אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה קניתי מאוורר 8" עם לדים כחולים ומיקמתי אותו באחד הסלוטים של איפה שאמור להיות כונן דיסקים, כמובן שהייתי צריך פתח שאפשר יהיה לשאוב ממנו אוויר וגם שיאיר כלפי חוץ אז הורדתי את הכיסוי פלסטיק לאותו סלוט. עכשיו מה שנשאר לי, זה למצוא איזה חתיכת פלסטיק (אני מניח שעדיף שקוף) שאוכל לעשות בו חורים ולהכניס אותו במקום אותה חתיכת פלסטיק שהורדתי. אני לא מעוניין לחורר את הפלסטיק המקורי כי אולי בעתיד לא ארצה שהמאוורר ישאר שם ואז אוכל פשוט להחזיר את הפלסטיק המקורי. למישהו יש רעיון מאיפה אפשר להשיג פלסטיק כזה? ואם לא פלסטיק אז משהו אחר שישמש ככיסוי ויהיה יפה? כרגע יש לי דבק סלוטייפ עבה שעשיתי בו חורים כי אני לא רוצה שיכנס יותר מדיי אבק, בלילה זה נראה מעולה, אבל ביום הדבק סלוטיי…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות איזה מוד HTPC קטן ויש לי מארז ממש קומפקטי, הלוח אם שאני מעוניין לקחת לשימוש הוא ה780G ורציתי לדעת על איזה ספק כוח אתם ממליצים שיענה ל3 הקרטריונים הבאים: 1) שיהיה קטן (כמה יותר קטן , יותר קטן מספק סטנדרטי, לא צריך להסחף...) 2) שיחזיק את הלוח 3) שלא יהיה יקר תודה לכל העונים gov_x3
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
עלה במוחי רעיון נחמד, השאלה היא האם אפשר לממש אותו. כדי לא להעמיס על ספק הכוח הראשי עם כל מיני מאווררים ותוספות מהצד, אני מעוניין לקנות ספק כוח נוסף (משהו זוך, אפילו ג'נרי) ולחבר אותו למחשב כדי שיעבוד במקביל עם המחשב, כלומר יפעל כאשר אני מפעיל את המחשב. לספק הכוח הנוסף אני אחבר הרבה מאווררים ופאנל לשליטה עליהם. האם זה אפשרי? 1. לחבר ספק כוח נוסף שיעבוד במקביל עם מחשב. 2. לחבר אליו הרבה מאווררים. במידה ואי אפשר שיעבוד במקביל עם המחשב, האם יש דרך כלשהי שפשוט אחבר אותו לחשמל ובעזרת כפתור כלשהו אפעיל אותו? תודה מראש, מיכאל!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
השגתי מאוור גדול וקטלני עכשיו איך אני מחבר אותו לספק שלי (זהו מאוורר שמקרר ארונות חשמל ממוחשבים) *במידה ואני צריך לשנות חיבור תדריכו אותי איך עושים זאת.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לדעת לצורך פרויקט כמה וולט וכמה אמפר וגם מה ההספק שמסוגלת להוציא יציאת הUSB במחשב איך אני יודע את זה ? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אפא אפשר לקנות בארץ או אפילו בחו"ל חומר מבודד רעש למארז במחיר הגיוני? אני מתכוון לספוג המיוחד הזה שמדביקים לדפנות המארז שמבודד סאונד.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי סוללה של 12V (של 77 למי שמבין - בכוונה לא מפרט) ואני מעוניין לבנות מעגל מסויים שיאפשר לי להטעין בעזרת הסוללה את הנייד. המטען שלי מספק למכשיר 5.7V ומכן שאני צריך להוריד את המתח מ-12 ל-5.7. ניסיתי לקרוא על חוק אוהם אבל לא ממש הבנתי את העניין. מישהו יכול לעזור לי בבסיס של המעגל? אני מכיר רכיבים, יודע להלחים אבל נופל בחלק "המדעי". תודה!
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות פאן באס או איך שזה נקרא שיתחבר למקום שיש אפשרות לחבר כונן, לפלסטיק הזה ושיהיה שם מסך שיראה את טמפ' המעבד, 4 נגדים משתנים לשליטה במהירות המאוורר, כאלה שאם אני מסובב עד הסוף זה מכבה את המאוורר לגמרי, ולדים מעל הנגדים שמראים איזה מאוורר פועל ואיזה לא. כמו כן אני רוצה לשים בצד מתג 2 אפשרויות שיכול במידת הצורך לנתק את המאווררים ממערכת הפאן באס ושיעבדו רגיל אך לא יינתק את המסך. אפשרי? יש מדריך ? אשמח לעזרה והערות
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
כנסו עוד היום ל- WWW.ARISTOCK.CO.IL רכיבים אלקטרונים זיווד אלקטרוני ציוד הלחמה ציוד בדיקה כלי עבודה ציוד לפרוייקטים לתלמידי אלקטרוניקה והנחות משמעותיות
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי הבנתי שיש לחשב את כל הפרטים וזה חייב להיות נכון. אבל השאלה שלי היא כיצד אני יודע כמה V הלד שברשותי? איך אני יודע פרטים לגביו..? ועוד כמה שאלות: 1) אפשר לקבל אתרים שיש בהם מדריכים למודים או פשוט מודים כלשהם.. אני מעדיף שהם יהיו מדריכים, או מודים שמסבירים יותר כיצד הכל נעשה. אם אפשר, להתמקד בנושא האלקטרוניקה שבמודינג, דברים מדליקים שניתן להכין, ורעיונות. הלחמות וכן הלאה. 2) ניסיתי להכין מקלט IR לפי המדריך שבאתר (שהיה בתחרות המדריכים). זה לא עבד, אבל זה לא העניין. השאלה שלי בעקבות ההתנסות בהלחמה היא... א. האם באריהב יש לוחות PCB שיש עליהם פסים מוליכים לאורך החורים..? ב. אם לא, מה הפיתרון הקל ביותר? (כי [עוד לא שאלתי באריהב- נעשה זאת מחר] בדקתי בהמון חנויות אלקט' בנתניה…
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
יש לי מארז CM-690 II Advanced וקניתי דלת צד מקורית עם חלון אני רוצה להוסיף לדים ו\או נאונים (מה ההבדל בגדול?) יש לי אותם כבר אצלי בבית הם מגיעים עם חיבור מולקס (ישירות לספק הכח) רציתי לדעת איך אפשר להוסיף סוויטץ לכיבוי והדלקתם (איפה רוכשים?) האם ניתן איכשהו להתחבר לסוויטץ שבקידמת המארז שאחראי על כיבוי והדלקת הלד הקידמי במאוורר? תודה
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
אני יודע שהם פועלות על 3V אבל מה קורה אם אני מחבר לה 9V? פירקתי אחת מצורב DVD שהפעלתי אותה על 9V היא נתנה אור חזר ואחרי כמה זמן נחלש ועכשיו היא עובדת על אור חלש באופן קבוע
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקר מאוורים מינימום שלוש מאוורים עד כ200 שח חשבתי על הvantec nexus שעולה 180 ולפי הביקורת באתר הוא דיי טוב וגם בא עם שתי קטודות או חשבתי גם על הzalman שעולה 150 ויש לו 4 מאוורים ו2 מפסקים מה לדעתכם יותר טוב
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
וסתם עוד שאלה: כמה עולה בערך נגד 470 אוהם?
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין לפתח מערכת שתשלוט על תריסים חשמליים, בצורה ממוחשבת, למשל אפשרות מעקב של שלבי התריס אחרי תנוכעת השמש על מנת לקבל מקסימום אור ללא חדירת שמש, או אפשרות שליטה ישירות ממחשב על תריס מסויים, הן מבחינת סבסוב התריס או העלאה וירידה צריך אפשרות לשלו על כ 100 תריסים ואולי יותר , זקוק למעין מיני בקרים , שכל אחד ישלוט על מספר תריסים וכולם יהיו ברשת כך שניתן לשלוט על כולם דרך מחשב אחד האם הארדואינו מתאים לזה ואיזה מהם ?? , כמובן שהבקר יפעיל ממסרים שדרכם יופעלו התריסים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניינת במשדר רדיו לעלות על תדר ב FM ולהוציא שידורי רדיו על תדר ב FM מצאתי כמה משדרים רק שטווח הקליטה שלהם נמוך לא יותר מכמה מטרים אני מחפשת משדר של לפחות 10-15 ק"מ הרדיו ישדר מיאכטה ככה שלא יחשב לפיראטי לפניות פנו אליי לנייד: 0543232586 בתודה מירב ביטון
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
בביקורת "סליבים אולטרה ושאר ירקות" נסקר PSU Modding Tool Kit אני משער בתור קולורבי, לא מצאתי איפה אפשר לקנות אותו, (חיפשתי במספר חנויות מחשבים ואצל הירקן). האם קיבלתם את הקיט מחנות בארץ או מחו"ל ?
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
אז.. גיליתי שpcb זה אלגנטי, נוח, קומפקטי וטוב. הו כן, קשה מאוד להכין אותו בבית וצריך מלא כימיקלים יקרים ומסוכנים. אז כאן נכנסת השאלה שלי: האם יש אתר שאני יכול לתת להם layout מאחת התוכנות, הם ידפיסו לי את המעגל וישלחו? (אני מתכוון, רק את החיבורים ואת החורים, כמובן שאת הרכיבים אני אשים בעצמי)
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
מחפש שבלונה של אש.. להבות כאלו.. יש לי חור איוורור במארז ואני רוצה לעשות כאילו יוצאים ממנו להבות.. משהו כזה : (הפסים זה כאילו להבות שיוצאות ממנו)
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.quickshot.com/images/game_controllers/strikepad.jpg&imgrefurl=http://www.quickshot.com/game_controllers/strike.html&h=210&w=300&sz=11&hl=iw&start=1&tbnid=W7jlrKiavzuqtM:&tbnh=81&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dquickshot%2B%2BQS-6220%26svnum%3D10%26hl%3Diw%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:he:official_s%26sa%3DG חיבור USB כנראה זה היה ארוך מידי זה לא כתב
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
היי. אומנם זה קשור לאלקטרוניקה, אבל כצאת שונה. יש לי טלפון אלחוטי ישן שאני רוצה להפעיל אותו, הספק נשבר. כתוב עליו 12V 500mA זה אומר שעם אני יחבר אליו ספק 12V עם 1A או נגיד 890mA אז זה ישרוף אותו??. עם אני יחבר ספק עם נגיד 300mA ו12V זה ישרוף את הספק?. חיברתי לו לו מזמן מטען 10V 700mA 7AV והיה כזה זמזום. האם שרפתי את הטלפון? תודה רבה לעונים. מנהלים עם הכותרת לא תקנית או לא קשור, תעבירו/או תעירו לי כתוב בתמצית פורום שזה גם פורום אלקטרוניקה אז בגלל זה רשמתי את זה פה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
נגיד שחברה שסיימה לייצר פלאפון חדש איך היא עושה שבערמת המתכת הזאת תהיה תוכנה איך שיצרו אותו ואיך למשל בצעצועים של ילדים נגיד יש רובוט שמדליק אורות כל כה זמן איך קובעים את זה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לפי הדרישה של התרגיל באיזה דלגלג אני אמור בידיוק להשתמש ? ואיך אני אמור לדעת את זה ??
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-