עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Dark Respect,

שלום יש לי וחבר שלי ויכוח בקשר לחשמל הוא אומר שאם בן אדם מתחשמל ב100 וואט (10 וולט ו10 אמפר) יכאב לו בדיוק כמו שהוא יתחשמל מ100 וואט (100 אמפר ו1 וולט) או 100 וואט (100 וולט ו1 אמפר) ואני אומר שמידת הכאב קשורה אך ורק לאמפר מי צודק?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Moty_p,

שלום לכם, רציתי לדעת מזה חשמל תלת פאזי חשמל חד פאזי (חשמל רגיל של בית??) וחשמל דו פאזי (יש דבר כזה??) ואיך אפשר לחבר חשמל חד פאזי לתלת פאזי תודה לכל העונים מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Liquid_StorM,

שלום לכולם. אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל הנאישם שכאן נראים מבינים באלקטרוניקה לשמה ולא מצאתי פורום אחר שיתאים לנושא ויהיה פעיל בצורה יעילה מספיק כדי לספק לי תשובה. מצטער אם טעיתי. אז ככה, יש לי טלוויזיית AKAI ישנה שקיבלתי במתנה מחבר של אבא שלי, את הטלוויזיה קיבלתי ללא שלט, ומצב הקונטראסט\בהירות בה הוא לא לשביעות רצוני. על הטלוויזיה אני שולט בעזרת שלט הYES שברשותי, ובעזרתו (עד כמה שמצאתי והצלחתי) אני יכול לבצע פעולות בסיסיות בלבד כגון להעביר ערוץ, לשנות ווליום ולהגיע למצב AV\TV. רציתי לדעת אם ישנם דרכים לשנות את הקונטראסט\בהירות בטלוויזיה שלי בעזרת שלט הYES או בלעדיו? תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  4. שלום דבר ראשון אני מקווה שזה מתאים לפה... היה לי היום מגן בפיזיקה והייתה לנו שאלה שבא נתון מעגל חשמלי(כמו בתמונה) שניתן לטעון ולפרוק אותו. עכשיו יש את הגרף של V כפונקציה של I והשאלה היא הגרף הוא בטעינת קבל פריקה של קבל או שאי אפשר לדעת. אני אומר שזה בפריקה חבר שלי בטעינה... מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Lior4543,

אם אני לוקח קבל USB מפצל אותו ל4 חוטים שחור אדום לבן וירוק, וחותך את הירוק והלבן, ומשתמש בשחור ובאדום בתור חשמל, ומחבר אותם למאוורר גם בחוט שחור ואדום ומחבר למחשב זה יכול לגרום לקצרים? או לשריפה של המחשב או משהו כזה? כמובן שיש הפרדה.

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  7. Started by Director,

שלום . מכון יש את הכבל IDE : אז עכשיו יש לי כזה עם חוטאחד כחול .. זה אותו דבר או זה שונה?

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  8. אני חדש בתחום המודינג ורציתי לדעת אם הפלטה הצדדית השקופה אם היא מפלסטיק ואני יתן דוגמא

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Director,

שלום לכולם , יש לי בבית דרמל , ויש לי דיי הרבה כלים בשבילו. איזה כלי חריטה הוא המועדף ביותר ? אתם יכולים להראות תמונה / להביא סוג / דגם ? תודה !!

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  10. Started by PhP dUdE,

ריאיתי בזמן האחרון משהו שנקרא רוטר אלקטרוני,מישהו יודע מזה בדיוק?

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  11. קודם כל, אני מבקש סליחה מהמנהלים אם אנוכי עובר על כלשהו חוק... אם כן, אנא תקנו אותי ואל תמחקו\תנעלו נושא זה או תזהירו אותי.. אובכן לנושא.... זה: http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3056184&refid=6 נקרא דרמל? כדי לקנות את זה? זה טוב? איכותי?

