עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום חברים אני עובד כרגע על תכנון מארז חיצוני עבור 4 דיסקים קשיחים (כולם SATA) שיחוברו לבקר RAID של PROMISE המארז החדש צפוי להכיל גם מאוורר פרטי על SILENCER לכל HDD ועוד שני מאווררים גדולים מקדימה ומאחורה לצורך אוורור המארז כולו. הארז יהיה בנוי מפרספקס שקוף (מבטיח לפרסם תמונות בהמשך לכשאסיים בנייתו) לצורך הבנייה אני רוצה להשתמש בספק כוח נפרד מזה של המחשב שלי (thermaltake 680W). יש לי כמה שאלות: 1. האם יש המלצות לספק שיוכל להחזיק מכונה כפי שתיארתי? 2. הבנתי שקיימים כפלי SATA באורך 150CM. האם מישהו השתמש בהם? והאם הבקר יסתדר איתם? 3. איך דואגים שהספק במארז הדיסקים יעבוד יחד עם הספק במארז המחשב באותה הפעלה? למיטב ידיעתי במארז המחשב מה שמפעיל את הספק זה הלוח. במארז הדיסקים לא…

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  2. למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם יש לי את המארז הזה http://3rsystem.co.kr/english/products/view.asp?navi=case&idx_num=7 הכסוף שחור (חחח) ורציתי לחבר על הבקרת מאווררים שלו עוד כמה מאווררים, רציתי לדעת אם אני יוסיף על הבקרה הזו מאווררים (2-3) לא יקרה לה כלום תודה רבה

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  4. Started by r.g.comuters,

בנית את המקלט לפי המדריך של Nadi ואני קצת בבעיה אני לא יודע איך מתקינים את התוכנה עכשיו יש לי שאלה אליכם יש אוליי מדריך מפורט איך אני מתקין את התוכנה הנ"ל מה להגדיר בהתקנה הראשונית תודה רבה לכם על שהקדשתם לי מזמנכם הפנוי

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  5. Started by avner81,

שלום יש לי מחשב חדש עכשיו אין לו מודינג ואני נורא אהבתי את העניין הזה של האורות וזה ואני רוצה רק שיהיה לי משו יפה מסחות כמו שקף כזה באמצע של המארז ומשו בקדימה משו יפה זהז תמונה אהה אאני אף פעם לא התעסקתי עם זההההה http://img211.echo.cx/my.php?image=0026dm.jpg

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  6. Started by freerider,

אם אני מחבר בטור 4 סוללות של 1.5V 2300 mAh - אז אני אמור לקבל סוללה אחת של 6V 2300mAh, נכון ? אז הסוללה הזאת - 6V 2300mAh כמה אמפר שעה היא תיתן (Ah) ? תודה

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  7. Started by tzolerguy,

האם יש אפשרות להכין כזה מתאם?? מ GAMEPORT ל USB ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. יש לי מערכת עם ווליום קבוע (תמיד על פול) שאני רוצה להרכיב לה ווליום. הוצאתי ממערכת ישנה של סוני את רכיב הווליום ואני כבר יודע איך הוא עובד. לרכיב הזה יש מנוע שאפשר להפעיל אותו ע"י מתח של 6 וולט, אם הופכים את כיוון המתח הוא מסתובב הפוך. אני רוצה להרכיב לו שלט שישלוט על הווליום. איך אני עושה לו עיינית שתקלוט את השלט??? תודה מראש לירון.

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  9. Started by d-undertaker,

אני רוצה לחבר לדים במארז סתם בשביל יופי יותר נכון שפאנל של המארז ככה שזה יהיה יפה עכשיו קראתי תמדריך באתר ולא הבנתי כלום יענו הבנתי בערך כזה אבל אחר כך אחרי שכל האלמנט בנוי לא הבנתי איך מחברים אותו לחשמל...אז תסבירו בהרחבה אם אפשר..תודה..אה ואם יש תמונות זה יהיה סבבה..

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  10. ניסיתי לחבר את הגיימפד של הסוני לפי המדריך של תום אבל לא הלך... כנראה הדיודות דפוקות או משהו... אז אני רוצה לנסות מעגל אחר... איזה פין של היציאה הפראללית נותן 5 וולט?

• 1 תגובה
    • 952 צפיות
  11. יש לי בעיה: יש במסך 16 חיבורים וגם בצידו השני שני חיבורים A וK (לתאורה) אז למה לחבר את החשמל ל15 16 או לA וK * על המסך רשום pc-2002-c a powertip ועליו היתה מדבקה pc2002ay-ae-a qc ok 981012h עם זה עוזר ודרך אגב המסך נראה כמו במדריך

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  12. איך אני עושה את זה? בקרוב תמונות

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  13. קוד הבקר כפי שמופיע על גבי ה-LCD (ה-LCD כולל 14 פינים+שני חיבורי תאורה (A,K) ובעל אפשרות תצוגה של 16x2) GWMTDC229

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  14. Started by m.k,

מישהו נתן פה פעם לינק על איזה מדריך (אני חושב באתר) שמראים בו את כל הראשי חיתוך ואת כל ראשי השיוף כדי לעשות מודינג. מישהו יכול להביא לי את הלינק הזה? תודה

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  15. הוצאתי מאיזה שרת ישן מסך mk620ny-ly תגידו אפשר לחבר אותו למחשב הרגיל?

