עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by thedag,

האם יש מעגל או כבל מוכן פשוט שמחבר צד אחד לשקע טלפון בקיר וצד שני USB או משהו?? בשביל שאם מתקשרים אז אני אוכל לענות פשוט דרך המחשב ( מיקרופון ורמקולים) וגם לראות את המספר הנכנס תודה.

2. Started by roei_b,

אם אני יחבר ככה (תמונה), הלד יוריד את מהירות סיבוב המאוורר. אני צודק? תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  3. יש לי שאלה, ה12V של הספק במחשב זהה ל12V שמגיע באוטו? כאילו אם אני רוצה לחבר את הנאונים שבמחשב שלי באוטו אני יכול?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by yotam.m,

שלום לכולם. לא מזמן בניתי ריאו באס פאנ באס או איך שלא תקראו לזה על מתחים של 12 ו 5 כמו שיש בחוטים של הספק. יש 2 לדים מתחת לכל מפסק ויש 5 מפסקים. כאילו ב מפסק של ה5V יש לד ובמפסק של ה12V יש לד. בכל מקרה הכל עובד בסדר גמור אבל הבעיה היא עם הלדים איך אני צריך לחבר את הלדים ככה שאני יעביר את המפסק למצב של 12V ורק הלד של ה12V יידלק והפוך עם ה5. דר"א במצב הזה כל הלדים עובדים למרות שזה נחמד ויפה בלילה אבל זאת לא הייתה הכוונה מהתחלה. תודה רבה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  5. Started by m.l,

איך מחשברים לד תאורה למחשב...איך הוא מיתחבר...לספק כוח? לאן? ואיך?

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  6. שלום, לאיפה אני מחבר את הלדים? לספק או ללוח אם ובאיזה צורה צריך לחבר אותם ? מאיפה אני יכול לקנות פלסטיק שקוף בשביל לשים במארז ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by parlov,

שלום לכולם סיימתי עכשיו לעבוד על הספק השקוף שלי ועכשיו אני עובר לכיוון המארז אבל השאלה שלי כיצד אני יכול לחבר לוחות פרספקס אחד לשני כדי שיחזיקו חזק בדבק עם כן תגידו איזה. או אולי חשבתי עם ברגים אבל אני לא יכול סתם להבריג לתוך הפרספקס ברגים כמו בעץ אחרי הכל הוא יסדק. ותודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by DimaX,

הי! יש לי עכבר רגיל ביותר של מייקרוסופט: Wheel Mose Optical 1.1A 100mA 5V. עשיתי חיפוש ומצאתי חמישה ת'ראדים שימושיים אבל באף אחד לא הייתה התשובה לשאלתי... אז לשאלה שלי: יש לי מאוורר 5 ס"מ שמתאים לגודל של העבר שלי(בס"מ פחות מהרוחב של העכבר עצמו אז יש מקום) כתוב על העכבר שלי שהוא 5 וולט... אבל על המאוורר כתוב 12V... ניסיתי להדליק אותו עם 2 בטריות שטוחות כמו של עונים(כל אחד 3 וולא אז בחיבור טורי רגיל יצא שהן היו 6 וולט).. המאוורר עבד אבל ממש לאט ולא כל כך יצר רוח... :-\ אז רציתי לשאול אם יש דרך להגביר את המתח של העכבר איכשהוא בלי לפגוע ברכיבים שבתוכו...? אני חשבתי על משהו בסיגנון ממיר מתח של קתודה... זה משהו שממיר מתח של ספק-12V וזרם לא יודע כמה למתח של 620V וזרם …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני מעוניין לדעת איך אפשר לחבר למאוורר פוטנציומטר... אין לי תמונה שלו אבל למי שמבין זה B5K..(משהו כזה עם 3 רגליים שקניתי לביצפר.. ;D הוא מתחבר על המטריצה) ואם אפשר בכלל לחבר אם סוג כזה של פוטנציומטר...

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by DannyBoy1904,

יש לי בבית מסך LCD שפרקתי מאיזה מכשיר בבית!.. עכשיו ריתי לדעת אם הוא מתאים למדריך שיש פה "המדריך השלם לצגי LCD למודינג" הנה תמונות שלו.. ד"א יש לו 14 פינים..

• 4 תגובות
    • 735 צפיות
  11. Started by rabbit,

אחרי שחיברתי את המסך עם כבל של מדפסת איך אני אמור לחבר אותו?? הרי היציאה של המדפסת היא מחוץ למארז מאחורה.. ואני רוצה שזה יהיה מבפנים שלא יראו כבל של מדפסת מסתובב בחוץ איך זה אמור להתחבר?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  12. Started by firelior,

תראו, אני מנסה לחבר מעגל חשמלי פשוט, אבל זה פשוט לא עובד. יש לי סוללה, 2 חוטים ונורה. הלחמתי את החוטים לנורה, ואז אני מחבר את החוטים ל+ ו- של הסוללה. הבעיה היא שהנורה לא נדלקת :s05: אני מרגיש שהחוטים חמים-ז"א שעובר זרם במעגל ז"א שהמעגל סגור. הבעיה היא שהמנורה פשוט לא נדלקת לא משנה כמה סוללות אני שם. ניסיתי את זה על כמה נורות שהמתח המקסימלי עליהם הוא 2.4V והזרם 0.5A.. הסוללות שלי הם 1.5V.. החלפתי חוטים, נורות, וסוללות..כלום לא עובד. יש הסבר? ???

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. אז ככה יש לי 2 קטודות ואני רוצה לעשות אותם דרך חיבור קבוע של 12V, אז חשבתי על מולקס עם אני מחבר רק את הפלוס מינוס - אדום ושחור ו2 החוטים של קטודה כשלהי אמור לעבוד ? בתודה איתי

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  14. Started by m.l,

שאלה אוליי טיפשית אבל אני רק נכנס קטע הזה....אז יש לי שאלה....יש לי עכשיו מארז שקוף במחשב החדש...איך אני מחבר קטודה...כלומר היא מגיעה עם חיבור לספק כוח של המחשב?

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  15. היי אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ). לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה??? שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V??? ושאלה אחרונה, מה את…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי 2 מאווררים חדשים שקניתי.. והחוטים שלהם נראים ככה.. יש לי חיבור מולקס אחד פנוי שמגיע מהספק..עם 4 פינים בתוכו... יש לי 2 מאווררים עם מולקס של ארבע עם 2 פינים בפנים..והשלוש פינים הזה.. וכרטיס מסך AGP שצריך חשמל מהמולקס.. שנראה כמו זה..(התמונות לא שלי).. איך אני מחבר את הכל? יש לי 2 חיבורים של שלוש פינים בלוח אם אבל אני רוצה המאווררים יפעלו יותר חזק..

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. הביאו פה את הסכמה הזאת שאלתי פה בפורום איפה ה+ וה- של הקבל האלקטרוליטי שם ואמרו לי שצריך קבל קרמי.. היום אני רואה פה http://www.amontec.com/lcd_nokia_3310.shtml איפושהו שצריך קבל אלקטרוליטי בכל זאת.. יש למישהו מושג איזה קבל באמת צריך שם ואיפה ה+ וה- שלו (במידה וזה אלקטרוליטי) בסכמה?

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  18. טוב אז יש לי אורות עם חיבור שאין לי מושג מהו.. http://img24.imageshack.us/img24/3491/picture001huo.jpg http://img24.imageshack.us/img24/1987/picture002qhu.jpg איך בדיוק אני יכול לחבר 4 כאלו למחשב? קניתי את זה בזמנו והיה להם מן מתאם כזה...לכל אחד...לא ממש נוח, שלא נדבר על זה שאני לא מוצא את המתאמים אז למישהו יש מושג איך אני אמור לחבר אותם? או איפה קונים מתאם מתאים לזה? ועוד שאלה בקשר למארז..יש איזה חנות שמוכרת רק דלתות(חלונות..) למארז THERMALTAKE SOPRANO פשוט דלת נקייה שחורה...שתתאים והכל, כדי שיהיה אפשר לעשות איזה מודינג חמוד

• 6 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by HydroIT,

למה יש 2 חיבורי אדמה ולא אחד? לא יותר קל לעשות חיבור אחד שיהיה משותף? זה גם יחסוך במקום וגם בכבלים... מה ההגיון מאחורי הדבר הזה?

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  20. Started by Moty_p,

סה"כ אני רוצה לדעת מה היא הדרך היותר טובה לעשות אפקט תאורה עם לדים למארז( תרשים א' או תרשים ב') או דרך אחרת עכשיו אני משתמש עם תרשים א' (מעגל א')

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  21. דבר ראשון שנבין על מה מדובר הנה תמונות של המאווררים והחיבורים שלהם של ספקים ישנים מאוד 1. http://planet.nana.co.il/arie123/arie.jpg 2. http://planet.nana.co.il/arie123/arie1.jpg 3. http://planet.nana.co.il/arie123/arie2.jpg טוב אז דבר ראשון זה התמונה הראשונה כפי שאתם רואים מדובר בקדיחת חור במאורר כדיי לשים שם לדים איך אני מחבר את הלדים?למאוורר? איזה גודל של חור צריך לעשות? והאם הלד לא יהיה רופף(תלוי בחור לא?) תמונה 2:אין לי מושג מה אלה החיבורים האלה ובמדריך באתר לא הבנתי משהו עם כונן דיסקטים אם מישהו יכול לתת פירוט בבקשה אני ישמח וכמה כבר מאוררים אפשר להוסיף?כמה חיבורים יש? תמונה 3:רואים עוד חיבור האם החיבור הזה מתאים?לא נראה לי גם אבל הוא שונה מהתמונה ה-2 תודה מראש ולא ל…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם אני ראיתי שיש איזה נגד שמחברים לרב מודד שנות תמפרטורה לרב מודד מישהו יודע איזה נגד זה ומה צריך לעמוד הרב מודד אמפר אום ?

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  23. Started by moshtager,

שלום יש לי מארז של ?T?thermaltake SViking VA4000BWS? ,כשה קניתי את המחשב מיקמו לי את חישן הטמפרטורה ליד הארדיסק, והארדיסק זה אחד הרכיבים החמים במחשב ,רציתי לישאול עים זה בסדר שזה שם ,בגלל שהחישן מראה את הטמפרטורה של כל המארז אים זה בסדר אז סבבה ,אים מישהו ימליץ לי על מקום אחר אני ישמח תודה לכל העוזרים

24. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני לא יודע בדיוק כיצד לשאול את השאלה שלי אז אני ינסח את זה כך: לנגד יש קיבלות שנמדד באוהם זאת אומרת שכמה שהאוהם גדול יותר ככה הוא מתנגד יותר לוולטים גבוהים יש לו עוד קיבולת של וואט אבל לא נכנס לזה עכשיו האם לדיותה יש גם קיבולת שבו היא נמדדת זאת אומרת אם אני הולך לחנות לקנות נגד המוכר יגיד לי כמה אוהם האם הוא ישאל אותי שאלה גם בקשר לדיותה כמה X לדוגמה? תודה מראש על התגובות

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by rp,

רציתי לדעת אם אפשר להאיר את המודינג עם ספוט לייזר...אם מישו יוכל לענות לי... בתודה מראש..

• 5 תגובות
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים