צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
-
- 5 תגובות
- 928 צפיות
-
-
רכשתי עט לניקוי עדשות משקפיים לאחר שלא מצאתי לניקוי עדשות מצלמה. כאשר אני מנקה ומנגב עם מטלית למשקפיים נשארים סימני ניגוב, ושאני נותן לזה להתייבש זה גם משאיר כתמים. השתמשתי גם באלכוהול לניקוי מסכים וזה לא עוזר. מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 987 צפיות
-
-
למי שעוד לא מכיר, ה-G1 אמורה להיות לא פחות ממבשרת של מהפכה אדירה בתחום הצילום החובבני ואולי אפילו המקצועי (בעתיד). זאת מצלמה קומפקטית, בעלת חיישן גדול יחסית (4/3), ללא מנגנון מראות ו/או פנטפריזמה ומערכת עדשות קומפקטיות וקלות מתחלפות. מבחינות רבות, המצלמה הזאת ואחיותיה העתידיות, אמורות לתת את כל היתרונות של ה-DSLR עם פחות משקל, פחות מסובכות טכנית וחלקים נעים ופחות כסף! כן, אני בתמימותי חשבתי שעל פחות מצלמה צריך לשלם פחות כסף. ה-G1 מלאה בגימיקים אלקטרוניים בשקל, בזה אין לי ספק, אבל אין לה את כל הדברים שהופכים את ה-DSLR ליקרה (וזה כבר מזמן לא החיישן). האם שיתוף הפעולה בין פנסוניק ללייקה גרם להם לחשוב שגם הם יכולים לגבות פרמיום מטורף על מצלמה שהיא בסך הכל סבירה? אז נכון, ה-G1…
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום! דבר אחד לפני הכל - התקציב שלי, כפי שכתוב למטה, הוא 1800 ש"ח. אני כנראה אקנה את המצלמה בחו"ל (אצל B&H כנראה), ואשמח אם תוכלו לכוון למצלמות סביב 450$ (כולל). * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1800 ש"ח . * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם . בעיקר טיולים - נוף ואנשים (ביחד ולחוד), אבל גם בלילה. * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן . * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? בתקווה שהמיני-חצובה שיש לי תתאים, כן. * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? מטעמים כלכליים, כרגע לא. אשמח אם תהיה לי האפשרות לשדרג בעתיד. * האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
מלבד השימוש במסנן ND ובצמצם סגור, איך ניתן לקבל תמונה לא שרופה בחשיפה ארוכה באור יום?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי אני סטודנט לתקשורת חזותית,ואני זקוק למצלמה *חדשה* לשיעור עקרונות הצילום. אני זקוק להמלצה למצלמה קומפקטית - או דמוי slr קטן ,שיהיה איכותי, טווח ככה 28-100 לפחות. חשוב שיהיה ניתן לשלוט באופן ידני על צמצם ,מהירות,וiso ,יתרון למצלמות שהזום והפוקוס נשלטות בעדשה ולא ע"י כפתור,ועם יש hot shoe בכלל טוב,לגבי מגה פיקסל ,לא כזה חשוב ,הפלט של המצלמה ייהיה לא יותר גדול מ 20*30ס"מ בקיצר מבקש הרבה מצלמה בעבור מעט כסף. לא חושב שיכולות המצלמה בiso גבוה כאלה חשובות למטרות הללו. יש המלצות ? חשבתי על הפוגי s5800 או קנון sx 100 is .
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עוד סט של תמונות. תהנו מאקרו (עם החצובה החדשה שלי, החיים נהיו הרבה יותר פשוטים) 1 2 3 4 5 6 עם עדשה רחבה (סיגמה 10-20) 7 טיול צילום קצר לקיסריה (חבל שלא היה עננים) 8 9 10 ולבסוף 2 תמונות HDR 11 12 הערות וביקורות יתקבלו בברכה
-
- 5 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מצלמת slr עד 2000 ש"ח, בעקרון עם 10 מגה פיקסל פחות או יותר וזום כמה שיותר גדול. ראיתי את המצלמות האלה, Canon EOS 1000D , Nikon D60, Canon EOS400D , Nikon D40X , Olympus E400 . מי מביניהן טובה יותר מבחינה טכנית ומבחינת הצילום? האם יש עוד מצלמות באותו מחיר ? וסתם שאלה, אפשר לחבר כל עדשה לכל מצלמה שהיא או שרק למצלמות ספציפיות ? תודה
-
- 5 תגובות
- 887 צפיות
-
-
מתוך גיחה קצרה שעשיתי לאשדוד הערב, חבל שלא היתה עלי החצובה... :-\
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
עוד תמונה קטנה של לוח שח מט ישן - אין לי מושג מה עוד לצלם בבית? הכל ניראה לי משעמם והחוצה לא הכי בא לי לצאת כרגע עם הקסא"מים ד"א ניסיתי לעשות קצת טישטוש בפוטושופ, התמונה עצמה יצא די חדה אבל האור הישיר לא אהבתי אותו אז החלטתי לעשות שיכבה עם טישטוש אבל נידמה לי יצא יותר מידי
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
