אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לשם מטרה לבניית פרויקט אשמח לקבל עזרה בקשר לארדואינו ומנוע סרבו. אין לי ניסיון לכן אשמח לדעת מה לקנות המטרה שלי היא לגרום למספר של רובי מים פשוטים (עובדים לפי מנגנון של משאבה עם לחץ אוויר, הכל פשוט) לעבוד לבד ביחד כל כמה שניות בלי שאדם יצטרך ללחוץ על ההדק בכל פעם אשמח לקבל עזרה בקשר למה לקנות ואיזה סוג, הבנתי שיש כמה מנועי סרבו תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חשבתי על מודינג נחמד אבל אני לא יודע אם הוא בר ביצוע. רציתי לחבר לד לחיבור הסאונד כדי שיהבהב על פי המוזיקה השאלה היא האם זה אפשרי? האם הלד יקבל מתח? ואם כן אז איזה נגד צריך? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-
-
-
יש לי סוויצ' ישן שנדפק לו הספק כוח הפנימי. בתוך הקופסה יש את הלוח הגדול של הסויצ' עצמו ולוח קטן של הספק כוח. אל הספק כוח כתוב output 12V 1A 5V 2A כשאני מחבר את הסויצ' לספק של מחש הוא עובד. הוא גם עובד כשאני מחבר את החוט של ה 5V בלבד בלי ה 12V אם כך . . . לקחתי ספק כוח ג'נרי של מחשב (מהאלה הממש זולים) שבטבלת מתחים שלו כתוב 5VSB 3A. פירקתי מהמעגל שלו את כל הרכיבים של הספק הגדול והשארתי רק את אלה של ה 5VSB עכשו בצד של המתח גבוה יש רק טרנזיסטור אחד ולא 3 (מצאתי את ה PDF באינטרנט וזה טרנזיסטור NPN רגיל ולא מוספט) אז החלפתי לו לגוף קירור קטן יותר (לוחית אלומיניום בגודל 35X45 ממ) הספק המאולתר הזה עובד ונותן 5V. אבל אחריי כמה דקות עבוה אם הסוויצ' הגוף קירור של הטרנזיסטור חם בטמפ'…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להתחיל לבנות מעגילם מורכבים,אני מאוד אודה למי שיתן לי טוטוראיל לאיך להתחיל להסתכל על סכמות.
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום אני עובד היום על פרויקט יחסית גדול בשבילי התקנת PC במארז של מחשב Macpro (הישן הענקי אם לא טועה 2012) עכשיו כל המחשב מותאם למערכת של אפל אני מתכנן להתקין שם לוח אם וכרטיס מסך יהיה מחובר ללוח בכבל בגלל שאין לי מקום להתקנה על הלוח כמה שאלות: האם שני הברגים שאיתם אני מבריג את הכרטיס ליציאות PCIE במארז מספיקים בשביל להחזיק כרטיס 960 mini? כמה ברגים אני צריך לחבר איתם את הלוח אם למארז(? השאיפה היא שכולם אבל בלתי אפשרי בגלל תצורת המארז שמותאם ללוחות מסוימים מאוד) בהתחלה על הלוח יהיה רק ראם,מעבד וקירור בהתחלה סטוק ובעתיד אשדרג. הבנתי שכדי לבודד את התושבות של הלוח אם מהמארז אם לא מחוברים בשביל למנוע קצר אם צריך לעשות את זה? האם מישהו יודע על מתאם לפאנל הקידמי ל''חיבור רגיל…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
אני קורא דיווחים לפיהם טוויטר שינתה את ה API ויש להתשתמש בשרתי משנה. הורדתי דוגמאות אך הן לא מתקמפלות. יש למישהו נסיון?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
בעתיד אני רוצה לבנות צג כזה על המארז שלי. יש תוכנה שמאפשרת לרשום דרכה מה יופיע בצג, או לבחור מה הוא יראה (Temp' CPU/RPM/כל מני שטויות)?? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
מישהו אולי יכול לעשור לי אני צריך לבנות מריץ של 3 מנורות שיריץ אותם כמו רמזור חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום ואני לא יודע אם צריך לפרסם את זה פה או בפורום אחר. אז ככה, אני עושה פרויקט מבית ספר, בקצרה, אנחנו בונים "חיישן נפילה" (שבנוי ע"י חיישן תאוצה וגיירו) שיזהה מתי זקן נופל ואח"כ הוא שולח הוראה לניפוח כרית אוויר+שליחת הודעה למטפל עם מיקום הנפילה. לכן אני צריך עזרה במציאת חיישנים מתאימים: ואני צריך חיישן שמזהה תאוצה וגיירו (לפי דעתי התאוצה לא צריכה להיות בתווח גבוהה מידי). במקביל חיישן GPS מתאים תודה
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
OK אז זה העסק חברה ......אם תבדקו אם אמפרמטר מאורר שלוא מחובר לכלום ומסתובב בכוח האצבע תסימו לב שהvolt מגיע בערך ל 0.20 בקושי VOLT. עכשיו זה לא מספיק רגיש לשום ממסר שאני מכיר .....ווהרעיון הוא שאני רוצה לבנות מתג מסיבובי המאורר...אז אני חושב שצריך לבנות איזשהו מגביר זרם...... עכשיו לבעייה......אין לי מושג באלקטרוניקה!!!! איך עושים משהו כזה עזרה תתקבל בברכה!
