עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום חברים יש לי ברגים אכולים במארז עכשיו אני ממש רוצה לפתוח אותם ואני לא יכול יש איזה מכשיר מיוחד שפותח אותם? תודה רבה לעוזרים.

• 27 תגובות
    • 13.4k צפיות
  2. Started by liorgadidi,

http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm למישהו יש אותו ויכול לתת לי עליו הסברים ופרטים..? אני רוצה לדעת איזה מאוררים אפשר לשים עליו? רק את אלה עם ה3 פינים שמתחברים ללוח אם או גם 4 גדולים(אני חושב מולקס) ואם כן אז כמה אני יכול לחבר ואיך אני מחבר לחשמל את המאוררים אם הם מתחברים אליו.?

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  3. שלום לכולם. אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ איתכם/לשמוע את דעתכם.. אני מתכנן רובוט אשר יהיה מבוסס על Arduino mega 2560, ומחפש דרך לשלוט בו בצורה אלחוטית. כרגע יש לי כמה רעיונות שונים בעניין דרך השליטה ברובוט, כמו משדר/מקלט רדיו, Wi-fi ו- BlueTooth .. בעניין ה BlueTooth: המוצרים שמצאתי למכירה בארץ מעולים! אך לצערי הפרוייקט שלי (כרגע לפחות) דל-תקציב, ואין באפשרותי לרכוש אותם. מצאתי באינטרנט את המוצר הבא: BlueTooth module RF-BT0417C מה דעתכם עליו? 1)האם הוא מתאים לפרוייקט? 2)אם הוא מתאים, איך אני מתחיל לעבוד איתו? (כיוון כללי) תודה רבה

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. Started by thedag,

שלום, יש לי מעגל עם LM317 שממיר מתח ל 3.7v שאותו אני רוצה לחבר לרכב (12v) עכשיו ידוע שברכב יש כל מיני קפיצות מתח.... איזה קבל אני צריך לשים בתחילת המעגל בשביל שלא יהיו נפילות מתח? ואיך יודעים בידיוק איזה קבל לשים? נ.ב. האם ברכב יש גם נפילות מתח לגמרי ? (לשניה אפילו) תודה לעוזרים.....

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by dany_tab16,

עשיתי סרטון מודינג על איך אני חותך חלון במארז וצובע את המארז. תראו: חלק 1: http://www.youtube.com/watch?v=SVAIyqEA4cw חלק 2: http://www.youtube.com/watch?v=oE5GaJucBXM

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. לכולנו יש את הכונן דיסקטים הקטן החמוד והשימושי הזה. לכולם הוא תקועה נמוך במארז ובשביל להגיע אליו צריך להיתכופף יש גם מארזים כאלה אן חור עמוק וברגע שהדיסקט יוצא הוא נתקע בחור ואז צאיך לדפוס אותו ולהוציא אותו. מעצבן . מה שאנ רוצה לעשות זה להישתמש באחד מהחורים מאחורי המארז (המיועדים ליציות של כרטיסים וכו') להדביק לשם חיבור מולקס וכבל IDE של הכונן. אליהם לחבר מין כבלים מעריכים המגיעים עד השולחן ומתחברים לכונן דיסקטים. להעריך את מולקס לא בעיה מלחימים עוד 4 חוטים אדום לאדום שחור לשחור צהוב לצהוב. מה אם IDE יש שמה 40 או 80 חיבורים (לא זוכר לא ספרתי) איך להעריך כזה דבר?!? מה לחבר לאן?! עזרו לי! אני לא מתכוון לקנות מפצל או משו כזה אני רוצה לעשות זאת לבד מחר או בשבת יש לי מלא כב…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. יש לי עבודה להתקין בחדר שלי מערכת שמדליקה או מכבה את האור בחדר בעזרת מחיאת כף או מילה זה מאוד חשוב לי בבקשה תעזרו לי תודה ...

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  8. Started by roei_b,

זה אפשרי? אם כן, איך? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by rhin0,

שלום לכולם. באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer. מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות. ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה. א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה. ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  11. מצאתי מדריך קל לבניית מקלט אינפרא אדום למחשב על ידי USB. אך יש את החלקים הנ"ל ורציתי לדעת כמה בערך הם יעלו בחנות פשוטה בישראל http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html (בשרטוט של ההלחמה יש את שמות הרכיבים)

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אני רוצה לחתוך ת'מארז שלי למעלה בגג כאילו לעשות חלון דיי גדול יש לכם המלצה לצורה או שבלונה ? בתודה איתי

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  13. אוקיי אז ככה ראיתי את התרד של gor84. מדריך מודינג + פרוייקט ראשון שלי וראיתי תמונה מהמדריך של מקבץ של לדים. משום מה נדלקתי אבל לא לתוך המארז אלה סתם לתלות בחדר בתור תאורה לילית כזאת. נראה מגניב. מאיפה אפשר להשיג משהו כזה.. או יותר טוב איך אפשר לבנות בעצמך. שאלה אם אפשר לבנות יותר מצבע אחד יהיה עוד יותר מגניב. כנראה שלא UB כי יהיה יותר מידי חזק. וגם אם יש אפשרות שיעבוד לא מספק של מחשב אלה לעשות\לקנות ספק שיתחבר כמו מנורה רגילה ל230V. בתודה מראש.

