אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה ללמוד את תחום האלקטרוניקה. אין לי ידע קודם בכלל ואני רוצה להגיע לרמה מסויימת בתחום. אני יודע שקיימים אתרים שיש להם סרטוני וידאו שניתן להוריד וכך ללמוד. אני מחפש אתרים כאלו אפילו אם הם בתשלום למדתי בצורה כזו את שפת C# דרך אתר בתשלום שניתן להוריד סרטים. אודה לכם אם אתם מכירים אתרים כאלו. דביר
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
בקר שליטה באיורור - פאנל קידמי זול פשוט אמין. Enermax Front Panel UC-A3FATR2 - Black Retail ¤91 קישור: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=197_199&products_id=4307 מישו יכול לעזור לי בקצת פרטים עליו.. בכמה מאוורים הוא שולט והאם הוא שווה תכסף? יש משו אחר שמומלץ במחיר דומה ?
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
אני מחפש להפוך את הסמרטפון לסקופ..האם יש אפשרות כזו? כמו למשל אם היה חלק חומרתי שהיה הופך את האנלוגי לדיגיטלי ומעביר עלידי USB או בלוטוס לטלפון תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא בארץ היפה שלנו את העט עם דיו מוליך חשמל??? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=15395 אני רוצה לקצר בין שני נקודות על הלוח אם במקום ג'אמפר... (המוד של ה BADAXE)
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
אני משתמש בספריית IRremote ובארדואינו UNO. ברירת המחדל של הספריה היא שפין 3 הוא המשדר (אליו מחברים את הלד אינפרה אדום). אני צריך לשנות את זה מפין 3 לפין 11, איך אני עושה את זה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אספתי עם השנים רכיבי אלקטרוניקה ישנים ועכשיו אני רוצה להיפטר מהם. מישהו יודע היכן ניתן לזרוק אותם? כמובן שלא בפח הרגיל..
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
חיפשתי שעות ולא מצאתי שם או מקום לקנות את זה אפילו... יש לי מארז FULL ATX חדש ובגללו רעשים שלא שמעתי במארז קטן יותר מתעצמים בגלל התהודה בתוך המארז - מחפש כל דרך אפשרית להשתקתו. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
שלום, יש לי מכשיר חשמלי שאני רוצה לחבר בתור צרכן למחשב אני מעדיף שזה יהיה מיציאה חיצונית שלו כי זה יהיה לי הרבה יותר נוח במכשיר יש בטריה טעינה שכתוב עליה 3.6V / 300 mAh למישהו יש הצעה לאן אני יכול לחבר אותו? יש 2 אופציות מקובלות מצדי: 1. המכשיר יהיה מחובר למחשב במקום הסוללה ויספק לו את המתח 2. המכשיר יחובר למחשב ויטעין את הסוללה, שיוכל לעבוד גם בלי מתח מהמחשב כשהיא טתען. למישהו יש רעיונות? תודה
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
-
איך אני עושה את זה? בקרוב תמונות
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
סתם שאלות לידע כללי לא משהו רציני אם נגיד יש לי 2 פיוזים של חצי אמפר אם אני יחבר אותם בטור הזרם המקס' ישאר חצי אמפר נכון ? (אני חושב שכן רק רוצה להיות בטוח) ואם אני יחבר אותם במקביל אני יוכל לקבל אמפר 1 ? ? ? :s05: תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
ואני לא מתכוון לתוכנות שהיו ב"מודינג בשעה"...כי הם לא כ"כ עובדות חוץ מ- U-ICE אבל אני רוצה משהו אחר...כי ניסיתי וזה דפוק... והמחשלט בבנייה אז אני לא יודע אם הוא דפוק... מקווה שהקדמתי אותכם בספקות ובשאלות שלכם לפני התשובה על השאלה שלי...חחח תודה רבה לכולם!!!
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
שאלה 1 מערכת מיזוג פועלת כאשר הטמפרטורה בחדר מגיעה מעל לטמפרטורה מסוימת וגם מתח ההפעלה מורם ושני החלונות סגורים . א.מלא טבלת אמת למערכת המיזוג ב.כתוב פונקציה למערת זו ג.ממש את המערכת באמצעות שערים ד.ממש את המערכת בעזרת מתגים שאלה 2 מנהל בנק מתכנן כספת שתעמוד בתנאים הבאים :לכספת 5 מפתחות אחד אצל המנהל ,אחד אצל הסגן,ושלושה מנהלי מחלוקות. הסגן יכול לפתוח את הכספת רק בנוכחות אחד ממנהלי המחלוקות.מנהלי המחלוקות יכולים לפתוח את הכספת רק אם שלושתם נמצאים,המנהל יכול לפתוח את הכספת לבד. א.כתוב פונקציה לוגית לפתיחת הכספת ב.שרטט מערכת למימוש פונקציה זו אני לא כזה טוב בחומר הזה אז אני חייב עזרה למה זה עבודה להגשה תודה לכל מי שיעזור .
