צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני נוסע לסין בקרוב לטיול תרמילאים, כדי למזער את ההיסחבות החלטתי לרכוש עדשת חופשה בודדת ולקחת אותה ואולי עוד פריים אחת. המצלמה היא samsung gx10 והאופציות שהעלתי נכון לעכשיו על דעתי הן השתיים הבאות http://www.bhphotovideo.com/c/product/373749-REG/Sigma_777109_18_200mm_f_3_5_6_3_DC_Lens.html http://www.bhphotovideo.com/c/product/363592-REG/Tamron_AF014P700_18_200mm_f_3_5_6_3_XR_Di_II.html למישהו יש המלצה על איזו מהשניים לרכוש? נכון לעכשיו יש לי את הקיט tamroon 70-300 ועדשת פנטקס 50mm f 1.7. תודה על ההמלצה.
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
זמן חשיפה 1/160 צמצם f8.0 ISO 400 מרחק מיקוד 85mm קצת פוטושופ בשביל הרקע [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני פותח את הת'רד הזה כי הקודם עסק בנושא אחר של אחריות בינלאומית. אז ככה,אחרי שאבדה המצלמה הקודמת שלנו הגיע הזמן לקנות חדשה. אבא שלי נוסע שבוע הבא לאמריקה אז במקרה שהוא יקנה שם התקציב שלנו הוא 330$(לא לחרוג בבקשה) במקרה ונחליט לקנות בארץ אז התקציב הוא 1400 ש"ח(גם פה לא לחרוג בבקשה) אבקש המצלמה לדגם אחד בתקציב בחו"ל ודגם אחד בתקציב בארץ דרישות: המצלמה תשמש לטיולים של המשפחה ולכל מה שעושים עם מצלמה משפחתית רצוי שיהיה בה זום גדול,לפחות 10 עם זאת,שלא תהיה כבדה מדי ואני חושב שמשהט כמו הS5(משקל של 550 גרם) זה די הגבול העליון,לכן אין אפשרות למשהו כמו S6500 לא מעוניין לקנות יד שנייה מסך 2.5" זה די הסטנדרט נראה לי כרגע כל הצילומים יהיו די בצורת P&S ככה שחשוב שהמצלמה…
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
מנפלאות ה-8MP, CROP הזוי...
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
ככה קוראים לגמל שלמה הזה. נתקלתי בו כשהוא מטפס על ביתן המגורים פעם ראשונה אני רואה כזה.
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
-
לפני חצי שנה עברנו דירה, זה נראה לי כאילו עברו שנים כבר, מצד שני התמונה הזאת גרמה לי להרגיש כאילו זה היה אתמול. לפני שעזבנו צילמתי את התמונה הזאת. ערכתי אותה היום.
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני לא חובב צילום, אין לי צורך בשיטות צילום שונות ומבחינתי מצלמת הפילם הפשוטה שיש לי שעלתה 100 ש"ח והדבר הכי משוכלל שיש בה זה פלאש אוטומטי מספיקה לצרכים שלי. אני רוצה לקנות דיגיטלית כדי לחסוך את החלק של הפיתוח והסריקה - אני עובר לניו- יורק ואני ארצה לצלם הרבה ולשלוח תמונות באימייל, וגם מסך ה-LCD שמראה בדיוק מה אני מצלם יהיה לי מאוד נוח. אשמח לקבל המלצות למצלמות שקל לתפעל ולא צריך להתחיל לחשוב על כיוון התאורה, לשחק עם זמן החשיפה וכל מיני פונקציות אחרות (לא אכפת לי שהדברים האלה יהיו קיימים, אני פשוט לא רוצה להיות חייב להתעסק איתם). אני מעדיף מצלמה שיכולה לעבוד עם סוללות נטענות רגילות, ושמחיר כרטיסי הזכרון לא יהיה גבוה מדי. אני רואה שכולם ממליצים על המצלמות של CANON, אבל מצד…
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
-
המצלמה: קנון 450D סוג הקובץ: CR2 שימוש בתוכנה: Digital Photo Professional, Photomatix 3 ולשאלות 1. איך בעזרת התוכנה אני מוציא תמונות HDR מקובץ RAW בודד? 2. מה עדיף, להוציא HDR מ RAW בודד או לצלם בחשיפות שונות ב JPEG? מה יותר פשוט האם התוצאה הסופית תהיה דומה?
