צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
לנשיאה של K200D + 18-55 + 70-300 + EF530. ראיתי אותו בחנות ונראה מאד חביב, אני עדיין לא כ"כ בטוח שהפלאש יכנס (עוד לא הגיע אלי, כנראה כתוצאה מטעות ממש מטומטמת של חנות מסויימת) מישהו מכם מכיר את התיק ויכול להעיד על האם זו רכישה משתלמת? אשמח לתשובה מהירה היות ומחר אני אקנה אותו אם אין מניעה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נושא הסדנא הוא למעשה ספין של פתיל "סביבת העבודה" שרץ כבר יובלות בדיון הכללי אם איני טועה וכן ניתן למצוא כמותו בפורומים רבים אחרים, אנשים מצלמים את סביבת העבודה שלהם ומעלים לפורום, התמונות לרוב מאוד סטנדרטיות ודומות זה לזו. מטרת הסדנא היא מעט שונה, המטרה היא להציג את סביבת העבודה האישית כפי שאתם רואים אותה או כפי שהייתם רוצים לראות אותה, זאת בטכניקה של העמדת אוביקטים באופן שונה ו/או בחירת זווית אישית, בחירת תאורה, קומפוזיציה. זוהי סדנת צילום ולא גרפיקה ממוחשבת, אז בבקשה מינימום עיבוד תמונה (חידוד, ניקוי רעשים, קרופ וזהו בערך). על מנת להוסיף אתגר, ליישר קו בין החברים ומאחר שמדובר בסדנא ראשונה ובסיסית - ללא שימוש במבזק חיצוני (אבל אפשר מקורות אור מלאכותיים אחרים - כגון פנס ש…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את התמונות צילמתי בחודש מרץ שהלכתי לנסות לצלם קצת אקשן בדאון היל שבצוק מנרה. Camera: Nikon D80 Exposure: 0.008 sec (1/125) Aperture: f/4.0 Focal Length: 18 mm ISO Speed: 250 Exposure Bias: 0 EV Camera: Nikon D80 Exposure: 0.008 sec (1/125) Aperture: f/4.0 Focal Length: 28 mm ISO Speed: 250 Exposure Bias: 0 EV Camera: Nikon D80 Exposure: 0.004 sec (1/250) Aperture: f/2.8 Focal Length: 170 mm ISO Speed: 100 Exposure Bias: 0 EV תגובות
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הייתי אתמול באירוע ועישנו שם , חזרתי מהאירוע והמצלמה שלי מריחה איום ונורא מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לוכלם !! אחרי 6 (!) שנים של שימוש אינטנסיבי במצלמה שלנו מדגם אולימפוס מיו 500 ששירתה אותנו נאמנה, היא שבקה חיים. שלחתי אותה לתיקון ונאמר לי שתיקון יעלה 550 ש"ח. זה כמובן לא בא בחשבון. הציעו לי שם מצלמה של אולימפוס מדגם מיו 5000 במחיר של 1000 ש"ח במקום 1400. האם ללכת על המלצתם ?? או שאולי יש בתקציב שלי מצלמות יותר טובות ? הדרישות: מצלמה משפחתית שתעשה את העבודה, תיתן תמונות יפות, חשוב צילום בפלאש, יחד עם כל הפונקציונליות של המצלמות היום. שתהיה עמידה מבחינה פיזית, קשיחה, דקה מסך גדול. ממשק נוח. וזום טוב. אני לא דורש מצלמה מקצועית מדי, כפי שבטח הבנתם. תודה רבה לעוזרים !!!
-
- 7 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חושב שהגיע הזמן להתחדש בעצמית חדשה בטווח של 17/24/28-70מ"מ (55ממ של עדשת הקיט לא מספיק ארוך בשבילי). אני מתלבט בין ארבע עדשות בטווח מחירים של 400$. ארבע האופציות הן: Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 Sigma 24-70mm f/2.8 Sigma 28-70mm f/2.8 Tamron 28-75mm f/2.8 (IF) יש להוסיף שהבחירה היקרה ביותר תהיה ה24-70 במחיר של 570$. אשמח לקבל חוות דעת על ארבעת העדשות והמלצות נוספות. תודה לכולם.
