עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by POPCORN,

שלום, אני חדש ומעוניין להתחיל להכיר את הרכיב הפרוייקט הראשון שאני רוצה לבנות זה שלט למזגן שיכבה וידליק בשעות קבועות (כמו השעון שיש בשלטים הרגילים אבל עם יותר אפשרויות, בשלט אפשר מקסימום שתי שעונים) השאלה שלי היא יש איזה זכרון משתנה שאני אוכל לשמור עליו את השעות הדלקה וכיבוי? הכיוון שלי הוא: 1. ליצור תוכנית שתדליק ותכבה את המזגן 2. התוכנית תקרא מקובץ חיצוני את שעות ההדלקה והכיבוי ותפעל לפי זה 3. כשארצה לשנות את זמני ההפעלה והכיבוי אחבר מחשב (לבנתיים, התכנון הוא שינוי ע"י אפליקציה בפלאפון), וזה ירשום את הזמנים בקובץ 4. המכשיר יעבוד בלי חיבור קבוע למחשב או פלאפון השאלה היא אם יש זכרון כזה במכשיר? או שאני יכול רק לבנות תוכנה כל פעם? (ואז לסנכרן את המכשיר למחשב) תודה רבה על הע…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by shayah,

לפרויקט קטן שאני עובד עליו צריך להלחים מקטעים של פס לדים RGB. מישהו מכיר טכנאי SMD או מלחים טוב ולא יקר שיעשה לי "מיקור חוץ" לחלק מההלחמות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by KOSHI,

מה המצב תקשיבו יש לי מסך ישן עגול כזה ורציתי לדעת איך אני יכול לישר אותו אין לי כסך לקנות אחד חדש :'(

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  5. Started by Devil Servant,

יש לי דונגל BT מי שלא מכיר זה כמו DOK אבל מקשר את הפלאפון למחשב בעזרת טכנולוגית BT קיצר אמרו לי שזה בטווח 80 מטר אבל חרטא :s05: זה מקסימום 10 מטר. אבל אני רוצה שאני אוכל לשלוט מהסלון לחדר. יש מסדרון באמצע,בנוי מגבס שמבודד BT :\ אז רציתי לדעת אם אוכל לבנות מן אנטנות קטנות שיוליכו מהסלון לחדר הנה ציור שתבינו על מה אני מדבר תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  6. Started by Bulzeye,

שלום... אני מחפש עזרה בחיבור המסך לפורט ה LPT, כמו שהיה באחד מהשרשורים הקודמים. הבעיה היא שבקישור מדובר על חיבורים שהם קלים להלחמה. ובמסך שבידי החיבורים צמודים אחד ליד השני עד כדי כך שכמעט בלתי אפשרי להלחים אליהם חוטים. יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה הזו? ומה עושים מכאן? איך אני יודע איזה חיבור במסך הוא מס' 1 ואיזה 9? ובקיצור, כל מי שיכול להציע עזרה...מוזמן... תודה רבה לכולכם!

• 1 תגובה
    • 718 צפיות
  7. http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. קיבלתי את הלדים שהזמנתי מאריה"ב (ד"א מהר מאוד תוך יום עבודה! כל הכבוד להם!) הרגל הארוכה זה פלוס? או ההפך??

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  9. Started by Electrobunny,

קישור לאתר...... http://borg.webinfo.co.za RESISTENCE IS FUTIAL!!!

• 80 תגובות
    • 10.6k צפיות
  10. Started by DanyL,

שלום, החלטתי לעשות פאנל חדש למארז המחשב שלי. בכדי לעשות זאת, אני צריך לוח אלומינום בגודל הפאנל. השאלה היא מאיפה בחיפה אפשר לקנות לוח אלומיניום וכמה זה בערך יעלה לי? בתודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. שלום היה לי בבית לא בשימוש את המאוורר הזה הרגיל של אניטל http://flourishcomputer.com/products/desktop/desktop_right/fan/intel775fan.gif עכשיו בדקתי את המאוורר והכול היה תקין אז רציתי לעשות אותו שיקרר לי את כרטס המסך וכמובן אם המזל שלי החוטים נתקעו במגירה ונתלשו מהמאוור אני צריך שמישהו יגיד לי את הסדר שהם מתחברים הצבעים שלהם זה שחור צהוב ירוק כחול או שהם יש מישהו אין לו את המדבקה של INTEL ויכול לצלם את האיזור של החיבורים עריכה : יש לי עוד שאלה יש מצב להכין איכשהו בקר קטן על החוט בשביל לשלוע על המאוורר ? תודה מראש

