צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
אז ככה.. אני התחלתי ללמוד צילום בשנה שעברה, אז כבר סיימתי שנה קורס.. שנה הבאה יש לי עוד קורס.. בשנה הקודמת למדנו על פילים שחור לבן, ומצלמות מכניות.. אני מחפש מצלמה טובה, שאני יוכל לחבר למחשב.. כי בשנה הבאה אני רוצה ללמוד צילום עם עריכות.. דרך אגב אני לומד במוסררה בירושלים, למי שרוצה לדעת, וזה דרך בצפר. את העדשה אני צריך שתיהיה טובה לצילומי נוף רחבים, וגם שתתאים לפורטפוליו, ולצילומי סטודיו.. (אני הולך להשתמש בה הרבה) אני מאמין שאני אצטרך לקנות כמה עדשות, אבל לבינתיים, אני אקנה אחת.. תקציב : אני לא יודע מה המחירים אז קשה לי לרשום תקציב.. תעזרו לי בזה.. כמו ששמתם לב אני דיי מתחיל, אבל אני מתכוון להמשיך בזה.. ושנה הבאה אחרי שאני מסיים שנתיים עבודה, יש לי עבודה כצלם אירועים. ב…
-
- 28 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד לצלם ומחפש מצלמה זולה יחסית אבל גם עם ביצועים טובים. חבר המליץ לי על ה- Nikon D1 או D2H או משהו בסגנון. מישהו יודע איפה אני יכול להשיג מצלמה יד שנייה? או אם מישהו מוכר ורוצה ליצור איתי קשר באי-מייל גם זה יהיה טוב
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? למצלמה עד 2000, השאר אני אשלים... אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם בחושך וגם ביום. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).לפעמים עם ולפעמים בלי פלאש. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.בלי חצובה. האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא. האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהח…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עדיף לשמור מתחת ל-700 שקל אבל מחנות אמינה ועדיפות למיבואן רשמי. # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני לא מפחד מצילומים בחוץ זה בדר"כ כל מצלמה עושה בסדר, הנקודת חולשה שלי זה לרעשים בצילום INDOOR, אני לא יכול לסבול מצלמות שחדר טיפה חשוך גורם להם לערמות של "לכלוך" בתמונה או מריחה של תאורה בחדר טיפה חשוך. # כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? אם אני חייב להתפשר על גודל או איכות אני אתפשר על גודל, אבל זה יכאב לי, עדיף שהמצלמה תיהיה …
-
- 3 תגובות
- 974 צפיות
-
-
היי אנשים.. היא לוקחת את המצלמה להודו לתקופה ארוכה, לכן אני לא בטוח אם חשוב יותר סוללות AA או נטענת. המצלמה צריכה להיות יחסית פשוטה.. זאת אומרת שבמצב אוטומטי היא תצלם טוב.. אני לא מאמין שידידה שלי תדע או יהיה לה סבלנות להתעסק עם שאר מצבי המצלמה. רצוי גם כרטיס זכרון גדול.. תודה ושבוע טוב.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לא מזמן נאבדה/נגנבה המצלמה שלנו: Panasonic TZ10/ZS7 היינו מאוד מרוצים מהמצלמה עצמה מאיכות צילום הוידאו שלה ומהמצבים האוטומטיים. התכונות החשובות הן: עדשה רחבת זוית (רצוי סופר זום) ואיכות תמונה גבוהה באור יום. צילום וידאו באיכות של 720P מספיק בהחלט.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שימוש- צילום על מנת להכין ערכות ופלקטים- גרפיקאית אמורה לערוך את זה אז צריך שהתמונות יהיו באיכות גבוהה . תקציב כמו שאמרתי 2000 שקל או פחות, אבל אם יהיה משהו בקצת יותר עם הבדלים משמעותיים באיכות אז גם בסדר... משום מה ההעדפה שלו היא לCANON .. "אבא שלי סומך על CANON אז אני חושב שעדיף שזו תהיה החברה אבל כל עוד זה יהיה משהו איכותי וטוב אז כל חברה תהיה בסדר..." מה אתם מציעים ?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! הגיע זמני וגם אני רוצה לקנות מצלמה חדשה.... אני מעונין במצלמה איכותית מחברה טובה וידועה כדי לצלם חברים,מקומות ושיהיה לה סתם כל מיני שטויות אני רוצה שהיא תוציא תמונה חלקה ואיכותית כמה שיותר בלי שאני יצטרך להתעסק איתה יותר מדי הסכום שאני מקצב זה כ 1000-1300 ש"ח יכול להיות שאני יוסיף כסף לפי הצורך תודה רבה ,מקווה שתענו לי מהר! שבת שלום!
