אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, היה לי על המעבד מאוורר 60 מילימטר רועש ביותר אז לרחתי מאוורר 80 מ"מ רגיל שקט, הוצאתי את ה 60, הוצאתי את בסיס הפלסטיק שעליו היה מחובר ןריתחתי עליו את ה 80. ריתוח בשביל לרתח לקחתי מסמר, חיממתי אותו וריתחתי את הפלסטיק כדי שייצא מקשה אחת ואני יוכל להיות בטוח שלא ייפול לאחר מכן כרחתי סלוטייפ מהביב למאוורר והפלסטיק כדי שלא ייצא אוויר מהצדדים וחיברתי. הטמפרטורה לא ממש השתנתה אבל המחשב נהיה ממש שקט וכל זה ללא השקעה כספית! אפילו שקל לא הוצאתי על זה. המארז שלי עכשיו מורכב מ3 מאווררים: 2 של 120 ו 1 של 92 שהועברו ל 5 וולט ככה הם ממש שקטים. לפני כל העסק הזה התמפ עמדה על ע 45 ועכשיו על 50 במעבד AMD 1800+ סוקט AM2[br]פורסם בתאריך: 8.04.2007 בשעה 11:18:58 הא ושחכתי להזכיר את זה שכ…
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת שלי איזה לדים צריך? זה לא לדים רגילים הם קטנים מאוד
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
ברצוני לחתוך חור עליון במארז עגול עבור מאוורר. כאשר באתי לפרק את המתכת העליונה אשר בה אני אעשה החור, גיליתי שהחיבור הינו עם ניטים. מה עושים? האם ניתן להוציא את הניטים כדי שאוכל לשלוף את המכסה המתכתי. בבקשה רק לא תשובות כמו שלהוציא את כל הרכיבים והתכולה כולל הלוח אם ואז לעשות חור. תודה, General A.
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים טובים החלטתי להתפרע על המארז ולאחר מודינג בחלקו לא יפה החלטתי שאני פותח את כל הגג של המארז .. הייתי חכם וחתכתי אותו ובעצם רק החלק של הגג ( הצדדים ) שנפתסים במארז נשארו . בזמנו רציתי לשים חלון שקוף ולא הבנתי שזכוכית אי אפשר לקדוח .. שאלתי היא מה אוכל לעשות ? זה לא אסטתי ככה .. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטן עם חיישן טמפ' (של טרמלטק) שלא הגיע עם חיבור לספק כוח אלא עם מקום לסוללה קטנה כזאת כמו של שעונים (של 1.5V). הוא זולל לי סוללות בהיסטריה, איך אני יכול לחבר אותו לספק של המחשב בלי שישרף? איזה נגד צריך וכו'... תודה.
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
אני מעונין לבנות פאן באס כמו בתמונה הבאה: http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/MOD/end1/0508%20043_resize.jpg ואני רוצה שזה יהיה עם דברים שמסובבים כמו כאן ולא מתגים... איך עושים את זה?
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, היה ברשותי ספק דפוק אז לקחתי לו את המאורר ולמרבה הפלא הוא עובד . מה שהפתיע אותי היא המהירות שלו ! הוא הצליח לעשות לי כ-3 שריטות עם הרבה דם (אני רציני ), פשוט חיברתי אותו והחזקתי ביד ומהמהירות שלו נבהלתי לרגע (חסר לכם לשים את זה בחתימה ) כתוב עליו מאחורה 12V 0.26 אוהם אם זה עוזר. הכוונה להוריד את המתח כדי שלא יסתובב מהר ולא יעשה הרבה רעש . (ניסיתי לחבר אותו עם נגד 470 והוא בכלל לא הסתובב (ניסה והפסיק,ניסה והפסיק ) תודה :] נ.ב 2 : ראיתי תהודעה בעמוד הזה על הממאורר אבל לא עזר לי כ"כ
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כבלים מעוגלים של IDE באורך של 10 אינץ'. האם לדעתכם הם יספיקו ויגיעו לכל מקום במארז? משום שיש לי כרגע 36 אינץ' (מעניין מי המליץ לי עליהם.. אהמ פנדה אהמ... אנמרתי להם 18' אבל הם אמרו שלא יספיק לי..) ואין לי מקום לדחוף אותו! הוא ענקי! אז מה דעתכם..? תודה.