-
- 7 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני קונה LX3 ורציתי לדעת אם יש פלש ממש קטנטן שיעשה את העבודה בצילומים בלילה ובתנאי אור ירודים,כאשר הצבעים שיופקו לא יאבדו מטבעם. אם אפשר פלאש מוקפץ בעל כל היכולות האידיאליות אני אשמח...אני לא צלם מקצועי זה רק לLX3 אני אשתמש בה לצילומים במסיבות,ים, חברים, נופים וכו' תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים, ההודעה נערכה, אחרי יומיים ללא תגובה. אשתי אמורה ללדת בכל יום ואנחנו ממש זקוקים למצלמה הזאת בדחיפות - אנחנו חוזרים לחנות היום (שבת). לכל מי שיש ידע, אל תשארו בשקט! תודה: אבא שלי התלבט והתלבט והחליט לרכוש מצלמה דיגיטלית קומפקטית, למרות שיש לו מצלמה מצויינת בבית (CANON 630A). דחפו לו בחנות SONY W210, ב1300 שקלים, מצלמה שע"פ ביקורות שקראתי היא קומפקטית סבירה, נוחה, עם תמיכה בסרטי HD ב1080P. מעבר לזה - יוק. כמובן ששאלתי אותו למה לכל הרוחות הוא היה צריך אותה, ולדבריו הוא רצה מצלמה שיכולה לצלם גם וידאו. שאלתי אותו למה לא קנה את הפוג'י S2000HD או אולי FZ28, אבל הסוני כמלצלמה קומפקטית יותר קסמה לו. אחרי שהבהרתי לו מה האופציות שלו, הוא החליט שמה שהוא באמת צריך, והסיבה העיקר…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
(כמו בקנון A590) אם כן, האם יש מצלמות נוספות (לא של canon) עם האפשרות הזו?
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אם אין - איך אתם מחדדים תמונות? (אני פשוט בתוכנה היעודית של קנון)
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני יודע שיש את הפרימייר ,אבל העם יש איזו גירסה פשוטה ,משהוא שטוב יותר מה Movie maker (הזוועתי יש לומר) ,אבל טיפה פחות כבד מכל ה vegas ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון: אבא שלי טס לקוריאה היום ובעיקרון אני חושב ששם הרבה יותר זול . אבל אם זה היה בארץ אז התקציב משהו כמו 1600-1000 שקל. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? תמונות משפחתיות בעיקר(ימי הולדת אירועים טיולים וכדומה) באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אור יום וגם בתנאי תאורה חלשים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? כן, פוגי A600 , מה אני לא אוהב ---> הכל בערך.לא אהבתי בכלל את המצלמה. …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התמונה נלקחה עם Canon a620
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני צריך המלצה למצלמה קטנה שנכנסת לכיס, שאפשר לצלם איתה בחושך לדוגמה פאבים\מועדונים ועדיין לקבל תמונה נורמאלית, שהיא מהירה קרי לא לוקח לה שעה לחזור לעצמה אחרי כל תמונה, ואם יש אפשרות ולוידאו איכותי מה טוב. התקציב הוא 600-800 ש"ח ללא ציוד נלווה. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט לאדריכלות ברשותי מצלמה CANON POWERSHOT S3 IS, אני מחפש מצלמה שתהיה קטנה יותר ויהיה לי נוח להסתובב איתה כל היום בתיק אין צורך שהיא תיכנס לכיס אבל שתהיה כזו שלא מפריע שהיא כל היום בתיק. אני בעיקר זקוק למצלמה כדי לצלם אובייקטים. התקציב הוא בסביבות 250$ גמיש ואני קונה את המלצמה בניו יורק. להלן השאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? התקציב גמיש בסביבות 250$ אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? המצלמה היא עבור סטודנט לאדריכלות בעיקר מתוכנן צילום של אובייקטים בתנאי אור יום האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לשאול לגבי Panasonic TZ11, חוות דעתכם או משהו כזה. רציתי עוד לשאול לגבי ההבדלים בין ה-TZ5 ל-TZ11. אני כרגע בפוקארה, נפאל. גנבו לי לפני שבוע בערך בדלהי את ה-Fuji F100fd שהסתובבתי איתה 4.5 חודשים בהודו. כרגע רוצה לקנות מצלמה חדשה ואני זוכר שהמליצו לי על 3 דגמים, בהתאם ל"דרישות" שכתבתי. 1. Fuji F100fd 2. Panasonic TZ5 3. Cannon SD880 את המצלמות הללו לא הצלחתי למצוא פה, ולכן אני שואל על ה-TZ11, כי זו נמצאת פה. היא מאוד יקרה אמנם, בערך 1300 שקל, אבל זה מחיר די הגיוני למצלמה טובה, אני מניח. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי היום בחנות והתעניינתי בדגם הנ"ל.המוכר אמר שבעקבות ה-RECALL שהיה מלפני כמה חודשים אין כעת להשיג אותו וגם כשיגיע עדיף לחכות כמה חודשים כדי לוודא שאין בעיות, הוא אמר שככה זה לגבי כל RECALL ולא ספציפי לגבי זה בלבד. אז חשבתי לתומי שזה היה מלפני כמה חודשים רבים ואני מניח שניקון כבר תיקנו ולא ייתכן שאין מלאי תקין. האם ייתכן שאכן המוכר צדק ולהאמין לו או שפשוט בגלל שלא היה לו את הדגם בחנות הוא בחר לסבן אותי? דבר נוסף, בחנות היו D90 ו-D60 שניהם הרגישו לי נוח אך ה-60 הרגישה BULKY בעיקר בחלק האחורי אך היא מאוד קורצת לעין.הרגשתי גם את ה-500D ולא היה לי נוח משום מה למרות שהיא לא בתכנון שלי בכלל. השאלה לגבי ה-60 (כנ"ל לגבי ה-D5000) היא האם היעדר מנוע פוקוס פנימי הוא קריטי וחשוב? …
