עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הנה משהו שעשיתי היום בבוקר [glow=red,2,300]בקרוב[/glow] הבקשה שלי לעזרה היא כזאת - כמו שאתם רואיפ הסיליקון יצא איך לומר ... מגעיל ... אז אם ישלכם פתרון אחר זה יעזור בציפיה לתגובות דן או SOLIDUS בשבילכם.

• 106 תגובות
    • 15k צפיות
  2. חברה רציתי לדעת אם אפשר ךהפוך כבל שיש לו באחד הצדדים חיבור USB לPerllel וכל מה שקור ל COM1 COM2 3 4 אם לא הבנתם אז בעצם את אותו צד עם חביור USB לחתוך ולחבר כמו של מדפסת או עכבר ושיעבוד כראוי? תודה מראש.

3. Started by 888,

שלום אני רוצה לחתוך חלון במארז שלי...... איך אני עושה את זה? עם איזה כילים? למישהו יש מדריך???

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  4. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Yanni,

מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by shimiger,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה על הטיימר 555 ואיך אפשר לקבוע את התיזמון שלו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. טוב נתחיל מזה שלפני יומיים אני התחלתי להתעסק במודינג אני עדיין נוב במודינג אז אני צריך למישהו יכין לי רשימה מלאה של הכלים שאני צריך כולל רכיבים חשמליים כולל הכול. -------------------------------------------------------------------------------------------- תודה מראש :xyxthumbs: --------------------------------------------------------------------------------------------

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Tov_Tov,

רכשתי את קיט המאוררים הזה בעל פאנל שליטה http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm אבל הייתה בעיה בסיבוב של הפוטנציומטר השלישי אז ניסיתי קצת כוח והפוטנציומטור נשבר אני מעוניין להחליף אותו אבל אני לא יודע במה להחליף אותו על הפוטנציומטר יש 4 ריבועים בצורה הזאת B1 | 03 HD | כל צמד אותיות בריבוע אין לי מושג מה אותיות האלה אומרות... אולי זה קשור לסוג הפוטנציומטר ? אז בבקשה תגידו לי איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות כדי שזה יעבוד לי ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. היום השתמשתי בפעם הראשונה בדרמל וחתכתי מקום למאורר 120mm בגג במארז אני רוצה שתגידו לי איך החיתוך יצא לי.. אני יודע שהוא לא יצא כל כך טוב ומה שחשוב לי זה איך אני יכול לתקן אותו מבלי לפגוע בגודל החור שעשיתי (את השבלונה למאורר לקחת מפה מהמדריך לקדיחת חורי איוורור במארז) התמונות: http://www.pbase.com/baluta/case טל.

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  10. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. רציתי לדעת אם המתחים במחשב בסדר למרות שלא נראה לי ואם לא אז איך אפשר לסדר תודה מראש. http://planet.nana.co.il/amir0015/images/193637pic2.JPG

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  12. Started by shimiger,

היי לכולם! אני דיי חדש פה ומודינג בישבילי גם דיי חדש אבל כבר עשיתי כמה שטויות על המארז עשיתי חיתוך Xבסיגנון Thermaltake בניתי פאן באס ועשיתי כבלים יפיפיים אז יש לי שתי שאלות... האחת היא מה גודל ה Potentiometer שאני צריך עם אני צריך לעשות אותו שיעביר בין 12V ל 6V (זה המינימום של המאוורים הג'נאריים היום עם אני לא טועה) והשניה היא - האם יש למישהו מושג איך אפשר לחבר מסך LCD של פלאפון????? אני פשוט נדהמתי לגלות אחרי שקיבלתי שתיים מחבר שיש לו סוג של לוח שקוף שעליו נמצאים 9 חיבורים שקופים בכל מקרה עם לא ימצא פתרון אני יצטרך להזמין מסך מEbay... דרך אגב - יותר שווה להזמין לדים מEbay מאשר לקנות בארץ סגרתי עסקה של 50 לדים כחולים 5000 MCD בגודל 5mm במחיר של 2.99 $ ומשלוח …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היום התחלתי לבנות את הראו פאס לפרוייקט שלי, ולא רציתי שהוא יראה בנאלי ופשוט. אז החלטתי לעשות חלונות קטנים בפנל הקידמי, ובתוך ארבעת חלונות העגולים הקטנים מפרספק מחוספס יעבור הפוטנציומטר, ומאחורי החלון יהיה תאורה אדומה שתאיר את החלונות. אז זה מה שעשיתי היום: חתכתי את ארבעת החורים בפנל על ידי דרמל, ושוייף עם ניירות שייוף במספרים שונים, חתחכתי פרספקט בקוטר טיפה יותר גדול, עגלתי אותו על ידי חיבור למחזיק של בדוסקיות לדרמל, ושייוף על שופין. הדבקתי עם דבק חם . עם שתי פוטנציומטר של 100ohm. עכשיו התיכנון להמשך הוא לחבר לפנל מין ר' שתרחיק את הפוטנציומטר מהפנל, כי השייבה שמצמידה הפוטנטיומטר לפנאל משש גדול, אפילו יותר מהכפתור. ומאחורי הפוטנציומטר לחבר שני מאוררים של 40 מ"…

