עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by psychuil,

ראיתי שיש כמה גרסאות של הפלאש, אחת לניקון, אחת לקאנון וכיוב'. כשאני קונה, אני חייב בהכרח אחת לפנטקס או שזה onesize fits all?

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  2. Started by etay34,

שלום, אני מתעניין לגבי קניית מצלמה של קנון - מצלמת רפלקס מדגם 450D / 500D נאמר לי בחנות שניתן להרכיב למצלמה עדשות מדגמים ישנים של מצלמות רפלקס פילים ישנות של קנון השאלה היא האם הדבר באמת נכון? ואם כן, הם יש בדבר חסרונות ומה המשמעות שלהם מבחינת איכות התמונה הסופית? העדשה היא לטווחים גדולים של 70-200 ללא מייצב תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by dootch,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מצלמת פנטקס K100D שראיתי המלצות עליה באתר והיא עומדת בתקציב פחות או יותר. יש ברשותי עדשת סיגמא 70-210 שנקנתה למצלמת מינולטה 3XI המצלמה הנ"ל נגנבה מביתי כשהייתי בלבנון בזמן המלחמה יחד עם עדשת סיגמא 28-70, לצערי וכל מה שנשאר לי זו העדשה הארוכה שלה. האם העדשה הנ"ל תתאים למצלמת הפנטקס. האם אתם יכולים להמליץ על עדשה לטווח הקצר יותר (משהו כמו 28-70) או להסתפק בעדשת קיט שמגיעה עם המצלמה? יש ברשותי גם פלש שנשאר לי מהמינולטה, אך לצערי אין לי את הדגם. האם יתכן והוא מתאים ואם לא התוכלו להמליץ לי על אחד? תודה רבה מראש איתי

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  4. שלום חברים. לפני כחודש ״גיליתי״ את עולם הצילום, ומאז אני לא מפסיק לקרוא ולהתעניין-בין אם חומר בעברית, ובין אם חומר באנגלית. בכל אופן, אחרי שהתחלתי להיכנס מעט ״לעניינים״, עלו אצלי לא מעט שאלות בנוגע לשני נושאים. הנושא הראשון:הבנתי שהצלם חובב מתחיל, עליי לרכוש מצלמה ״ברמת כניסה״. אחרי סקירה של לא מעט מצלמות, בין אם מצלמות של קנון ובין אם מצלמות של ניקון, הגעתי למספר מצלמות שאני מתבלט ביניהן:canon d550, canon d600, NIkon 5100, canon d650(דגמי הeos של קנון). ההתלבטות העיקרית היא בעיקר בין הd550 לבין הd600. האם ההבדל ביניהן הוא רק המסך המפרקי? האם שאר ההבדלים מינוריים? הנושא השני:האם לקנות את המצלמה בתוספת עדשות קיט? או האם לקנות אך ורק גוף, ומאוחר יותר לרכוש עדשות שאמנם יקרות…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. לאחר לבטים רבים היתחדשתי בקנון G7 ואף כתבתי עליה ביקורת ב ZAP : http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=473718 האים נחוץ מגן למסך ה LCD ואים כן איזה מתאים למצלמה ואיזה מומלץ מבחינת שקיפות וחוסר עיוות התמונה של המסך ? דן TASCAM

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by 1immortal,

:-X [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 839 צפיות
  7. Started by avihai007,

שלום, אחרי התלבטויות ומחשבות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334414.0 בסוף קניתי את ה- K100D Super בסופו של דבר מה שהכריע זה המחיר, המצלמה עלתה לי סה"כ - 1618 ש"ח(בארה"ב). קיבלתי אותה לפני כמה ימים, וזה פשוט תענוג להתחיל לצלם, אחרי מצלמת פילם(מינולטה). בינתיים אני לאט לאט לומד אותה, ופשוט נהנה מאיכות התמונות. בכל מקרה, רציתי להודות לכל מי שיעץ ועזר, תודה רבה עזרתם לי מאוד.

