עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nachman,

שלום יש לי רמקול קטן כמו של דיבורית ואני רוצה להרכיב לו פוטנציומטר הרמקול הוא 5w 8Ω רציתי לברר איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות ואיך מחברים אותו (אני צריך להרכיב אותו אחרי המגבר) תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום, רכשתי רכיבים לתאורת לדים לאקווריום צמחייה שלי, אני זקוק למעט הדרכה וסיוע בחיבור כל המערכת. הרכיבים: דרייבר, לד+צלעות קרור, מאווררים סקיצה של התאורה מורכבת בתוך מסגרת עץ מקום למאווררים הדרייבר הארון לאקווריום: התאורה תותקן בחלק העליון כבר הפעלתי את כל המערכת(בצורה די מרושלת מבחינת חיבורים) למס' שעות כדי לוודא שהמאווררים עומדים במשימה, עכשיו צריך לעשות התאמות. כרגע אני זקוק ל-3 שקעים כדי להפעיל הכל- דרייבר, ספק לעמעום וספק לאוורור, האם ניתן להפעיל את העמעם והאוורור ביחד כדי לחסוך שקע? האם מסגרת העץ שתכננתי ומיקום המאווררים אופטימלים? איך לחבר את כל הרכיבים פיזית אחד לשני, איזה עובי חוטים להשתמש? איך לחבר את הספק למאו…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Yap,

אני צריך מיני לדים, כלומר לדים קטנים (0.5-0.75 ס"מ אורך) בצבע לבן. מישו יודע איפה יש.?

4. אז מה נשמע? אצלי לא כל כך טוב, דוד שלי התחיל להתעסק עם ברזל, נחושת, חוטים וכל זה, אז היום הייתי במגרש איפה שאני עובד בדרך כלל על כל מה שאני עושה למחשב שלי, ופתאום אני קולט משאית מורידה איזה 5 מדפסות לייזר לפירוק, אמרתי למה לא? התחלתי לשבור חחח באתי לתת מכה מה זה חזקה עם פטיש של 10 קילו פתאום אני קולט שיש מאורר ענקי בספק כוח של המדפסת! אמרתי זהו! אני לא נותן שום מכה אני מפרק, כמובן התחלתי לפרק כל המדפסת מכוסה בפח חד מאוד! תזהרו חחח פירקתי מאורר אחד וואלה מאושר אבל הבעיה היא שהוא 24 וולט, זה לא ישפיע עליי חחח שמים שנאי מיוחד כזה לא זוכר את השם שלו שמוריד מ 24 ל 12 וולט דוד אחר (שגר מעל המגרש) אומר לי תפרק לי גם מאורר, מתחיל בפירוק ושוב פח חד מאוד, עכשיו אתם מכירים את…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by GGuyZ,

היי לכולכם. ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר. כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות? שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית. תודה על עזרתכם!

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by PrefaceAlumni,

שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by ^oz,

חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום לחברי הפורום הנכבדים, המסך של הלפטופ שלי (HP Pavilion G6, בן 5.5 שנים) שבק חיים - אבל זה לא אומר שאני מוכן לוותר עליו! החיבור החיצוני (VGA) עובד וקראתי איפשהו שכדי לבדוק אם הנורה הלכה אפשר להאיר על המסך עם פנס... אמנם הייתי סקפטי אבל מסתבר שהטריק הזה עובד(!) ובעזרת פנס אני מצליח לראות מה קורה על המסך. השאלות הן: האם בוודאות זו בעיה בנורה או שאולי זו בעיה באינוורטר? (שאלת תם, אין לי מושג מה זה אינוורטר...) האם כדאי להחליף את הנורה/אינוורטר בעצמי או שזה מסובך מדי? יש לי ניסיון בפירוק המחשב הזה עד למעבד, אבל אף פעם לא פירקתי את המסך. איזו נורה אני צריך בדיוק ואיפה קונים כזו? תודה מראש לעוזרים!

10. Started by ranran,

טוב חברים סוף סוף סיימתי את המודינג למארז קודם תראו תמונה של לפני... זה הזמן להביא את המראה!!!!!!!!! מה שהוספתי בעצם בחלק השני זה את המאוורר למעלה וכל התמונה!

