אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות אפקט מראה יעני שלא יהיה לי המחשב בצבע כסף כמו מראה אלא אני רוצה אותו אדום ושיהיה לו אפקט של מראה כלומר שתהיה בו השתקפות אז אני מחפש מדריך מפורט שיהיה כמה שיותר ובעברית בבקשה וגם אם מישהו יכול לרשום את המצרכים המדויקים כלומר שלא יגיד לי ספרי זה ברור שיגיד אם צריך איזשהוא סוג מסוים וזהו תודה על התשומת לב ותודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום עברתי על ההודעות בפורום כאן, ונתקלתי כמה פעמים באנשים שמפנים ל-buyincoins.com. הלכתי ועשיתי שם חיפוש למילה arduino, ואני נדהם ממה שמתקבל! ארדואינו אונו, 15$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/high-quality-arduino-uno-atmega328p-pu-module-atmega8u2-avr-usb-cable-board-product-10252.html ארדואינו נאנו, 12$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/arduino-nano-v3-0-avr-atmega328-p-20au-moudle-board-with-usb-cable-product-10178.html מסך+6 כפתורים, 7$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-keypad-shield-blue-backlight-for-arduino-duemilanove-robot-lcd-1602-board-product-11849.html שני ממסרים, 2.5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-2…
-
- 47 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
יש לי בלוק קירור מים של TT שיש לי כבר איזה שנה והוא אכל אחושרמוטה לכלוך (לא בטוח אם זה קורוזיה או לא)... עכשיו אני רוצה לשייף אותו כדי להוריד את השכבות העליונות לפחות... הבלוק הוא מנחושת איזה ניירות שיוף אני צריך להשתמש והאם יש טכניקה מסויימת שכדאי לי להשתמש בה בשביל הלאפינג?
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
להלן החלקים: Swiftech Plastic Snap Tubing Clamps X 10 Swiftech Hydrx Extreme Duty CoolantX 1 Swiftech Apogee GT Extreme Performence CPU Water Block X 1 Swiftech MCP655 12VDC Pump X 1 Swiftech MCR-220 Quiet Power Series Radiator X 1 Swiftech MCRES-Micro Reservior X 1 PVC Tubing 5m 1/2 X 1 Nocuta 120MM Case Fan NF-P12- 130RPM X 2 המערכת כבר הוזמנה נחכה להגעתה , נרכיב אותה ונפרסם תוצאות
-
- 74 תגובות
- 14.9k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק מקולקל. אני רוצה לשים אותו על הקיר-ושהוא יסתובב(סתתם-שיהיה מגניב) פתחתי את המכסה החיצוני ככה שהפלטה תיהיה בטווח ראיה חיברתי את הדיסק למולקס-קיוויתי שזה יסתובב(יש לי רצועה של הספק שיוצאת מחוץ למחשב) אבל הוא מסתובב רק לכמה שניות ניסייתי לשים מתח ישירות על המנוע של ההארדיסק-וזה נראה שזה ממגנט אותו-אבל לא גורם לו להסתובב(יש 4 חיבורים שאפשר לחבר למנוע עצמו) מה אני צריך לעשות כדי שהוא ימשיך להסתובב כל הזמן? (בטח קשור לחיבורי ה-IDE שלו....)
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cl-ba אני רוצה לקנות את זה למחשב...זה בטוח?? יש לי את המפרט בצד ימין...הספק שלי יחזיק את זה בנוסף למערכת שלי? השאלה שלי אם זה לא יגרום לחימום יתר של האזור ויקרה איזה משהו למחשב או לספק...וגם אם זה בא מחברה איכותית שלא יצור איזה קצר ויהרוס לי את המחשב... בתודה מראש... ;D
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אוקיי , אז ככה , חלון כבר יש לי , צבעתי את המארז בשחור ושמתי לקה עליו ויצא יפה , ומקדימה המארז צבוע צבע ניקל , אבל זה יצא פשוט זוועה , בעתיד אני יתקן את זה... כרגע , יש לי מאורר לדים קטן(כחול) על הכרטיס מסך , וקטודה כחולה של סאנבים , עכשיו , אני מתכנן לקנות פרספקס עבה , ולחתוך בו 5חורים למאוררי 80MM , לשים שניים ירוקים למטה , שניים אדומים למעלה , ואחד צבעוני באמצע , רציתי לשמוע עצות לשיפור עריכה : כרגע עלה לי רעיון לראש , אני יחרוט על הפרספקס צורה של פרפר יפה שיתאים לחורים של המאוררים בצורה מושלמת , ואני יחבר כמה איזה שלוש לדים ULTRA BRIGHT כחולים למטה ויאיר את החריטה איתם... זה הולך לצאת פשוט מדהים!! עצות לשיפור.... ד"א : אני לא מעוניין בפרוייקט UV.(אבל סליבינג לא יזיק)…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן, שאלתי כאן איך להרוס מיקרו-בקר, כדי לדעת ממה להמנע. אכן נתנו לי טיפים ממש טובים, הם מרוכזים שם בפוסט הראשון ב-thread. עכשיו, אחרי שהזמנתי סוףסוף משקף גלים, והוא בדרך, אני רוצה לשאול את אותה שאלה, לגביו.. ממה להמנע? איך לא להרוס אותו? תודה רבה card
-
- 38 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
היי. אני צריך רעיונות לגבי יצירת פילטר למאוורר צד של הRAIDMAX O2 , שכרגע שואב אבק מכל החדר. מדובר במאוורר 23CM, ולכן אני לא ממש יכול לרכוש פילטר מוכן בחנות מחשבים... אז הציעו רעיונות, החל מפרטי לבוש ועד לחומרים מיוחדים שניתן לרכוש בACE או HOME CENTER. הדגש הוא על בלימת אבק ללא פגיעה גדולה מדי בזרימת האוויר. תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו במקרה יודע איך משנים את הצבע מאדום לכחול?? שמעתי עד דבר כזה, חבר שלי מצא מדריך על זה אבל ברוסית :\
