צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500 * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? הרבה צילומים בתוך חדר * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כן * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. רק במידה וזו תהיה מצלמה שתומכת בפלאש חיצוני של פנטקס וקודם כל מתאימה לשאר הדרישות. * הא…
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום! קיבלתי עם המצלמה (A75) בטריות נטענות.. טענתי אותם 8 שעות כמו שהיה רשום בעלון של המטען. והיום הלכתי לצלם בטיול, והבטריות הספיקו רק ל5 תמונות שהמסך דלוק. על הבטריות רשום "כח טורבו 2400" (יש לזה שם ממש לא מבטיח..) ואני רוצה לקנות בטריות נטענות טובות למצלמה, שיחזיקו לפחות שעתיים של צילום עם המסך.. אז על מה אתם ממליצים? (התקציב הוא 100-150 ש"ח)
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני קניתי אותו.. עדיין לא יצא לי לצלם איתו בצורה רגילה, אבל שמתי את מצב הצילום על AUTO.. והתמונה לא יוצאת כל כך חדה. האם זה בעיה במצלמה וכדי לי להחליף אותה, או שזה בסדר? וסתם שאלה האם במחיר 1000 שקל, זה נקרא "עסקה טובה" וקיבלתי תמורה טובה לכסף או שעשיתי טעות פה? אני פשוט לא מבין בצילום :-\
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני לא מבין כ"כ גדול בצילום אבל זה מעיניין אותי לאחרונה אני ממש אוהב לצלם נופים וכדומה אין לי כרגע תמונות מעניין אני אעלה עוד בעתיד.. בנתיים רציתי קצת עזרה עם מספר תמונות שצילמת והם יצאו קצת לא ברורות בגלל שהתחיל חושב באותו זמן שצילמתי מישהו יכול לעזור לי בעריכה כך שהם יצאו יותר ברורות או לתת לי עצות לגבי זה? עידכון: לא הצלחתי לעלות יותר מתמונה אחת כנראה בגלל ההגבולה של הגודל 2 תמונות תופסות יותר מ 300Kb [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
רכשתי היום פילטר פולירייזר, בנתיים ההשפעה על הניגודיות מאד טובה. רציתי לדעת אם יש לו גם "תופעות לוואי" שליליות?? תמונות יגיען ביום רביעי
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מה אני מחפש במצלמה: 1. תוציא תמונות איכותיות גם במקומות סגורים וגם בחוץ עם מינימום הגדרות והתעסקות בפרמטרים שאני לא מעורה בהם. 2. אם דרישה 1 לא סבירה - אז לפחות ששליטה בפרמטרים בסיסיים כמו צמצם, חשיפה ISO וכו' תיהיה פשוטה ומהירה - כלומר במרחק קליק אחד או שניים (מקסימום)... יש לי נסיון רע מקנון a80 שתפעולה ממש גוזל זמן ומוציא את כל החשק... 3. אורך מוקד - עדיפות לנמוך מאשר גבוהה. אפשרות להרכבת עדשה במקרה הצורך - יכול להיות מעניין. 4. לא גדולה מידי - הפורמט של סדרת canon axx הוא טוב מקסימום כמו סדרת הקנון Sx (יענו SLR?) אבל עדיף קטנה יותר - אם אפשר. 5. מעניין אותי לצלם אנשים, נופים וחפצים (גם מאקרו) בתאורה משתנה... צילומים של עצמים מהירים לא נראה לי רלוונטי. 6. תשמש אותי בט…
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שהקנון של A95 התקלקלה (לא מעט בגללי) הגיע הזמן להשתדרג במצלמה חדשה ה A95 היתה מדהימה אבל כשצילמתי את הילדים במסיבות בגן או בבית התמונות יצאו מרוחות או מגורענות. אני לא מחפש מצלמה עם זום כפול 20 או עם 10 מגה פיקסל למרות שהיה נחמד אלא מצלמה שניתן לצלם איתה במקומות סגורים עם תאורה קצת חשוכה ילדים שזזים ועדיין יצאו תמונות טובות. אודה על עזרתכם 8)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
וגם שאלתי אם ה-SD הרגיל יהיה מפסיק טוב למצלמת MINOLTA Z1 (הן בתמונות והן בסרטים)? מה היא מהירות הכתיבה/קריאה של SD רגיל? ומה דעתכם על זכרון של חברת קינגסטון?
