אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.aaroncake.net/circuits/chaser.htm זה פרויקט ליום שני ויש לי שאלה הרכיב U1 בשרטוט מופיע כמו 2 חלקים (A ו B) אבל זה בעצם רכיב אחד אז איך אני שם אותו בתוכנת ה CIRCUIT MAKER?? בתוכנה הרכיב הזה (4011 בחיפוש) מופיע כשער בודד! אז אני תריך לשים 2??
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אני בונה פאנל של אודיו קידמי וכמו שאתם רואים בתמונה זה המבנה של החיבור של האודיו הקידמי בלוח אצלי הקטע שיש דברים שאין לי מושג לאן לחבר כמו MIC BIAS POWER RESERVED GND מישהו יכול לעזור?? מצורפת תמונה של סדר החיבורים שעשיתי שהעתקתי מהלוח תודה לכל מי שיש לו מושג [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 692 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מאכיל דגים.. לשם כך אני צריך לתחתנן טימר שיספור 12 שעות ויפתח פולס למשך זמן מסויים אפשר לבנות זאת בעזרת 555 וחד יציב... יש למישהו הצאות איך אפשר לבנות?
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 איך זה ומה הוא עושה הוא מראה טמפ? שולט על המאווררים? האם זה יותר מידי בלגן של חוטים? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רואה המון תמונות של מחשבים שיש להם בקר מאוררים ורציתי לדעת למה זה טוב ? מה השימושים של זה?
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
יש לי את הבקר הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 בנוסף לכבלים של המאווררים, יש לי עוד 4 כבלים שאני לא יודע מה לעשות איתם... מהתמונה הראשונה שצירפתי יש לי 3 כאלה (HDD, CPU, SIS) ומהתמונה השנייה יש לי כבל אחד כזה. תודה לעוזריםם!! [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל אבל 600 שקל זה קצת גדול עלי אז שמעתי שיש חיקוי של וולף שעולה איזה 120 שקל עכשיו בתחלאס הוא טוב? אני יכול לעשות איתו את הדברים הבאים: חלון בצד המארז בצורה כל שהיא חלון למעלה חורים למאורר וגם לעשות חריטה על פרספקט? או שהדרמל הזה של וולף לא יעשה את העבודה כמו שצריך.? סקיצה של מה שאני רוצה בערך יש כאן.. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=117697.0 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
טוב אז אני ישבתי וחרשתי על כל העמודים אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי: איזה דרמל שווה לקנות הדרמל של WOLF או דרמל מקורי היו בפורום שתי דעות אחדים אמרו שהדרמל של וולף לא עושה בעיות והוא טוב בדיוק כמו המקורי והיו כאלו שאמרו שהדרמל המקורי יותר טוב מהדרמל של וולף (יש שאמרו שהדרמל של וולף זה "דרעק"). אני צריך תשובות מאנשים שבאמת יודעים על מה הם מדברים בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!! תודה מראש ;D
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
השגתי חלקים של מחשב ישן ואני בחיפושים של מארז בשביל לעשות לו מודינג ואז להכניס את החלקים שקיבלתי. אני רוצה לבדוק שהכל תקין אז רציתי להדליק אותו והבעיה היא שלא קיבלתי איתו מארז והחוטים של הכפתור הדלקה +הכפתור לא אצלי יש דרך להדליק את זה בכל מקרה? תודה מראש חגי.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו מטומטם צבעתי בצבא הלא נכון(ככה זה שאתם צובעים ב3 בלילה בחושך כמעט מוחלט)ואחרי זה התנהגתי בטמטום רב יותר שניסיתי להוריד את הצבע עם אציטון עם איזה נייר שיוף אני אמור לשייף את זה?P:
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
יש לי לדים 3MM UB ואני מעוניין להחליף את אלה שבמקלדת ... האם אני צריך להתעסק עם נגדים או שפשוט להוציא את הישנים ולהלחים את החדשים? איתן
-
- 6 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מאוור שמכניס מקדימה רוח...עומד ליד ההרדיסק...עכשיו נשברה לו כנף אחת אז אני רוצה להחליף אותו הבעיה היא שהחיבור שלו הוא חיבור של חוטים שנכנסים למולקס גדול ביחד עם ההרד דיסק נראה לי למרות שהחוטים מהוורר ברורים ולא משלובים בהרד דיסק. מה אני יכול לעשות? ואיך אני מצליח לחבר עוד מאווררים אין לי עוד חיברורים כאלה של 3 פינים קטנים כאלה כמו שיש לי למאוור של המעבד והמאוורר האחורי. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכם, לאחר אין סוף בדיקות של המחשב הגעתי לזה ששני קבלים (אחד לייד המעבד ואחד לייד הAGP) מנופחים וגורמים לבעיות יציבות במחשב ואני מעוניין להחליף אותם הסתכלתי קצת על הלוח וראיתי שמאוד צפוף להלחים ובקלות אפשר לשרוף חלקים מהמעגל מודפס, יש פה מישהו אולי עם נסיון קודם בהלחמות כאלה ויכול לתת לי עצות? אולי להלחים במקביל מתחת ללוח או משהו דומה? ועוד שאלה הקבלים התנפחו מסיבה כלשהי אם אני יקנה קבלים עם פרטים שונים אולי המחשב יפעל יותר טוב? בקיצור כול מידע בנושא יתקבל בברכה.. יש לי נסיון קודם בהלחמות אבל לא בצפיפות כזאת... יש אולי דרך לבדוק את הקבלים שהם עדיין על הלוח אם - אם הם עובדים? תודה לעונים :-\