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  8. לפני שבועיים רכשתי בלונדון את ה DSLR הראשונה שלי Nikon D90, אני מניח שלא צריך להציג יותר מידי את המצלמה, אז אני פשוט אתן התרשמות קצרה ואשמח לענות על שאלות. קודם כל, קניתי אותה בלונדון ברשת Currys, כל מי שדואג לגבי אחריות אז אני יכול להרגיע שמעבר לאחריות היצרן הבינלאומית של ניקון, ניתן לרכוש ברשת גם אחריות בינלאומית מלאה לכל בעיה במחיר של 12 ש"ח לחודש. המצלמה אגב עלתה באזור ה 4,500 ש"ח כולל עדשת הקיט 18-105 (המחיר הוא אחרי החזרי המס בנמל). אז כמו שאמרתי, קשה להפסיק לצלם, נתחיל מהעובדה שאני מתלהב מה DSLR בכללותו, אם לא צילמתם עם SLR לפני, אני מניח שאתם לא יודעים מה אתם מפסידים, גם אני לא ידעתי. כל לחיצה על הכפתור הצמצם נותן כיף חדש (ותסלחו לי על הרומנטיקה) אבל הצל…

• 12 תגובות
    • 5.8k צפיות
  9. Started by coron10,

התרשמות די חיובית ממספר קטן של תמונות שצילמתי, מסך מעולה גם בתנאי שמש חזקה, קלה ונוחה לתפעול, מהירה ממש בין תמונה לתמונה. אבל אני חושב שבצילום בתוך הבית התמונה מעט חשוכה לכן אשמח לשמוע ממישהו שיש לו את המצלמה באיזה הגדרות הוא משתמש בצילום בתוך הבית עם פלאש. והאם אתם מכירים מקום שבו אוכל להשיג חוברת הפעלה מלאה בעברית.

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  10. Started by Chevy,

ה-256MB כבר לא מספיק להרבה ומחירי הזיכרונות מאד נמוכים. לצערי המצלמה תומכת רק עד 2GB. קניתי את ה-Extreme III, עלה לי 120 שקל.... אז למה לא כמה תמונות של כל מה שקיבלתי :

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. טוב ככה קניתי מינולטה Z3 ואני מרוצה ממנה עד הגג...! אחלה מצלמה עכשיו יש לי בעיה א. לא קיבלתי חוברת הדרכה בעברית איתה... ויעני אני יודע איך עושים את הדברים הבסיסיים כמו לצלם לעשות וידיאו טיימר וכו' אבל לדוגמא יש כול מיני מצבים יעני יש את העיגול הזה ואני יכול לסבוב ולבחור ואני לאדע מה כול אחד אומר שם...חוץ מוידיאו מישו אולי יודע ויכול להסביר לי? מי שלא הבין אז אני מדבר על זה: http://www.rar.co.il/files/Rar-1128704526.jpg

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  12. Started by R0tem1,

יש לי כמה אירועים ממש חשובים בזמן הקרוב שאני צריך לצלם ולא יכולתי לחכות לסיגמה. קניתי את הפנטקס AF-540 FGZ, לפי התרשמות ראשונית מאתמול זה פלאש איכותי ביותר מאד נהנתי לעבוד איתו. למישהו יש רעיון מה לעשות עם הסיגמה חוץ מלמכור אותו?

• 6 תגובות
    • 974 צפיות
  13. Started by ShowstoppeR,

אחרי הרבה התלבטויות קשות ושעות של חיפוש וקריאת ביקורות קיבלתי אתמול החלטה דיי גורלית בנוגע לרכישת עדשת טלה. ההחלטה הסופית הייתה סיגמה 120-400 APO DG OS. עדשה יחסית חדשה שלהם שקיבלה ביקורות לא רעות בכלל ברחבי הרשת. אתמול הזמנתי אותה ישירות משפע (יבואנית רשמית של סיגמה לארץ) והיום בבוקר כבר קיבלתי אותה ליד. עד אתמול למעשה הייתי דיי נעול על קנון 100-400 שעולה כמעט פי 2 (5900 מול 3650, לפי זאפ) וספק אם היא נותנת פי 2 יותר תמורה. אחרי השוואת SAMPLES החלטתי שיתרון ה VALUE הוא אצל סיגמה בשילוב עם הביקורות הרבות שקראתי עליה. אז מה עכשיו? התרשמות ראשונית אני מניח... העדשה מגיע עם רגלית לחצובה ועם תיק איכותי מאוד של סדרת ה EX. פיניש גם כן של EX, תחושה של זאמש, נוח ומאוד נעים ביד. ה…