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, לאחרונה התחלתי לעסוק במודליג והתרשמי מההבדל שבין תמונה במצלמה מקצועית לרגילה... אני מעוניינת להשתדרג קצת מהמצלמה הדיגיטלית הישנה שלי למשהו יותר איכותי, אך שאיו דורש ידע מיוחד בצילום ("תמונות יפות לפייסבוק" מה שנקרה)... קיבלתי המלצה על מצלמות מירורלס אב יש מבחר גדול והייתי שמחה לשמוע המלצות יותר ספציפיות. אני צריכה מצלמה שנכנסת בתיק רגיל, שאינה דורשת הרבה התעסקות ובמחיר שלא יעבור הרבה את ה-1000 ש"ח... אשמח המלצות תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
עומד לירכוש כרטיס זיכרון 2 ג'יגה ופתאום נודע לי שישנם כאלו זיכרונות במהירויות שונות למשל דוקא קינגסטון ( אחריות לכל החיים) - לא עובדים על מהירות גבוהה (מוגדרים כסטנדרטי) האם החשיבות היא רק בהטענה למחשב....הוא גם בצילום עצמו ( הזמן ביין צילום לצילום) או בצילומי וידאו - במצלמת סטילס אני רוצה ליקנות את כרטיס SD 2GB מבית Transcend - במהירות 150 X מקבלים עליו אחריות רק ל 5 שנים מה דעתכם על החברה הזו - שווה? תודה מראש - לכל מי שעוזר
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
על פי האיליאדה (מאת הומרוס) לאוקון היה כהן בעיר טרויה שהזהיר את הטרויאנים מפני סוס העץ של היוונים ודרש שיעלו אותו באש. על מנת להשתיק אותו פוסידון שלח נחשי ים שחנקו אותו ואת בניו, הטרויאנים ראו בכך אות משמיים שאין לפגוע בסוס. בתחילת המאה ה-16 נמצא ברומא פסל של לאוקון ובניו שהוא העתק רומאי של פסל יווני קדום יותר. האפיפיור שלח את מיכאלאנג'לו להעריך את הפסל ובהתאם להמלצתו רכש אותו וצרף אותו לאוסף העתיקות של הוותיקן. כיום הפסל מוצב בחצר המתומנת במוזיאון הוותיקן.
-
- 4 תגובות
- 6k צפיות
-
-
מחיר זול מדי לדעתי אם כי במכירה קבוצתית(109 שקל לגיגה). http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?sec=3∏=69586&saleNo=907424&comp=1
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מצלמה חדשה. התקציב שיש לי הוא בסביבות ה- 4-5K (כולל הכל). אפשר לחרוג, אבל לא בהרבה. לאחר קריאת כמה נושאים בפורום הזה וביקורות של dpreview אני מתלבט בין כמה מצלמות: 1. Canon 400D + עדשות קיט 2. Pentax K10D + עדשות קיט 3. Pentax K100D + עדשות יותר טובות היתרון שאני רואה ל- 400D על המצלמות של Pentax הוא בכך שהיא יותר נפוצה ולכן יותר פשוט למצוא עבורה ציוד (עדשות). מה שקצת מרתיע אותי מה-Pentax הוא הנושא של איכות ירודה של ה- JPEG שהיא מוציאה (יחסית לקנון). לא יצא לי עד עכשיו לעבוד עם תמונות RAW ולכן זה קצת מרתיע אותי. אשמח גם לשמוע המלצות לגבי חנויות. כרגע ההתלבטות היא בין ה- BSD ל- Camera Eilat (מתכנן נסיעה לאילת וחושב גם לקפוץ לחנות שם). מה שכן, לפי…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
2 תמונות - והשניה - ניסיתי לתת לה מראה של תמונה מאוד ישנה, ואולי גם קצת מפחידה
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
-
חוף קרית חיים הדברים הקטנים שעושים את ההבדל [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 686 צפיות
-
-
http://www.buydig.com/shop/product.aspx?sku=SAKBP007CL http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16830998135 ההבדל שבגללו אני מתלבט הוא עוד 20$ כמו שזה נראה היקרה יותר היא כנראה יעודית והזולה יותר ככל הנראה אוניברסלית האם זה נכון? ומה ההשלכות של זה אם זה נכון? אשמח לעזרה ממישהו שמבין קצת. כדי לעזור לי לקנות בטריה ל TZ3 שלי . תודה מראש. .swg
