צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית בתקציב של 700-800 ש"ח לא כולל כרטיס זכרון וסוללות(אם צריך). חשוב לי בעיקר שיהיה מסך גדול ואיכות תמונה טובה כמובן.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת לרכוש מצלמה חדשה. לאחרונה חזרתי מטיול ארוך בחו"ל ושם גיליתי שאני מאוד נהנית לצלם ושם פעם ראשונה התחלתי להשתמש במצבים השונים ולא רק באוטומט. החלטתי להשקיע הפעם קצת יותר במצלמה שתתן לי תוצאות טובות יותר (עד עכשיו השתמשתי במצלמות קומפקטיות שעלו סביב 500 ש"ח) ועם זום גדול יותר. אין לי ידע פורמלי בצילום, והשימוש העיקרי שלי הוא צילום של משפחה, חברים ובטיולים. מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? בסביבות 1500. גמיש. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם בתנאי אור יום וגם בתנאי תאורה חלשים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבא מתכנן לקנות מצלמה דיגיטלית. התקציב הוא אמנם די דל - 1200-1300 שקל אבל זה לא צריך להיות משהו רציני. סתם שתהיה מצלמה בבית בבקשה הציעו דגמים ואל תדחפו לי סתם שם של מצלמה ומפרט כי אני לא מבין בזה כלום אז אם אפשר גם להסביר קצת.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי מושג בתחום... ??? בבקשה המלצות ... נ.ב אני רוצה קצת ללמוד על נתונים מה טוב ומה לא...כדי שאני יוכל לחפש לבד...מה צריך לדעת??.. תודה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי תקציב של כ1000 ש"ח, ואני מחפש מצלמה סבירה-טובה בהתאם. המטרה שלי לצלם תמונות משפחתיות ושל חברים, וגם נופים בטיולים מידי פעם, האם יש לכם המלצת? אני מתלבט בין 2 אילו שמצאתי. ותהיתי גם אם אני זקוק ליותר מזום אופטי 3 ?(עבור צרכים אלו) אשמח לקבל תגובות עליהן. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1000-2000 שקל 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. ---מינימלי לחלוטין מעדיף שלא להתעסק ולכן מצלמת poin and shoot היא הכיוון 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?אין ניסיון 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) -------הייעוד …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יצא לי בשבוע האחרון לצלם קצת תמונות עם ה- Nikon Coolpix 3200 שלי והתוצאות לפניכם זה סתם שלט שמטריד אותי (של מי הרעיון לעשות שלט עם תמונה של כלב מחרבן?)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, אני מחפש מצלמה קומפקטית לטיול בניו-זילנד משמע מצלמה שיכולה לתפוס את הנופים והטבע בצורה הכי טובה שאפשר במסגרת התקציב. חשוב לי שיהיה לה: 1. יכולת לצילום ווידאו. 2. גוף וסוללה חזקים. 3. אחיזה נוחה. 4. רמת הידע שלי בצילום נמוכה...לכן הייתי רוצה לקנות אותה מראש על מנת להתנסות לפני הטיול. התקציב שלי הוא בסביבות ה-1000 שקל גמיש. חב'רה אני ממש זקוק לעזרה במהירות האפשרית, תודה לכם מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שעל מצלמות SLR צריך חתיכת סדק על מנת שזה ישפיע (צילמתי פעם עם EOS 350D עם סדק ענקי ורק בכמה תמונות ספציפיות הייתה מריחה קטנה) לעומת זאת כאשר אני מצלם עם G12 מספיק גרגירי אבק על מנת לראות אותם בצילום חושך (עם פלאש) עכשיו שמתי לב לשריטה קטנה ממש במרכז, גודל השריטה הוא כחצי מילימטר. אני אוכל לבחון את איכות התמונות רק בעוד שבוע אבל אני מת לדעת אם זה יכול להשפיע על תמונות בצילום חושך עם פלאש או נהפוך הוא בצילום באור חזק. דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר כל ההתלבטויות הקודמות שלי לגבי בחירת מצלמה, החלטתי ללכת לבסוף על ה-A75 תוך הסתכלות על התקציב הכללי והתמורה שהמצלמה נותנת. התקציב עמד על 2000 שקל, מינוס המחיר של המצלמה זה מה שנשאר לכל מה שמסביב. (למרות שייתכן שתיהיה לי אפשרות לקבל את ה-Canon IXUS S410 במחיר נמוך ממה שהיא נמכרת, ואז אני אשקול גם אותה ומקס' אוותר על כמה אופציות ידניות שקיימות ב-75, אבל מצד שני יתווספו לי עוד כמה מגה פיקסלים...) שמתי לב שקיימות מס' חברות של כרטיסי זכרון, וישנם הבדלים, לכן רציתי את עזרתכם בבחירת כרטיס (256/512, מה שייכנס בתקציב), אגב, פירוט על למה כרטיס אחד עדיף על השני וכו' וכו' יעזור. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב - בכותרת. ניסיון - לא משהו רציני בשום צורה שהיא. כיום יש לי פנסוניק TZ-20 , שאיכות התמונה שבה סבירה + אני לא מתכוון להדפיס כלום. מעוניין בצילום וידאו איכותי, זום גדול. המצלמה כרגע היא עקב טיול לאפריקה, ובהמשך כמובן לטיולים אחרים ושימושים כלליים נוספים. מבירור נרחב בימים האחרונים, אני מבין שאני מחפש מצלמה בעלת זום של X30 ומעלה, בעלת חיישן BSI-CMOS. כמו כן להבנתי נדרש מייצב עקב הזום הנרחב. ועדיפות למצלמה עם מצב אוטומטי טוב ככל הניתן. חשבתי על דמוי SLR שייתן לי את רוב אם לא כל הדרישות, אבל תמיד ישנה עדיפות קלה לקומפקטית ככל האפשר. מה המצלמה המומלצת ביותר שתוכלו להציע לי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עדיפות לקומפקטית אבל זה לא משנה שהמצלמה תהיה נוחה - כוון וצלם המצלמה מיועדת בעיקר לצילום ילדים קטנים אחת בת 8 ועוד 2 בני שנה גם לפעמים צילומי טיולים ונופים (פחות חשוב) חובה איכות וידאו טובה ללא הגבלת זמן צילום אממ זהו בעיקרון .. יש אפשרות לחריגה עד 1,200 אם ממש משתלם
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי לפני כמה ימים כרטיס מהאינטרנט בנפח של 256mb. הכרטיס הוא כרטיס פנורמי...מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין כרטיס פנורמי לכרטיס רגיל??? תודה לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש פה קצת עירום. http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=159039
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה מצלמה כדאי לי לקנות בין 1300- 1400 ש"ח מזומן , שימו לב שהמחיר ירד בגלל שזה מזומן , תנו בבקשה כמה המלצות , ואם לאנשים יש את אותם מצלמות אז בכלל זה טוב שיספרו איך , ולמה היא כל כך טובה לקיניה. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 700. כמו כן, אפשרי (אולי אפילו מבחינת מחיר מומלץ) לקנות בארהב, ואז אפשרי לקנות מצלמה טובה יותר, במחיר טוב יותר. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאור…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתלבט בין: canon sd 630/ixus 65 לבין: casio exlim z600 חשוב לי התצוגה של מסך רחב, ותמונות טובות. למי שיש הצעה אחרת שגם בתקציב (עד 1500 ש"ח) אשמח גם לשמוע. תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
לאחרונה אני רואה הרבה פעמים פרסומים כגון: "מצלמה מדהימה! 8 מגה פיקסל! 8 מיליון פיקסלים!" עכשיו, ממתי מגה זה מיליון? מה קרה לאלף? סליחה על ביזבוז זמנכם, אבל זה ממש התחיל להציק לי.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כיום יש לי את הSD880 של קנון ואני מעוניין לשדרג אותה. חשוב לי שתצלם טוב בתוך מבנים(חושך מוחלט לא מעניין). שמעתי על הSX230,אבל אין לי ממש מושג אם היא טובה לי או לא, אשמח לעוד המלצות בסגנון של המצלמה הזו. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניגוד לעיניות האופטיות המוצלחות של מצלמות רפלקס, לעיניות אופטיות של קומפקטיות (עיניות חלון) יש מספר חסרונות משמעותיים שהופכים אותן לפתרון מאוד לא מוצלח בעיני. אני מעדיף להשתמש במסך ה-LCD בגלל הסיבות הבאות: חוסר דיוק כתוצאה מאחוז כיסוי נמוך. עיניות חלון אופטיות מציגות כ-80% מהתמונה, בהשוואה ל-100% במסכי LCD (ו-95% ברוב מצלמות ה-DSLR). המגבלה הזו משמעותית במיוחד בצילום נושאים שדורשים זווית רחבה, בגלל שחלק מהתמונה שיוצרת העדשה פשוט לא מופיע בעינית ולכן לא ניתן להתייחס אליו בבניית הקומפוזיציה. באופן מעשי זה הופך עדשות 28 מ"מ לשוות ערך ל-35 מ"מ או צר יותר. העדר תצוגה של פרטים טכניים. כשמצלמים עם עינית אופטית לא ניתן לראות שום פרטים טכניים על הצילום. זה מאוד מגביל את היכולת ל…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-