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by yossik17,

שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני בדרך לסליבינג הצלחתי לאלתר חלק של אנטנה שמשחרר את המולקסים... את החיבור של הפלופי גם בקלות אני משחרר עם מברג אלן קטן אבל ניתקעתי בעיקר עם ה ATX איך אתם שיחררתם אותו? ואל תגידו לי ללכת לקנות איזה כלי, או שתתנו לינק באינטרנט למקום שאפשר לקנות או שתסבירו איך לאלתר אחד... תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by momi2004,

מכירים את הפינים שתמיד נשברים מתישהוא? במכסים של מדפסות, בדלתות שמחזיקות מארזים כל מיני דברים כאלה. רציתי לדעת איזה חומר יכול לשמש תחליף לפיניים הקטנים האלה שאפשר ליצור ממנו פין תחליפי ולהדביק אותו. אני מחפש גם אפשרות ליצור לולאה מפלסטיק לאיזה דלת קדמית של מארז שנשברה לה הלולאה העליונה.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. שלום ! האם ניתן איכשהו ליצור חיבור בין הג'וסטיק של גיימקיוב למחשב? (אני יודע יש מדריכים של פס' , אבל החיבורים שלהם שונים) תודה

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  16. כשאומרים לך שההספק של המחשב שלך הוא 500W מה זה אומר בדיוק? שהוא מוציא 500W אנרגיה? בכמה זמן? שעה, עשר דקות? תודה לעונים וחג שמח

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. קניתי את המשדר הכי זול שמצאתי באינטרנט (90 ש"ח כולל משלוח) על מנת לחבר לשמוע את הנגן אמפי 3 ברכב. אופן הפעולה: המשדר מחובר למצת, מהמשדר יוצא חוט PL שמתחבר לנגן במקרה שלי..עכשיו המשדר שלי הוא בין הדגמים הפשוטים ביותר לכן יש בו רק תדר אחד...במקרה שלי 88.1FM... ועל התדר הזה נופל שידור של תדר אחר לכן יש טיפה רעש ברקע כשאני שומע את האמפי3..רציתי לדעת כיצד אוכל לשנות תדר (על ידי החלפת רכיב או משהו כזה)? האם זה אפשרי?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Capo_boss,

אשמח לחוות דעת ומה לשפר.

19. ראיתי שחלק מהתמונות הלכו שם לאיבוד ורציתי לדעת אם אולי מישהו יכול לשחזר שם מה שהיה או שאולי PhoenixBoy יכול לעזור לי לבנות את זה :ס או מישהו נוסף כי אין לי שרטוט אפילו של המעגל

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  20. Started by mmalia,

שלום לכולם, אני עובד עם Multisim 8, ואני רוצה לעשות בה תמונות של המעגלים שאני בונה. (מצרף תמונה למה שאני רוצה). (אני מדבר על התמונה בצד ימין למלה) תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. Started by orenc17,

רציתי לדעת אם כל קטודה קרה מפיצה קרינת UV או שיש רק קטודות מיוחדות שמפיצות את הקרינה הזאת תןדה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by piwi,

שלום, אני מנער את האבק מהשרשור הזה ולא פותח חדש מאחר ונראה לי שכאן הכי ראוי... קיבלתי רסיבר מרנץ מדגם SR870 שזקוק לקצת תשומת לב. בשלב ראשון, חסרים לו שני כפתורים (חוגות) של הבס והטרבל. יש למישהו מושג היכן למצוא כאלו ? באי-ביי לא מצאתי... היכן ניתן למצוא שלט ( באי-ביי דווקא כן מצאתי אבל יקר להחריד...) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by kkffiirr,

הביאו לי לבדוק מטען מוטורולה spn5400a (דוגמא ניתן לראות כאן http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Motorola-SPN5400A-Micro-USB-Rapid-Car-Charger-for-Droid-X-Bionic-Defy-/220881959359) הבעיה שאין ברגים, ואני לא יודע איך לפתוח אותו, יתכן ששני החלקים מודבקים, אך יתכן והמצב שונה. פעם טיפלתי במטען למחשב נייד שהיה נראה סגור כך, והפתרון המוצע באינטרנט היה מכות עם פטיש מצופה גומי, אני לא זוכר איך, אבל השתמשתי ברעיון ללא שימוש בפטיש גומי. השאלה אם גם כאן יש עסק עם שני חלקים מודבקים, ואם כן איך אתם מציעים להתמודד.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by liranmo,

אם אני קונה מהאתר http://www.lsdiodes.co.il לדים, אני מזמין בערך 60 לדים מכל צבע 10, אז אני מקבל איתם 60 נגדים? והאם הקניה בטוחה משם?

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  25. אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.