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
למישהו יש מדריך או יכול להדריך אותי איך מכניסים לדים למאוורר כמו בתמונה ולאן מחברים אותם גם.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אני רוצה גריל/מסנן אבק שכמה שפחות יפריע למאוורר ושלא יגרום למאוורר להרעיש ושיחסום אבק (בקטנה לא חוסק אבק רציני) אז חשבתי על הרשת שיש בחלונות שחרקים ויתושים לא יכנסו (ליתר דיוק ראיתי בפרוייקט אחד פה באתר) האם זה רעיון טוב?? יש לדעתכם משהו שאני צריך לדעת לפני שאני אכין את הגריל הזה?? האם זה באמת יהיה יחסית יעיל נגד אבק ולא ירעיש ויפריע למאוורר?? למי שעוד לא הבין אני מדבר על רשת שבנויה ממלבנים של מילימטר על 2 מילימטר עם חוטים דקים אבל חזקים.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך אני מחשב את ההספק של הנגד שאני צריך לא הבנתי את זה במדריכים... אם למשהו יש הסבר פשוט אז בבקשה אני צריך עזרה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לקנות קתודה ולהפעיל אותה סתם ככה בחדר..בלי שום קשר או חיבור למחשב, אלא חיבור ישירות לחשמל. האם זה אפשרי..? *מעולם לא התעסקתי בזה ואפילו לא ממש ראיתי קתודה, חשבתי להשתמש בשנאי לצורך העניין.. תגובות, רעיונות נוספים או כל דבר אחר יתקבלו בברכה. 10x
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום ברשותי מאוורר 220V- 240 50\60 GHשל חברת SUNON עכשיו רציתי לדעת באיזה דרך הוא יקרר את המחשב של הכי טוב. אם הוא יוצא אוויר מהמחשב או אם הוא יכניס אוויר. ועוד שאלה. האם אני יכול לחבר אותו ישירות לספק הכוח (הספק לא ישרף? יהיה עליו עומס יתר או משו כזה?) או עם כבל ישירות לשקע שזה כבר נעשה וזה פועל. יש לי מחשב: P-4 1.5 GH
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
כמה זרם מראה האופציה שבמודד זרם -20m dca. אם האופציה הזאת קיבלתי 3.40 זרם במכשיר חשמלי מסוים, והשאלה שלי היא, האם זה 3.40 אמפר או מילי אמפר,? אשמח לתשובה , פשוט אני מתבלבל קצת
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
בסוף המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/caseled/6/ יש תמונה של סוף העבודה ומראים את הכל מחובר למולקס השאלה היא לאיפה מחוברים החוט השחור והאדום? לצהוב והשחור או לאדום והשחור?
-
- 9 תגובות
- 861 צפיות
-
-
יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?
-
- 10 תגובות
- 937 צפיות
-
-
האם אפשר לעשות חור במארז עם דרמל או שלא אני פשוט לא רוצה שהוא יהרס תודה מראש טל
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
יש לי SunBeam Samurai Silver וחשבתי להוציא את החלקים מבפנים ולקדוח לו חור למאוורר למעלה!! עכשיו יש לי שבלונה שהורדתי מהאתר עם המידה המדויקת של המרחקים של החורים לברגים והכל יש לי מקדח כוס של 8 והשאלה אם אני יכול לעשות את החור למאוורר(עם המקדח כוס) עם מברגה של 14.4V וזה לא יוריד את האיכות או היופי??? תודה לעוזרים ועצות יתקבלו בברכה!!
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
עשיתי חלון (פרספקט) עם מאוורר בדופן של המארז כדאי לעשות חורים קטנים בפרספקט עם מקדחה או שלא צריך ? כי בפח היו חורים
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אני מתחיל את המודינג שלי במארז ויש לי כמה שאלות לגבי המפסקים: אני הולך לחבר 4 מפסקים לכיבוי והדלקה של המאוררים, עכשיו אני רוצה לחבר אותך ככה שיעבור זרם בין כל המפסקים - הכוונה עם כבל מולקס יחיד לתת זרם לכל ה4 מפסקים ומרגל אחרת של המפסק להוציא מולקס ולחבר אליו את המאורר (כאילו שהמאורר יתחבר למולקס שיצא מהמפסק). תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-