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השגתי חלקים של מחשב ישן ואני בחיפושים של מארז בשביל לעשות לו מודינג ואז להכניס את החלקים שקיבלתי. אני רוצה לבדוק שהכל תקין אז רציתי להדליק אותו והבעיה היא שלא קיבלתי איתו מארז והחוטים של הכפתור הדלקה +הכפתור לא אצלי יש דרך להדליק את זה בכל מקרה? תודה מראש חגי.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הכנת בלוק קירור מיים הבנייה ממש פשוט ולוקחת איזה שעתיים שלוש ככה , לא סיפור . החלטתי לבנות עוד מלפי הרבה זמן בלוק קירור למערכת קירור מיים אך לא היה באפשרותי להשיג נחושת , היום בזמן שפתרתי תרגילים לפסיכו עלה בראשי רעיון ................להשתמש בסינק הקירור של מעבדי ה 486 ! אני מתנצל מראש על האיכות של התמונות החומרים הדרושים ציוד בייתי פשוט . מלחציים דרמל מברג כמה ברגים גומי קצת צנרת מלחם בדיל זה בערך הכל .......אממממ וכמובן הסינק של מעבד ה 486 . בטיחות חובה להצתייד במשקפיי מגן ומסכה לפה ולאף מכיון שעפים הרבה חתיכות נחושות וכמו כן יש אבקת בדיל שנכנסת לאף , בדיוק כך יכול גם הדיסק או אבק השיוף להישבר ולפצוע . הציוד הדרוש …
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול. ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף. עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה : בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..) *הנגד הוא של 130OHM http://w…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את המאוורר שהיה לי בספק הישן שלי למחשב הוצאתי את המאוורר ניתקתי אותו לחלוטין מהספק אבל ראיתי במדריך באתר שצריך לחבר אותו לחיבור של הפלופי. אני הרסתי את החיבור של הפלופי והחוטים בחוץ והחיבור התעקם ולא טוב האם יש דרך אחרת לחבר את המאוורר למחשב? אולי דרך חיבור המולקס? איך עוד אפשר? תודה
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אם אפשר שיש להם אתר איטרנט תודה אם אסור אז תינעלו ומי שיכול שישלח בפרטי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
-
היי! אני רוצה לבנות חיישן מתח שמעביר את התוצאות (עם חותמת זמן) לserial port. אין לי את החיישן (אם יש אחד כזה)... אם אפשר לצרץ גם את הקוד, והסבר (אני מתחיל) תודה!!
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
כרגע יש לי במארז מתגים רגילים, אני רוצה פשוט מאוד בתהליך המודינג על המארז שלי לשים לו "פוטנציומטר" - עכשיו שלא תתחילו לרדת עליי מכיון שאני לא יודע אם "תקעתי" את המילה הנכונה, שהלכתי לחנות אלקטרוניקה היא אמרה לי במילים האלה: "לא חמודי, פוטנציומטר צריך לדעת מה ה OHM שלו - זה לא יכול לשמש אותך לשינוי המתח של המאורר זה לא זה" - עכשיו אני רוצה ללכת שוב ביום ראשון ולבקש את החלק שאני באמת צריך... השאלה שלי, מה אני אומר לה? נגד משתנה? קבל משתנה? תודה רבה לכל מי שעונה מי שיעזור לי אני מבטיח לעדכן באותו היום מה עשיתי עם אותו חלק זה יהיה יפה אני מבטיח
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
ראית ברשת בעבר מן גומיה עבה שתומכת ב HD ובולמת את הזעזועים שהוא מייצר ומרכיבים את ה HD באיזור של הכונני CD בגלל עובי הגומייה . מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג כאלה ? ( אם מבינים למה אני מתכוון , אני יודע שההסבר הוא לא כזה ברור) תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בניתי תוכנית שתפקידה לרשום מספרים על צג 7 לדים ורציתי לא שהיא תריץ סתם ספרות אלא שזה יהיה עקב פקודה כמו לחצן על מטריצה או מספר במסך סריאל של התוכנה למי יש רעיון או מדריך לעשות את זה אני חסר ניסיון בתחום זה היה הפרוייקט הראשון שלי והתחלתי אותו ממש בלי כלום
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם קודם כל אני חדש פה אז מזל טוב לי .... ;D שני כול אני רוצה לבנות אורגן אורות מילדים אבל יש לי כמה בעיות קטנות : 1. ערכתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי מלא סרטוטים אז אני לא יודע איזה לבחור מה ההבדל בינהם אני איתן לכם איזה 2 שנראו לי הכי טובות http://2004.uploaded.fresh.co.il/09/11/433025.jpeg http://sound.westhost.com/project60.htm 2. אין לי כזה ניסיון באלקטרוניקה אני לא יודע לזהות חלקים או נגדים אז אם משהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי איזה סרטוט לבחור איזה חלקים לקנות בתודה מראש יהונתן (יאללה אנשים נגמר האח הגדול אתם יכולים לענות לי )
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לעשות את האורגן לדים (אפשר לקרוא לזה) שמתחבר לLPT ראיתי הרבה שירטוטים למעגלים אבל כולם מדברים על לדים רגילים. מישהוא יודע אם זה אפשרי לחבר 8 לדים UB? כמה מתח יוצא לכל לד בכלל ביציאת LPT? תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-