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  14. כמו שאתם בטח זוכרים לפני יותר מחודש נהרס לי המטען לK10D, "בית הצילום" הבטיחו לי שיגיע תוך 1-3 שבועות ועברו כבר 5. אני צריך המצלמה למטען טוב ואתר אמין לקנות ממנו תודה.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Parallel,

החלטתי לקנות את ה-A510 ...ואני צריך לקנות זיכרון למצלמה.. האמת היא שאני ממש חובבן..אין לי דרישות(כי אני לא יודע כ"כ מה לדרוש)...ורציתי לדעת איך הכרטיס הזה http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=550&aff=zap ועוד שאלה..מישהו יכול להמליץ על מקום שאפשר לקנות בו את המצלמה והכרטיס...ויודע שהמקום אמין ולא עושה בעיות תודה רבה

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  16. אני מתכוון לקנות בקרוב את המצלמה הנ"ל (שוקלת 113 גרם ובעובי 15 מ"מ). לפני שאני קונה, רציתי לדעת האם מישהו מכיר מצלמה באותה רמה פחות או יותר, אך בעלת נתונים פיזיים (משקל ו/או גודל) טובים יותר? מחיפוש שעשיתי באתר http://www.dpreview.com עולה כי יש 3 מצלמות ששוקלות פחות מזאת אך לא מציעות מפרט באותה רמה (מסך LCD גדול, איכות צילום טובה יחסית). אם מישהו מכיר מצלמה דקה יותר או שוקלת פחות אשמח לדעת. תודה רבה, יובל

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  17. Started by PyroGhost,

כמו שכולכם בטח כבר יודעים קניתי את הD80 עם כל הציוד שדחסתי פנימה בחודשים האחרונים, עכשיו נשאר לי רק להשקיע בעדשה טובה. העדפתי לחסוך את הכסף ולהשקיע כמו שצריך ולקנות את הניקון 17-55 F2.8, ועכשיו עקב המחיר הנמוך של הדולר האטרטקטיביות שלה רק עולה ועולה, הבעיה שלי היא שהמחירים בארץ לא זזים בקצב שהדולר זז למטה והם דיי נשארים אותו הדבר ואני לא ממש אוהב את העניין הזה, ההפרש גדול מידי. עכשיו יש בפניי כמה ברירות אפשריות : 1. להזמין את העדשה מחו"ל ולשלם את המכס עליה בכניסה, כולל פילטר והכל זה יסתכם בפחות מ5000 שקל לפי החישוב שעשיתי. 2. לחכות שמישהו שאני מכיר ושמבין דבר או שניים בצילום יטוס לניו יורק ויביא לי אותה בדרך חזרה משם (עלות כוללת של 4500 שקל בערך) 3. לקנות אותה בארץ כאשר ה…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by ob,

שלום , יש לי מצלמה Ricoh R6 ששירתה אותי נאמנה במשך שנתיים שלוש ואפילו עברה איתי את הצבא ... יום אחד "פתאום" היא התקלקלה (כשאני עושה זום מעל 5X המצלמה מאתחלת את עצמה ... כלומר אי אפשר לצלם יותר מ X5), אך עדיין מצלמת באיכות . עלות התיקון בשבילה הוא כ-700 ש"ח ... רציתי לדעת אם שווה לי לתקן אותה או שיש כבר היום במחיר הזה משהו יותר טוב ? מחירה אז עלה 1500ש"ח.