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  12. Started by wiz,

אז ככה. הכי קריאה של כמה מדריכים, בדקתי איזה כלים יש לנו בבית. ואז עלו לי כמה שאלות : אחד מקדחה: כל מקדחה מתאימה למתכת? רק צריך לקנות להב מתאים, נכון? אבא שלי אמר שאין לנו הברגת כוס, אבל שרק קונים את ההברגה שמיוחדת למתכת, ואז אין בעיה? JiggSaw - יש לי בבית, הבעיה היא שאני לא יודע אם אפשר לעבוד איתה גם על מתכת? האם זה כמו מקדחה, שזה פשוט עניין של להב? או לא? כי בהוראות לא רשום ייעוד או משהו בסגנון. אבל יש תמונה של אדם משתמש בזה על עץ, אז אני לא ממש יודע? ואם לא, כמה בערך עולה Jiggsaw סביר? הדגם הוא: Bosch gts 85 pbe. שאלה אחרונה, ראיתי בכמה מדריכים שעושים חור אוורור עם דרמל, למה? לעשות עם כוס נראה לי הרבה הרבה יותר קל ומקדחה לכל אחד יש בבית, מה היתרון לעשות את זה עם דרמל?…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום, אני מתכנן לבנות מארז(וכנראה שאני אמכור אותו בסופו של דבר) וחשבתי לעצמי אם יש אפשרות להזיז את הכפתור של הכונן האופטי ככה שהכונן יהיה במקום X והכפתור עצמו יהיה במקום Y, או לחלופין, אם אפשרי לבנות(או לקנות) משהו שיאפשר לי לפתוח ולסגור את הכונן ע"י לחיצה על כפתור. עוד משהו: חשבתי על אפשרות שכל החיבורים של הלוח יהיו נסתרים מאחורי דלת כזאת כמו הדלתות "תריסים" המתרוממות של מוסכים, השאלה היא האם יש להשיג דלת כזאת בגודל כזה? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני מעוניין לבנות פנל עם כפתור הדלקה וכפתור של ריסטרט למחשב! והשאלה שלי היא איזה סוג לחצן אני צריך לכל אחד מהם? N.open או N.close?? ואיפה כדאי למקם אותו? חשבתי בכניסה לחדר ככה שאני מדליק את האור אני יוכל גם להדליק את המחשב מה אתם אומרים?! תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 855 צפיות
  15. Started by AvieL93,

ראיתי כמה תמונות של כרטיסי מסך שצבעו אם טוש. זה נראה יפה כי זה זוהר אם יש תאורת לדים. עכשיו השאלה שלי אם אני יוכל לפגוע בכרטיס מסך עם סוג מסויים של צבע או שצביע בכללי יוכלה לפגוע. וזה יוכל לפגוע לי באחריות?

• 7 תגובות
    • 812 צפיות
  16. Started by GetRich,

אני רוצה להפעיל לד בעזרת סוללות רגילות, כמה סוללות אני צריך? וצריך נגד בשביל זה? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by X-BLADE,

אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים, אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Dr.Narco,

רציתי לבקשר אם אתם יכולים להביא לי מדריך איך אני יכול לחבר לדים למחשב..שיעבדו קבוע או שאם אפשר בכלל שיעבדו מתי שאני רוצה ... תודה רבה לעוזרים... וחשבתי אולי מישהו יכול להציע לי בקר טוב שאפשר לחבר אליו לפחוט 3 מאווררים ושיהיה זול

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  19. Started by dor-eli,

יש לי שאלה מאיפה אני יכול לקנות חוט מולקס כזה ומאיפה אפשר לקנות גם לדים ונגדים עם מישהו מכיר חנות מסביבות ראשון או חולון שיגיד לי בבקשה תודה.....

