עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי כיוון שCP למחשבים ניידים אינו שווה הרבה,עלה לי רעיון להחליף את המאווררים שלו למאווררי 120" של מארזים השאלה היא איך בדיוק אני מחבר אותם? והאם המתח של הUSB מספיק בכדי לסובב אותם?

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  2. שלום. יש לי psp. למתי שכבר הוא ממש לא יעניין אותי, יש אפשרות לחבר את המסך של ה psp למחשב(להצמיד למארז), בתור צג טמפרטורות ומידע? כי המסך שב psp הוא אחלה מסך, 4.3 אינץ. מישהו ניסה או ראה מודינג כזה? והאם בכלל אפשר לחבר אותו למחשב? יש דרייבר לבקר של המסך שלו?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. השאלה היא 1. א) ממש את הפונקציה (f(a,b,c)=(1,3,5,6 באמצעות מפענח וציין באמצעות איזה מפענח השתמשת. ב) נניח שמותר לך להשתמש בסיבית נוספת שנקראת Enable הקיימת במפענח. כאשר סיבית זאת היא "1" אזי המפענח "פועל", ו-"0" אומר שהמפענח מכובה (כלומר לא משנה מה הם ערכי שאר הסיביות, המוצא תמיד יהיה "0"). האם ניתן להשתמש במפענחים קטנים יותר (כלומר יותר מאחד) מאשר בסעיף הקודם. (יש פה משהו שעשיתי) סעיף ב' עשיתי משהו אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא ... ישמח לעזרה (:

• 11 תגובות
    • 8.8k צפיות
  4. הקוד הבא אמור לגרום לLED להבהב בקוד מורס את השם דניאל באנגלית. עם ההפעלה הנורה מהבהבת מהר פעמים וזהו. מישהו יכול לעזור, היכן הטעות? הערה: void loop נמצא בסוף הקוד, אבל זה לא משנה אם הוא בתחילתו, זה לא עובד גם כך. העתק הדבק הפך את הסדר, אבל אין שגיאות קומפילציה, הנורה לא מהבהבת (והיא כן מהבהבת אם מופעלת תוכנית הדוגמא blink) תודה void setup() { pinMode(13, OUTPUT); } void writeD() { writeLine; writeDot; writeDot; } void writeA() { writeDot; writeLine; } void writeN() { writeLine; writeDot; } void writeI() { writeDot; writeDot; } void writeE() { writeDot; } void writeL() { writeDot; writeLine; writeDot; writeDot; } void writeDot() { int sho…

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by JaguArrrr,

אני וחבר שלי פושטים כל מחשב פנטיום 1 שלא עובד. בנתיים לקחתי את ההיטסינק לשעבר של המעבד והוצאתי את הצ'יפ של הביוס. יש גם על הכרטיס מסך צ'יפ של winbond. רציתי לדעת האם אני יכול לתכנת מחדש את הצ'יפים האלה ולעשות בהם שימוש?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by card,

שלום לפני כמה זמן נתקלתי ב-Tayda בשבב HT9032 Calling line identification receiver CALL ID http://www.taydaelectronics.com/ic-integrated-circuits/telecom/ht9032-calling-line-identification-receiver-call-id-soic-8.html השבב הזה עובד על 5v. זה גרם לי לחשוב על כמה רעיונות שקשורים לחיבור השבב הזה למיקרו-בקר, ואז לעשות כמה דברים בהתאם למספר של המתקשר. אני רוצה להזמין שבב כזה, ולפני שאני עושה את זה הסתכלתי על ה-Datasheet שלו. המטרה שלי היא להבין מה המעגל שצריך לבנות סביבו, כדי לגרום לו לבצע את העבודה שלו. הנה שני מעגלים שהופיעו ב-Datasheet השאלה, האם באמת חייבים לחבר כל כך הרבה רכיבים מסביבו בשביל להפעיל אותו ולקבל ממנו מספר שיחה מזוהה? אולי אפשר לוותר על חלק מהרכיבי…

7. Started by -LosNir-,

אני בטוח שיש כאן כמה שיהיו שמחים לדעת על כך - Sparkfun עושה שבוע שלם בו כל ההזמנות מעל 60$ יכללו משלוח חינם. כולל בינלאומי, כן כן, גם לישראל. השבוע מתחיל החל ממחר (יום העסקים בארה"ב, מתחיל ביום שני) ועד יום שישי ה 19 לחודש.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by st0m,

שלום לכולם ... אני רוצה לעשות על המארז שלי משהו יפה .... אז אם אתם יכולים להביא לי כל מיני שבלונות יפים שאני יכול להדפיס ואז לרסס וכו'ל .... תודה ...

