אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך להכין מבוא לאלקטרוניקה, אז אני רוצה להוסיף את החלקים הללו למין מילון קטן אני צריך לדית איך קוראים להם, ומה תפקידם העיקרי... תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
ראיתי את המדריך כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 והתלהבתי מאוד אך הבעיה שאין לי כלים ואני לא יודע ממש להלחים ומפחד שיהיה איזה קצר או משהו וגם אבא שלי לא ממש יעזור ברעיון מישהו פה יכול להכין לי או לעזור לי? ומזה הפורס פידבק משהו? זה אומר שלא יהיה רטט? ובכל משחק אפשר לשחק עם זה? או רק כאלה של הסוני?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי עכשיו דרמל של וולף חחח שעתיים לפני שנגמר המבצע בהום סנטר בחיים לא נגעתי בדרמל אז כמה שאלות נוביות: קיבלתי את הדרמל עם מן צינור כזה אני חייב להשתמש בצינור או שאפשר לחבר את הדיסקיות ישר לדרמל עצמו? אני ניסיתי לשים איזשהי דיסקים על הדרמל וזה לא נכנסזאת אומרת זה נכנס אבל לא נתפס מישהו יכול להסביר לי איך שמים דיסקיות וכאלה? תודה עריכה: קיבלתי כמה דיסקיות ירוקות, חומות, ודיסקים אחת שחורה מה ההבדל בין הדיסקיות האלה? למה כל אחת מיועדת?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנשים איפה אני מוצא פרספקט למודינג באיזור ראשון וכמה זה בערך עולה? (למ"ר) ואיזה עובי מילימטרי צריך?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המארז הזה http://www.pbase.com/baluta/image/34573638 מקדימה יש לו את הפלסטיק הכחול הזה. יש לכם רעיון אולי מה לעשות איתו במודינג? כי אני רוצה לצבוע את המארז וזה לא מתאים לי בכלל אתם יכולים להגיד לי אולי איך לצבוע אותו? (את הפלסטיק הכחול הזה) ישר לרסס עליו? או איך?
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אני רוצה להאיר את המחשב שלי ב UV כי יש לי כבר לא קצת דברים רגישים במחשב לUV ואני לא יודע במה לבחור בקתודות או לדים ? מה יאיר בצורה יותר אחידה ? וולמה יש פחות סיכויים להשרף ? אני יותר נוטה לכיוון הלדים מכיון שזה זול וגם אני יוכל לשים אותם בתוך מאוררים, ולפי מה שהבנתי כדי להאיר מארז כמו שצריך אני יצטרך 2 קתודות :\ ומה הסיכון של לדים ומה הסיכון של קתודה שישרפו ויקחו איתם חלק מן המחשב.. ועוד משהו, יש לי מאורר לדים במחשב שקיבלתי עם המארז, האם אני צריך לפרק אותו כדי שהוא לא יפגע באפקט ה UV ?
-
- 31 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש שימוש כלשהו לסוני שיזרק אם לא יעשו איתו כלום ! הסוני עצמו עוד נגעתי בו אולי פעמיים מאז שקניתי אותו ! הוא נקנה מחנות ב-1000 פראיירררררררררררררררר ;D
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני דיי חדש בקטע של המודינג אני עכשיו עושה חלון ככה משעמום ואני מעוניין לדעת מה העובי המומלץ לחלון כזה ומה המחיר הממוצע למטר מרובע ואם אתם מכירים מקומות לקנות באיזור נתניה ועוד שאלה אם אני כבר כותב לכם תיראו אני חתכתי את הדלת של המארז בצורה יפה והכל עם הדרמל WOLF שלי היה בסדר עבר חלק עכשיו כמו שזה בטח ברור הקצוות משוננים מאוד מה הדרך המומלצת לחליק אותם שיהיה ויראה יותר מקצועי כמובן שבסוף אני צובע את המארז מחדש תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
היום אני נהגתי לסבתא שלי ברכב.. (לארוחת חג) ופתאום כזה אני אומר לעצמי.. "למה לא...?!!!!" ;D נפל לי האסימון... ראיתי שיש כאן אנשים שבנו כמו DVD כזה לטלויזיה בסלון...(מיני מחשב) אני חשבתי לעצמי.... אולי.... מחשב באוטו!!! על אותו סגנון!!!! חשבתי על הכל... ראיתי שיש מדריכים לחיבור מסך LCD של סוני פליסטיישן 1... (אם את מכירים זה כזה מסך שמחובר לפליסטיישן עצמו) למחשב... מחשב כן.. כזה... יכול לבוא בתוך הפרונט איפה שנמצא המערכת..(אתם אולי חושבים מה הוא משוגע איפה יש שם מקום תאמינו לי אחרי אין ספור התקנות של מערכות באוטו שלי אני מודיע לכם חגיגית יש מקום!!!!) אפשר לחבר את המחשב למערכת עצמה... משהו סטייל דובלי דיגיטל.(טוויטרים ומערכת ברמה) (יוווו אני מתרגש... חחח אני חייב להוציא את …
-
- 40 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות נגן mp3 או אפילו כל נגן אחר ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחותי הגאונה הזאת ניתקה את המסך מהמחשב ואיכשהו עיקמה 5 פינים היא לא הסתפקה בזה והמשיכה לנסות לחבר וככה הפינים הלכו לעולמם....(נשברו) יש מה לעשות בנדון? אפשר להלחים אולי מחבר חדש? מוכרים את זה בכלל? *מישהו אמר לי פעם שמתי שדבר כזה קורה עדיף כבר לקנות מסך חדש כי התיקון יעלה כמעט חצי ממסך חדש הוא צדק?