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  20. היי חבר'ה. אני משחק פריסבי [למוגבלים: צלחת מעופפת] ויש צלחת שנקראת: "פלאש פלייט" בקיצור זאת צלחת שכאילו בלמטה שלה יש חלק כזה שמסוססים אותו אז נדלק לד ולאורך הצלחת יש סיבים אופטיים וזה מאיר את הצלחת, אז אני רוצה להחליף את הלד בלד יותר חזק ובצבע שעדיין אין! אחרי התבוננות קצרה ראיתי שהסיבים אופטיים מחוברים איכשהו ללד, יש שתי אפשריות: 1) כל הסיבים מודבקים לראש של הלד, 2) חור קטן בראש של הלד וכל הביבים מוכנסים אליו. השאלה שלי היא איך אני יכול להדביק סיבים אופטיים ללד? לעשות בלד חור קטן [קשה מאוד לביצוע] או לחמם קצת את הסיבים ולהדביק ללד [אם בכלל זה אפשרי]. תודה לעוזרים... אם חשוב לכם תמונות תגידו...

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  21. השתמשתי במדריך הפשוט יותר ( זה עם הטרנזיסטור TIP31).. ועם סוללה 9 וולט במקום המולקס 12 וולט (שמתי רק 3 לדים..) עכשיו הלדים מהבהבים והכל טוב ויפה.. אבל באור חלש..! בשירים חלשים בקושי אפשר לשמוע.. הייתי רוצה לדעת מה היא השיטה הפשוטה ביותר להגביר קצת את האותות כדי שהלדים יאירו\יהבהבו טוב יותר.. אני לא מתכוון למדריך השני שמישהו עשה עם הנגדים השונים והטרנזיסטורים.. אם יש למישו שיטה פשוטה להגברה, שתתלבש בקלות על המעגל המקורי- אשמח אם תרשמו.. תודה

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by nehmia,

יש לי מאווררים של טרמלטק והם כתומים(כזה כתום התנתקות) או קי אז אם אני ישים עליהם לדים יראו את זה יפה?

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  23. Started by Bug2000,

הנה התמונה של הלד : http://forums.ort.org.il/files/30/2056277/7285657.jpg עכשיו האם זה הלדים החזקים? כלמור ULTRA BRIGHT ? הוא בצבע ירוק... לפי הצבע שלו (לבן שקוף) אני חושב שזה UB ... הוצאתי 10 לדים כאלה מאיזו פלטה, השאלה שלי היא איזה נגד אני צריך בשביל לא לשרוף את הלד? המתח שאני רוצה להביא ללד הוא 5V . ויש גם את הלדים האלה שאני רוצה לשים במולקסים : http://forums.ort.org.il/files/30/2056290/6872983.jpg שוב איזה נגדים אני צריך ללדים האלה? ועוד שאלה לא קשורה... איך אני מזמין מהאתר Arihav.com ?

• 13 תגובות
    • 952 צפיות
  24. Started by thegodx,

יש לי לד שקוף כשמדליקים אותו הוא עושה אור כחול מאוד חזק (מסוגל להאיר חדר שלם) הוצאתי אותו ממחזיק מפתחות והוא היה מחובר לסוללה 4.5V עכשיו רציתי לשאול עם אפשר לחבר אותו לחיבור מולקס במארז (12V) ולא יקרה לו כלום? כלומר הלד יכול לישרף בגלל זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו לחתוך פתח בדלת של המארז ורציתי לדעת עם מה נכון לשייף ? כבר שייפתי אבל לא משנה... קיצר בהתחלה השתמשתי בזה: פעם אחת עשיתי עם זה ב 90 מעלות רגיל, פעם נוספת בזווית כלפי חוץ ופעם נוספת בזווית כלפי פנים (יענו שישיף לא את האצמע אלה את הצד) ועשיתי עוד הפעם עם זה: עם הראש 8153. גם, סיבוב אחד רגיל, ועוד כמה סיבובים בזווית כזה את החלק החיצוני. יצא טוב, אחרי שעשיתי עם השני היו חלקים שהיו ממש חלקים, החלקים שהיו פחות חלקים כראה לא ערבתי שם מספיק... אז אני רוצה לדעת אם זה בסדר, או שסתם עשיתי פעמים כי אולי הפעולות של שתי הראשים בכלל מנוגדות, או השם עושים כמעט אותו הדבר... אני רוצה שהחיתוך יצא חלק ומעוגל, כמו הקצוות של המארז... במה להשתמש ?

• 2 תגובות
    • 659 צפיות

דיונים חדשים בפורומים