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
התקציב הוא כ 1700 העדפה שלי הוא למצלמה קומפקטית אני לא ממש מבין בכיוון של מצלמה אז אני מעדיף שיהיה במצלמה מצבי צילום מוכנים שפשוט מפעילים ת'מצב ומצלמים האם ב Panasonic TZ20(שיש המון המלצות עליה) יש שיפור משמעותי מה Panasonic TZ10 ??(איכות תמונה\ממשק\מצבי צילום) ##בגלל שההבדל במחיר גדול אז אני בהתלבטות.. הצעות על מצלמות נוספות תתקבל בברכה(כמובן - איכות תמונה\ממשק\מצבי צילום\זום) תודה מראש למגיבים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בימים האחרונים ערכתי השוואות בין הרבה מצלמות באינטרנט ורציתי להתייעץ איתכם לגבי התלבטות בין שתי מצלמות: Canon PowerShot A3400 IS מול Canon PowerShot A4000 IS (שתיהן דיי דומות כי נראה לי שזה הכוון שאני מחפש) בכל מקרה אשמח להצעות נוספות... לגביי: 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? מחפש מצלמה בערך עד 1000 ש"ח כולל אביזרים 2. מה רמת הידע שלך ? בינוני + (אחרי הטיול אחפש מצלמת רפלקס אבל לטיול אני מעוניין במשהו פשוט..) 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? D50 מהעבודה 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? בעיקר תמונות נוף במזרח... 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (>…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מצלמה לטיול בחול של אחותי.. (בטיול שלי תהיה רק SLR כמו שצריך) צריכה להיות קטנה ונוחה.. בלי יותר מדי התעסקות - P&S טובה לטיולים. התקציב הוא עד 800 שח בערך - היא צריכה לסגור כמה כסף יש לה הבאתי כמה אופציות.. מי מהם עדיף לטיול? או שיש דגם אחר יותר טוב? FinePix F40 הבנתי שהיא מומלצת מאוד בכללי עם איכות צילום טובה.. FinePix F31 כמו הקודמת רק שאומרים שהיא איכותית יותר, תמורת פחות מגה-פיקסלים.. Fuji finepix-a920 בעלת אותו חיישן כמו השתיים הקודמות.. רק עם זום X4 Ricoh R3 הבנתי שיש לה אחלה טווחים ועדשה Canon IXUS 80 אחותי פשוט ממש מתלהבת ממנה..וכן אני יודע שזה מעל התקציב תודה לכל העוזרים.. זה קצת דחוף
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום, מחפש מצלמה קומפקטית לטיול של חודשיים בלאוס ותאילנד..יש המלצות. והאם כדאי לקנות שם? חשבתי על המצלמה הזו שהתגובות עליה ממש מעולות. http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=789761 יש למישהו דעה או המלצה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב הוא עד 1000 שח כולל סוללות מטען כרטיס זיכרון ונרתיק. **חריגה של 100-200 שח היא לא קריטית. המצלמה צריכה לצלם טבע ונופים,המליצו לי חברים על מינימום הגדלת זום של 6, לא יודע מה הולך אבל עדשה רחבה חובה-לא מבין במספרים תגידו לי אתם.. אני לא מעוניין בפלאשים מיוחדים ולא בחצובות, אני מצלם ידנית. התמונות הולכות להיות מאוחסנות במחשב ולא יודפסו,למעט חריגות. חשוב שתהיה קלה יחסית וקטנה. אני הולך לטייל איתה. הערות נוספות: חשוב שתהיה עמידה. חובה שיהיה לה עינית לצילום נגד סינוור מהשמש. חובה סוללות AA. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
היי, כעיקרון אני מחפש מצלמה נוספת למצלמה שיש לי היום, אני רוצה שזו תהיה מצלמה שלא יהיה חשש לקחת אותה לכל טיול ככה שהיא לא תהיה סופר עדינה, שתוכל לצלם תמונות נוף ותמונות בתנאי הארה בינוניים - ברמה גבוהה, משתדל לא לחרוג מהתקציב. ביינתים עומדת על הפרק הפוג' FinePix 650 שהוצעה במכרז בידיעות אחרונות מוסף כלכלה, הגיעו איתה ל 859 ש"ח, יש מצלמה שעדיפה עליה?
