אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות קןפסאת שליטה למאוורים לפי המדריך הבא : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2 רק עם השינויים הבאים -יהיה אפשרות ל12V 9V 6V ומכובה -באותו פאנל יהיה מפסק נוסף שישלוט על מערכת לדים שבתוך המארז שלי (בתוך המארז מפוזרים לדים ירוקים אדומים וכחולים אז מטרת המפסק היא לגרום רק לכחולים לעבוד או רק לירוקים או רק לאדומים) למטה יש שרטוט של מה שאני מתכנן לעשות אז אני רוצה לדעת אם הוא נכון . האם חיבור של נגד 220OHM ל12V באמת יתן 9V ? והאם כמו שירטטתי למטה כאשר מחברים שני נגדים של 220OHM אחד אחרי השני יתן כאילו נגד של 440OHM ויתן בסוף כ6 V? הנה החומרים נגדי 220OHM http://cgi.ebay.com/100-pcs-220-Ohm-Resistors-1-4W-Ideal-for-5v-LEDs-220R_W0QQitemZ120427089830QQcmdZViewItemQQptZ…
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
יש לי מארז CM HAF X לוח אם אסוס ASUS P8P67 Delux עם פאנל קדמי USB 3.0 גודל 2.5 בעיה אין לי מתאם פאנל 2.5 קדמי של מארז HAF X. אני צריך פאנל האחורי של USB 3.0 עם מחובר ללוח אם דומגא תמונה אני מנסה לחפש אתר אייבי יש פרטים מיליונים לא ברור אם יש מתאם פאנל קדמי 2.5 ל5.25 של HAF X אשמח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
יש לי מטען שמוציא 12V, אפשר להטעין איתו מצבר של 6V?
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מארז CM-690 II Advanced וקניתי דלת צד מקורית עם חלון אני רוצה להוסיף לדים ו\או נאונים (מה ההבדל בגדול?) יש לי אותם כבר אצלי בבית הם מגיעים עם חיבור מולקס (ישירות לספק הכח) רציתי לדעת איך אפשר להוסיף סוויטץ לכיבוי והדלקתם (איפה רוכשים?) האם ניתן איכשהו להתחבר לסוויטץ שבקידמת המארז שאחראי על כיבוי והדלקת הלד הקידמי במאוורר? תודה
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
לחבר שלי יש כרטיס מסך 9600 גנרי (של Inno3D) הכרטיס עבד אם ספק גנרי זמן ארוך, בהתחלה בסדר ואז התחילו להיות למחשב בעיות יציבות (לפעמים לא נדלק) החלפתי את הספק לספק נורמלי, שמתי לוח "חדש" (לוח שהיה אצלי מקודם ועבד אם כרטיס מסך פשוט יותר) אחריי שהלוח הקודם לפעמים לא היה עושה POST (גם אם כרטיס מסך אחר), נשאר הכרטיס מסך בכרטיס מסך הזה יש 2 קבלי solid שמתחממים : C1 בצורה קיצונית שלא ניתן לגעת בו בזמן משחק או בדסקטופ של לינוקס, קר בדסקטופ של וינדוס (כנראה קשור לזה שלינוקס מריץ את הכרטיס מסך במצב accelerated כל הזמן) C3 מתחמם פחות (חם אבל ניתן לגעת) באותם מצבים כמו C1 חוצ מהם מתחמם גם סליל L1 (סליל קטן אם ליבה מפריט) בצורה שלא ניתן לגעת לא בו ולא בצד השני של הכרטיס איפה שהוא נמצא …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה אקדח אוויר לאלקטרוניקה יש לי התלבטות בין... zico Zi-2009 http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1949 הוא נראה טיפה חלש אבל ממוקד יותר. לבין http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=85 אשמח אם תגידו לי גם אם יש משהו טוב יותר בסביבות המחיר הזה.. שוב לשימוש באלקטרוניקה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם סקרנות טכנית, כיצד נראה המעגל האלקטרוני לבחירת הזנת ה USB HUB מהמחשב או מספק חיצוני. תודה ישראל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בצד לוח של אינטל, די בסיסי לסוקט 775 העניין הוא כזה - המעבד (איזה פנטיום D, או CORE DUE, אני כבר לא זוכר), רותח. הוא מגיע בביוס לאיזור ה80 מעלות, וכל הלוח רותח יחד עם המעבד, בייחוד בגב הלוח מאחורי הסוקט. בבדיקה זריזה מצאתי 3 קבלים נפוחים על הלוח, עם ערכים של 820 מיקרו פארד, במתח של 6.3 V. היה לי בנמצא קבלים של 820 MF, אך במתח של 25 V. הקבלים הוחלפו. שאר הרכיבים נראים לעין תקינים, בעת החיבור - התקלה לא נפתרה. המעבד עדיין רותח (ועוד עם גוף קירור מוגדל יחסית). המוספטים / VRM שעל הלוח באזור המעבד, רותחים גם הם. אשמח לשמוע עוד הצעות לפתרון הבעיה, לפני שהלוח הולך לפח.