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  19. Started by peralon,

שלום, אני מעונין לקנות כרטיס SD 512MB אך התקציב שלי דל בתקציב שלי אני יכול לקנות כרטיסים של כמה חברות : PQI SANDISK KINGMAX KINGSTON LG Transcend מה הכי כדאי? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. המצלמה היא לצילומים רגילים, בבית ובטיולים וכו' מספיק זום ממוצע: 3-4 ( אם יש יותר מה טוב, רק שלא יבוא על חשבון הקומפקטיות - סעיף הבא) חשוב שתיהיה קומפקטית, לא מחפש את הסופר קומפקטיות, אבל גם לא דמוי SLR האלה (ולכן גם לא מחפש את המצלמות עם 10 זום אופטי) עכשיו הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) שאם החיישן יותר גדול אז בדרל כלל הוא גם יותר רגיש וככה יותר קל לצלם בתאורה של בית אז חיפשתי כמה מצלמות על חלק קראתי פה שממליצים הרבה, בכל מקרה אלה המצלמות מתלבט בינהן: canon A640 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469627 canon IXUS700 http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=E-Camera&model_id=130850 Fuji F31FD http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=502514 איזה מהם תיהיה מתאימה לי…

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  21. Started by PyroGhost,

בימים הקרובים אני עומד לקנות את ה Canon S2 IS, הדיל שהצלחתי להשיג בחנות הוא : המצלמה + 3 שנות אחריות של קראט + נרתיק + ג'יגה זיכרון + 2 סטים של סוללות GP 2500 ב3700 שקל. המחיר עוד נתון לויכוח וסביר להניח שאני אוריד סט אחד של סוללות ככה שזה ייצא לי בסביבות ה3500. רציתי לדעת אם למישהו יש משהו להגיד / לייעץ לי בעניין הזה, ובכללי - זה נשמע לכם שווה את זה? הייתי שמח גם אם אנשים שצילמו איתה ייתנו לי חוות דעת כללית עליה, אולי כדאי לחכות קצת למצלמה אחרת שעומדת לצאת? עריכה : לאור הויכוחים שהתנהלו פה בנושאים האחרונים בקשר לכרטיסי זיכרון מהירים יותר או פחות הייתי שמח אם מישהו ימליץ לי גם בתחום הזה.

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  22. אני רוצה לקנות מצלמה דיגיטאלית שתהיה קטנה ואני אוכל להכניס אותה לכיס , התקציב - 2000 ש"ח בלי כרטיס זיכרון. חשבתי על Ixus 750 עם 7.1 פיקסל שנראית לי מצלמה טובה מאוד מה אתם אומרים עליה??

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, אני מחפש לרכוש מצלמה קומפקטית לצורך טיולים, בסביבות 1000 ש"ח (לא כולל כרטיס זיכרון וסוללות). אשמח לקבל המלצה, להלן התשובות לשאלון שחשובות לי. בנוסף הייתי רוצה לקבל חוות דעת על Sony DSC W320. תודה. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא - אין כוונה לרכוש חצובה. האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא. האם חשוב…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by bd,

שלום יש ברשותי מצלמה d7100 יש לי פלאש 568yn שאני מרוצה ממנו רציתי לקנות טריגרים של yn בדגם 622 ועוד 2 פלאשים 565ex yn , רציתי לדעת אם הקומבינציה מתאימה ואם הם כדאיים מבחינת איכות, וכמה טריגרים אני יצטרך בשביל להפעיל 2 פלאשים על חצובות ואולי עוד פלאש על המלצה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. מחר תהיה כניראה תערוכה של כלי רכב בגני התערוכה, וכניראה שאני גם אהיה שם. באוטומוטור בשנה שעברה אני זוכר שהרבה צילמו והרבה תמונות יצאו מסונוורות מהתאורה החזקה שבאולמות שם. אני אלך כניראה עם הS6000fd שלי, ורציתי לקבל מכם טיפים כיצד אוכל לצלם ולהוציא את התוצאות הטובות ביותר מהמצלמה שלי. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 554 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.