמשאירים קוים וצורות בשמים (שובלים לבנים). כבר בטכניון ראיתי מין עין כזאת בשמים - מטוס שעשה פניה רחבה ויצר עם השובל שלו מין עיגול/אליפסה... תוך כדי נסיעה הביתה אני רואה שבמקום שיש לי עליו תצפית מהבית שלי יש איזה מטוס שיוצר עין חדשה... כל הדרך רק חיכיתי להגיע הביתה לפני שהשובל יתפזר, וכשהגעתי ישר עליתי לגג וצילמתי.. אחרי כמה תמונות של העין עצמה, הסתכלתי מסביב וחשבתי שגם השמים ראויים לצילום - החלטתי לעשות נסיון ראשון בפנורמה (), והתוצאה לפניכם: (זאת גרסה מוקטנת לכ-15% מהגודל המקורי. לחיצה על התמונה מקשרת לתמונה בגודל של כ-40%. התמונה המקורית (4844X1563) שמורה אצלי...) ההדבקה לא מצוינת - בכל זא…

• 8 תגובות
    • 822 צפיות
  16. Started by gshhar,

יש לי הזדמנות דרך חבר מחו"ל להביא אחת חדשה (זה חד פעמי כי זה לא המחיר שלה) ב-1500 ש"ח. האם כדאי לי ? ראיתי שאמרו פה שהעיצוב של הכפתורים לא משהו אבל אני ראיתי אותה ושיחקתי איתה פה ושם וזה לא מפריע לי אז השאלה היא איך היא מבחינת איכות של מצלמה ?

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  17. Started by DXter,

אבא שלי חזר מחו"ל עם מצלמת וידאו חדשה...היותי הבן אדם הכי טכנולוגי במשפחה אני כמובן למדתי אותה והכל....עוד לא ניסיתי אותה לגמרי (הקלטה...סתם לשחק איתה שיחקתי) ויש מלא פונקציות שאני לא בטוח מה עושות כי אני לא מבין כל כך אבל זה לא קשור חח אני אכוון לאוטומטי... המצלמה היא sony handycam DCR-HC26E לפי מה שאני מבין למצלמה הזאת אין זיכרון פנימי בכלל מכיוון שכל פעם שאני מנסה להקליט משהו זה אומר לי NO CASSETTE INSERTED (משהו בסגנון...) - המצלמה עובדת של מיני קלטות כאלה (mini cassete) והשאלה הראשונה שלי היא: מה קורה אם אני רוצה להקליט 2 סרטי וידאו בשתי "קבצים" נפרדים? או לחלק סרט אחד ארוך לשני קבצים-מה שניתן לעשות במצלמה דיגיטלית עם זיכרון פנימי - מה קורה עם תמונות סטילס? זה כאילו …

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  18. Started by eli33,

באמת שאני לא ממש יודע כמה להוציא על מצלמה טובה אבל אני משער לפי כמה מצלמות שראיתי שזה מחיר סביר. המצלמה תשמש אותי לצילומים רגילים בבית ובחוץ. אני רוצה שיהיה לה נתונים שאני אוכל לצלם ב"אוטומטי" בצורה טובה, אבל גם בהמשך שאני אוכל להתעסק ידנית עם הפונקציות שלה ולצלם בצורה יותר מקצועית. יש הצעות? תודה מראש. עריכה: איך המצלמה הזאתי? >> http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=469625

• 7 תגובות
    • 822 צפיות
  19. שלום, בעיקרון התוכנית בסוף היא לקנות את ה D40 עם עדשה שכרגע לא ברור מה היא, העניין שכרגע המצלמה הזו היא הרבה מעבר לתקציב. ולכן השאלה אם יש מצלמה בטווח המחיר שלמעלה שתהיה כמו מצלמת התלמדות לקראת מצלמה מקצועית יותר. לפני כחצי שנה המלצתם בפורום בטוח הזה בעיקר על ה F30-31.. משהו השתנה בחצי השנה האחרונה?

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  20. המצלמה מיועדת לאחותי אני רוצה שיהיה לה אפשרות לצלם ב1080P ומספיק שטח אכסון -כי זאת מצלמה שיכולה לשרת אותם גם 10 שנים במקרה שתחזיק לא צריך דברים מיוחדים כי הם לא צלמים מקצועים ואני לא רוצה לקנות סתם לפי מפרטים כי אני לא מבין גדול בתחום בתודה לעוזרים -קרירין

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  21. Started by fungiman,

אני ממשיך ללמוד את היכולות של הפנסוניק הקטנה. למרות שקניתי אותה בראש ובראשונה לצילומי וידאו, אני גם מגלה שיכולות הסטילס שלה לא מבוטלות. חשוב לשמור את המצלמה ב-ISO נמוך ככל הניתן (עדיף 80) ולהמנע אם ניתן מטלה-פוטו קיצוני (שבו יש ירידה מורגשת באיכות) ובסך הכל התוצאות סבירות ביותר. שמתי לב שבצילומי חוץ בברירת מחדל המצלמה נוטה ל-WB מעט קריר ועם מעט סטיה לכיוון הירוק. בנוסף חיזוק עדין של ריווי הצבע מוסיף המון. אבל זה לא משהו בלתי נסבל ובוודאי לא משהו שלא ניתן לתיקון. תכונה חשובה של המצלמה שאני לומד היא האפשרות לצלם במצבי 3:2 ו-16:9. הפנסוניק לא סתם חותכת את התמונה המקורית, אלא בזכות עיצוב החיישן שלה באמת נוסף מעט רוחב לתמונות במצבים כאלו. מצב ה-16:9 ביחד עם העדשה הרחבה של ה…

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  22. Started by danikgl1980,

שלום לכולם, האם אתם מכירים את הדגם הנ"ל, הבנתי שהוא חדש, אני ראיתי אותו היום בחנות, רציתי לשאול, אם משהו קנה אותו, איך הוא??

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  23. Started by adam_godin,

בשניה תנאי תאורה מזעזעים שלחו אותי לכמעט שעה מול המחשב.. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  24. שלום, אני מחפש תוכנה לצפיה בתמונות ממצלמה דיגיטלית, שכאשר אני נמצא עם הסמן של העכבר מעל תמונה מסוימת (כ0.5 שנ'), אז התמונה מוגדלת אוטומטית במין חלון POP-UP, ללא צורך בקליק על העכבר. ראיתי תכונה כזאת ב-ACDSEE PRO 2, אבל אני מחפש תוכנה פחות כבדה. תודה

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  25. היי מעוניין במצלמה דיגיטלית קומפקטית שתהיה דקה בעלת זום X3 ומעלה עדשות "איכותיות" (שניידר,קארל זיץ,לייקה,סיגמה,לומיקס) כרטיס זיכרון סוללת ליטיום עינית אופטית כמובן שהתמונות יצאו באמת באיכות ובמיעוט רעש בתמונה. שמתי עין על Sony DSCW150 Sony DSCW120 Canon IXUS85/SD770/IXYD25 Kodak Easyshare M753 אשמח לדעת מה דעתכם בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 822 צפיות

דיונים חדשים בפורומים