עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by CyAn1de,

שלום יש לי לוח אם עם תקלת קבלים נפוחים. ממה שראיתי - הערך של כל הקבלים שנפחו את נשמתם(תרתי משמע) זה - 6.3V 1000uF. זה בדיוק אחד הקבלים שהתקלקלו לי בלוח: השאלה היא האם זה אפשרי וכדאי להחליף את הקבלים הרגילים שהתקלקלו בקבלים איכותיים יותר שמורכבים בלוחות אם של ימינו? לדוגמא: המחיר לא כזה משמעותי שונה, השאלה האם זה יעבוד ויתן למחשב אורך חיים גבוהה יותר מאשר סתם החלפה לאותם קבלים שהתפגרו תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 6.2k צפיות
  2. התכנון שלי הוא לבנות מפסק חיצוני שבערתו אני אוכל לאפס את הביוס מבלי לפתוח את המארז לשלוף את הקייג' של הדיסקים ואז רק לאפס מה אתם אומרים ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. יש לי מארז ג'נרי (Codegen 604) עם מסך LCD מובנה שמציג את הטמפרטורה ושעה וכו'... רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שבה אני יוכל לשנות את מה שרשום במסך? תודה רבה. קישור למארז: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2403&products_id=16321&PHPSESSID=e815617dbdee0c144fc4bcd3a6ca2b13

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  4. שלום. קניתי מאוורר תקרה של מידאה עם שלט(https://ksp.co.il/web/item/95310). אחרי כחודשיים שעבד תקין, התחילה בעיה שאחת לכמה שעות המאוורר מפסיק או מתחיל לעבוד מעצמו. כאילו שקיבל פקודה. ניסיתי לנתק סוללה מהשלט - לא עזר. שלחתי אותו להמילטון(אחריות) והוא הוחזר כאשר נאמר לי ע"י הטכנאי בטלפון: "פעם ראשונה שאני שומע על בעיה כזאת, בכל אופן החלפתי לך פיקוד". חיברתי אותו היום ואחרי כשעה הוא התחיל לעובד מעצמו שוב. האם יכולה להיות בעיה שמכשיר חשמל אחר שבחדר נותן לו פקודה? בהנחה שהפיקוד אכן הוחלף, יכולה להיות בעיה אחרת במאוורר עצמו פרט לפיקוד? האם חיבור הפוך של חוטי החשמל(אין הארקה) יכול לגרום לתופעה הזאת, או שחיבור הפוך היה מקצר בכלל? אשמח לעזרה...

• 7 תגובות
    • 10.8k צפיות
  5. טוב אז ככה אני לא כזה גאון באלקטרוניקה ויש לי שאלות בקשר למדריך הזה.. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ - למי שלא מכיר אז ככה קודם כל מאיפה אני יכול להשיג את החיבור הזה ? כל החוטים הירוקים האלה הם חוט ה- נכון ? לאן הם מתחברים לא ממש הבנתי זהוא נכון לעכשיו.. תודה לעוזרים..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. כל מי שמכיר אתרים המכילים שירטוטים או שיש לו המתאימים ל LCD גראפיים , לא משנה אילו שיעלה בבקשה

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  7. אני עושה פרוייקט גמר שלי לכיתה י'ד ואני צריך לצייר את המעגל של הפרוייקט שלי בתוכנה orcad ואין לי מושג איך אני אודה לכם עם מישהו יכול להביא לי איזה מדריך שיוכל לעזור לי בזה דחוף בבקשה בתודה אורן!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Globalization,

בוקר אור, רציתי לשאול מאיפה ניתן להשיג קתודה או לדים למארז שלי? חיפשתי המון באילת (בעיר שלי), ולא מצאתי קתודות . יש מקום שאתם ממליצים לי להזמין ממנו? מקווה שזה המקום לשאלות הללו משום שלא מצאתי מקום אחר שמתאים. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. היי, קראתי את המדריך של איוורור מארז שיש באזור המדריכים אבל הוא רק נותן שיטות למצבים מסויימים או למקרים שהמשתמש מכין לבדו את החורים ומתאים את המאווררים.... אני ומודינג או כל מה שקשור לזה עדין לא הכרנו אני רוצה להתחיל אבל באילת אין ממש מקורות להשיג חלקים..... בכל מקרה יש לי תמארז הזה: וזה המיקום של המאווררים.. יש עוד אחד מאחורה בערך מתחת לספק כוח.... עכשיו הקדמי והצדדי מכניסים אוויר והאחורי מוציא אוויר אני יודע שהקדמי לא ממש מועיל בגלל הדלת... אבל עדיין רציתי לדעת איזה מאווררים לשים שמוציאים אוויר ואיזה שמכניסים אוויר בצורה הטובה ביותר....או שאולי בצורה שהם נמצאים בה כרגע הם הצורה הטובה ביותר עריכה: שכחתי להוסיף אני לא יודע אם זה ממש הכרחי אבל , האחורי והקד…

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by rabbit,

חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי משהו שממש מסביר את זה או אולי לא לחיפשתי מספיק טוב.. מישהו יכול להסביר לי?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Snufkin,

הכותרת אומרת הכל!! רצוי של דרקון יפה...

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אני צריך סכמה למעגל שיגרום ללוח לדים גדול להבהב בקצב מסוים. העניין הוא שההספקים המדוברים הם יחסית גבוהים 40-120 וואט, תלוי בגודל הלוח. חשבתי להשתמש ביציאה של מעגל טיימר 555 שתתחבר לטרנזיזסטור... אבל זה הספק מטורף בשבילו... יש לכם פתרון לבעיה? בנוסף חשבתי כבר שבשביל לשמור על הספק כוח ( כי אני לא חושב שON OFF של הספקים כאלה יעשו לו טוב) אז חשבתי לחלק את הלוח ל2. ושחצי אחד יהיה כבוי השני ידלוק. איך עושים כזה דבר?

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. יש לי 8 נורות לד כחולות(שקופות) אני רוצה לחבר אותם לספק כוח של אקסבוקס... אני רוצה לחבר ככה: http://www.lionetwork.net/modules.php?name=Forums&showtopic=397370 כמו במדריך.... עכשיו יש לי שאלה כמה אני צריך לתת לו התנגדות כוללת לכול המעגל?והאם אני צריך ביכלל? או שאני טועה...תקנו אותי ותעזרו לי... תודה

• 7 תגובות
    • 707 צפיות
  14. היי יש לי מסך 14' של טושיבה משו לפנים יש לי חיבורים של 15 פינים ועוד אחד של 3 פינים. הקטע שאני לא יודע אם אני אחבר אותו כמו במדריך של HW הוא יעבוד לי,הרי בשביל מה ה3 פינים? חיפשתי עליו מידע בגוגל ולא ממש מצאתי ד.א המסך הוא TLX-5156S-C3M עריכה!! חיברתי ככה את השנאי והמסך נהיה ירוק! הוא עובד! http://img78.imageshack.us/img78/1930/untitledbh1.jpg עכשיו זה רק מקשה את העניין,איך אני מחבר ל18 פינים? עריכה שניה: אני לא בטוח במה נגעתי וזה עבד,זה עובד כמעט בכל מה שאני נוגע

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by nimrods,

שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם אני חדש פה זה אחלה אתר ואני רציתי לדעת כיצד אני יכול לצבוע מאוורר בלי לפגוע בו כך שהוא ימשיך לעבוד בצורה מסודרת?

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  17. שלום רב לכולם! החלטתי לקרוא תיגר על עצמי... רכשתי דרמל מקצועי מסדרת 300 אתמול... ברצוני לראות עד כמה אני מסוגל להגיע רחוק עם הדרמל,ועד כמה (אם יש) יש לי כישרון חריטה בפרספקס. התמונה שעתידה להיחרט היא התמונה המדהימה הזאת של בוריס וואלג'ו (Boris Vallejo) , שעל שמה נקרקא המיני-מוד הזה - אני אשתדל לעדכן שלבי התקדמות,אך אנא התחשבותכם,שכן המוד יבוצע בסופ"שים פנויים. בברכה, MironBre. נ.ב. מקווה שזו לא הקפצה. אם כן - תמחקו ואני אעלה מוד מוכן.

• 28 תגובות
    • 5.3k צפיות
  18. Started by Spirit Crusher,

מישהו יודע איך הדבר הזה עובד? אפשר לבנות את זה? אני צריך כל מידע שבידכם על הברקוד.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by esaly,

אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני מתכוון לעשות פרויקט שמערב קריאה וכתיבה מUSB. אני מתכנן להתבסס על אחד מPIC למיניהם , ואני רק בתחילת הדרך כך שאין לי יותר מדי מושג. אציין שיש לי ידע טוב מאוד ב C, אך מועט מאוד ב ASM.. אם תוכלו להכווין אותי לספרות מקצועית טובה, או אפילו אתר טוב שיודע להסביר.. תודה רבה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by E-rAzOr,

לא יודע למה אבל החיבורים של הספק עיצבנו אותי אז החלטתי לעשות חיבורים חדשים.... זה מה שיצא נישאר רק לצבוע את הספק וזהו. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  22. היי, רציתי לבנות פאן באס או לפחות הכי פשוט שיש כיבוי הדלקת המאוררים! אבא שלי מאוד כועס על זה שאני משאיר תמחשב דולק בלילה בגל האימיול ובגלל זה שמתי 5 מאוררים במחשב (6 כולל ספק) וכמובן שזה עושה המון רעש אז.... אממ רציתי ציור פשוט ביותר של מה שצריך להרכיב למה... עדיף שיהיה למפסקי on off .. תודה רבה רבה רבה רבה רבה!!!!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by MuGi,

יש ברשותי שני כונני HD בתוך מארז CM690.. ראיתי קירורי HS רבים ברשת במחירים סבירים.. מה שכן אני מעדיף לבנות לבד אני הרבה יותר מסופק מזה חחח.. גם מה שכן חשבתי על זה ובגלל שאני משתמש בשני HD המאורר מוציא החום של התחתון יחמם את העליון במידה מסוימת.. וגם אני בכלל לא בטוח שהקירור יכנס עם הפטנט של ה TOOLESS למישו יש ניסיון עם קירור HD במארז CM690? בכל מקרה אני אשמח לשמוע המלצות בעיקר מכאלה שכבר ניסו לגבי בנית קירור לHD..

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  24. Started by mc-ender,

היי קניתי מחשב חדש ועל האריזה של הכרטיס רשום oc edition עכיו הכרטיס הוא nx8800 gts 320 mb ורציתי לדעת מה זה אומר מה שרשום שכבר עשו לו oc? או שכדאי לי לעשות? ומה אתם מציעים לי לעשות בקשר לזה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  25. Started by dbzu,

אני מחפש לקנות זוג אלמנטים לבוקסה שיש לי .. הבעיה שלי היא שלאמוכרים אלמנטים למערכות קולנוע וכזה אז חיפשתי אלמנטים של מכונית והבעיה היא שההתנגדות של אלמטים כאלו היא 4ohm ואני צריך מינימום 6ohm יש אפשרות איכשהיא להעלות את ההתנגדות של האלמנט מ4 ל6?

• 14 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.