-
- 12 תגובות
- 915 צפיות
-
-
עדיפות לקומפקטיות כמו קסיו תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב שעומד לרשותך ? בסביבות ה2000 ש"ח. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רוצה להיכנס לעולם הזה וללמוד ולהתקדם - צלם מתחיל בעקרון. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמה של סמארטפון ומצלמות קומפקטיות ו"עלובות". הגבלה בעיקר מבחינת איכות תמונה ואי אפשרות שליטה בכל מיני פרמטרים. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על מצלמה שאני יכול לחבר לפאלם. מכיוון שאני לא מבין בדברים האלה אני גם לא יודע מה התקציב שאני צריך לאחת טובה אז פשוט תביאו כאלה שלא עולות יקר מדי
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני מבצע מחקר מסוים על עיניים ולכן אני צריך לבצע צילום של עיניים של אנשים שונים. אני צריך את שהצבעים יהיו אמינים ושהתמונה תהיה חדה. אני מעדיף מצלמה קומפקטית כי מצלמת ריפלקס משומה גורמת לרתיעה מסוימת בבן אדם כשמכוונים אותה אל עיני האדם. בנוגע לשאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סדר גודל של 2000 ש"ח אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? עיניים כאשר כנראה אני אבנה איזה שהוא מתקן כדי להאיר את הפנים של האדם מאחור עם החזרה. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? כן. האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? סוג של. אני מתכוון לבנות מתקן ההארה. האם חשוב לך לצלם באור ח…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי לכולם אני מעוניין לקנות מצלמה לצילום וידאו, כאשר הרזולוציה הנדרשת היא 720p, והשאיפה היא ל-FPS גבוה.. אין לי צורך ב-4K וכל זה, אני מעדיף משהו במחיר טוב, רק באמת חשוב שה-FPS יהיה טוב מה שייתן צילום חלק גם כשהמצלמה בתנועה/שינוי זוית. מישהו יכול להמליץ על משהו טוב ובמחיר טוב? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אני מחפש במצלמה: 1. תוציא תמונות איכותיות גם במקומות סגורים וגם בחוץ עם מינימום הגדרות והתעסקות בפרמטרים שאני לא מעורה בהם. 2. אם דרישה 1 לא סבירה - אז לפחות ששליטה בפרמטרים בסיסיים כמו צמצם, חשיפה ISO וכו' תיהיה פשוטה ומהירה - כלומר במרחק קליק אחד או שניים (מקסימום)... יש לי נסיון רע מקנון a80 שתפעולה ממש גוזל זמן ומוציא את כל החשק... 3. אורך מוקד - עדיפות לנמוך מאשר גבוהה. אפשרות להרכבת עדשה במקרה הצורך - יכול להיות מעניין. 4. לא גדולה מידי - הפורמט של סדרת canon axx הוא טוב מקסימום כמו סדרת הקנון Sx (יענו SLR?) אבל עדיף קטנה יותר - אם אפשר. 5. מעניין אותי לצלם אנשים, נופים וחפצים (גם מאקרו) בתאורה משתנה... צילומים של עצמים מהירים לא נראה לי רלוונטי. 6. תשמש אותי בט…
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
פתחתי את האשכול של המצלמה לצילום ילדים ולא קיבלתי תשובות, הנחתי שאין טעם להקפיץ אותו שוב, כנראה פשוט לא ניסחתי את ההודעה טוב. אני מקווה שאין בעיה בפתיחת אשכול חדש, אם כן, אני מצטער, פשוט פה ניסיתי לחכות מבנה של אשכולות אחרים. אני צריך לקנות בהקדם מצלמה בסכום של כ1100 שקל. השימושים הם צילום סטילס ווידיאו של ילדים, בעיקר בתנאים בינתיים. לכן חשוב זום ארוך, ופחות זום רחב. כמו כן חשוב פלאש טוב, כי ילדים זזים כל הזמן, ובחשיפה ארוכה תווצר מריחה. אני חושב בעיקר על קומפקטית, כי אי אפשר להשיג דמוי DSLR במחיר כזה. אבל אם יש לכם המצלמה לדגם מסוים שעולה כמה מאות יותר, אוכל לנסות להשיג אותו בחו"ל. בינתיים ראיתי את הF100 והTZ5, אבל אני לא יודע מה איכות הוידיאו שלהן. זה כל המידע…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מצלמת point and shot.חבר שלי יהיה בארה"ב בשבועיים הקרובים אז זאת הזדמנות טובה שהוא יביא לי אחת כזאת. התקציב שלי הוא עד 400 דולר. המצלמה תשמש אותי בעיקר בטיול המתוכנן שלי לדרום אמריקה, הרבה צילומי נוף, חופים, זריחות ושקיעות. אני לא מחפש יותר מדי דברים מתקדמים, אני חושב שרוב הזמן אני אצלם על מצב אוטומטי, רוב הזמן אלו יהיו צילומי יום ואני לא חושב שאני כמעט אצלם בלילה אבל אם כבר אז שהפלאש יעשה את העבודה כמו שצריך. למרות שרוב התמונות יצולמו על אוטומט, אני בכל זאת רוצה אפשרות להתעסק עם כל האפשרויות כי בכל מקרה כדאי ללמוד מה המצלמה מסוגלת לעשות. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום חברים, אני טס לתאילנד עוד שבוע וחצי ואני רוצה מצלמה שתהיה עמידה במים אבל לא תהיה יקרה. מה יכול להתאים לי? תודה ושבת שלום
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
טוב תאמת אין לי מושג בכל הקשור לצילום דיגיטלי.. אבא שלי מחפש מצלמה איכותית וטובה.. כרגע עשיתי סריקה טקנה בפורום וראיתי על המלצות על.. FUJI F11 והקנון a610 איזה מצלמה יותר מומלצת מבין שניהם(מה היתרון שלה?) והאם אתם ממליצים על עוד מצלמות...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לקבל המלצות על מצלמות בתקציב שציינתי בכותרת. אין לי בקשות מיוחד מאחר ואני לא מבין בתחום יותר מידי. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-