עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. התמונה נגנבה מהפרוייקט של HOLY אני צריך מפסק כזה כי שמתי לב שהפאן באס שלי לא בסדר.. אני רוצה לעשות עם מפסק כזה 3 מצבים 5V/7V/12V זה לא נראה לי כל כך בעיה, אשמח לעזרה.. תודה.. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  2. Started by r.g.comuters,

מצאתי את האתר הזה http://www.ecawa.asn.au/home/jfuller/rj45/rj45.htm ויש בו סכמה לבנייה של בודק לכבל רשת השאלה שלי עכשיו האם זה יעבוד בכלל ועם הסכמה נכונה מישהו יכול להגיד לי ?... הבנתי שיש שם שני יחידות תודה לכולם ושיהיה לכם חג סוכות שמח עריכה ועם הוא יתאים גם לכבל ישר או שרק למוצלב ?

3. Started by ggg456,

ערב טוב ושלום לכולם, יש בידי ספק מתח 4.5 וולט 800 מילי-אמפר (בפועל נותן 7.6 וולט בדקתי עם רב-מודד) ואני רוצה להפעיל שתי לדים באמצעותו. כמובן שלא ניתן להפעיל לד ב7.6 וולט כי הוא יישרף מייד ואני יודע שהוולט שעליו הלד צריך לעבוד היא בערך 3.6-3.0 וולט. לכן ניסיתי לחבר כמה נגדים שונים בטור כדי להגיע למתח יציאה של 3.9-4.0 וולט מה שיהיה אידיאלי כדי שהלד יעבוד חזק כמו שאני רוצה (אני מודע שדבר זה מקצר את חייו של הלד). אחרי כמה נסיונות של חיבור בטור של נגדים שונים, הגעתי לחיבור של 330K+330K+330K מדדתי את המתח יציאה (אחרי הנגדים) והגעתי ל-3.8 וולט. הבעייה הייתה שכאשר חיברתי את המנורות הם פשוט לא פעלו. :-\ לפני כן ניסיתי להדליק אותן בעזרת בטריות והן עבדו מצויין... כך שאני לא יודע מ…

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  4. Started by mik_amar,

אני רוצה לבנות פאן באס... עכשיו אני לא רוצה פאן באס רגיל שרק מדליק ומכבה אלא אני רוצה פאן באס שאפשר לבחור בין-פועל על 12V לבין-פועל על 7V לבין-כבוי... ושגם יהיה לד אדום שהמאוורר פועל על 7V ושיהיה לד ירוק שהמאוורר פועל על 12V וכמובן שהלדים יתכבו שאני מעביר את המאוורר למצב-כבוי...! אם אפשר בבקשה להראות את זה בסירטוט כי אני לא כל כך מבין באלקטרוניקה אז אני לא יבין אם תסבירו לי במילים אז בבקשה תעלו סירטוט של מה שאני צריך..!! תודה מראש!!

• 13 תגובות
    • 837 צפיות
  5. Started by miki26,

שלום יש לי מסך של מחשב נייד ויש לו מחבר כזה מלבני עם 20 פינים איך אני יכול להפוך אותו לחיבור רגיל? שאני יוכל לחבר אליו וידאו ? האם יש איזשהו מעגל שניתן לבנות שיתאים?

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  6. Started by PhP dUdE,

אני לא יודע איך הפריוקט התחיל,הוא פשוט התחיל. הגג שויף ונמרח עליו ווקס,אגב הוא שוייף בעזרת כלי קטן שחשבתי עליו,זה בעצם רגל של משטח שמעבירים עליו דברים כבדים שיש עליו נייר שיוף. עובד טוב. החיתוך לא מדוייק בכוונה בגלל שממילא בזמן הקרוב אני עשים עליו Mesh. אני עעדכן את התראד בזמן הקרוב. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  7. Started by kimkash,