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמה תמונות בשביל לחתום את הקיץ (למרות שנראה שעוד מצפים לנו מספר חמסינים). צולמו בעזרת עדשת 150/3.5 ישנה וידנית (סדרה M של פנטקס) ובשלושת התמונות הראשונות גם עם פילטר מקטב (של tiffen) על מנת להשתלט מעט על השמש הישראלית המרושעת. העדשה הזאת יצור קשה לשליטה, קל מאוד לפקשש איתה תמונות, במיוחד בתמונות פורטרט הן בגלל עומק השדה הרדוד וגם בגלל הנטיה שלה להוציא תמונות שנראות "שטופות" ולא נאות לפעמים. אולם מדי פעם, כאשר משקיעים מעט מאמץ, מתקבלו תוצאות לא רעות שלא היו מביישות עדשות שעולות פי 10 יותר. מצטער על הלכלוך שיש בתמונות באיזור השמיים, חתיכת אבק שצריך לסלק מהחיישן ולא היה לי כוח להעיף עם PS
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, דוד שלי מתכוון לרכוש לי מצלמה ועדשה בחול אמרתי לו לקנות בבסט ביי נדמה לי הכי טוב לקנות שמה, אמרתי לו שירכוש לי את ה 7D של קנון ובנוסף הנחתי שהעדשה 15-85MM תספק סחורת ALL ROUND טובה אני לא ממש הצלחתי למצוא ברשת המלצה למשהו יותר טוב אבל אשמח לקבל המלצה לעדשת ALL ROUND באמת טובה שתחסוך ממני קניה של 2 עדשות והחלפת כל הזמן כמו כן האם זו בחירה נבונה לרכוש את ה 7D ? מה האלטרנטיבה שיש לניקון מול ה 7D ?
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
והוא נקרא: BMW M6 צולם בשעות הערב, ב"שלוף" ללא הכנה מוקדמת כמובן, ולצערי ללא ציוד תאורה ראוי. קובץ RAW עם קצת פוטושופ (בעיקר מסכת shadow&highlight על הגלגלים, ותיקון השתקפות של מכונית אחרת על הדלת) הציל את המצב.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראשית, מילאתי את הטופס: * מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 4000 ש"ח * האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? במידה ואגיע למסקנה שצריך ציוד נוסף, הוא נכלל בסכום שרשמתי * האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? נניח 500 שקל בשנה * האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן * האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט עדשות ממצלמת מיקון ניקרומט משנות ה-70 * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? את הביצועים הטובים אני ר…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם ניתן למצוא מצלמת IR 'פשוטה' שיכולה לצלם תמונה כזאת ? מצלמה מתקדמת ב ebay עולה כמה עשרות אלפיי $ אותי מעניין אם יש מצלמה ג'נרית זולה מאודשיכולה לצלם תמונת gray scale של זה ללא מדידת טמפרטורות ויתר הפיצ'רים. אבל עדיין להראות הבדלי טמפרטורות ומקומות חמים במעגל אלקטרוני או לוח חשמל וכדומה אפשר שהמצלמה תהיה כמו webcam כלומר מחייבת חיבור למחשב בזמן הצילום ראיתי באינטרנט מדריכים איך להפוך מצלמה דיגיטלית רגילה ו webcam למצלמות IR אבל אני לא בטוח שהיא רואה IR כזה 'נמוך' (רחוק מאוד מהתחום הנראה)
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
רוצים להרגיש GoPro מבלי לקרוע את הכיס? ליצרנית הסינית הלוהטת יש הצעה מעניינת עבורכם ב-250 ש\"ח לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%a7%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-xiaomi-%d7%96%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%9e%d7%91%d7%a6%d7%a2/
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני נוסע לחו"ל ומחפש מצלמה, האם כדאי לרכוש סלולרי עם מצלמה טובה (לדוג' S8) או לקנות GOPRO 5 ? האם ה GOPRO מסוגלת לצלם סלפי ללא עיוותים ? מתלבט בין 2 האופציות הנ"ל. תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-