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
-
יש ברשותי שני רמקולים כאלו : http://www.israup.net/images/a3d06ae973baada77f52ceea1969d8c4.jpg וכבל אודיו עם חיבור של 3.5mm : http://www.israup.net/images/1b11a40311f5a5226ebb6a6949378a27.jpg ושנאי של 9V 0.3A : http://www.israup.net/images/b1746638d91ea33224ae4ab4afeaaf45.jpg עכשיו אני רוצה לבנות משהו בסגנון הזה : http://www.israup.net/images/35849cd63c32e958780ec69a29196e93.jpg ובעצם מה שיהיה בפנים (הלוח שאליו מתחבר הכל) יהיה בערך ככה : http://www.israup.net/images/c73f76bfa16dc70e63b91b2d8378ad03.jpg והשאלות שלי הם כאלו : 1.מאיפה אני קונה עוד רמקול שהוא קצת יותר גדול 2.עד כמה קשה לבנות את המערכת שתיהיה בתוך הרמקולים (את הלוח שאליו מחובר הכל) למישהו שההבנה שלו בתחום …
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
האם למישהו ידוע איפה אפשר להשיג את הלד הזה ? זה לתאורה של דאש של רכב, עושה מוד קטנטן
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מודע לכך שהנושא כבר נידון בפורום בעבר, וראיתי את המדריך לבניית מקלט אינפרא, אבל יש לי מתאם USB IRDA של חברת unitek דגם Y-165 שבמיפרט שלו כתוב שהוא תומך בתקן ASK שלמיטב הבנתי זה התקן שבו עובדים שלטים רחוקים (של טלוויזיה, סטריאו וכו') ורציתי לדעת האם בינתיים (עברו כבר שנתיים מהפעם האחרונה שהעלו את הנושא) מישהו כבר מצא דרך לעשות את זה ? ניסיתי את התוכנה girder אך ללא הצלחה. תודה רבה, רון
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש לי ארבעה לדים אדומים שעובדים על 2 וולט וכפי שאתם יודעים בחיבורי המולקס במחשב יש את הצהוב שהוא 12 וולט והאדום שהוא 5 וולט האם יש אזשהי דרך להפעיל את הלדים איתם על ידי חיבור נגד כלשהו או משהו כזה דרך חיבורי המולקס.....תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי IBM THINKPAD X20 הוא אחלה מתייחס אלי יפה וכנ"ל אני אליו, אבל בעייה אחת, הוא רועש בטירוף! חשבתי על זה שאולי שימון קל יטפל בעניין או לא יודע מה, אבל הרעש בלתי נסבל, אני רוצה לפרק ולנסות לסדר, מישהו ניסה לפרק לאפטופ בעבר? יכול להפנות אותי למקום שבו דנים בעניין? משהו? אני לא רוצה להרוס כלום =\
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320746231487&ssPageName=ADME:B:BODO:US:1
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
קראתי את הת'רד של "כל מה שרציתם לשאול אל אלקטרוניקה..." ומאוד התעניינתי אז רציתי לשאול, האם יש מאמר כזה עם עוד הסברים על מתח והתנגדות ? (ואיך לדעת איזה נגד אני צריך לכל דבר) תודה.
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
יש לי פרוייקט על UNO ואני רוצה להעביר אותו לnano הזה http://cdn.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/25086.jpg תהיה בעיה עם הקוד? /** Clapper project * Author: Manoj Kunthu * Update: 2/2/13 */ /*----------------------------- * Method Prototypes *-----------------------------*/ void initialize(); void runDetector(); boolean clapDetected(); int detectClaps(int numClaps); void indicateClaps(); void readMic(); void printStats(); /*----------------------------- * Variable Declarations *-----------------------------*/ int TOTAL_CLAPS_TO_DETECT = 2; //The number of claps detected before output is toggled int offset = 80; // The point above average that the c…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
בקשר למחברים....איך כל מחבר יודע שהוא צריך לקבל CARRY? מחסרים - איך כל מחסר יודע שהוא צריך לתת BORROW למחסר שאחריו שזקוק לו?
-
- 1 תגובה
- 4.4k צפיות
-
-
מישהו אולי יודע כמה וולט יש בשקע טלפון? זה DC/AC? ועל איזה פינים במתאם ADSL יש את המתח?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-