שלום לכולם =] אני יחסית חדש לכל תחום הארדואינו אבל יש לי ידע באלקטרוניקה ובתכנות-לא מקצועי,אבל ידע... אני מנסה לרשום תוכנית שבמסגרתה אוכל לזהות לחיצה בודדת על לחצן. ישנה את תוכנת הניסוי באתר של הפרויקט שנקראת debouce A שעובדת מעולה ומזהה לחיצה אחת אבל כמה שניסיתי להבין אותה לא הצלחתי-לא הבנתי למה נעשה שם שימוש בטיימר\תזמון כלשהוא ולא הבנתי ו/או הצלחתי ליישם את הקוד הזה בתוכנית שלי אודה לכם על העזרה,ואם למישהו מכם יש ניסיון עם אותו רעיון וקוד יותר פשוט,אשמח לשמוע וללמוד =] בתודה,דולב

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  8. שלום, ברשותי 2 מאווררי 0.13A בגודל 120mm של חברת AC. ברצוני לבנות להם Fan Bus עם פוטנציומטר, כך שאוכל לשלוט, פיזית, על מהירותם. אילו רכיבים אצטרך? תודה רבה, אורן.

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  9. Started by guy3,

שלום לכולם, אני דיי חדש כאן ואני מתכנן חלון למארז יש לי כבר את כל הציוד ואני רוצה להשתמש בגומי U למישהו יש מושג איזה עובי הוא צריך להיות?

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  10. Started by Odedb52,

שלום.. יש לי שאלה קטנה לגבי המעגל בתמונה המצורפת. אני יודע שזה פשוט אבל אני לא מוצא את הפיתרון!.. אז ככה.. אני רוצה שיהיה מפסק שיחליף בין מצב א' למצב ב'. זהו! כביכול, פעם אחת המעגל יהפוך / ייצב את ה- 6V ל5V ויוציא ל- USB. ופעם שנייה שהמעגל יהפוך את ה- 9V ל-5V ויוציא ל- USB. על זה אני רוצה לשלוט בעזרת מפסק פשוט 2 מצבים... ^^^ תודה מראש לעוזרים..

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  11. יש לי evaluation board, עליו בין השאר נמצאים microcontroller, SPI ו-צ'יפ שיודע למדוד מתחים וזרמים. הצ'יפ מעביר את המדידות שלו למיקרובקר דרך ה-SPI. התחברתי עם מיקרובקר חיצוני (לא זה שעל ה-בוארד) אל ה-SPI של הצ'יפ, וניסיתי לקבל קריאות מן הצ'יפ אל המיקרובקר החיצוני. אבל כשעשיתי זאת, משום מה ה-voltage regulator הפנימי של הצ'יפ הפסיק לפעול ולכן לא יכולתי לתקשר איתו. אני למעשה כן מקבל קריאות מן הצ'יפ, אבל הקריאות שאני מקבל הן לא 0 לוגי ולא 1 לוגי, אלא ערך שבין ה-0 ל-1 הלוגיים. אני חושב שהבעיה היא בתהליך האיתחול של הצ'יפ ברגע הפעלתו, שמעביר אותו למצב active ממצב של sleep mode (במצב sleep mode ה-voltage regulator אכן אמור לפעול). מישהו פעם ניסה לבצע התחברות ל-צ'יפ דרך מיקרובקר ונ…

12. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם אני ראיתי שיש איזה נגד שמחברים לרב מודד שנות תמפרטורה לרב מודד מישהו יודע איזה נגד זה ומה צריך לעמוד הרב מודד אמפר אום ?

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  13. Started by PhP dUdE,

שלום נראה לי לכאן זה הכי מתאים,אני צריך לצבוע מחדש שמהו שנצבע באופן זועתי זה עשוי מעץ איך אני מוריד את הצבע הקודם? דרך אגב איך הניק החדש? ;D

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  14. יש לי את המארז הזה: ואני רוצה להוסיף לו חריטה קטנה של התמונה הזו: בלי גלגלים,בין הכפתור של הריסט ל"חור" (שמיועד לUSB...), כשהכפתור בין ההגאים (א"כנפיים" האנכיות מאחורה...) אני יכול לבנות תמונת תבליט של התמונה (בACDSEE) כדי לדעת איזה מקומות לגרד ואיזה לא, כדי שיבינו מה התמונה... השאלה: זה שווה את הטירחה? (אם יש לכם הצעות ייעול ושיפור, אתם מוזמנים לכתוב גם אותן )