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
במדריך מבקשים את הדיודה 1N4148... יש לי שקית עם כמה דיודות.. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה הדיודה היחידה שהצלחתי לזהות היא 1N4001 שלא ניראלי תתאים יש בשקית עוד כמה דיודות שקופות עם פס צהוב וחלק עם פס שחור הדיודה היחידה שהיה כתוב עליה משו מלבד 1N4001 היו כתובים עליה 3 ספרות 784 למישו יש מושג איך מזהים את הדיודיות ?!?
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD אבל יש לו רק 4 פינים... אז איך מחברים אותו למחשב? (ד.א. הוא היה של טלפון ישן..) תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר בקושי נמצא באתר בכמה חודשים האחרונים (צה"ל) קיצר קניתי את הנגן הנ"ל לפני הגיוס וכמו נגנים מסויימים הוא נטען רק דרך הUSB, וקורה לי שאני נרדם איתו או משהו ושורף 6 שעות במכה, וזה משביז תתחת שאין לך מה לשמוע ברכבת או סתם שבא לך לשמוע. יש את המטען הזה של IPOD אבל לא בא לי לשלם 150 שקל, ואפשר לקנות USB HUB ולטעון דרכה, אבל גם זה סיפור של איזה 100 שקל. הרצתי חיפוש בגוגל ולא ממש הסתדרתי, מצאתי כמה דברים, אבל לא לנגן שלי ספציפית, אז לא הייתי בטוח אם זה יעבוד! תודה רבה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את התוכנה jaLCDs 3.02 אך אני עושה שעון על כל המסך (יש מצב להסבר)
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
יש לי את המארז הזה http://www.pbase.com/baluta/image/34573638 מקדימה יש לו את הפלסטיק הכחול הזה. יש לכם רעיון אולי מה לעשות איתו במודינג? כי אני רוצה לצבוע את המארז וזה לא מתאים לי בכלל אתם יכולים להגיד לי אולי איך לצבוע אותו? (את הפלסטיק הכחול הזה) ישר לרסס עליו? או איך?
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
העליתי סכמה חדשה אני רק צריך שתגידו לי אם זה נכון כעיקרון אני עשיתי שהלדים לא יתחלקו ל4 (אני צריך ל6) אלא חיברתי עם נגד ל12V אם היא לא נכונה בבקשה לתקן / לתת חדש עם 6 לדים אבל.. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
שלום אני אחרי מוד למארז שלי SUNBEAM TRANSFORMER (מצטער אין לי מצלמה להעלות תמונות) החלפתי לו את כל המאווררים למאווררי 12 ס"מ שקטים ואני מחפש 3 גרילים חשבתי על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_173&products_id=4696 אבל הוא קצת יקר (עולה יותר מהמאווררים) אם למישהו יש הצעה היא תתקבל בברכה אפשר גם משהו יפה שלא יועד מראש להיות גריל למחשב בתודה דודו
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
טוב בשנאי שיש לו רשום: input: 100-240V ~ 1.7A (1,7A) 50-60Hz output: 18.5V (18,5V)_ _ _ _ 3.5A(3,5A) 65W הנייד הוא : Hp Pavilion Ze4949EA שאלה עכשיו צריך שנאי מתח עליו כאשר אני טס לקנדה - ארה"ב ?? או לא? כי אני לא ממש מבין בזה? אם לא אז מה אני כן צריך לקנות אם לא אז איזה שנאי לקנות? כמו שאני יודע המתח שם זה 100-110V לא?