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  11. Started by card,

שלום אני מעוניין לנסות לעבוד עם Arduino Mega 2560 Rev 3, http://www.fasttech.com/products/0/10000015/1101400-arduino-mega-2560-r3-development-board-wusb ויש לי כמה שאלות לגביו.. אודה למי שהתנסה עם הלוח הזה ויודע.. 1) הלוח לא משתמש בשבב FTDI בשביל להמיר מ-Serial TTL ל-USB, אלא משתמש ב-ATmega16U2, עם תוכנית שרצה עליו ומהווה USB-to-SerialTTL converter. השאלה: האם זה עובד לאנשים בסדר? איזה דרייבר זה דרש? הרי זה בטח לא יעבוד עם הדרייבר של ה-FTDI.. 2) האם יש סיבה לא לקנות את ה-Rev 3, ובמקומו לקנות את Arduino Mega 2560? 3) האם רוב התוכניות לארדואינו (Uno למשל) רצות ללא כל שינוי על ה-Mega 2560 R3? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by aviram20,

לכולנו יש ספקי כוח ורובם משעממים ומעפנים בלי שום צבע או צורה לאחרונה קניתי ספק של 400 W בימקום הענתיקה של 250 W שהייה לי מאז שתחלתי להוסיף דברים הייתי חייב להחליף ספק מסיבות ברורות וגם בישביל יציבות המערכת ווווגם כי הייה נימעס לי מהצורה של ההוא חח הספק שקניתי הוא עם מאורר 120 מ''מ תחתון אבל בלי אורות מה שחשבתי לעשות זה להוסיף לו כמה אבל בדרך פשוטה ובלי סיבוכים למי שיש מאורר מיותר כמוני יכול לעשות זאת בלי בעיה ומי שלא תמיד יכול לקנות אחת ב20 שקלים המאורר שאני מדבר עליו זה זה http://img232.imageshack.us/my.php?image=28124028ss7.jpg אז ככה מה שעשיתי זה פשוט הוצאתי את מערכת התאורה מהמאורר איך שהוא עם נגדים עם הכול והשארתי את זה עם חיבור מולקס ובדקתי שהם עובדים…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. קניתי מחשב חדש וחשבתי לעשות לו קצת מודינג, יש לי מארז ספיידר כזה עם מאוורר צבעוני על הפלסטיק השקוף. קירור לא צריך בכלל, רק קישוטים וכאלה. (דרך אגב, משהו קרה למאוורר, הוא מראה רק שני צבעים במקום שלושה, והוא חדש, מה עושים?) תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 970 צפיות
  14. Started by FeedMe,

אהלן! אחרי שראיתי את הצביעה האולטרה מקצועית שנעשתה באמצעות איירבראש בפרוייקט של SSR, הייתי רוצה להתנסות בנושא גם. לא מדובר על "קעקועים" דקדקניים כמו שנראה בפרוייקטים גדולים אלא בעיקר צביעת משטחים בלי צורך להסתבך עם הספריי- צביעה שלא תמיד מצליחה. כיוון שאחנו מבצעים הזמנה גדולה מ-amazon.com (בלי שום קשר), הייתי שמח לשמוע על מדריכים (ספרים) המסבירים לנושא ועל קיט (הם מוכרים שם קיטים ) מתאים למתחילים, אולי, והסבר כללי על הנושא מפי המבינים הגדולים. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. יש לי פרספקס ואני צריך להאיר אותו עם לדים אבל אני צריך לחרוט בו בשביל זה.. עם מה לחרוט?