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  14. Started by Arik.G,

אין לי הרבה מה להגיד על זה, אז הנה התמונות: (בתמונה של החלון שמתי דף נייר לבן מתחת כדי שתוכלו לראות יותר ברור את החריטה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by hck,

אם התמונה באמת אותנטית, וזה באמת מה שאני חושב שזה, אז הבחור ממש השקיע. מודינג מדליק ביותר !! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  16. Started by talmAn,

קניתי עכשיו דרמל של וולף חחח שעתיים לפני שנגמר המבצע בהום סנטר בחיים לא נגעתי בדרמל אז כמה שאלות נוביות: קיבלתי את הדרמל עם מן צינור כזה אני חייב להשתמש בצינור או שאפשר לחבר את הדיסקיות ישר לדרמל עצמו? אני ניסיתי לשים איזשהי דיסקים על הדרמל וזה לא נכנסזאת אומרת זה נכנס אבל לא נתפס מישהו יכול להסביר לי איך שמים דיסקיות וכאלה? תודה עריכה: קיבלתי כמה דיסקיות ירוקות, חומות, ודיסקים אחת שחורה מה ההבדל בין הדיסקיות האלה? למה כל אחת מיועדת?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אני צריך להכין מבוא לאלקטרוניקה, אז אני רוצה להוסיף את החלקים הללו למין מילון קטן אני צריך לדית איך קוראים להם, ומה תפקידם העיקרי... תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 918 צפיות
  18. ראיתי את המדריך כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 והתלהבתי מאוד אך הבעיה שאין לי כלים ואני לא יודע ממש להלחים ומפחד שיהיה איזה קצר או משהו וגם אבא שלי לא ממש יעזור ברעיון מישהו פה יכול להכין לי או לעזור לי? ומזה הפורס פידבק משהו? זה אומר שלא יהיה רטט? ובכל משחק אפשר לשחק עם זה? או רק כאלה של הסוני?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. רציתי לדעת אם יש שימוש כלשהו לסוני שיזרק אם לא יעשו איתו כלום ! הסוני עצמו עוד נגעתי בו אולי פעמיים מאז שקניתי אותו ! הוא נקנה מחנות ב-1000 פראיירררררררררררררררר ;D

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by Tov_Tov,

אני רוצה להאיר את המחשב שלי ב UV כי יש לי כבר לא קצת דברים רגישים במחשב לUV ואני לא יודע במה לבחור בקתודות או לדים ? מה יאיר בצורה יותר אחידה ? וולמה יש פחות סיכויים להשרף ? אני יותר נוטה לכיוון הלדים מכיון שזה זול וגם אני יוכל לשים אותם בתוך מאוררים, ולפי מה שהבנתי כדי להאיר מארז כמו שצריך אני יצטרך 2 קתודות :\ ומה הסיכון של לדים ומה הסיכון של קתודה שישרפו ויקחו איתם חלק מן המחשב.. ועוד משהו, יש לי מאורר לדים במחשב שקיבלתי עם המארז, האם אני צריך לפרק אותו כדי שהוא לא יפגע באפקט ה UV ?

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by generalA,

אנשים איפה אני מוצא פרספקט למודינג באיזור ראשון וכמה זה בערך עולה? (למ"ר) ואיזה עובי מילימטרי צריך?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by generalA,

אני מחפש מלחם להלחמות שיהיה רציני ולא יקר מה המחירים ואיפה קונים באיזור ראשון?

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  24. יש לי את המארז הזה http://www.pbase.com/baluta/image/34573638 מקדימה יש לו את הפלסטיק הכחול הזה. יש לכם רעיון אולי מה לעשות איתו במודינג? כי אני רוצה לצבוע את המארז וזה לא מתאים לי בכלל אתם יכולים להגיד לי אולי איך לצבוע אותו? (את הפלסטיק הכחול הזה) ישר לרסס עליו? או איך?

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  25. שלום אני דיי חדש בקטע של המודינג אני עכשיו עושה חלון ככה משעמום ואני מעוניין לדעת מה העובי המומלץ לחלון כזה ומה המחיר הממוצע למטר מרובע ואם אתם מכירים מקומות לקנות באיזור נתניה ועוד שאלה אם אני כבר כותב לכם תיראו אני חתכתי את הדלת של המארז בצורה יפה והכל עם הדרמל WOLF שלי היה בסדר עבר חלק עכשיו כמו שזה בטח ברור הקצוות משוננים מאוד מה הדרך המומלצת לחליק אותם שיהיה ויראה יותר מקצועי כמובן שבסוף אני צובע את המארז מחדש תודה מראש

• 3 תגובות
    • 4.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים