אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני בונה מערכת HTPC אז מה שעשיתי זה: לקחתי מארז שוכב ישן בצבע לבן שיפצתי אותו ממש עשיתי לו מהפך ממכוער ליפה עשיתי לו כל מיני דברים הוספתי למשל מאווררים צבע ועוד כמה שיפורים.. עכשיו הבעיה היא שניתקעתי ביגלל טיפשותי! אני סיימתי את כל השיפוצים במארז פיתאום אני ניזכר "אוליי הלוח לא יתאים לי למארז!!!" אז מדדתי את השטח של המארז כאילו את המקום של הלוח אם ויש ככה המידות גובה:27 עומק 32 בערך המידות האלה עכשיו הלוח אם שאני יביא הוא יתאים לי כאילו אני לא יודע איזה לוח אם אני יביא כאילו דגם ומידות השאלה היא אם בדרך כלל הלוחות אם היחסית חדישים ניכנסים למארזים ענתיקות כמו השוכבים... מה שאני יודע זה שבמארז ששיפצתי אין בו מאחור את החורים של היציאות של כל הלוח למשל יציאת מדפסת וכל זה…
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
איך תפסתם את הפלסטיק הזה שהוא לא יזוז בזמן שקדחתם ? ועוד משהו.. הכבלים שמחברים איתם.. כמה הם עולים ? וכמה עולים הסוויצ'ים גם ? ( בערך כמובן )
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
-
יש לי חישן טמפ' בבית שקיבלתי פעם עם מאורר הקיצר יש אפשרות לחבר אותו ללוח אם ואז לקרוא ממנו את הטמפ'? יש לו חיבור מוזר אבל חשבתי אולי לעשות לו מודינג ולחבר אותו ל pin3 מה נראה לכם?
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.aaroncake.net/circuits/chaser.htm זה פרויקט ליום שני ויש לי שאלה הרכיב U1 בשרטוט מופיע כמו 2 חלקים (A ו B) אבל זה בעצם רכיב אחד אז איך אני שם אותו בתוכנת ה CIRCUIT MAKER?? בתוכנה הרכיב הזה (4011 בחיפוש) מופיע כשער בודד! אז אני תריך לשים 2??
-
- 4 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אנשים הדודה שלי הביא לי מכשיר כזה שאיתו מלטשים וכל מיני דברים שעושים לציפורניים אז יש שמה לוח שליטה שהוא מכבה או מדליק את המכשיר ( מפסק רגיל ) ויש מן פוטנציומטר שהוא שולט אל המהירות של הסיבובים. היא הביא לי את זה ואני פתחתי אותו וראיתי שכל הלוח שרוף עכשיו אני צריך להכין "חדש" אני לא רוצה להתעסק בשום דבר קשה אז אני עשיתי שהפלוס ילך דרך המפסק ואז דרך הפוטנציומטר ואז למנוע והמינוס ישר ילך למנוע. או קיי זה הסיפור עכשיו אני עשיתי את כל מה שצריך אבל יש בעיה והיא : כשאני מפעיל את המפסק אז המכונה לא עובדת כי הפוטנציומטר מסובב עד הסוף ואז שאני מסובב את הפוטנציומטר בחצי דרכו אני רואה שיש שמה משהו נשרף נראה שזה החוטים הדבוקים האלה שאל הPCB של הפוטנציומטר. יש עוד כמה דברים שאתם צריכי…
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה.... הצלחתי להשיג מסך LCD שמיועד למכוניות (DVD) הוא במארה"ב והוא עובד על NTSC! אני רוצה וחייב לחבר אותו למשחב, אני רוצה שהוא יראה את מה שהמסך הרגיל של המחשב מראה.. יש לי יציאה לTV בכרטיס מסך (בננה צהובה כזאת) וכנ"ל יש כניסה של בננה צהובה במסך. כאשר אני מחבר את השניים התצוגה במסך קופצת ובשחור לבן! מה אני יכול לעשות??? חייבת להיות דרך!!! אולי משו בהחלפת הדרייברים של הכרטיס מסך או משו כזה, בבקשה תעזרו לי!!