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם פירקתי ממסך את התאורה שלו עכשיו הוא צורך זרם גבוהה לדעתי וניסיתי להאריך את החוטים שלו..חיברתי חוטים עבים של חשמל בית.. הוא לא מקבל מספיק זרם והמנורות נדלקות חלקית... איך אני יכול להאריך את החוטים מבלי לאבד את הזרם? תודה !
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות סליבינג לכל הכבלים במחשב .. אז רציתי לדעת מה המחירים שנעים ? אני רוצה לעשות לכל הכבלים של הספק כוח + למאווררים (: ומאיפה אני יכל להשיג אחד טוב אבל שיהיה בצבע UV כחול או ירוק .. או שחור בלי UV ואם אפשר מדריך איך לעשות את זה כמו שצריך D: עריכה: ראיתי את זה: http://www.xoxide.com/modsmart-supremesystemsleevingkit-white.html ניראה לי יספיק, מה אתם חושבים ? אין לי הרבה כבלים (ספק של 650W של FSP). החנות הזו אמינה ? אפשר להזמין ממנה ? + מאיפה אני יכל להשיג קטודה כחולה / אדומה בזול ?
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
שלום, אני עובד עם מכונות CNC הנשלטות ע"י PLC ומחשב רגיל עם ווינדוז. האם אני יכול לבדוק את סוג הבקר המותקן במכונה?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות קופסה עם תאורה רכשתי מנורות LED כמפורט בלנק http://cgi.ebay.com/100-pcs-5mm-Round-white-Superbright-LED-Light-20000MCD-/180697356380?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1266d85c אני עוד לא בטוח בכמה מנורות אשתמש אני מתכוון להתשמש בבטריות של 1.5V בתור מקור כוח איך מתרגמים את מקור המתח של הבטריות בשביל מחשבוני הנגדים? תודה
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת בבקשה איך משנים את החיבור של המאוורר מחיבור שמתחבר ישירות לספק כוח לחיבור ישיר ללוח אדם על מנת שאני יוכל לשלוט עליו במיוחד בימים החמים האלו. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
החלפתי קבל בגוף תאורה לקבל ישן אחר שהיה לי, הקבל של KAMA 14uF 250V הקבל מתחבר ישר לכניסת המתח 240V AC הקבל הקודם אין לי שמץ אם הוא היה מתחמם או לא (הוא פשוט התנתק מבפנים ולא עבד כמה שנים), אבל הקבל ה "חדש" חם אחריי כמה שעות של עבודה או פחות (משהוא כמו 40 - 50 C כשהסביבה של הקבל קרה לגמרי כלומר החום הוא מהקבל עצמו) זה תקין ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
האם למישהו ידוע איפה אפשר להשיג את הלד הזה ? זה לתאורה של דאש של רכב, עושה מוד קטנטן
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
סיפקתי 19V במקום 5V (לא ישירות ), וכתוצאה מכך נשרף רדיו טרנזיסטור - שמעתי היססס ברמקול אחרי מספר שניות , ועננה של משהו שרוף . ממש ליד הכניסה של הסוללות ( לא היו סוללות ) יש רכיב LA5523 . לא ראיתי רכיב שרוף אחר בסביבת כניסת המתח. כואב לי הלב בגלל שזה ווקמן ישן עם איקוולייזר ששיפצרתי וחיברתי לרמקולים של גטובלאסטר ישן . ממש הנאה . האם יש טעם לחפש רכיב כזה ולהחליף ? או שהרכיב "נפרץ" והנזק למערכת בלתי הפיך למעשה ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי xbox ישן לא בשימוש שסתם צובר אבק במחסן. בנוסף יש לי שני מחשבים פועלים שגם הם לא בשימוש. חשבתי לקחת רכיבים מהם, להכניס ל-XBOX ולתת להורים שלי כ-HTPC. אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלי היא ספק הכוח, הספקים שיש בשני המחשבים לא יכנסו ל-XBOX.