אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
היום נתקלתי בדבר הבא: אני תוהה איך זה עובד, זה ניראה כאילו זה מבוסס על הקיבול של הגוף.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
2 שאלות: מאיפה אפשר להשיג ציפוי מיוחד לכבלי IDE, וכל כבלי שבתוך המארז? ואיך זה נקרא, אם אפשר קישור גם בבקשה. מאיפה אפשר להשיג פלסטיק שקוף להכנת חלון למארז? בתודה מנור.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל לבנות מספק ספק נייסוים בשביל פרויקטים שונים: חלקים: ספק 350 חיבור 20 פין זכר מפסק 4 חיבורי בורג לספק יהיה 4 חיבורים: 3.3v 5v 12v אדמה סיימתי: http://img318.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img318%2F6177%2F115100863506y.smil
-
- 5 תגובות
- 773 צפיות
-
-
-
זה הרכיב האלקטרוני היחיד על לוחות שאני רואה שנהרס עם הזמן. אשמח להסבר פשוט.
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום יש לי התלבטות קטנה. אני מעוניין לחבר כמה מיקרובקרים בעזרת טרנסיברים, כדי שיוכלו לדבר בינהם. יש שתי אפשרויות שאני שוקל: הראשונה: RF Transceiver רגיל, שהוא לא Bluetooth, אלא נגיד 433MHz. השנייה: Bluetooth Transceiver, כמו למשל זה: http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial-4-Pin-Bluetooth-RF-Transceiver-Module-with-Backplane-RS232-New-/360434249097?pt=US_USB_Bluetooth_Adapters_Dongles&hash=item53eb8e2d89 התהייה היא כזו: כעקרון, שניהם יעשו את העבודה.. אבל אני רוצה לדעת אם יש יתרונות או חסרונות לכל אחד מהם, מעבר לעובדה ששניהם יעשו את העבודה. אני אתן כמה לדוגמא, שכבר חשבתי עליהם. הראשון, שבגללו אני בכלל שוקל את Bluetooth, הוא העובדה שברגע שאני שם במיקרו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שמעתי מחשמלאי שעובד אצלנו שזה לא טוב לקבץ את חוטי החשמל במארז בעזרת איזוליר בנד כי זה יכול ליצור השלכות בלה בלה בלה (די שיגע לי תשכל אם כל מיני ביטויים) השאלה שלי בעצם מה אתם אומרים כי יש פה כמה מומחים בינכם שעושים את זה לא מעט זמן. האם כדאי עם איזוליר בנד או שיש משהו אחר (אני לא הולך לקנות סליבינג כי אין לי כוח לפרק מולקסים ימים ולילות) תודה
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום. יש מאווררים עם חוט שחור ואדום, ויש גם עם צהוב. מהו הצהוב? אני שואל כי החלפתי מאוורר במקרן BENQ, יש שם 2 מאווררים של מארז. אחד מהם, 8'', אמור להיות לו 3 חוטים. אדום, שחור, וצהוב. היה לי מאורר רק עם שחור ואדום, והמקרן נדלק, אבל נכבה אחרי דקה וונדלקת המנורה של הטמפרטורה. המאוורר עובד. השאלה ההיא אם זה קשור לחוט הצהוב? האם הוא מספק מידע על מהירות המאורר או משהו כזה? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חיברתי מסך LCD שתי שורות לארדואינו והכל טוב ויפה. אני מצליח לכתוב למסך אבל הכתב מאוד לא ברור, בהיר חלש על רקע שחור. חיברתי את הדק VO של התצוגה לפוטנציומטר ואני מצליח לשחק בתאורה אבל זו לא תצוגת LCD נורמלית, חשובה מידיי. למישהו יש רעיון? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. כבר חצי שנה אני מחפש רשת משושים, עיגולים, או כל רשת מתכת שתוכל לשמש כגרילים לפרויקט שאני מתחיל בקרוב. הייתי רוצה לקבל שמות וכתובות של חנויות, למעשה ארצה כמה שיותר מידע על החנויות, עדיף חנויות עם נסיון אישי שלכם. למישהו יש מושג כלשהו לגבי חנויות שמוכרות רשתות מתכת.? תודה רבה, Aviko
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
לפני כמה זמן הצטרפתי לפורום והחלטתי לעשות למחשב שלי מודינג עכשיו המודינג שאני מתכנן הוא פאן-בייס לא באס לא בעס אני מעוניין לקחת 4 מאוורים יחסית גדולים (של ספקי כוח) ולחבר אותם למחשב שלי עכשיו הנה השאלות: 1: האם עדיף לעשות את הבייס מהצד של המארז? (+סידור חוטים) 2: האם עדיף לוותר על הפאן בייס לפזר את המאווררים שיגרמו לאוויר לזרום בצורה יעילה יותר? 3: בעקרון המאוור שמצאתי עד עכשיו הוא 12וולט מאוד חזק ושקט מה שאני רוצה זה לחבר את כול המאוורים עם מפסקים וליצור מעגל סגור שלא מחובר למחשב, ואני רוצה לשאול אותכם איך אני יוכל להניע 4 מאוורים עם ספק אחד (לא של מחשב) תודה לכול העוזרים אני מקווה להשלים את המודינג בקרוב ברגע שיהיו לי את כול החומרים אני ניגש לעבדוה ומבי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
יש לי מאווררים שמתחברים ישירות לספק. ב- 12V הם קצת מרעישים, וב- 5V הם חלשים. חיברתי אותם ל- 7V (מינוס ל- 5V ופלוס ל- 12V). האם זה יכול לגרום לנזק / בעיות במערכת?