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם האורות במארזים הם חזקים ויפים או סתם גימיק מסריח....? אם האורות מכוונים לכיוון המסך הדק שלי - זה משפיע על הראייה במסך? מישהו ראה פעם במציאות ולא בתמונות את הסמוראי או איזשהוא ריידמקס?? הם יפים בלי אורות??? רציתי לקנות את הטרנספור מebay ב-55$ ובארץ זה עולה 500 ש"ח.. רציתי לדעת כמה יעלה לשלוח אותו משם עד אליי ואם לוקחים על זה מכס ובמיוחד אם זה משתלם???
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
יש לי ספק ישן שאני רוצה לחבר למחשב הנוכחי שלי בנוסף לספק הקיים. איזה פינים שנכנסים למדר בוארד לקצר שמה? *זה ספק בלי החיבור של 4 הפינים הנפרדים זה ספק עם רק חיבור ללוח אם.
-
- 5 תגובות
- 715 צפיות
-
-
ש לי טראנספורמר ואתם מבנים שהוא עושה קצת רעש אז רציתי לדעת אם יש אפשרות ליקנות משהוא שישלוט במהירות של מאוורים עד לרמה שאפשר לכבות אותם ל3 מאוורים לפחות ואם זה קשה לעשות אחד לבד (לי אין ידע אבל לאבא שלי ואח שלי יש טיפה ידע בחשמל)
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
למה יש 2 חיבורי אדמה ולא אחד? לא יותר קל לעשות חיבור אחד שיהיה משותף? זה גם יחסוך במקום וגם בכבלים... מה ההגיון מאחורי הדבר הזה?
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני מתכוון להכין מארז (HTPC) שיתאים לריהוט בבית שלי ואני מתכנן להכין אותו מפרספקס (את הדפנות) שיחזיק את הכל ומבחוץ דיקט בציפוי עץ, כמו שאמרתי- כדי שיתאים לנוף, במארז עצמו יהיו שלושה מאווררים: אחד בדופן שליד המעבד- יכניס אויר ומעל המאוורר של המעבד חריצים כדי שהאויר החם ייצא. השני מעל הספק כוח (ספק מפורק- בלי בית)- שיוציא אויר. השלישי ליד הHD שיכניס אויר וגם ייתן אויר חדש לספק. כמובן (או שלא), אני מתכוון למאווררי 80 מ"מ. אז מה אתם אומרים ? נ.ב. הציפוי עץ נשאר בכל מקרה השאלה היא האם לעשות מפרספקס או ממשהו אחר- מעדיף כמה שיותר זול....
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך ATI RADEON 9600XT 128MB עכשיו בפעם הראשונה שמתי לב שהמאורר בכלל לא עובד... השאלה שלי היא למה ? ואיך מסדרים את הבעיה... תודה..
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני רוצה לקות מארז ענק וגדול כמו המארז הזה http://www.hwzone.co.il/gallery/album08?page=1 אני מוסיף לו הכל רק אני רוצה לקנות כזה הוא ניראה לי יותר מאוורר ויותר מרווח מהמארזים הסטנדרטים
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאוורר 80 ממ בשביל הדלת במארז.המאוורר הגיע עם חיבור שלוש פינים ללוח האם. הבעיה היא שהחוטים של המאוורר קצרים מדי ולא מגיעים אל הלוח אז אני רוצה לחבר את המאוורר למולקס. לפי המדריכים באתר והחיפוש שעשיתי בהודעות קודמות הבנתי שאני צריך לחתוך את החוטים קרוב לחיבור אל הלוח, לתלוש את החוט הצהוב ולחבר חוט אדום של המאוורר לצהוב במלוקס וחוט שחור לשחור. הבנתי שהשיטה הכי טובה זה להלחים את החוטים ורציתי לשאול איך אני מלחים אותם?
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני מחפש חלקים של מחשב לתוכנת sketchup לא חשוב איך הם נראים יותר במובנים של גדלים של הכל. אם מישהו יודע זה יעזור מאוד.