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by pixelsight,

סליחה על ההקפצה מישהו מהפרום פעם נתן לי שבלונה עגולה למאוורר 80 מ'מ אני לא מוצא אותה במחשב שלי אני צריך אחת כזואת מישהו מוכן לעזור לי בבקשה .?? :s05: תודה לכולם במיוחד לך DIMAX אבל השבלונות לא נכונות אם גדולות מידיי

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by dany_tab,

שבלונות למארז - מהיכן משיגים? הלינק במדריך שאלות נפוצות לא טוב

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  11. Started by shaks,

אני מחפש כל מיני שבלונות לצביעה, אודה אם מישהו יכול לתת לינק לאתר/הורדה של שבלונות כאלה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אני לא רוצה שבלונות של אש...אלא שבלונות כללי....בגוגל הבאתם רק של אש ואני מסתבך עם גוגל מה שיש באתר לא טוב לי....מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי שבלונות מגוונות?

• 2 תגובות
    • 945 צפיות
  13. Started by Electrobunny,

חברה ...תשמעו..... כל פעם שאני מנסה לחתוך שבלונה מסוימת של כל מיני צורת הכל "מתחרבש" לי .....אף פעם זה לא מצליח.....עכשיו ראיתי שלוש שיתות עיקריות אז בבקשה תגיבו ותציעו 1.לוקחים דף אם הקווים (ובחוסר הצלחה מוחלט ) חותחים אם סכין יפני טת הצורות..... 2.לוקחים את הדף.....מדביקים על הלוח שעליו עושים את הצביעה ואז חותכים את השבלונה..... 3.מדביקים את הנייר על קרטון או נייר מדבקה כדי שנוכל לחתוך יותר טוב את הצורות............ בקיצור לא צריך להיות בעייה אבל בכל זאת .....תנו כמה טיפים קטנים שעוזרים......אני יעריך מאוד

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  14. שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by lion03,

העקרון פעולה שנאי תלוי בשדה מגנטי אבל כמה השדה הזה יכול להשפיע על הסביבה למשל אם אני ישים אותו ליד טלויזיה זה ישפיע עליה?

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  16. Started by yz101,

אני רוצה להחליף את כרטיס הWIFI של המחשב הנ"ל לSSD בנפח של 32GB עד 80GB. במחשב יש רק חיבור MINI PCIE אחד, http://farm3.static.flickr.com/2354/2122728257_b7059a7f4c_o.jpg החיבור שמופיע כUNUSED, לא קיים במחשב(בדקתי, הייתי מעלה את התמונה, אלא שזה גורם לPOST לא להישלח בהצלחה). בשביל WIFI אני אוסיף כרטיס בUSB. אבל אני רוצה להתקין WINDOWS 7/8 וצריך יותר שטח אכסון שניתן לאתחל ממנו. ה4GB הקיימים ממש לא מספקים, וגם גרסאת הLITE המותקנת ממש ממלאה את הכונן (2GB RAM כבר יש). מישהו ניסה / יודע האם זה יעבוד / לא יעבוד. ייתכן שלא ניתן יהיה לבצע BOOT מכונן כזה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. Started by liav25,

יש אפשרות להפוך עכבר/מקלדת/ג'ויסטיק מחוטי לאלחוטי ? אם כן באיזה שיטה ? אינפרה אדום או בלוטות' או משהו כזה? מה הכי עדיף ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. רכשתי כרטיס קול משומש Audigy 2 ZS לטובת מחשב קולנוע ביתי - HTPC, כמובן שיש לו יציאה דיגיטלית אך אני גם רוצה להשתמש ביציאות האנלוגיות שלו, לטובת שמע של DVD AUDIO, לשם כך החלפתי את כל 4 מגברי השרת הקשורים לשמע ביחידות LM4562 המוכרות והטובות. השאלה שלי היא לגבי ה- Power Filter Capacitor, כרגע מולחם על הכרטיס הקבל המקורי שבא איתו, בעל ערך נמוך (לא זוכר כמה). אני רוצה להחליף אותו לקבל בעל ערך קיבולי גבוה יותר - 4700uF ואותו מתח 0- 16V מתוצרת ELNA מסדרת RE2. מישהו מכיר את הסדרה הזאת או האם הערך של הקבל גבוה מדי? (זה מה שמצאתי כרגע וזמין לי).

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. טוב אז ה דברים ששודרגו בתחילת המשחק כל צפרדע "צופר" ומהבהב וצריך לכוון עליו את הפנס כדי שהוא יידע איזה עוצמת אור הוא צריך כדי לההרג אחרי 10 הריגות נגמר המשחק ויש מין אנימציה קטנה void setup() { pinMode(6, OUTPUT); pinMode(8, OUTPUT); pinMode(9, OUTPUT); pinMode(10, OUTPUT); pinMode(11, OUTPUT); Serial.begin(9600); } int ztr=0; int xp=0; int light[4]; int kills=0; void loop() { if(ztr == 0) { for(int i=0; i<4; i++) { digitalWrite(8+i, HIGH); for(int zp=0; zp<10; zp++) { analogWrite(6, 200); delay(20); analogWrite(6, 0); delay(20); } delay(200); light[i] = analogR…

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  20. Started by bay,

היי, לשדרג את סביבת העבודה שלי במהלך השדרוג אני מתכנן *לרכוש מחשב חדש CORE I7 (נעשה) *לקנות כיסא רשת (נעשה) *לקנות מקלדת CURVE 2000 (נעשה) *לשדרג את השולחן (להתאים את הסטנד למחשב כי הHAF 922 לא נכנס לשם ולצבוע) *לקנות עכבר (SIDEWINDER X8) *לקנות מארכת 5.1 (CREATIVE T6100) *לקנות מסך 26-24 (יעשה כנראה בשנה הבאה) אכשיו אני רוצה להתיעץ אתכם ברשותי צבע לקירות אדום ושחור שבו אני רוצה לצבוע את השולחן השולחן חשוי מחזיזי עץ (פירורים קטנים) מבפנים ככה שיהיה לו מרקם פרורי וחלק הם אני אשייף אותו ומלמעלה מודבק אליו פאנל פלסטיק דמוי עץ דיי רך שיש לכול השולחנות הזולים אני צריך להזכיר שאין לי סביבת עבודה וכלים חוץ ממברג מברשת וצבע לכן שיוף בישבילי זה כאב ראש מיותר וכול שקל אצלי על החשב…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. מה עושים ? ישמצב המעבד נשרף ? זאת המערכת <<<<

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by PhoenixBoy,

קניתי שואב בדיל והוא בצורה ארוכה כזאת... איך אני משתמש בו?

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול. ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף. עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה : בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..) *הנגד הוא של 130OHM http://w…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by sebi,

בACE זה כזה סט כולל עוד 50 חלקים או שכדאי לי לחפש במקומות אחרים

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Offset,

שלום, בכיתה י' בבית הספר, אין לנו מגמת אלקטרוניקה אבל למדנו בכיתה ט' חשמל בסיסי בפיסיקה (חיבור נגדים, חוק הום, הספק וכו..). אז התחלתי להתעניין בארדואינו, קניתי את ערכת FLEX של SPARKFUN אבל היא לא ממש מספיקה לי, יש שמה חוטים וכפתורים אבל אני לא מרגיש שאני יכול לעשות עם זה יותר מידי. אז חשבתי לפנות לי זמן(בין הלימודים בשעות הפנאי) ולהכין לי שולחן בחדר שבו אני יתנסה עם ארדואינו וילמד להכין כל מידי דברים. אני מתכנת מתחיל בC אז התכנות זה לא רלווטי. אז עשיתי רשימה של דברים שלדעתי אני צריך לקנות כדאי שאני יוכל להעסיק את עצמי זמן מה עם הארדואינו, אשמח לדעת אם שווה לי להשקיע את הזמן וללמוד את זה והאם יש רכיבים מיותרים או חסרים ברשימה שלי: http://www.amazon.com/Elenco-Piece-Pre…

דיונים חדשים בפורומים