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
דרמל של וולף+60 ראשים ב200 שקל שווה משהו?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
קניתי את הAEROGATE 2 שהוא פאנל שליטה על מאוררים הבעיה היא שאני רוצה לשלוט על מאוררי מארז רגילים שיש להם חיבור מולקס רגיל ואי אפשר לחבר אותם לפאנל שליטה בגלל שהחיבור לא מתאים, באו כמה כבלים עם הפאנל אבל הם כבלים עם 2 יציאות של 3 פינים זאת אומרת שאפשר רק לחבר למשל למאורר של המעבד או הכרטיס מסך.. בקיצור, איפה אפשר לקנות כבל שמצד אחד הוא מולקס רגיל ומצד שני הוא חיבור 3 פינים נקבה שמכיל את הכבל הצהוב שמעביר נתונים ולא רק את הכבלים של החשמל..... ? ראיתי למשל כזה דבר: http://www.pch.co.il/docs/pd1112714339.htm אבל ה3 פינים שלו הוא זכר וזה לא יתאים לי לפאנל לצערי..יש עוד כאלה?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבקש את עזרתם בבניית המודול הבא: מודול שמקבל מתח של 220V ומתחבר למחשב בכניסת RS232. המודול שולח הודעה ברגע שאין לו אספקת מתח (סוגר מעגל) דרך ה-RS232 ואז תהיה תוכנה שתדגום את זה כל רגע ותבדוק אם יש מתח או לא.\ אשמח לעזרה, תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
תראו אני חדש במודינג ולא היה לי רעיון חדיש אז עשיתי מודינג קלאסי (לדעתי) 1 פתיחת חלון צד 2 גריל במאוורר 3 קטודה כחולה של Sunbeam וזהו תגיבו.. ונ"ב התמונות לא באיכות טובה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרעיון של טלפון במחשב צץ תוך כדי שאני משחק Battlefield 2 רציתי להתקשר לחבר ובאותו זמן להישאר במשחק ולדבר עם השחקנים אז זה מה שיצא שלבי ההכנה א. היה לי טלפון גלאקסי חתכתי אותו מבלי לגעת בכרטיס שבתוכו בדיוק בצורה שהייתי צריך ב. את השפורפות ניתקתי מהמכשיר ואת הכבל שלה שמורכב מ 4 חוטים 2 שייכים למיקרופון 2 שיכיים לרמקול ועשיתי להם פנל עם 2 כניסות + כפתור ניתוק והפעלה ג. בסוף קימבנתי אותו למארז וזהו דרך אגב האיכות של שיחה בטלפון פשוט אחלה [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חיברתי סאב למחשב, שאותו הסאב עבד לי בלי בעיה פעם על המחשב הקודם יש שתי בעיות : -כל פעם שאני מזיז את העכבר יש רעש עד שאני מפסיק, אפילו כשאני מזיז אותו בביוס ! -כשאני פותח משחק או אפילו OCCT PSU TEST (למעבד+כ.מסך בו זמנית) נהיה רעשים ממש חזקים. הנה דוגמא לרעשים במשחק : http://www.upf.co.il/file/708258957.html ניסיתי בינתיים- לחבר את הסאב מקדימה ומאחורה, כולל לנתק את הרמקולים ולחבר במקומם ביציאה הירוקה להחליף כבל חשמל ואודיו לסאב להחליף שקע לכבות את כל הממ"טים בבית מלבד החדר, למקרה שמשהו מכניס הפרעות לאדמה לנתק מהמחשב הכל חוץ מהחשמל,מסך,והסאב לבדוק בסאב אם יש קבלים נפוחים או משהו חריג (אין) להפעיל בביוס את הDEFAULT, כולל SPREAD SPECTRUM מופעל אין לי נגן כלש…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום חברים הכל התחיל לפני שמונה חודשים בערך כשעבדתי על אוברקלוק למחשב הקודם שלי אליאור THE BYTER עזר לי ועשינו למחשב שלי אוברקלוק עם המערכת של אליאור הEMP-K2 המפורסמת. באותו יום החלטתי שגם אני רוצה צעצוע כזה בבית, התחלתי ללמוד את הנושא ואחרי הרבה עבודה והרבה מאמץ אני מביא לכם את תחילתו של הפרוייקט שלי . בתור התחלה תמונות של הראש (evap) מהיום הראשון שלו ועד שהוא מולחם היטב יחד עם צינור גמיש וצינור קפילר וגם קיבוע ללוח וקצת בידוד מספיק להיום בימים הקרובים אני יעלה כאן תמונות שלב שלב של כל תהליך ההרכבה מתחילתו ועד שנראה קרח בקצה הבלוק
-
- 50 תגובות
- 6.7k צפיות
-