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, קניתי מצלמה של CANON G10, יש לי כרגע כרטיס זכרון פשוט של 1GB, אני בקרוב טס לניו זילנד ולכן אני רוצה לקנות כרטיס 8GB. חשבתי אם אני קונה כבר להשקיע על משהו טוב, השאלה שלי היא כזאת, אם למצלמה כמו ה G10 יש צורך בכרטיס של SANDISK EXTREAM 3 או שאפשר ללכת על SANDISK ULTRA 2, הבדלי המחירים בין הכרטיסים הם מהותיים, השאלה אם בפועל אני ארגיש שה EXTREAM III מתפקד יותר טוב, אם כן אני אלך עליו אך איני רוצה לבזבז כסף סתם מהתלהבות תודה אופיר
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר שלי לבחור מצלמה. אין לו דרישות (מקצועיות) מיוחדות והוא דיי הדיוט בנושא. הדרישות העיקריות הן: המצלמה תירכש מחנות "גדולה" (אופיס דיפו, באג וכו') עם אחריות רשמית, חשוב אחריות ארוכה יחסית (עדיף 3 שנים ומעלה). הגודל פחות קריטי וכן גם התכונות (ידניות וכו'). האיכות מן הסתם- כן. מאחר והוא רוצה לקנות באופיס דיפו, המבחר מוגבל והמחיר גבוה. האם מישהו מכיר חנות "גדולה" עם מחירים ומבחר יותר סבירים? בכל מקרה, חשבתי על הדגמים הבאים, אשמח אם תאירו את עיני ותעזרו בבחירה: Canon Powershot A470 600 ש"ח Canon PowerShot A580 800 ש"ח Olympus FE-20 800 ש"ח http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1392 Olympus FE-310 700 ש"ח http://www.oly…
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
-
היי (: החלטתי שאין לי הרבה תמונות מהחיים שלי... ויש הרבה רגעים שאני רוצה לצלם ולהזכר בהם אחורה מתישהו.. אז אני מחפש מצלמה טובה כדי לצלם ארועים (בלילה) ונוף. חשבתי בהתחלה על דמויית SLR, שהיא טובה לנוף וכד', אבל ממש לא נוחה כשאתה רוצה לצלם את החבר'ה וסתם להסתובב.. # מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 1300 בערך # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? ארועים בבר (לילה), נוף (יום) # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). פלאש טוב חשוב # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצי…
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מצלמה קומפקטית זולה שתשמש בתור מצלמה משנית. מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 700 שקלים. יש ברשותי כבר סוללות AA. כרגע יש ברשותי כרטיס אחד, יהיה נחמד אם אוכל להשתמש בו אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה? תמונות משפחה וחברים, כנראה שחלקן יהיו בתנאים חשוכים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא. זה לא קריטי מדי לאבד צבעים לטובת הפלאש האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא. האם יש בכלל קומפקטיות שיכולות לתפעל פלאש חיצוני? האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? זה יהיה נחמד אם החיישן יוכל להתמודד עם אור חלש, אבל זה לא הכרחי האם אתה משתמש כיום במ…
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
-
-
אהלן, ההורים נוסעים לסרי לנקה וחשבנו לשדרג את המצלמה שלנו. הבעיה היחידה היא עניין הסוללות, אמי מתעקשת על מצלמה עם שתי סוללות AA. אמי משיגה סוללות שמחזיקה טיולים שלמים בגלל זה היא מתעקשת. אני ננעלתי על הSX 230 ואז הבנתי שיש שם סוללה קטנה שלא מחזיקה הרבה. האם יש מצלמה בטווח מחיר הזה שיכולה לתת פייט למצלמה המדוברת באיכות הצילום? איכות הצילום לנופים הוא הקריטריון החשוב ביותר במצלמה חוץ מעניין הסוללה כמובן. אם אין מצלמה כזאת אכריח אותם לקחת את הקנון+סוללה חלופית או שתיים. תודה רבה ושבת שלום!
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
-
http://www.flickr.com/photos/26831876@N00/ אז מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
היי. לאחרונה הגעתי למסקנה שהידע שלי בצילום הוא נמוך ביותר.. רציתי לצלם איזו תמונת נוף, ואז החלטתי לעשות זאת במצב ידני, אז העברתי לM ו..אין לי מושג בגרוש מה זה ISO, זמן חשיפה אני עוד יודע אבל מה זה ה F ? עד היום השתמשתי במצב האוטומטי או החצי אוטומטי, ואני ממש רוצה לדעת להוציא מהמצלמה את המקסימום.. אז אם למישהו יש מדריכים (לא משהו ניובי מדי) שמסביר על זמני החשיפה, ה ISO וה F ומתי עדיף להגביר אותם או להנמיך. תודה
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש יותר מדי סוגים בשוק.. השאלה זה מה קונים? הולכים על הכי זול או שלא? הסיבה שאני שואל ולא ישר רץ לקנות את ה-SD הרגיל זה כי באולימפוס שאני מתכנן לקנות יש מקום ל- ו-CF בלבד. אז אם למשהו בא להסביר מי מהשניים עדיף (ולמה) ואיפה ה-SD בתוך הסיפור הזה זה יהיה מצויין!
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש לי את המצלמה S6500, עם כרטיס FUJI 2GB. הייתי היום בהופעה של מגהדת', וצילמתי קרוב ל-600 תמונות עם שני סרטונים קצרים, ומתוכם מחקתי בטעות תמונה אחת שאני רוצה לשחזר. השאלה היא, אפשרי לשחזר תמונה שנמחקה, עם תוכנות מתאימות, בלי קורא כרטיסים? כי המחשב לא מזהה את הכרטיס זיכרון באופן ישיר... עריכה: צילמתי במצב לילה אני חושב, שמצלם שתי תמונות ברציפות, אחת מוארת והשנייה לא. אני מחקתי את התמונה המוארת, ונשארה הגרסה השרופה והפחות חדה. אפשר אולי לסדר אותה בפוטושופ, אם השחזור לא מצליח?
-
- 0 תגובות
- 871 צפיות
-