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
המצלמה הנבחרת היא הניקון D80. לאחר צילום ב D70s החלטתי שאין ספק שבין קנון וניקון שעבדתי איתן (בלא מעט דגמים) הניקון פשוט יושבת כמו כפפה על היד. עכשיו השאלה היא עדשות: מה לקנות. התקציב לשניהם ביחד הוא סביבות 4000 שקלים, רצוי בתשלומים היכן שניתן. יש גם חבר בארה"ב כרגע שיכול להביא עדשות משם אם מישהו מכיר מקום שניתן לשלם בו בכרטיס אשראי באופן יחסית גמיש ולשלוח לכתובת בארה"ב, בהנחה שהמחיר משמעותית נמוך יותר (מה לגבי אחריות? בינלאומית? משו?) השאלון שלי: * מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-4000 שקלים. * האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא - קונה מצלמה, עדשה, תיק וכרטיס זכרון. * האם לאחר הקנייה הראשונית יש …
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום ברשותי מצלמה דיגיטלית Canon PowerShot S3IS אני יודע שזוהי מצלמה דיגיטלית מאוד טובה, אבל מה זה אומר בדיוק? אני לא יודע איך להשתמש בכל הפונקציות שלה, אלא רק לצלם באופן רגיל אני רוצה לדעת איך להשתמש ביעילות בכל האפשרויות של המצלמה, למשל ISO, זום ידני, מאקרו, Aparture, Shutter וכו אני לא יודע מה חלק מהאפשרויות עושות ואיך להשתמש ברובן בחושך נראה שעל המסך הכל זז לאט יותר, לפעמים לוקח זמן עד שהמצלמה לוקחת את התמונה. באור יום נראה שהרבה יותר קל לצלם מאשר בחושך. מה אפשר לשנות בשביל לצלם תמונה בחושך, טוב ככל שאפשר? וכל מה שאפשר לדעת על האפשרויות הנוספות, טיפים וכו קראתי את הנעוץ אך הוא כמובן לא מסביר את כל אפשרויות המצלמה הדיגיטלית תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תודה.
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אפשר לחבר את Canon A710 IS או את Panasonic LZ7 ל Iaudio X5 ב USB Host ??
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מצלמת פנטקס mz30 SLR ועדשת סיגמא 28-105 אספריקל(מה שזה לא אומר) חשבתי לעצמי ששווה לי לקנות מצלמה דיגיטלית ברמת הכניסה של פנטקס נגיד הkx או kr גוף בלבד וכך לקבל מצלמת slr בעלות נמוכה מכיוון שיש לי עדשה... האם כדאי? האם העדשה שברשותי שווה משהו? או שעדיף כבר לקנות משהו אחר? האם העדשה יכולה להתאים לעוד מצלמות? יש לציין שאישתי רוצה לקחת קורס צילום בסיסי וחשבתי שעדיף שתהיה לה מצלמת DSLR האם זה נכון? או שגם דיגיטלית קומפקטית תעשה את העבודה? אשמח לקצת סדר בדברים... תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר די הרבה זמן עם הפוג'י החלטתי שאני רוצה להתקדם למצלמה יותר טובה.. אז קודם כל, האם יש בכלל מצלמות יותר טובות בטווח מחירים הזה? ואם כן, יש המלצות מישהו?.. דרישות מהמצלמה החדשה? טוב, גודל לא ממש חשוב, מינימום 3MP אני מניח.. זום גדול זה פלוס, אבל לא הכרחי, מה שחשוב לי זה כמה שיותר אפשרויות שניתנות לשינוי במצלמה (מה שאין בFUJI) ואיכות תמונה בעיקרון.. כל השאר פתוח תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
או אולי בכלל משהו אחר ? אני דיי יודע את החסרונות והיתרונות של כל אחת, השאלה מה לדעתכם בכל זאת עדיף יותר ? האם למישהו יש ניסיון עם אורך חיי הסוללה של כל אחת מהן ?
-
- 4 תגובות
- 896 צפיות
-
-