אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מאוורר 80mm שאלה הפרטים שלו: V:12 A:0.16 לפי חישוב פשוט יוצא 75 OHM עכשיו האם זה החישוב הנכון? ואם כן זה 75 או 75K (כי שאלו אותי על זה בחנות ולא ידעתי לענות)? בעיקרון איזה נגד משנתה אני צריך.
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
-
לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות סליבים בארץ ? אני רוצה אולי משהוא זוהר בחושך יש מצב כזה? ואם לא בארץ ובחול אז מאיפה ואיך אני יכול להבטיח שזה יגיע אליי וגם אם משלמים מכס על דברים כאלה? תודה מראש...
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את הקיט הזה: http://www2.buyincoins.com/details/arduino-component-basic-element-pack-set-kit-case-for-arduino-starter-beginners-product-11631.html שפרסם עידו מהבייט הלבן. שאלה כללית, יש שם כל מה שאני צריך מבחינת נגדים ג'אמפרים וכל זה? לא הבנתי מה זה הלוח Duemilanove ועל מה השלט שבא עם הקיט שולט... אשמח לעזרה...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מארז לAT HALF TOWER ג'נרי לחלוטין שנקנה לפני כמה שנים מפח דק, מקום למאווררים רק עד 8mm, צד קדמי עגול מכוער ועוד הרבה דברים גרועים. אני מתכנן מוד כולל-כלומר חלון,הרחבת ופתיחת מקומות למאווררים, סידור חוטים וסליבינג, תאורה, אולי גם פאן באס, צד קדמי חדש לחלוטין מ0 ואם יתאפשר-גם הצרת המארז. עכשיו, הלוח אם שלי הוא ATX, יש לי דיסק קשיח אחד וכונן דיסקים אחד(וגם אלה בקושי), כרטיס גרפי דיי טוב יחסית לאז(לפני מספיק זמן. GEFORCE 4400), ספק גם ג'נרי ושום דבר אחר. אני רוצה לדעת אם זה אפשרי ואיך לקצר את המארז-כלומר לקחת חלק באמצע(נגיד 20 ס"מ) ופשוט לחתוך אותו החוצה ולחבר בין 2 הצדדים שנחתכו-וכך לקבל מארז קומפקטי ונייד יחסית תודה מראש לעוזרים=]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען ה…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אפשר לפצל מ firewire 9 pin שיהיה גם 9 pin וגם 4 pin ראיתי דבר כזה מגיע עם כרטיס pci של לוח אם של gigabyte לחיבור onboard של firewire איך אפשר לפצל מחיבור molex 12v כוח ללדים שיפעלו בעת הפעל המחשב כאילו יש את 4 פינים שם את מה אני צריך לפצל אולי התמונה הזאת תעזור אבל אני לא יודע אם לבחור 12 או 5 ? נראה לי 5 ואיזה נגד אני צריך כדי להגביל את ה 5 v למתח שאני צריך כדי להפעיל 11 לדים של 5 מ"מ בטור?
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום, למנהלים באמת לא ידעתי איזה כותרת לשים כי זה שאלות לא קשורות זו לזו 1. אני רוצה לעשות בקדמת המארז שקעים usb וגם שקעי אוזניות ומיקרופון ולשקע אוזניות אני רוצה ווליום . השאלה שלי זה כמה ohm צריך להיות הנגד משתנה ואיפה אני יכול לקנות נגד משתנה גם גלילה הצידה כמו של ווליום של ווקמן ולא גלילה בצורה מעגלית.יש באריהב? 2.יש מאווררים למחשב שהם 12 v ויש 7v ואיך בונים פאן שיתאים לשני הסוגים?