אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני בתהליך תכנון מערכת שכוללת פס לדים באורך של 4 מטרים וכולל מעל ל-200 לדים. הפס מופעל במתח של 5 וולט ודורש כ-3 אמפר למטר. אני יודע שקיימים פסים של 12 וולט אבל יש סיבה שקניתי את הפס הזה (יחובר במקביל לעוד דברים) אני לא חזק בענייני חשמל, ויש לי מספר שאלות - 1. מה ההשפעה של מפל מתח אם אני רוצה לחבר את כל הפס בחיבור יחיד? מה זה אומר מבחינת חיבורים או תכנון? 2. חשבתי להשתמש בספק כוח של מחשב נייד כמו זה- http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NB-L65 ולהוריד על ידי buck את המתח ל-5 וולט (משהו כזה) זה יעבוד? משהו שאני צריך לדעת או להכיר לפני זה?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
למה צריך לחבר 5 דיודות ליציאות 5,6,7,8,9 כשאפשר לחבר את יציאות 5,6,7,8,9 ביניהן ולהשתמה בדיודה אחת? ובאותה הזדמנות: איך יודעים מה ה + וה - בדיודה? ואני לא מבין מאיפה אני צריך להוריד את הדרייברים. הנה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. איזה טווח טמפרטורות (מאיזה טמפרטורה להתחיל עד איזה טמפרטורה מקסימלית למאמץ) יש לכרטיס 7600GS של EVGA 2. המאוורר האחורי שלי עובד ב2800RPM והמאוורר של המעבד עובד ב2500 האם כדאי להחליף למאוורר נורמלי?
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לתכנן כבל שיחובר מדיסק קשיח (ATA) לטלוויזיה, ואני יוכל לנגן ממנו את הסרטים, ובוא נגיד על ההרד דיסק תהיה תוכנה (לדוגמא: BS player) שתנגן את הסרטים שבתוך ההרד דיסק... האם זה אפשרי? ואם כן, למישהו יש סירטוט או שיכול לעזור? תודה לעונים... ??? ??? ???
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, בחיפושיי אחר לדים UV הלכתי לחנות אלקטרוניקה הפינתית וביקשתי לדים אולטרה סגול.. אמרו שלא יודעים וזה, בסוף נתנו לי מה שהם קראו לו "לד שידור", לדים 5מ"מ בצבע טורכיז אמרתי בסדר.. ננסה.. ואחרי שחיברתי אותם למתח כלום לא קרה, הסתכלות מהירה במצלמה של הפלאפון וראיתי שהלדים אכן עובדים אבל בלתי נראים לעין בלתי מזוינת... מישהו יכול להסביר לי מה זה הדברים האלה?
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה קשורה ללדים טוב נתחיל סירטטתי מערכת אורת לדים למחשב אבל אני רוצה לישאול אותכם אם היה לי בלגן בעיות נזק משהו אני מעלה תמונות תודה מראש לעוזרים...!!!!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה ולהגי)ע לרמות ממש גבוהות וכרגע אין לי בכלל ניסיון ... שאלתי היא כיצד אתם ממליצים לי להתחיל מה לעשות כיצד לצבור ניססיון וכדומה ???( עכשיו אני קורא את המדריך שיש מפה בפורום)
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
היי לכולם... מכירים ת'מאוורר הסטנדרטי של אינטל? השאלה שלי איזה חוט נותן מה? תודה לכל מי שיענה
-
- 6 תגובות
- 981 צפיות
-
-
יש אפשרות לעשות מוד לשלוט על נורות הלד, על ידי כפתור?
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
הכבל של הפלופי, להפריד כל גיד או כל שני גידים?
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
שלום לכם... מיצטער אם הכותרת שלי לא הייתה אינפורמטיבית מספיק פשוט קשה היה לי להסביר את עצמי במרווח קטן כזה. אז ככה... אני רוצה לעשות מודינג חדשני לספק הכוח שלי, זהו ספק ישן של 350 נידמה לי... פתחתי אותו כדי לבדוק את פני השטח, ובתוכו מצאתי מין פלטות מתכת כאלו שתופסות הרבה מנפח הספק. רציתי לשאול אם אפשר להסיר אותן או לפחות לחתוך אותן קצת כדי לחסוך מקום... אני מאמין שהן מיועדות לקירור מכיוון שמחוברים לתחתיהן מספר טרנזיסטורים... בקיצור אלו הפלטות: מה דעתכם? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מחברי מולקס מוארים, יש לי את כל המצרכים (לדים ונגדים) ויש לי שאלה: מחברים את הלד למולקס והוא לוקח כוח מהמולקס אז אם אני יחבר את המולקס נגיד להארדיסק אז להארדסיק עלול להיות מחסור בכוח והוא עלול לא לפעול כי אין לו מספיק חשמל לא?
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכם אני מחפש דרך ליצור מפסק ששומר על המצב שלו ז"א הוא מקבל "1" ומוציא במוצא "1" הוא מקבל שוב פעם "1" הוא מוצא "0" במוצא וחוזר חלילה חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי משהו על ממסר ננעל או ממסר תפיסה עצמית. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1164115 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8 אני צריך עזרה במצאית רכיב כזה. ז"א מספר או משהו שאני אוכל ללכת לחנות ולקנות תודה מראש לעוזרים ואם יש למישהו דרך אחרת אני אשמח לשמוע
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ככה יש לי שלט שלא עובד.. ויש לו מסך LCD הבעיה היא שאין לו חיבורים כמו שיש כאן במדריך באתר... אז השאלה שלי היא כזאת האם אני עדין יכול לחבר אותו או שאני צריך מסך אחר.. אשמח אם תעזור לי.. אלעד,
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
זה מעגל שמעוות את הקול? http://home.maine.rr.com/randylinscott/oct99.htm או שמא זה משהו אחר?
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אפשר לקחת מקדחה רגילה ולחבר לה ראש של דרמל? ולעשות מודינג איתה: כגון חימתוך המארז יישור פינות שנחתכו לא ישר וכו' ? תודה על העזרה, דני
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וערב טוב! יש לי מכשיר הצורך מתח DC (לצורך העניין - מגבר אוזניות, אבל זה לא משנה, משום שאין עליו פרטים מזהים) בכל מקרה, לא רשום עליו כמה מתח הוא צורך...האם ישנה אפשרות/דרך לגלות כמה המכשיר דורש ? (בלי עקרון ניסויי וטעיה - טעות פה יכולה להיות הרסנית) תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
מצטער אם הכותרת לא משהו פשוט לא היה לי משהו הגיוני אחר לכתוב בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת... יש לי מתח 12V וזרם מסויים שמאוורר צורך לצורך העיניין 0.14MA עכשיו איך אני יכול לעשות את החשבון שנגיד אני לוקח נגד כלשהו לדוגמר 100 אוהם לאיזה מתח הוא יוריד? אם אני לוקח נגד של 1K איזה מתח אני יקבל? יש נוסחה או משהו לדבר הזה? ניסיתי לחשב אבל לא הצלחתי... מקווה שהשאלה מובנת!
-
- 11 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, הפנו אותי לכאן מפורום מארזים. יש בידי מארז סופרנו של טרמלטייק. לא גירסאת הDX. עכשיו אני חושב להכניס ל8800GTX למארז ונודע לי שיש לי שם 10 סנט' מקום והGTX הוא 10.5 סנט', ושהכלוב של הHD חוסם את הכרטיס במידה ואקנה אותו אם אחתוך חצי סנט' זה יהיה בסדר? ויהיה עוד אפשרי להשתמש באותה הכניסה של הכלוב ששם אחתוך?
-
- 4 תגובות
- 679 צפיות
-
-
פנבאס לתאורה אני מתכוון, אני רוצה להכין סוג של פאנבאס של 4 סוויצ'ים : 1. קטודה - UV 2. לדים 3. מאווררים של FULL LOAD 4. כבל EL מסביב למארז אני צריך להכין איזה קופסא מיוחדת או משהו? או לחבר את החוטים ישירות ? ובקשר לסליבים אז אני יכול לעטוף איתם גם את החוטים העבים שיוצאים מהספק ?!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות מחשב HTPC ממארז של וידיאו . כמו שכולכם יודעים אי אפשר להכניס ספק לתוך קופסא של 2 סנטימטר אז צריך לפרק אותו .. עכשיו לשאלה-אני רוצה לפרק את הספק ולהכניס אותו לתוך הקופסא ופעם הקודמת שעשיתי את זה חטפתי זרם (רק הוצאתי תספק מהקופסא ושמתי אותו בתוך מארז של וידיאו יחד עם כל רכיבי המחשב). מה עליי לעשות כדי שזה לא יקרה לי שוב? או יותר מדוייק , איך אני אמור לעשות את זה בצורה נכונה כדיי לא לחטוף זרם ושהוא יפעל גם אחרי שאני יוציא אותו מהקופסא שלו? תודה רבה מראש :]
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אתמול הייתי אצל שכן שלי והוא הביא לי חצי מהמחסן שלו. בין כל הדברים שקיבלתי היה חצי בקבוק של משחה טרמיט כמה מאווררים ועוד מלא דברים אחרים וגם ספריי צבע. עכשיו אני רוצה לצבוע ת' מארז ואני רוצה לשאול אם זה מספיק שאני אשייף את המארז ואצבע שכבה אח ואז אני אשייף שוב ואצבע שניה ואז אותו דבר עם לקה? או שני צריך שכבה של מעבר בין בצבע למארז המשוייף?
-
- 6 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לצבע את המארז שלי בצבע שחור כמו כן אני רוצה חלקים מסויימים לצבוע בצע מטאלי כך שיראה כמו סוג של מראה.. תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-