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
יש לי קתודה + 4 מאווררים , שמתי לב שלא פעם המחשב פשוט נופל לאחר זמן ממושך של עבודה ... הסקתי שזה קשור לעומס של המאווררים .... האם יש אפשרות לחבר ספק נוסף , או איזהשהוא שנאי שיהיה מיועד רק למאוורים ?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני הכל.. אבקש מכולם לעמוד דקת דומייה לזכר ה MX500 שנפטר עקב החלפת הלד מאדום לכחול. *דקת דומייה* אוקיי, שבו. הפעם אני מביא לכם את פרוייקט ה M.I.B (ראשי תיבות Man In Blue). עכבר הכי פשוט והכי זול ב60 שקל של מיקרוסופט ששמו Microsoft Optical Mouse. מה שבעצם עוללתי לו זה החלפת הלד (האור) מאדום חזק לכחול חזק. לצערי אין לי תמונות של שלב העבודה כי הייתי צריך את המצלמה..ובשביל לצלם דרך המחשב אני צריך את העכבר... הנה התוצאות:
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, אני מודה שאני לא מלך המודינג או משהו כזה אבל אני די מבסוט מהעובדה שהצלחתי להכניס את המחשב שלי לוידאו הישן הזה 8)(מכוער ככל שיהיה), ממה שאני לא מבסוט, כמו שאפשר לראות בתמונה, שמאחר ושעשיתי את את תקע החשמל בצד הוא לא מצליח להיכנס לארון. רציתי לדעת, לפני שאני עושה שינויים מרחיקי לכת במארז אם למישהו יש רעיון מקורי שאולי יוכל לעזור, משהו שלא כולל את לקיחת הספק אחורה או שינוי של מיקום הספק (כי אין מקום אחר). בתודה מראש, רן. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 879 צפיות
-
-
check this one out : http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/cig-01.html Funniest s*** I've ever seen ...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה כבר הרבה זמן ללהוציא את המנגנון של השעון המעורר משעון אבל תמיד זה מתפרק..... אני מנסה להוציא את זה ואז נגיד לעשות שבמקום שזה יעשה את הצלצול אני יוכל לקבוע שבזעה מסויימת זה יעשה משהו אבל כמובן בכמות הולטים של הזמזם... 1אז איך אני בדיוק מוציא את המנגנון הזה או שלמישהו יש הצעות אחרות? 2 משהו שפחות קשור יש לי מפסק מנעול עם מפתח כמובן תנו לי בבקשה הצעות למה אפשר "לנעול" איתו
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2475&cat=174&page=1 הסתכלתי בג'אב-טק וראיתי את הדבר הזה... "כרטיס מולקס" ככה לפחות אני קורא לזה... זה מן מפצל מולקס מ-1 לשלושה יציאות והוא מורכב כמו כל כרטיס. וכך אפשר לחבר מאחורה דברים למחשב כדי לבדוק אם הם פועלים במקום לפתוח את המחשב כל פעם... אז חשבתי לעצמי.. למה לשלם 15 ש"ח לא כולל משלוח (למרות שכרגע אין אפשרות למשלוח לישראל) כשאפשר להכין את זה לבד וזה הרבה יותר כיף! אז אני מדריכון קטנטן... תמונה: בעקרון זה די פשוט להכין דבר כזה... מצרכים: 1. מתכת PCI שלא צריך... אני בספק אם למישהו אין כזו. 2. מולקס זכר 3. x3 מולקס נקבה 4. חוטים בצבעים: אדום, שחור וצהוב. חצי מטר אדום, חצי מטר צהוב ומטר שחור. 5 …
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה....זה הפרוייקט הראשון והיחיד שלי בינתיים אבל כבר אני בשלבים של פרוייקט נוסף.... תמונות יהיו רק מחר כשאני אקבל חזרה את המצלמה מאבא שלי אבל בינתיים קבלו פירוט: חתכתי חלון בצד חתכתי למעלה חלון קניתי מאווררים שיהיו בשני החלונות....80 מ"מ למעלה ו-120 בצד הכנתי פאנל אורות עם שני מפסקים לשליטה צבעתי את המארז בכחול (הצבע האהוב עליי) אני עכשיו בשלבים של הרכבת שני המאווררים וסידור תאורה למחשב מחר אני אביא תמונות של מה שעשיתי בינתיים וכל פעם כשאני אעשה עוד משהו אני אעדכן בתמונות
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
מישהו יודע איך לחבר לוח מקשים של טלפון למנעול חשמלי ולעשות שרק אם אני אלחץ על 1234 למשל, הוא יפתח לי את המנעול? מישהו יודע איך לעשות שמה שאני כותב על לוח המקשים יוצג על מסך של מחשבון? תודה ענננננננננקית לעוזרים!
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מס' שאלות בקשר למודינג של מארז שאני הולך להתחיל בימים הקרובים. קודם כל המארז שלי הוא Raidmax Scorpio ( בצבע שחור ) אני יודע שאין הכי הרבה מה לעשות בו כי הוא כבר מארז ממודר, אבל בכל מקרה אני מצאתי דיי הרבה דברים לעשות לו! השאלות שלי הם : 1) אני רוצה לחתוך את הפח של מארז אבל אני מפחד להרוס את הצבע המבריק והיפה שבא איתו ממס' סיבות - אני מפחד שברגע שאני יחתוך הצבע יתקלף, וגם בנוסף הוא יקבל סריטות, מה אני יכול לעשות בנושא ? ואיך עם קורה משהו כזה אני מתקן את זה האם אני צריך להשתמש בספריים כלשהם ? והאם יש אפשרות למנוע מראש תהתקלפות ? ( בקשר לשריטות אני יודע שאני עושה את זה מהצד השני וזה לא משנה אבל עדיין אני רוצה לדעת מה לעשות עם יש לי סריטה בצבע ? ) 2) האם יש…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-