או שפשוט המאוורר שואב כמה וולטים שהוא צריך מהחיבור 4 pin? 3.אני רוצה לעשות שהלדים במאווררים יהיה ניתן לכבות אותם ולהדליק ע"י כפתור וראיתי שאין להם חוט שם אלא מין הלחמה כזאת,איך אני בכל זאת עושה כפתור כזה. 4.שמעתי מאנשים שנשרף להם לוחות אם בעת חיבור שגוי כנראה בגלל שלא פרקו חשמל סטטי האם יש …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את המעגל ל 12 v אפשרי? למה יש לי בסכמה שני v+ זה מקור מתח אחד אז אני מחבר את שני החוטים לאותו מקור מתח ועוד משהו אני יכול לשים במקום הלדים הרגילים לדים ub אדומים כחולים וירוקים ואתם יכולים לתת לי רשימה של הרכיבים כי אני אישית לא ממש מבין מה רשום שם תנו לי רשימה ברורה של הרכיבים (לפני שאתם אומרים מה לא ברור ברשימה שלהם אז אני מתכוון לרשימה שמה שאפשר לכתוב בעברית שהיה בעברית) שאני יכנס לחנות יראה למוכר את הרשימה והוא יביא לי חלק חלק ואני רוצה לחבר את הכל על מטרצה איזה גודל של מטרצה אני צריך פה בערך וכמה החלקים יכולים לעלות כולל הלדים ub (פחות או יותר) תודה רבה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות משדר IR (חיפשתי פה בפורום ומצאתי רק מקלטים)... חיפשתי בגוגל ומצאתי מעגל לבניית משדר IR: שאלה I: לפי השרטוט צריך רזיסטור של 22 הום... חיפשתי ולא מצאתי כזה (מצאתי את כל שאל הרזיסטורים חוץ ממנו)... אני יודע שאפשר לחבר כמה רזיסטורים בכדי להגיע ל22 הום, אבל אני לא יודע איזה רזיסטורים לחבר... אשמח לקבל הסבר. שאלה II: באתר כתוב שאני יכול להשתש בכל טרנזיסטור NPN. השאלה שלי האם באמת אפשר להשתמש בכל טרנזיסטור NPN (נשמע קצת מופרך), מצוינת דוגמא לטרנזיסטור: BC548 (מישהו מכיר?), חיפשתי ומצאתי בבית טרנזיסטור: BC546 יש הבדל בינהם? שאלהIII: לפני השרטוט אפשר לראות שהמעגל הוא גם משדר וגם קולט (לפי הIR RECEIVER)... ואני רוצה שהוא יהיה רק משדר... השאלה …
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אם אני מחבר בטור 4 סוללות של 1.5V 2300 mAh - אז אני אמור לקבל סוללה אחת של 6V 2300mAh, נכון ? אז הסוללה הזאת - 6V 2300mAh כמה אמפר שעה היא תיתן (Ah) ? תודה
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
אז קיבלתי את הערכה, הכל מגניב. אני פותח, מסתכל על השרוולים ואז מסתכל על ההוראות בגב האריזה, חושב מעט ומגיע למסקנה הבאה - בכל הביקורות שקראתי וגם לפי מה שכתוב בהוראות השרוולים ממש נמתחים, אז למה לא להשחיל אותם מעל המולקס? פחדתי לנסות כי לא רציתי לבזבז שרוולים. מישהו ניסה לראות עם זה עובד? תודה.
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות חלון במארז שלי וגם לשים תאורה עכשיו בחיים שלי לא עשיתי מודינג ... 1. מאיפה אני מזמין את החלון (ואיך אני דואג שיתאים בידיוק) ? 2.בשביל לשים תאורה אני צריך לבדוק אם יש מספיק מתח מהספק? 3 איפה המקום הכי טוב לקנות את החומרים בארץ..? ושאלה אחרונה ראיתי מדריך לחריטה.. אם אני רוצה לעשות חריטה אני יכול להוסיך אחרי זה או ליפני שאני מרכיב את החלון?? תודה מראשש!!!!
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
יש ברשותי מלחם חדש,ויש לי כמה שאלות. קודם כול אין לי מושג איך קוראים לחומרים אז תסלחו לי... כמו שהבנתי כדי להלחים בצורה טוב צריך את המתחת(בדיל נכון?)וגם כמו מין נוזל שאם אני לא טועה נקרא משהו בסגנון של FLIX או משהו כזה,תקנו אותי אם אני טועה. מאיפה אתה קונה את החומר? כמה הוא עולה? ואיפה ניתן לקנות אותו? שאלה שנייה:] : איכן ניתן לקנות לדים ונגדים שיתאימו לחיבור לספק? ואיך אני מחבר אותם לספק? שאלה שלישית: איכן ניתן לקנות רשת לסידור כבלים,כלומר כזאת שעותפת צמה עבה של כבלים של הספק? תודה רבה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
יש לי שעון כזה http://img182.imageshack.us/img182/6808/dsc00391fc3.jpg עכשיו השאלה שלי האם אני יכול באיזשהוא דרך לגרום לו להציג נתונים של המחשב (כאילו טמפ סלד וכו) מבחינת לשים אותו בתוך המחשב אני יכול בדקתי מימדים אבל מבחינה מעשית מה שאמרתי אפשרית? אם כן תסבירו לי איך תודה הנה עוד תמונה של כל האחורה אם יעזור.. http://img182.imageshack.us/img182/7728/dsc00393fg2.jpg
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אוקיי אני ראיתי פה מדריך לא מזמן לצביעת המארז אבל אני קודם רוצה להתחיל במקלדת פשוטה עכשיו יש לי כמה שאלות אליכם: 1. איך נקרא הצבע-ספריי שצובעים איתו וכמה הוא עולה? 2. כמה שכבות צבע צריך לעשות וכמה זמן לחכות לצביעה נוספת - שהצבע יהיה אחיד וישאר על המקלדת 3. מה צריך לעשות אחרי שצובעים? - ללטש - משהו? 4. האם לא מרגישים את הצבע אחרי זה ביד שמשתמשים במקלדת יענו האם שצובעים זה משנה רק את הצבע או שיהיה הרגשה שונה על הפלסטיק אחרי שצובעים? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום אני מחר קונה מההום סנטר את הדרמל של וולף עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.) איך אני יודע איזה מהירות לקבוע למכשיר לחתוך דברים? לכל ראש יש את המהירות שלו? אם כן איפה אני יכול למצוא רשימה של כל ראש והמהירות המתאימה? 2.) האם לכל חומר יש מהירות משלו? (כגון: פרספקט, פח וכדומה..) 3.) אם אפשר טיפים מאנשים שעובדים עם הדרמל ביום יום ולמדו טיפים שישפרו את העבודה עם הדרמל (קראתי מדריכים כבר אבל תמיד טוב עוד ידע ) 4.) מישהו יודע במדויק את המספרים של הראשים שאני מקבל באריזה? 5.) האם מישהו יודע מה זה חבילה של פירזול? כאילו מה אני יכול לעשות עם זה? 6.) האם יש דבר כזה שאומר נגיד ככל שהמהירות גדולה יותר זה טוב יותר? או רע יותר? וככל שהמהירות קטנה יותר זה טוב יותר או רע יותר? תודה ר…
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום לכם היום קניתי משחזת ציר חדשה מהום סנטר מזוודה נחמדה 40 חלקים+ציר גמיש 150 שקלים קיבלתי אם המשחזה 2 סוגי דיסקיות אחת שממש לא צריך לעפיל כוח בשביל כאילו לשבור אותה והשנייה גם דיי חלשה אמרו לי שאפשר לחתוך איתה פח איך בדיוק ועוד שאלה אני לא יודע אילו ראשים משמשים למה ניסיתי לחתוך פרספקס בעובי 5 מ''מ עם הדיסקית שקבילתי בערכה החזרה מבניהם והיא נישברה אחרי דקה של עבודה [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. האם יש דרך טובה ללמוד להלחים, חוץ מנסיון? טכניקות? טיפים Anyone? 2. המלחם שלי על הפנים (לא מפתיע, זה מלחם 30 ש"ח מהום סנטר) גיליתי שיש השפעה רבה לחום של המלחם. המלחם שלי פשוט לא מצליח לחבר בדיל למשטחי מתכת כי הוא לא חם מספיק! בנוסף, ההלחמה איתו מאוד לא נוחה כי החימום שלו אינו אחיד מכל הכיוונים - הראש לא מלוכלך, הוא די חדש. החלטתי להשקיע קצת כסף ולקנות ציוד הלחמה נורמלי. אז יש לי כמה שאלות: איזה חברות\סוג מלחם כדאי לקנות? איזה ציוד אני עוד צריך חוץ מהמלחם? שווה לקנות את הקיטים האלו של מלחם עם זכוכית מגדלת וקליפסים לכבלים? (יש לי כבר: מוליטיטסטר, בדיל, איזולירבנד, Cable Stripper די גרוע לכבלים קטנים) האם יש הבדל בין סוגי הבדיל? היות ויש לי אותה חבילת בדיל מלפני 10 שנים..…
-
- 10 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
http://img79.imageshack.us/my.php?image=fanssetting2lg.jpg אלו מתחברים לחשמל אם אני מחבר אותם ככה הם יעבדו באותה מהירות ויקבלו כולם חשמל של 230v ? http://img92.imageshack.us/my.php?image=fanssetting29dp.jpg אם אני מחבר ככה את המאוורים הם יעבוד הריבוע הוא המולקס ?
-
- 5 תגובות
- 711 צפיות
-