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  15. Started by Anonymous1,

שלום רב, התפרק לי מלוח האם חלק שתמונתו מצורפת, הוא היה מחובר בשורה של שלושה כאלו ליד זה שנפל כתוב EC29 . ברצוני לדעת מה תפקידו של חלק זה. בתודה, הכותב. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  16. Started by omrishalev,

באיזור ירושלים איפה אני קונה? בהום סנטר וכל החנויות האלה יש? אם כן אני פשוט אומר למוכר דיסקיות חיתוך לדרמל?

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  17. Started by MTKOL,

שלום לכולם, רכשתי את המוצר הנ"ל, ורציתי לשאול - איך והיכן למקם את החיישן שמגיע עימו? אני מעוניין למקם אותו על המעבד - אז היכן אני אמור פיזית לשים אותו? על המאוורר? היכן? בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  18. Started by amilo,

איך הכלי הזה למודינג? ואיך המחיר?: http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.asp?Pid=14151&Cat2Cat1ID=73&Cat2ID=276&aff=Zap#

• 9 תגובות
    • 836 צפיות
  19. כי אני רוצה ללכת להום סנטר בביג בבאר שבע אז עם מישהו יודע אז שיגיד לי

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  20. אני יודע שלSolidus יש את המארז הזה, אין לי מושג למי עוד.. יש לפול טאוור מעיין מגש באמצע המארז (מדובר על המגש עם החורים..). לטעמי הוא דיי מפריע, ורציתי לדעת האם יש אפשרות כלשהי להוריד אותו. ראיתי שהוא תפוס עם ניטים, מה שאומר שעקרונית אם אני משקיע קצת עבודה אולי אני אצליח להוריד אותו בצורה עדינה מבלי לנסר אות.. השאלה שלי היא האם "בריא" לנתק אותו, או שהוא גם משמש בתור חיזוק ויש לו חשיבות גבוהה לכלובים וליציבות המארז. תודה (:

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  21. Started by liorgadidi,

שלום.! כמו שראיתם בנושאים הקודמים שפתחתי אני מתכונן לשים במחשב קטודת uv עכשיו יש לי על המחשב 2 קטודות רגיליות לבנות +קרן לייזר מתוכננת לקנייה(צבע כחול) זו הקטודה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cck-10-uv וזה ה"קרן לייזר": http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b עכשיו את שני אלה אני הולך להכניס למחשב + 2 הקטודות שנמצאות כבר עכשיו. השאלה עכשיו היא האם כל בתאורה שכתבתי תפריע לקטודת ה uv להאיר את הסליבינג שלי?

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  22. Started by shimon1,

אני רוצה לשים מאוור לד 90 MM בחלון הפרספקס ואני צריך שבלונה מדוייקת לקדיחה של החורים. אם אפשר גם ציור או תמונה יפה של דרקון לחריטה... תודה

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  23. הכותרת אומרת הכל.. אני למעלה משעה מנסה למצוא דרף לפתוח את זה אבל זה פשוט תקוע חזק... המטרה שלי היא להוסיף שם לד אבל צריך לפתוח את זה קודם ואין לי את המכשיר המיוחד האם יש דרך ?

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  24. יש ברשותי מארז של ריידמקס מסוג 868 שכפי שידוע הוא מגיע premodding בדלתו הימנית אך ריק מתוכן בשמאלית אני רוצה לחרוט על הדלת השמאלית לוגו של משהו מסוים (פרטים בהמשך) ולהאיר את החריטה באמצעות קטודה (יש לזה אותו אפקט כמו ללדים,נכון?) משהו יודע אם החריטה תצא יפה כמו בדלת הימנית (שדרכה רואים את תוכן המחשב לפחות) או שוות ערך לפחות? משהו נסה? ואם לא,למה?

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  25. Started by PhP dUdE,

ריאיתי בזמן האחרון משהו שנקרא רוטר אלקטרוני,מישהו יודע מזה בדיוק?

• 3 תגובות
    • 835 צפיות

דיונים חדשים בפורומים