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  16. מדובר במוד גרמני (זה עם שיודע לעשות מודינג ברמה אחרת) לSFF עם מערכת קירור מיים חסרת תקדים עם בלוק לכל דבר http://213.221.104.186/pcmax/forum/portal.php?web=articles&id=17125 הנה קצת התמונה של כל הדבר , אבל מה שמעניין זה מה שבפנים ורק בשביל ההוכחה לכל הספקנים על הגאוניות של הגרמנים קבלו את ה"מנוע" , מוד ישן שזכה במגוון פרסים (אפשר להבין למה)

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by LuIgI,

אני שמתי לב שיש פה באתר מדבקות להורדה... אבל כל הקטע של ההורדות איך להגיד "נדפק" אז אם הוריד את זה אני ישמח שיצור איתי קשר באי סי קיו:166706954 **ואני ישמח לדעת איך להדביק את המדבקות, איך זה עובד.. תודה מראש, יניב. [אני חייב עזרה ממש דחוף אני מוקצב בזמן]

• 3 תגובות
    • 857 צפיות
  18. שמעתי על החומר שנקרא Instant Rust אבל אין לי מושג איפה להשיג בארץ חשבתי להזמין מחול,אמשח עם למישהו יש מדריכים לאפקט חלודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. פשוט מדהים...איזה יצירתיות יש לאנשים http://www.gobossy.com/computer-cases/ אני כמובן נידלקתי לחלוטין על מחשב בתוך גיטרה אקוסטית

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי אנשים.. אז ככה.. יש לי מארז של אנטק בעובי של 1מ"מ.. (סתכלו במפרט), הכל טוב ויפה, יש מספיק מאווררים ואיוורור אבל מה, אני רוצה לעשות סליביג לכבלים של הספק.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הסליבינג שיש בדרך כלל עם ספקי כוח על הכבל 24 פין שלהם? (ספקים כמו enermax וכד') כמו כן אני רוצה אולי לעשות חור בגג של המארז שיתאים עבור מאוורר של 80 מ"מ וגריל מבחוץ ויוציא אוויר חם החוצה מהמארז.. מישהו יכול לעזור לי בזה? איך להתחיל? נ.ב. פעם אחרונה שעשיתי חור בדלת במארז הישן שלי, זה לא יצא טוב כי צריך גם לשייף ועשו לי אותו עם כוס חריטה.. אולי זה לא הפתרון הנכון כי המאוורר הרעיש והרעיד את הדלת ברגע שחיברתי אותו לחור..

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  21. Started by Moty_p,

מה המצב אנשים? יש לי מפסק NO, OFF, ON (שלוש מצבים) שלוש חוטים יוצאים ממנו, הוא מקבל את המתח מהחוט העמצאי ומתי שהוא על מצב א' אז הוא מעביר את המתח לחוט הימני מתי שהוא על מצב ב' הוא לא מעביר מתח כלל יעני OFF ומתי שהוא על המצב השלישי הוא מעביר את המתח לחוט השמאלי עכשיו, אני רוצה לעשות שמתי שהמפסק יהיה על אפשרות א' אז המנוע יסתובב לצד שמאול ומתי שהמפסק יהיה על האפשרות ג' אז המנוע יסתובב לצד ימין (הפוך) איך עושים את זה? אפשר לקבל איזה תרשים? זה נראה פשוט מאוד אבל כל פעם יש לי התנגשויות בחשמל...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אם אני לא טועה , אמרו שיש איזה שמן אחד שתוקע את המאורר ולא כדאי להשתמש בו . משהוא יכול להמליץ לי על סוג שמן (אני חושב שאמרו ששמן מכונות טוב באיזה מקום בפורום.) מה אתם ממליצים ? לכרטיסמסך וגם אם אפשר שיהיה למאורר הרגיל .. תודה ! אופס , התבלבלתי בפורום .

• 24 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. שלום לכם חברים.. אני צריך כבל דחוף שצד אחד חיבור של טלפון וצד שני חיבור COM .. היה לי כזה ועכשיו הוא נאבד ואני צריך כזה דחוף.. יש למישהו מושג מאיפה להביא כזה? או איך להכין אחד? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by White Raven,

השאלה ברורה, אני מקווה אבל אני צריך בירושלים וזיג זג לא טוב לי ואין בהום סנטר וכאלה (לפחות לאלה שבירושלים) התקשרתי ואמרו שאין הם לא מוכרים אולי זגגים אבל זה נראה לי יקר אבל אני כבר נואש אז זה כבר לא כל כך משנה. תודה מראש Amos.G

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by icebreak,

http://www.macmod.com/content/view/166/2/ מישהו פירק את ה IBOOK שלו והפך אותו ל ITABLET, סטייל ה TABLET PC, כולל תמונות...

• 6 תגובות
    • 909 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.