קניתי אחריות MACK לפני כמה חודשים ביחד עם המצלמה - סוני A350, עכשיו המסך של המצלמה התקלקל משום מה, הוא מראה רק פסים צבעוניים. אין לי מושג למה. בכל מקרה, רציתי לשלוח את המצלמה לתיקון בארליך מעבדות שהם מורשי MACK בארץ, אבל הבעיה היא שקודם כל צריך לפנות לMACK העולמית במייל, ורק לאחר קבלת אישור לשלוח למעבדה. עכשיו, האנגלית שלי לא משהו ולא הצלחתי למצוא באתר שלהם יותר פרטים לגבי זה: לאיזה מייל לשלוח ומה הפרטים הנדרשים. אם תוכלו לעזור לי למצוא את הפרטים על זה באתר שלהם: http://www.mackcam.com/, אני אודה לכם מאוד!!!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש פילטר איכותי(מאוד אפילו ) לעדשה. הקוטר הוא 67מ"מ. איזה סוג וחברה מומלץ לקנות? הבנתי שיש כמה מרכזיים: Hoya Pro1 B+W MRC Marumi DHG ושאלה קטנה נוספת - האם פילטר UV (אחד מהאלה שרשמתי) מוריד באיזה שהוא מובן איכות של תמונה? בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש אפשרות להבזיק כמה פעמים בזמן חשיפה ארוכה, כשאני משתמש בפלאש מובנה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אהלן, בסוף השבוע והשבוע הבא אני מתחיל סאשנים של צילומי מורות וקבוצות תלמידים לספר מחזור לסוף שנה. יש טיפים שאתם ממליצים לי להשתמש בהם? אני משתמש ב-K200D 95 אחוז מהצילומים יהיו באור יום בחוץ, ככה שכל העניין של פלאש יורד. בתודה מראש לכולם.
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, אני תוהה מתי צריך ומתי לא להשתמש בפונקציה הזאתי.אשמח לשמוע מכם! בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
http://img99.imageshack.us/img99/5562/imgp2926borderwm7.jpg http://img89.imageshack.us/img89/5027/imgp2622ce4.jpg http://img513.imageshack.us/img513/1120/imgp3072en1.jpg http://img150.imageshack.us/img150/4568/imgp2922bwwb4.jpg תגובות,הצעות לשיפור,ביקורת , הכל יתקבל בברכה,בתודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אהלן. העלתי שתי תמונות, קומפוזיציה זהה, אותם נתונים, רק שהצמצם שונה. 5.6 ו- 4. הפלאש ישיר, וישנם הבדלים בין התמונות. צולם ב-AV, עם פלאש EF-530 Super במצב PTTL. הינה השתי תמונות המלאות - http://www.yousendit.com/download/WnBRY05xU1AzS3BMWEE9PQ אשמח לחוות דעתכם אם זה מציב תקין או לא. בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
למישהו יש מושג אם המחירים שם דומים לאלו בארה"ב? ומישהו מכיר אתר להשוואת מחירים ברוסיה?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מצלמה דיגיטלית של חברת CANON עם כרטיס זיכרון מסוג SD מחקתי סרטון שהיה על הכרטיס בטעות.. יש אפשרות לשחזר אותו איכשהו כמו שאפשר לשחזר משהו שנמחק מסל מחזור? תודה
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
כביכול הוא צלם מתחיל וגם קומפקטית הייתה מספקת אותו נראה לי אבל הוא היה רוצה יותר להתנסות במצלמות החצי מקצועיות כדי להבין את כל יכולות המצלמה * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד ה1500 +טיפה חריגה(אם צריך) * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?באור,בין היתר גם בתנאי אור ירודים אבל בשאיפה ל ISO כמה שיותר נמוך אני לא רואה אותו מצלם בגבוה,חשובה לו איכות התמונה מאוד,הוא מתכוון לצלם חברים,תמונות נוף,תמונות בעלות אור ירוד בשאיפה לבלי פלש חששוב לו מאוד שצילום הלילה יהיה איכותי כמו צילום היום * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
צולם באגמון החולה.. הייתי צריך ללכת על הבירכיים בישביל שהוא לא יברח EXIF: Camera: Nikon D80 Exposure: 0.003 sec (1/320) Aperture: f/4.5 Focal Length: 200 mm ISO Speed: 100 Exposure Bias: 0 EV Flash: No Flash מקווה שאהבתם תגובות לא יזיקו כמובן
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו שאני מכיר מוכר ב-60 ש"ח ואני יכול להוריד את המחיר. כמה איכותית אמורה להיות התמונה?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מצלמת וידאו דיגיטאלית של CANON אני מחבר את המצלמה למחשב ע"י FIREWIRE האם העברת הסרט ע"י התוכנה של WINDOWS היא בחירה טובה? האם יש תוכנות טובות יותר?
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-