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by eegg,

אני תחיל לתכנן את הפרויקט שלי החדש למחשב זה יהיה פול טאור הנה תמונות ראשונות: כל עצות יבורכו http://img129.imageshack.us/img129/3024/sidebo4.jpg http://img129.imageshack.us/img129/3736/side2ps4.jpg

• 2 תגובות
    • 963 צפיות
  15. Started by eyalgp,

לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת: לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. באזור ראשון לציון? הייתי בהום סנטר ובאייס ושם אין. מישהו קנה, ראה, שמע?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by M7a,

חברה אני מחפש חנות מחשבים שאני יוכל לקנות שם ספק כוח של OCZ וקיט סליבים במוצ"ש באזור ת"א - נתיניה

• 0 תגובות
    • 940 צפיות
  18. אני רוצה מדריכים למודינג למארז אבל כאלה שלא עולךים יותר מ-40 שח אין לי שום את הדבר הזה שחותך(ניראלי קוראים לו מדרל) אני רוצה גם לשים מנורות ולא רק לדים יש כאלה אחרים רק לא לדים? ויש חנויות בנתניה לכאלה דברים? אם כן איפה ובבקשה תענו כי אני רוצה כבר יום ראשון לקבוע ללכת

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום אני מחפש מקור מתח שלא מחובר לקיר, כלומר סוללה, ושהוא נטען גם, שיתאים להפעלה של מיקרו-בקרים. המיקרו-בקרים שאני עובד איתם הם של 5v, ולא 3.3v. חשבתי על שתי אפשרויות, אודה לכם אם תגידו לי מי מבינהן עדיפה, או אם יש אפשרות אחרת יותר טובה.. האפשרות הראשונה היא סוללות 9v נטענות. המיקרו-בקר יכול לקבל שני מתחים ככניסה: 1) 5v מיוצב - מה שלא יהיה רלוונטי לכאן 2) 7-12v לא מיוצב, מה ש-כן יהיה רלוונטי לכאן - נוכל לחבר את ה-9v לשם. האפשרות השנייה, היא את ה-"External Power Bank" למינהם, שכוללים יציאת USB שנותנת 5v. לדוגמא זה: מי מבין 2 האפשרויות הנ"ל עדיפה? והאם יש אולי עוד אחת? העיקר שזה יהיה מנותק מהקיר, ונטען.. תודה רבה card

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. יש לי לדים שנראים ככה : http://www.positiveoffset.com/Parts/red-LED.jpg רק שקיצרתי אותם מאוד . איך אני יכול לבדוק איזה רגל היא רגל ה- ורגל ה+ ? אני רואה שבצד אחד של הלד יש בליטה כזאת ,איפה שהנורה עצמה , יש קשר? תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by rsegoly,

רכשתי לוח UNO3 עם מגן רשת, סנסור לטמפ' וממתג ל 220V מה שקבלתי (ומן הסתם מה שהזמנתי) זה רק הלוח ללא שום מחברים. מצאתי אצלי כבל USB מתאים וכל סוף השבוע השתעשעתי בחיבור לרשת וזה עובד מעולה אך כדי להתקדם אני צריך מחברים כמו שיש בסטרטר קיט ואני רוצה גם מנורת לד וכפתור חיצוני ועוד האם יש חנות מומלצת באיזור המרכז?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by MacGyver,

אני מתכנן לבנות מארז כלשהו ורוצה לדעת מה המידות של לוחות אם ממוצעים.... אם יש למישהו עוד רעיון של ע\רה -אני אשמח לשמוע... איתן

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  23. אם יש מישהו באיזור הצפון שיכול לעזור בפתיחת חלון למארז FRACTAL DESIGN R4? לא משהו עם צורה מסובכת, פתיחת מלבן/ריבוע פשוט ? תודה מראש!!!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. האם יש הנחיות לגבי חיבור LCD צבעוני שיש על חלק מהמדפסות החדשות ללוח אם. אם כן, אשמח לקבל הפניה לת'רד. הואיל וצריך גם תוכנה, האם התוכנות שהומלצו במדריך ה-LCD מסוגלות לשלוט בלוח כזה. כמו כן הייתי רוצה לדעת אם התוכנות האלו מתאימות ללינוקס, אם לא, אשמח לקבל הפניה לתוכנת לינוקס המסוגלת לשלוט במסכי LCD.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by No-Limits,

עוד אף פעם לא בניתי חלון אבל אני מתכוון לבנות עכשיו עכשיו יש לי שאלה אני רוצה לעשות חלון בצורת ריבוע ואני רוצה לחבר אותו עם ברגים (פרספקס) עכשיו כאשר אני אחבר את הפרספקס עם הפח (דלת המארז, צדדי) יש הפרש גבהים ולא הבנתי איך עושים שלא יהיה http://www.pc-spot.co.il/gallery/displayimage.php?album=26&pos=0 ראיתי את זה ואני לא מבין...

• 4 תגובות
    • 737 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.