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
-
שלום ! יש לי לוח של חברת BIOSTAR צ'יפסט 945 של אינטל הביוס הוא של POENIX ואני לא מוצא בביוס אפשרות להעלות את תדר הבאס האם בעדכון ביוס זה ייסתדר או שפשוט אני לא מחפס במקום הנכון בברכה EFINET
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
המעבד הוא Q8200 ה FSB כרגע 1798 המעבד כרגע על 3.14 לא נראה שמתחמם ביכלל הקירור הוא נינג'ה 2 רייב B . השימוש נעשה עם EASYTUNE של ג'גהבייט.. http://i34.tinypic.com/28s7fqw.jpg האם כדאי לנסות לסחוט עוד? או שכדאי להירגע? הטמפ כרגע ב 38 במאמץ אולי 50-48.. השאלה עוד כמה אפשר לסחוט אותו ? אוופס אם אפשר להעביר אתזה לפורום אוברקלוק...בטעות .
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אפשר להפעיל ספק כוח בלי שיהיה מחובר למחשב..זאת אומרת שהספק יהיה מחובר רק לשקע בקיר ולנגיד מאורר והמאורר יסתובב אני מעדיף שמי שמגיב עם לא יהיה לו קשה שישים תמונה.. תודה מראשש!!!!
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
-
יש לי סידירום ישן שהיה מורכב בפנטיום 2.. ובסידירום יש כפתור אחד שמוצאיאים את הדיסק ומכניסים ושקע של אוזניות עכשיו השאלה היא איך אפשר להכניס דיסק של שירים ולשמוע? כי אין כפתור של PLAY יש רק כפתור אחד של להכניס ולהוציא את הדיסק ושקע של אוזניות..? אני לא צריך את זה בשביל לישמוע שירים יש לי מחשב חחח אני סתם שואל איך עשו דבר כזה בלי כפתור PLAY הנה תמונה מגוגל איך עכשיו לוחצים PLAY כדי להפעיל את הדיסק? http://it.pedf.cuni.cz/prakcin/imag...s/hw/CD-ROM.JPG איך מפעילים את השירים?
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כמה שאלות תתיחסו אלייהם בנפרד בבקשה..:] 1.אז ככה נתחיל מהספק : אני קונה ספק tagan tg420-u02 iexe ואני רוצה לשנות בו כמה דברים א.את המולקסים אני רוצה להחליף ב ventec ez-grip molex blue uv אני קונה חבילה אחת כזאת יש בה 10 מולקסים ,השאלה אם זה יתאים לספק הזה..? וגם באותה שאלה בנוגע לספק אני רוצה לקנות לו גם ventec cable sleeving kit uv green ושוב השאלה אם זה מתאים ,ואם כן אז כמה חבילות אני צריך לקנות? 2.aerocool gatewatch אני רוצה לחבר לו ככה.. את המאוורר של המעבד שהו: zalman 7700cu את המאוורר של הכרטיס מסך שהו:zalman vga cooler vf-700cu ועוד 2 מאווררים ג'נרים 80" אחד שיהיה כאילו ל hdd והשני למארז כללי הקטע הוא אם אני יוכל לחבר את שניי הזלמנים ואם הם יעבד…
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אוקיי אני רוצה לחתוך את הצד של המארז רציתי לשאול איזה צורות אתם מציעים... אני צריך גם מקום טוב לקנות לדים וספוטים פאן קונטרול וכאלה... בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות קטנות קודם כל רציתי לדעת אם כמות הזרם שמולקס אחד יכול להוציא מוגבלת? הכוונה אם אני אחבר 4-5 מאווררים לאותו מולקס האם זה יכביד או אולי ישרוף משהו? כי באותו היום שחיברתי את הפאנבאס שבניתי (מתחים של 5-12) הלוח נשרף (מזל שהייתה עוד אחריות) האם זה הגיוני שזה קרה בגלל עומס? השאלה השניה שלי אם הספק הוא 400W ג'נרי האם אפשר לדעת כמה ההספק האמיתי שלו? או לדעת אולי בערך?
-
- 4 תגובות
- 798 צפיות
-