אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מנוע DC (שאת נתוניו הספציפים אין לי) שמופעל באופן נומינלי מ28v. אם אפעיל את המנוע ממקור מתח של 24v מה תהיה ההשפעה על מהירות הסיבוב ? אני כמעט בטוח שהיחס ליניארי, האם אני צודק ? המנוע מחובר לגיר, אם זה רלוונטי.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה ללמוד ולהתנסות עם ארדואינו והבנתי שלצורך כך מומלץ לוח Arduino UNO. אני רוצה לקנות לוח מקורי, איפה אתם ממליצים לרכוש אותו ? תודה !
-
- 10 תגובות
- 14.6k צפיות
-
-
קרה לי משהו מפדח ניסיתי להוציא את הכונן קשיח של אח שלי. הוא מחובר עם ברגים. הוצאתי את כל הברגים חוץ מאחד. דווקא את האחרון כיסחתי ועשיתי אותו עיגול ולא פלוס (+). איך לעזאזל אני אמור להוציא אותו? ??? תודה על העזרה...
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברים היה לי משעמם אז החלטתי לעשות מודינג קטן זה ראשון ולא נראה לי שהוא אחרון אני יודע שזה לא ברמה גבוהה אבל סביר להניח שזה בסדר אני משאיר לכם את התגובות. לגבי החוטים זה יסודר ואני יעלה עוד כמה תמונות בקרוב. הצעות לשיפור יתקבלו בברכה אלי. [attachment deleted by admin]
-
- 45 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אוקיי אני צריך לדים ירוקים למחשב... יש לי 3 מאווררים כחולים ואני רוצה לד ירוק =] תמליצו לי מה טוב וזול ! ועל תשאלו על תקציב !!!!! שלא יהיה מוגזם... ראיתי בנעה מחשבים יש משהו לייזר אני יודע.. : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6201
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בד"כ הנטייה שלנו היא לקנות סוללות נטענות עבור מכשירים שהם צרכני אנרגיה גדולים - כאלה שייגמרו את האנרגיה שבסוללה מהר, ולכן עדיף שהסוללה תהיה נטענת, אחרת (במקרה של סוללות לא נטענות) נזרוק סוללות בקצב מהיר. דוגמא למכשירים כאלה: - טלפון אלחוטי ביתי - מצלמה דיגיטלית (שפועלת על סוללות AA) ועוד כל מיני השאלה שלי היא: מה לגבי צרכנים לא כבדים? ואפילו קלים.. האם גם שם כדאי לעבור לסוללות נטענות, או שלהמשיך עם סוללות רגילות? בצרכנים קלים אני מתכוון למשל: - שעון קיר בבית - שלט של מכשיר כלשהו שאנחנו לא משתמשים בו הרבה דברים כאלה אלה דברים שסוללה רגילה - לא נטענת, מחזיקה בהם הרבה זמן. האם גם שם מתאים להשתמש בסוללה נטענת? האם הצריכה האיטית לא בעייתית איכשהו עבור סוללה נטענת? ולא פחו…
-
- 29 תגובות
- 7.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בחיים לא חשבתי לעשות מודינג, כי לא מזמן רק נחשפתי לעניינים הללו מהפורום המדהים הזה. אני חייב לציין פורום איכותי עם אנשים איכותיים! אוקי אז ככה. בחיים שלי לא נגעתי בדברים האלו. ויש לי מארז של IVORY - בלי מאווררים בכלל! כרגע אני משתמש בו - כבר חצי שנה הדלת שלו פתוחה. החלטתי לקנות מחשב חדש כי המחשב שלי בן 4 עוד מעט. ונמאס הוא מעפן כבר. אז חשבתי , למה לא לנסות מודינג. חשבתי להוסיף מאוורר אבל ראיתי מדריכים לעשות חלון והכל. אני צריך עזרה ברעיונות לעיצוב וחיתוך. האם אפשר להחזיק מאוורר רק על פרספקס? האם קשה לעשות צירים לברגים? או האם אפשר מעל להשים חתיכת מתכת מעוגלת לקישות וחיזוק , המתחת לא תחובר לשאר המארז. אני אקנה גם מארז חדש אז כך שאפשר להתעלל במארז הזה! אין לי ממש כלי…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.
-
- 10 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני רוצה להאיר את המארז אם לדים ולשם כך אני צריך נגדים. היכן ניתן לקנות אותם? ומה מחירו בערך?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות צג LCD ואני רוצה לדעת אילו בקרים נתמכים. מי שיכול לעשות לי רשימה יבורך
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
לא ידוע אם זה כל מתאים לפה אבל עדיין בגלל שזו קהילת מודינג אז הרשתי לעצמי בכל מקרה, קנינו היום רכב חדש מיד שניה ובעל הרכב הקודם הדביק דבק דו-צדדי על הדאש, אחרי זה הוא הוריד את זה ונשאר סימן עקשן שלא יורד. קראתי שאפשר להסיר את זה עם מים חמים ומגבת, לא הולך. שמעתי שגם ניתן להסיר את בעזרת WD40, לא ניסיתי אני צריך לנסות. יש עוד משהו?