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  16. אחלה פורום, תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  17. אני רוצה לעשות חלון במארז באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש? טל

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. אני מכין מפרט של מחשב רוצח שיחזיק לכמה שנים טובות, ומאחר ואני עם אותו מחשב כמה שנים טובות, בחרתי בקירור מים(להשוויץ, שיראו אותו) ויש את הפאנל הקידמי של gatewatch, http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 עכשיו, בגלל שיש קירור מים וחלק מהפאנל מיועד למאווררים, האם זה יהיה ביזבוז, או שזה משתלם(אחרי הכל, הוא יתריע אם המערכת מים תחליט לשבות פתאום)

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  19. אחרי שקראתי את המדריךלחיבור צג LCD, יש לי שאלה. כמה וואט צריך שיהיה לנגד המשתנה ?? (שאלו אותי באריהב) האם צריך 100ohm או 10ohm (פעם כתוב 100 ופעם 10, במדריך). איזה נגד משתנה אני יצתרך עבור שליטה על מאוורר שיתן לי שליטה על מתחים 5-12V . תודה.

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  20. Started by hnona,

http://img190.exs.cx/img190/6388/lcdscreen29yj.jpg מצטער שאני מציק פשוט אני חדש בזה!

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  21. Started by Little_AKA_Or,

שלום.. קניתי מארז HEC פשוט ואני רוצה לעשות בו מודינג.. אם אני אעשה חלון ואשים במארז 6-8 לדים UV ובמארז אני אשים סליבינג UV, מאווררי UV ועוד מוצרים שמגיבים לקרינת UV, יראו את האפקט? כלומר המוצרים יגיבו לקרינה מהלדים? אם כן אשמח לדעת מה הכתובת של האתר (אתר מחו"ל) שבו ניתן לקנות לדים מכל הסוגים (האתר שעושה משלוחים לארץ ^^) תודה מראש..

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  22. Started by yotam.m,

שלום לכולם. לא מזמן בניתי ריאו באס פאנ באס או איך שלא תקראו לזה על מתחים של 12 ו 5 כמו שיש בחוטים של הספק. יש 2 לדים מתחת לכל מפסק ויש 5 מפסקים. כאילו ב מפסק של ה5V יש לד ובמפסק של ה12V יש לד. בכל מקרה הכל עובד בסדר גמור אבל הבעיה היא עם הלדים איך אני צריך לחבר את הלדים ככה שאני יעביר את המפסק למצב של 12V ורק הלד של ה12V יידלק והפוך עם ה5. דר"א במצב הזה כל הלדים עובדים למרות שזה נחמד ויפה בלילה אבל זאת לא הייתה הכוונה מהתחלה. תודה רבה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  23. Started by iakovl,

אני מקבל בקרוב מסך 4*40 ואני אהפוך אותו למסך חיצוני הוא יהיה השני שלי , מה שיש לי כרגע זה פאלם שעובד על 4*20 , אני כנראה אשנה אותו למסך גרפי שום מסך LCD לא נכנס לתוך המחשב שלי אלא אם הוא ענק וגרפי (זה יבוא בקרוב) מה שאני חושב הוא שכדאי להוסיף לקופסא של הLCD עוד כמה אופציות , השאלה היא איזה אופציות? חשבתי על USB ו יציאת רמקולים ואוזניות מה עוד אני יכול להוסיף לזה?

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  24. המפרט שלי הוא כזה: intel p4 2400 mhz לוח אם עם צ'יפסט 845... 2X256 DDR 266 Hrz GeForce 4 440 mx 64 mb יש לי קירור מקורי של המעבד (מאוורר אינטל+ צלעות קירור אורגינל) יש לי גם מאוורר אחד במארז וכמובן שבספק....... יש לי פסי קירור על הכרטיס מסך אני משאיר את המחשב פתוח תמיד, והרבה פעמים המזגן שלי בחדר מקרר גם אני רוצב לדעת אם אני יכול לבצע OC, אולי אפילו רק לכ. מסך, או למעבד, יש אפשרות לעשות את זה? מישהו יכול להדריך אותי עם זה ? תודה !

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  25. Started by arkadur,

כתבתי כמה מדריכים למודים השונים שעשיתי בפרוייקט האחרון שלי (PROJECT ARLADUR - ראה ביומני פרוייקטים..) אתם מוזמנים לצפות, להעיר ובנוסף, אני אשמח לכל מי שיצביע לי (קצת עזרה.. אני צריך לוח חדש - ואין $$ :'( ) :-\ אז מי שיכול

• 1 תגובה
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים