עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום יש לי ווקמן ממש חדש. יש לי אותו לא מעט שנים...אבל בקושי השתמשתי בו. הרדיו עובד טוב. רברס עובד טוב. FF עובד דיי טוב. וplay לא עובד משום מה. מה הבעיה לדעתכם? ניסיתי לנקות את הראש. ניקיתי את גליל הגומי שליד הראש (שמזיז את הסרט?)... אם כפתור הפליי חצי לחוץ זה מריץ פליי מהר מאד (נשמע כמו "סינית") אבל שהכפתור לחוץ עד הסוף זה פשוט לא זז. (הסוללות חדשות. ניסיתי מספר קסטות. במערכת סטריאו זה רץ טוב).

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  2. כיוון שאני רוצה מאוד ללמוד אז אני צריך רשימה של כמה שיותר ריכיבים ועל מה כל רכיב אחראי. כי לדוגמא כשאני בונה מעגל ויש שם רכיבים שאני לא יודע מה הם אז קשה לי ללמוד ככה זא אותו דבר כמו לפתור בעיות באלגבה ולהפעתיק את התושבה מהספר. לדוגמא היום למדתי המייצב מתח LM7805 הוא מייצב אתה המתח ל 5V עכשיו יש כם מיני רכיבים שאין לי מושג בהם. אז הייתי רוצה רשימה אפילו באנגלית זה טוב על מה אחראי כל רכיב. תודה רבה אני מעריך את כל העזרה שתינתן פה.

• 4 תגובות
    • 807 צפיות
  3. Started by momi2004,

Class 2 Power Unit Input : 120 VAC, 60hz, 0.68A Input power : 33W Output : 22.5 VDC, 1.25 אם אני מבין נכון זה 22.5*1.25 = 28, זה אומר 28W לפחות. מישהו מכיר של 30 או 35? כי אני רואה רק שנאים קטנים של 26 ומעל לזה רק של 50W שהם כבר גדולים יותר. מדובר בשנאי של הרומבה. פעם קודמת שקניתי לחבר השנאי היה מתאים ל 240, עכשיו משום מה הוא הגיע עם שנאי אחר.

• 4 תגובות
    • 806 צפיות
  4. Started by eegg,

רציתי לקנות את המסך הזה וקראתי כבר כמה מדריכים אבל בכולם יש נגד משתנה אחר בין הפינים 3-1 רציתי לדעת איזה צריך בשביל המסך הזה: וגם רציתי לדעת אם הוא אמור לקבל 5 ולט בחיבור 2 על מסך http://www.rehivim.com//product_info.php?products_id=389&osCsid=42237015b09bb833ee17a4f79ab6e50c יש שם גם דף מידע עליו תודה על כל עזרה

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  5. היי. המאוורר של המעבד שלי כרגע הוא SF. מסיבות ברורות אני מעוניין שהוא יעבוד עים החיישן ולא סתם על מהירות גבוהה. הבעיה שלי שהוא מתחיל לפתח מהירות (ולקרר) רק כשהמעבד מגיע לטמפרטורה של 44 מעלות. כלומר הוא מתחיל לפני זה אבל זה ממש לא מורגש. השאלה שלי היא: האים אני יכול לגרום למאוורר להתחיל את העבודה שלו קצת יותר מהר (מבחינת הסל"ד שלו), ואז משם הוא יתחיל לעלות באופן יחסי לחום המעבד? כלומר אים x זהו ההסל"ד שבו הוא מתחיל ומשם הוא עולה בהדרגה, אז אני מעוניין שהוא יתחיל לעבוד ב x+600 (סל"ד) ומשם ימשיך לעלות בהדרגה באותו יחס כמו מקודם.

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  6. Started by arkadur,

מאיפה אנ יכול להשיג אייר ברש, במיוחד בירושלים ואיפה אפשר לקנות את הפחיות שלו או יש תחליף טוב יותר? (חברה מסויימת או משהו כזה...)

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  7. Started by Kalisto,

טוב נכנסתי לפאנדסhttp://www.pandas.co.il/default.php?cPath=946&PHPSESSID=bf0ef6bb9b50453685ff9e109d0670c8 עכשיו יש שם כמה מוצרים שאני לא מבין מה תקפידם ואני ישמח אם תסבירו לי מה כל אחד מהם. לדוגמא מזה Sleeving Cables ומה השימוש שלו? מזה ROUNDED CABELS ומה השימוש שלהם? מזה UV Adapter ומה תפקידם? מזה UV Adapter ומה תפקידו? מזה Cold Cathod ומה תפקידם? מה עושים איתם בדיוק? ומזה בתאורה מה השימוש של הדברים האלו? ובמיוחדים מזה המדבקות של SUNBEAM תודה לעוזרים

8. Started by AtR,

שלום. יש לי מארז כזה והיית רוצה לחתוך חלון על הדלת תציעו לי משהו יפה שייראה פצצתי על המארז שלי החור שיש לי על הדלת אני יינצל אותו אבל אני רוצה שתגידו לי רק איזה חלון יהיה הכי מתאים לי והכי גורם למארז שלי להפוך להיות חיה תודה מראש ATR

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  9. ליום הולדתי הקרב ובא (1.2) רציתי לקנות דרמל P: אני לא יודע אם כדאי להשקיע במקורי או לקנות של וולף. אפשר חוות דעת? זה ממש חשוב :ס

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  10. קיצר ככה המאוור כרגע עובד על 7 וולט ....הוא 120 ממ שלTL . ה CFM שלו די נמוך כרגע לא יודע כמה אבל פחות מ 40 לפי הבנתי ...האם ניתן לעשות מוד ל 8 9 10 וולט :s05:הוא ממש חירשי ב 7 וולט .

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  11. Started by dids22,

תראו אני לא משהו באלקרוניקה ורציתי לדעת ולבין קצת יותר קראתי את הסטיקי אבל עדין לא כתוב שם הרבה אז אפשר איזה מדריך או אולי ספר מומלץ(בעברית)

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  12. מחפש מקומות שאני יכול למצוא בהם חלקים למחשב: כגון חלקי חוטים, חלקי מארזים מולקס וכ'ו... אני צריך את זה למודינג הראשון שלי... בבקשה אם אתם מכירים מן מקום כלשהו שהוא כמו "בית קברות" למחשבים, תשאירו לי הודעה..

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  13. Started by aldema,

יש לי מחר מבחן באופטיקה יישומית ואין לי את החומר אז חשבתי אם אתם מכירים איזה אתר שיש בו את החומר הבא: הכל ברמה בסיסית.. -ספרות בינאריות BIT ,בייטים וכל זה.. - סריקה משולבת - PAL ,NTSC ושיטות שידור, הסברים על ה"שורות".. - רזולוצייה,פיקסלים.. כל הנושאים הללו של אופטיקה ברמה הבנה.. זה דחוף

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  14. Started by ranran,

שלום אני רוצה להעיף את כונן התקליטונים ואין לי תמכסה שלו ופתוח אני לא רוצה להשאיר אז מה אני יכול לשים איזה משהו פשוט שעולה זול (אנאערף איזה מפצל USB או קול או כל דבר אחר שיהיה נחמד) כמה שיותר זול תעזרו לי למצוא בבקשה

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  15. Started by Alexkmr,

יש לי חדר 2.80 על 3.20 מטר.. החדר אחרי שיפוץ ויש לו מיטה 190 על 140 אני צריך ארון\שידה לזוג ושולחן מחשב. ואני לא יודע מה הצורה הטובה ביותר למקמם אותו, או לשרטט אותו ברמה של ללכת למחסן עצים ולהזמין אפשרות של נגר נפסלה כי הם רוצים סביב (סיבית, והנגר נשמע חפר) 5 אלף, ומשהו אחר אמר 8 אלף צפונה איקאה זה גם אפשרות פשוט הבנתי שהאיכות בינונית מינוס כבר יצא לי לבקר שם ויש שם דברים פחות או יותר שמדברים אלי השאלה כמה זמן הם יחזיקו כפי שהם נראים בתצוגה אני מצטרף שרטוט של החדר(תודה לmatan5000) ושרטוט של ריהוט שחשבתי לחדר... זה רק ברמה של טיוטה נכון לעכשיו חשבתי לעשות עוד שידה מאשר הארון הארוך הזה קובץ SKB [ATTACH=CONFIG]2949[/ATTACH]

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  16. שלום לכולם יש לי כמה שאלות תתיחסו אלייהם בנפרד בבקשה..:] 1.אז ככה נתחיל מהספק : אני קונה ספק tagan tg420-u02 iexe ואני רוצה לשנות בו כמה דברים א.את המולקסים אני רוצה להחליף ב ventec ez-grip molex blue uv אני קונה חבילה אחת כזאת יש בה 10 מולקסים ,השאלה אם זה יתאים לספק הזה..? וגם באותה שאלה בנוגע לספק אני רוצה לקנות לו גם ventec cable sleeving kit uv green ושוב השאלה אם זה מתאים ,ואם כן אז כמה חבילות אני צריך לקנות? 2.aerocool gatewatch אני רוצה לחבר לו ככה.. את המאוורר של המעבד שהו: zalman 7700cu את המאוורר של הכרטיס מסך שהו:zalman vga cooler vf-700cu ועוד 2 מאווררים ג'נרים 80" אחד שיהיה כאילו ל hdd והשני למארז כללי הקטע הוא אם אני יוכל לחבר את שניי הזלמנים ואם הם יעבד…

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  17. האם זה פוגע בהעבאת המידע? יוצר השראה? או כל נזק אחר? הנה מדריך שמצאתי - http://www.virtual-hideout.net/guides/rc/index.shtml. האם זה מומלץ?

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  18. השאלה שלי דיי ברורה - האם המגבר של הסטריאו יפריע למחשב או להיפך מבחינת אלקטרו מגנטיות והשראה כלשהיא? תודה לעונים מקסימום ננסה ונראה ;D

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  19. Started by PCguy,

קיבלתי UPS חדש מארה"ב הבעיה היא......נכון כמו שחשבתם-שקעים אמריקאים מה עושים?? חבל לי לוותר עליו כי הוא די טוב ויקר יש אפשרות לשתמש במתאמים?? או לא?

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  20. אני מתכנן לבנות בקרוב מחשב לסלון משום שמכשיר הDVD נהרס פתאומית. אני רוצה שהמחשב ישלט ע"י שלט דרך מקלט שיהיה מחובר למחשב. 1. יציאת הIrDA Port אשר מצוייה על הרבה לוחות יכולה לקלוט אותות משלט ולבצע פעולות כמו: Insert/Eject CD , Play , Stop , Volume UP/Down והקלטה מכרטיס טלויזיה למחשב בקובץ AVI ? 2. יש תוכנות שפועלות עם היציאה הזו וניתנים לתכנות ? -> פעולות שיקרו בעת לחיצה על כפתור מסויים שלט הרחוק. 3. אני לא מוצא בחנויות חיבורי IR שאני אחבר לחיבור על הלוח , אז ניתן לבנות אותו בעצמי? אם כן אילו רכיבים אצטרך להשיג , איפה ניתן להשיג ואם אפשר מדריך להכנה עצמית של המקלט. 4. האם אפשר לקשר בין היציאה הזו לתוכנות של כרטיסיי טלויזיה ולבצע את הפעולות על התוכנות האלו? 5. היציאה הזו …

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  21. Started by roeiw,

אני משתמש בתוכנה HMonitor והיא מראה לי ש ה 5V יושב על 3V מישהו יודע למה זה קורה? (ניסיתי תוכנות אחרות)

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  22. כמו שרשום בכותרת מה זה לדים ומאיפה אפשר להשיג אותם? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by ofer_mat,

יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו שאלתי את השאלה הפורום איחסון וקבלתי פתרונות השתקת ע"י תוכנה מה שלא כל כך רציתי כי זה מוריד בביצועים איזה פתרונות יש עוד? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377022.new;topicseen#new

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  24. קניתי מ-א.אבן אלקטרוניקה שבשדרות הר-ציון בתל אביב מקלט אינפרא אדום 38KHZ.. יש לי בעיה עם זיהוי הרגליים שלו.. לא רשום על הרכיב שום דבר ככה שאני לא יכול לחפש עליו בגוגל.. אם מישההו קנה באותו מקום או מכיר את הרכיב אני יודה לו אם יעזור לי... תודה... דודי

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  25. Started by RazorJunior,

יש לי מאוורר שצורך 0.3A ב 12V. אני רוצה לשים פונציומטר שיוכל לווסת את המאוורר בין 0 ל 12 וולט, בכדי שאני יוכל לשלוט על המהירות ועל הרעש של המאוורר. איזה נגד(משתנה, אם זה משנה) אני צריך?

• 3 תגובות
    • 804 צפיות

דיונים חדשים בפורומים