-
- 4 תגובות
- 20.2k צפיות
-
-
נתקלתי בפרוייקט המגניב Garduino. חשבתי על מימוש רק של החלק של ההשקיה לפי החיישן לחות הפרימיטיבי: השאלה שלי היא האם ניתן להשמיט את הבקר? כלומר לחבר את A0 ישירות לריליי וכך לשלוט במשאבת מים? בשביל הקליברציה (כלומר קביעה של ערך הסף של הרטיבות/המוליכות) חשבתי להחליף את הנגד בפוטנציומטר ולשחק גם עם המרחק בין המסמרים. מה אתם חושבים? זה יכול לעבוד? אלי
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם כבלים מעוגלים יכולים להשפיע לרעה על ביצועי המחשב בדרך כלשהי? והאם כדאי להעדיף חברה אחת שמייצרת כבלים כאלה על חברה אחרת. אם כאן אז איזה איהז כבלים מעוגלים כדאי לקנות (של איזה חברה). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תגידו יש אפשרות להזיז את העכבר בעזרת השלט יש לי את המקלט ואני עובד עם uice ניראה לי שכך קוראים לזה ועם שלט של הוט אם מישהוא יודע איך או אפילו עם תוכנה אחרת שיעזור לי
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
הי, שאלה עבור חבר - יש לו ספק 110 (של XBOX כנראה - x819574-003) האם ניתן לבצע בו מודיפיקציה כדי שיעבור ישירות מול מתח 220 ? תודה
-
- 14 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, למישהו יצא לחבר אי פעם עכבר אופטי לארדואינו שלו? אשמח להבין איך עושים את זה (איך קוראים ממנו נתונים וכדומה)? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז בידי iPod בלתי שמיש בגלל בעיית בטריה. חשבתי לעצמי, שכמו שניתן לקחת מאוורר מאיזה ספק ממחשב ישן, ולחבר את חוטי האדום-שחור שלו עם האדום-שחור של חיבור המולקס - ניתן גם לחבר את שתי כבלי הבטריה הדקים של הiPod (גם הם שחור-אדום) לחיבור מולקס רגיל. אז מה אתם חושבים, האם זה אפשרי? הספק שלי לא יקרוס מחיבור של מכשיר אלקטרוני קטן אליו? צירפתי תמונות של הכבלים.
-
- 9 תגובות
- 760 צפיות
-
-
יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON MUFFIN XL DC משהו עצבני ביותר ואני מעוניין לחברו למחשב שלי בכדי לקרר אותו. על המאוורר מצויין שהוא במתח של 24V זרם 25A והספק של 6.0W . החיבור היחידי שיש לו הוא שני ניבי כסף שאליהם מן הסתם אני אמור לחבר שנאי כלשהו באותו מתח בכדי להפעילו. שאלותיי הם: 1. האם יש אפשרות לחבר מאוורר שכזה ישירות ללוח-אם?!?! 2. יש ברשותי שנאי אבל במתח של 30V. האם ניתן לחבר אותו? (או שהוא יישרף?) תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מחשב חדש (מפרט בצד), עם WINDOWS VISTA. מהירות השעון של Q6600 היא 2.4 ועכשיו אני פועל עם OC של 3GHZ. 333X9 הבנתי שמהירות זיכרון הRAM גדלה בהתאם לOC של המעבד. השאלה השלי היא: למה כשאני מנסה להגביר את מהירות השעון ל3.2 או 3.6 (356X9 / 400X9) הWINDOWS מסרב לעלות? הוא נותן שגיאה בBOOT. (יש לי קירור למעבד AC 7 PRO) כיצד אני צריך לפעול כדי להגביר את מהירות השעון למעלה מ3 GHZ? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב. ואני כבר רוצה מעכשיו להתחיל לעשות את המודינג למארז שיש לי. יש לי מארז ישן (נקנה לפני 6 חודשים) שהשתמשתי בו עד אתמול. החלפתי אותו בגלל שדלת המארז התעקמה כולה. זה המארז: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=442&catcode=23 קודם כל אני חייב לעשות דלת שלמה מפרספקס, שתחליף את הדלת המקורית של המארז שכבר יצאה מכלל שימוש בגלל שישבתי עליה בטעות :-[ מישהו כבר עזר לי עם זה (שכחתי את הניק שלו). הוא עשה לאחרונה דלת מספרפקס למארז שלו והסביר לי גם איך לעשות. הוא אמר לי קודם כל לעשות חורים לארבע ברגים באזור של פינות המארז, זאת אומרת חורים לברגים שיחזיקו את דלת הפרספקס למארז. אבא שלי הולך לעשות את זה, אז אין לי עם זה בעיה. אבל יש לי שאלה…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבדוק כמה ספקים גנריים (אם הם מחזיקים / כמה הם מתחממים וכו) להערכה, אל ידיי חיבור עומס דמה (מנורות ליבון של אוטו - לא מתאים לי לשרוף מחשב אם אני שורף את אחד מהספקים בבדיקה) את המסילה 12 V אני הולך לבדוק בכל רמות העומס אבל כמה להעמיס את ה 5 V כדיי שיצא בערך עומס של מחשב ? (את ה 3.3 אני לא הולך להעמיס כי הוא גם ככה מיוצר מה 5 V, ולא נראה לי שמחשב בכלל מנצל את המסילות האלה עד הסוף אפילו בספק גנרי)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי טבלט סיני (onda v10 pro) שהגיע עם מטען dc.. לא בא לי לחזיק עוד מטען בבית, אם אני אקנה כבל שבצד אחד הואusb ובצד השני יציאת dc שמתאימה בגודל לטבלט ואטעין אותו עם מטען קיר שתומך קוויק ג'ארג' 3 האם הטבלט יטען בצורה ''בריאה''? או שאני עלול להרוס את הטבלט? מהן ההשלכות של החלפת כבל? ועוד שאלת תם, האם הטעינה תהיה מהירה או איטית יותר? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-