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן רכשתי מארז חדש, מפני שבקודם לא היתה זרימת אוויר מספקת. שם הדיסקים הקשיחים התחברו עם מן 2 מסילות לצד כל דיסק קשיח, וישבו ב 'כלוב' של הדיסקים הקשיחים. במארז החדש שקניתי, לא קיימות מסילות לחיבור הדיסקים הקשיחים. במקום זה, הם יושבים בתוך ה 'כלוב', וארבע ברגים (thumbscrews) תופסים כל דיסק קשיח . מיד עם הפעלת המחשב שומעים רעש די חזק וקבוע, בלילה הוא די מפריע. בדקתי והבנתי שמקור הרעש הוא הדיסקים הקשיחים (100% שהרעש משם), או יותר נכון, הויברציה שהם יוצרים או מעבירים ישירות לכלוב עליו הם נמצאים, ואולי גם לחלק העליון יותר, העשוי גם ממתכת. אני משער שבמארזים שמחברים דיסקים קשיחים עם מן מסילות, שנמצאות בין הדיסק הקשיח לבין הגוף המחזיק את הדיסק, אין את הבעיה הזו. האם יש פ…
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
יצאתי לטיול השנתי לני כמה ימיים ובאוהל שלי היה ממש חסר לי מוזיקה באיכות נורמלית שהיא לא באוזניות , אז חשבתי אחרי שחזרתי הבייתה לפרק רמוקולים פשוטים ולראות מה המתח שהמערכת מקבלת לאחר שהחשמל עובר דרך השנאי הרמקולים: השנאי : אז לפי מה שכתוב יוצא משם מתח של 9V אז חשבתי שאם אני יחבר6 סוללות של 1.5V יעשו את העבודה אבל לצערי מה שקרה כאשר פירקתי את הרמוקולים ה"לוח אם" אם אפשר לקרוא לזה ככה (אותו לוח ירוק /חום שעליו מחובר הכפתור הדלקה , מה שמכוון את עוצמת הקול ועליו מחוברים הרמקולים והשנאי) הוא נשבר . כאשר אני מחבר את אחד הרמקולים לטלפון ישירות בצורה כזו : (הקצה השחור בצד בימני העליון מתחבר לטלפון אבל הייתי צריך את הטלפון כדי לצלם ) זה עובד אבל עוצמת הקול היא חלשה , …
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
הי בשביל להשתמש בסריאל מוניטור בלאונרדו, אני פשוט מחבר את הארגואינו למחשב עם הכבל USB הרגיל? לא צריך איזשהו מתאם? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום . אני חדש בזה אז אולי זאת שאלה בסיסית יש לי מעגל חשמלי שאני רוצה לבדוק את הקיבול של הקבל אני משתמש בפלוק 117 שיש בו בדיקת קיבול אז השאלות שלי ההם כאלה 1) בפלוק עצמו יש לי אפשרות לשנות את הטווח שלו 10,100,1000,10000 למה אני צריך את זה אם כתבו לי בצג למעלה שהוא במיקרו פראד ? 2) אם חברתי בטעות לקבל עם כותביות הפוך את הפרובים אז הוא מתקלקל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי מארז עם לדים מקדימה ורציתי לחבר את הלדים לרגליים על הלוח שמשמשות את הנורה של ה HD. איך אני יודע כמה מתח הרגליים נותנות לי ?
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
-
שלום פעם כשאנשים היו מספרים לי שהם מחברים את המחשב דרך מגן ברקים, הייתי צוחק עליהם. אחרי כמה פעמים שאני רואה שהלוח אם נוטה לההרס, (לא ממש בגלל ברקים, אלא בגלל הפסקות חשמל/עליות מתח) אני כבר לא חושב שמגן ברקים זה דבר מיותר. מישהו יכול להמליץ לי על אחד טוב? כמו כן, כדאי לקחת אחד שיש לו השהייה גם? תודה רבה card
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל ועוד שאלה, אחרי שחרטתי, איך אני גורם לחריטה להדלק?
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
אוקיי קניתי מאוורר ועכשיו: יש לו יציאה 3 פינים ללוח אם, ויש גם מתאם ל4 פינים לספק כוח. כמובן כאשר אני מחבר ללוח אם המהירות של המאוורר יורדת במיוחד, ואין ממש תועלת בו. אבל זה מודד את כמות הסיבובים לדקה. כאשר אני מעביר ל4פינים לספק זה לא מראה לי מהירות סיבוב [דאא] האם יש אפשרות שהמאוורר יהיה מחובר לספק [שזה השחור והאדום] ואז הצהוב [בדיקת מהירות] לחבר ללוח אם? +אספר לכם איזה מאוורר מוזק קניתי: הוא מחברת EZCOOL, והוא 80 מ"מ לא מצאתי באינטרנט מידע על המאוורר או על החברה, ומצאתי רק איזה ספק וכמה מארזים תוצרת EZCOOL. אי לזאת הנתונים של המאוורר בהשוואה לAC: גודל: 80X80X25 ובAC זה 80X80X38 דחיפת אוויר: 31.40 ובAC זה 28 שקט: 19דציבל ובAC זה 20 זמן עבודה מוערך: 8 שנים, ואילו בAC זה …
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
למישהו יש ניסיון בעבודה עם זכוכית? היא ה-ר-ב-ה יותר נפוצה אצלי בבית מפרספקס. אם דרמל יכול לחתוך אותה אז אני ישתמש בה כחלון למארז (גם יותר יפה). מדובר בעיקר על זכוכית של מסגרות של תמונות, אני משער שהיא לא מאוד כבדה. תודה! גדעון
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
-
אני רוצה לבנות מארז HTPC למחשב נייד, עכשיו רציתי לדעת איך אני יכול לחבר מאווררים חיצוניים שיוכלו לקרר אותו כי הוא גם ככה די מתחמם שאני שם אותו על השולחן .. שאלה שניה זה אם אני משאיר את המסך סגור המחשב מתחמם יותר? או שזה לא קשור (אם הייתי יכול הייתי מוריד את המסך לגמרי) דבר שלישי, יש אפשרות לעשות כפתור הדלקה חיצוני? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-