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת במשדר רדיו לעלות על תדר ב FM ולהוציא שידורי רדיו על תדר ב FM מצאתי כמה משדרים רק שטווח הקליטה שלהם נמוך לא יותר מכמה מטרים אני מחפשת משדר של לפחות 10-15 ק"מ הרדיו ישדר מיאכטה ככה שלא יחשב לפיראטי לפניות פנו אליי לנייד: 0543232586 בתודה מירב ביטון
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום פירקתי סורק והוצאתי ממנו את המנורה. למנורה 3 צבעים אדום ירוק וכחול.. ראיתי בסרטון הזה: שהוא מרכיב מפסק ומתח של 9 וולט והוא שולט על כל צבע בנפרד.. עכשיו רציתי לדעת איך אני יידע במנורה שלי מה: ה + ה - אדום ירוק כחול יש לי את אותו סוג חיבור..(נראלי).. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
חיבור סוללה הפוך יכול לשרוף את המכשיר? אם כן, למה?
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320746231487&ssPageName=ADME:B:BODO:US:1
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי כרטיס קול משומש Audigy 2 ZS לטובת מחשב קולנוע ביתי - HTPC, כמובן שיש לו יציאה דיגיטלית אך אני גם רוצה להשתמש ביציאות האנלוגיות שלו, לטובת שמע של DVD AUDIO, לשם כך החלפתי את כל 4 מגברי השרת הקשורים לשמע ביחידות LM4562 המוכרות והטובות. השאלה שלי היא לגבי ה- Power Filter Capacitor, כרגע מולחם על הכרטיס הקבל המקורי שבא איתו, בעל ערך נמוך (לא זוכר כמה). אני רוצה להחליף אותו לקבל בעל ערך קיבולי גבוה יותר - 4700uF ואותו מתח 0- 16V מתוצרת ELNA מסדרת RE2. מישהו מכיר את הסדרה הזאת או האם הערך של הקבל גבוה מדי? (זה מה שמצאתי כרגע וזמין לי).
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ;D כחובב ׳עשה זאת בעצמך׳ ואלקטרוניקה עלה בראשי רעיון נחמד ושימושי. כידוע רוב הגאדג׳טים כיום ניטענים דרך usb במיוחד הסלולר, חשבתי שיהיה נחמד ליצור שקע usb בבית דרך מתאם לגוויס. קיים כבר מתאם כזה אך הוא חיבור למחשב כדי שיהיה פעיל. הרעיון הוא ׳להשתיל׳ בתוך השקע מטען קטן ,כך שנוצר מצב של טעינה ישירות דרך השקע ולא דרך מטען חיצוני.כמובן שתהיה יציאת usb בצורה אסתטית. החששות הם :אם חיבור של מטען קבוע לחשמל יכולה ליגרום נזג בטווח הארוך? (למרות שאצלי המטען כבר כמה חודשים בחשמל וכלום לא קרה) -חימום יתר. מדובר במקום סגור לחלוטין יש ממה לחשוש מחום? -שאלה שלא קשורה,מטען יכול ׳להשתגע׳ ולזרוק זרם יותר גבוה מהמוצהר?או ac?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה, יש לכם רעיונות מקוריים לפרויקטים מגניבים עם ארדואינו?
-
- 1 תגובה
- 16.7k צפיות
-