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי מסך דגם ITM-1602 ואני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר אותו למחשב??? תודה
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
יש לי tt soprano שחור אני רוצה לעשות לו קצת תאורה לשים גריל כרגע אין לי הגבלת כסף אבל לא להגיע לאלפי שקלים רק מלוג'יק בגלל שקניתי שם את המחשב ואני גר ליד חשבתי על זה: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4515 http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8517 שמתי עוד מאורר בגלל שהמאוורר שלי זה 90MM והגריל זה 80MM http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8353
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
מחפש חנות ללדים ושאר האביזרים הנחוצים להרכבת תאורה באיזור ראשל"צ מה שקרוב יותר טוב יותר.. אך אין בעיה עם איזור ת"א.. תודה מראש לכולם
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מחשב חדש (מפרט בצד), עם WINDOWS VISTA. מהירות השעון של Q6600 היא 2.4 ועכשיו אני פועל עם OC של 3GHZ. 333X9 הבנתי שמהירות זיכרון הRAM גדלה בהתאם לOC של המעבד. השאלה השלי היא: למה כשאני מנסה להגביר את מהירות השעון ל3.2 או 3.6 (356X9 / 400X9) הWINDOWS מסרב לעלות? הוא נותן שגיאה בBOOT. (יש לי קירור למעבד AC 7 PRO) כיצד אני צריך לפעול כדי להגביר את מהירות השעון למעלה מ3 GHZ? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות חלון במארז שלי וגם לשים תאורה עכשיו בחיים שלי לא עשיתי מודינג ... 1. מאיפה אני מזמין את החלון (ואיך אני דואג שיתאים בידיוק) ? 2.בשביל לשים תאורה אני צריך לבדוק אם יש מספיק מתח מהספק? 3 איפה המקום הכי טוב לקנות את החומרים בארץ..? ושאלה אחרונה ראיתי מדריך לחריטה.. אם אני רוצה לעשות חריטה אני יכול להוסיך אחרי זה או ליפני שאני מרכיב את החלון?? תודה מראשש!!!!
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
השאלה העיקרית היא בכותרת . האם ניתן בכלל להעלות קובץ TXT (טקסט) לממשק גרפי. אני משתמש בעורך של מיקרוסופט ויסואל סטודיו 2008 ומכין תוכנה עבור הפרוייקט שלי... אם דבר זה אכן אפשרי, איך אוכל לעשות זאת מישהו יכול לעזור? ובנוסף לכך שזה אני דיי בטוח שאפשר לעשות אך אינני יודע איך, זה לשמור מידע \ טבלה \ נתונים אל קובץ טקסט על המחשב.
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
כמה שאלות 1.יש לי פרספקס ואני רוצה לעשות בו עיגול למאוורר אבל אני רוצה גימור טוב עם איזה מכשיר אני עושה את זה ומשהו שאני יכול להשיג לא משהו תעשייתי 2.אני רוצה לעשות ספק כוח שקוף ואני רוצה לדעת עם אני מחבר את החתיכות פרספקס בשביל שיהיו ככה http://images.bit-tech.net/content_images/2007/09/building_a_modular_psu/19_large.jpg 3. איך אני עושה שהלדים שאני מרכיב ידלקו ויכבו לפי באסים של מוזיקה הנה וידאו: http://www.youtube.com/watch?v=1edhd...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=oW5LrdhKDds&feature=related
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בבקר מאווררים בסגנון ה-Vantec Nexus 201\205, בצבע שחור עם לדים כחולים..שיראה טוב הכי חשוב. 3 ערוצים מינימום, בעקרון אני מעדיף 4. הבנתי שהבקר הנ"ל אינו זמין בשום מקום ואזל לכל החנויות ואין צפי לגבי המשלוח הבא..(אם מישהו יודע אחרת נא לתקן אותי, תודה) אז אני מחפש משהו בסגנון, ראיתי את ה-305 אבל הוא עולה יותר, מתאים ל-3.25" (יש לי העדפה למפרץ 5.25") וכולל 2 קתודות כחולות שאמורות להיות חלשות (ועליהן אני משלם) וקתודות כבר יש לי...יותר מידי . אשמח לשמוע עוד הצעות, או תיקון לגבי ה-201.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-