עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Gizon,

אהלן חבר'ה, אני מתכנן לעשות מוד כבר הרבה זמן, אני הולך לקנות ממש בקרוב דרמל של היונדאי ב-250 שקל, וחתיכה די גדולה של פרספקס לעוד כל מיני מודים אחרים שלי. ציירתי את דלת המארז שלי כמו שאני רוצה שתראה בסוף, מה דעתכם? יש לי גישה לראוטר CNC, כזה שמסוגל לחרוט ולחתוך כל חומר על פי שרטוט מהמחשב. אני מעדיף לעשות את הכל ידנית, הראוטר הזה בעבודה של אבא שלי וזה וואחד סיפור עד שיעזרו לי שם ויסדרו לי את כל הציוד ויסבירו לי, לכן אני מעדיף הכל ידני. האם זה מסובך מידי בשביל מוד ראשון? גדעון

• 27 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by nahum8,

חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  3. שלום! עלה לי רעיון למוד קטן ויפה למארז. אני הולך לקנות את המארז APOLLO ומקדימה יש פלסטיק כהה עם שקיפות שנועדה כדי לראות את המסכים בלי לפתוח את דלת המארז. תמונות באתר המוצר: http://www.nzxt.com/products/apollo/ הרעיון שלי הוא לשים אייקונים מוארים של המותגים של חלקי המחשב. איך אני הולך לעשות את זה? כך: ולהדביק את זה מאחורי הפלסטיק. אל תתיחסו לזה שציירתי בצייר. (המחשב שלי בתיקון ואני משתמש כרגע במחשב אחר בבית שאין לי בו פוטו. מה אתם חושבים? הערות הצעות? הכל יתקבל בברכה. עוד משהו אני חייב את המדריך בשביל לעשות את זה והתמונות במדריך של האתר מחוקות. אשמח אם מישהו מהמנהלים יחדש את התמונות או שהחבר'ה פה יתנו לי מדריך איך לחבר כמה לדים לספק כוח. (נראה לי צריך משהו שמורי…

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  4. Started by taotao,

עבדתי השבוע (ראשון-חמישי) בשיפוצים וכוכוכו וחשבתי לי אם אפשר לבנות מארז מקירות גבס?? קל לחתוך אותו ולעשות ממנו צורות לחבר אותו וכו אני יודע שגבס שבא במגע עם מים הוא מתנפח ונסדק (בגלל זה עושים איתו לרוב קירות) ומה אתם אומרים לגבי לחות וכול השאר?? ;D

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום כמו שרשמתי מה דעתכם יתרונות חסרונות והאם כדאי , הרי הספק עצמו הוא גם יצרן חום לא קטן

• 6 תגובות
    • 803 צפיות
  6. Started by Gilo2005,

אז ככה אני רוצה לבנות לי מארז ויש לי תיבה די גדולה מעץ אז מה שרציתי לדעת אם העץ יכול להחזיק מפרטורה של 60 מעלות? העץ הוא די שמן

• 5 תגובות
    • 667 צפיות
  7. Started by Vladgi,

קניתי את המארז הזה לפני כחודשיים,המארז מצויין סבבה אבל יש בעיה אחת הוא נראה כמו *** אני רוצה לעשות מודינג אני יודע חלון משהו (זו הגרסה עם תעלת הקירור בצד) אבל אני לא יודע לעשות מודינג לגמרי,אין לי דרמל או "דמוי" לו,למרות שיש לי את ה-jigsaw הזה שאף אחד לא צריך,אבן משחזת מקדחה וכל הירקות. ושוב חוזרים לבעיה שאני לא יודע כלום במודינג אם אני יתחיל לחתוך הלך המארז...בקיצור הייתי רוצה שמישהו יעזור לי בדרום אבל זה יותר מידי לבקש :-\ בקיצור אולי מוכרים משהו מוכן למארז הזה?

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  8. הי אנשים כמובן שמי שרוצה לעשות מודינג למחשב צריך לחשוב הרבה ולאיזה כיוון הוא רוצה לעשות אני חשבתי הרבה ואפילו יותר מידי כי אחרי זה קשה להתחרט על מכונית של פרארי על דופן הכונן אני כרגע יתאר לכם איך בניתי ובהמשך אני יתן לכם תמונות אז נתחיל קניתי מחנות כול שהיא תמונה של מכונית אני בחרתי מכונית ספורט מדגם פרארי כמובן שכול אחד יכול לבחור מה שבא לו חתכתי את המארז בצורת חלון והדבקתי פרספרקט לאחר מכן לקחתי את התמונה וחתכתי לה את כול החלקים שאני רוצה שהבלטו באולטרה אני לקחתי את החלקים העיקרים ספוליר חציות טמבון פנסים וגלגלים(לפנסים ולגלגלים נחזור מאוחר יותר אבל גם אותם חתכתי ) ואת כונס האויר הדבקתי את התמונה על גב הפרספרקט במקום הגלגלים שמתי שני מאוררים קטנים ככה ש…

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  9. Started by shmulikg,

לחבר שני ספקיי כח למחשב ... את היותר חזק לחבר ללוח אם ולבל השאר לחבר ספק יותר חלש ...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by OoPpSS,

אני רוצה לבנות משהו עוד לפני שהחופש נגמר, משהו נחמד (לא חובה שימושי), יש לי בשביל זה מנוע 12V קטן, נורה זמזם ואני יכול להשיג מה שצריך אם תציעו אבל משהו שלא יעלה הרבה כסף משהו קטן לכיף כזה, יש רעיונות?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Xtr3m3r,

אני רוצה לעשות מן אזעקה אם פריט כלשהוא מתרחק ממך בפרוייקט הזה יש 2 מערכות, מערכת שנמצאת עליך ומערכת שנמצאת על הפריט. למשל אם אתה באוטובוס ואתה שוכח את התיק אם אתה מתרחק מהתיק 5 מטר, אז התיק מתחיל לצפצף עכשיו אני צריך זה יהיה כמה שיותר קטן אז אני ישתמש בארדואינו קטן (ATTINY) עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול לגרום לארדיאנו לקלוט שהתרחקתי ממנו 5 מטר? יש את הפתרון של הBT הזה: https://dx.com/p/jy-mcu-arduino-bluetooth-wireless-serial-port-module-104299?item=5 הבעיה היא שאני לא יודע איך לקשר בינהם משהו יכול להסביר לי איך מקשרים בין 2 מודולים כאלה או אם למשהו יש רעיון יותר טוב ליצירת קשר שירשום לי זה יוכל מעוד להועיל לי, תודה

• 3 תגובות
    • 7.6k צפיות
  12. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. חשבתי לחבר מאוורר ישן של מעבד (חוטים: צהוב, שחור, ירוק) לתחתית של מה שמחזיק לי את המקלדת, איפה שיש מקום לעכבר, לחתוך שמה קצת ולהדביק את המאוורר מאחורה עם 9V. השאלות שלי הן: 1. לסוללת 9V יש + ו-, לעומת זאת למאוורר יש 3 חוטים. לאן ילך כל חוט? 2. מה משמעות כל צבע? 3. איך אני מחבר מתג 3 רגליים לכל העסק הזה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אז ככה,מכיוון שאין ברשותי מקחד כוס או משהו בסגנון חשבתי לנצל את מקדחתי היקרה ולעשות את הדבר הבא - במקום לקדוח חור עגול לגמרי! אני אקחד 4 חורים לברגים ועוד מלא מלא מלא מלא חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר והמאורר ידחוף אותו. ! זה שווה משהו,או שלא ממש ?

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום לכולם, לאחר חיפושים רבים לפילטר לדלת צד של ה CM690 שלי, לא מצאתי - התייאשתי והחלטתי להכין אחד. לאחר שפסלתי את האופציה של כל הסמרטוטים והמגבות למינהם מכיוון שהצבע שלהם יבלוט בצד דלת המארז, עלה לי הרעיון לשימוש בבד שמשמש בתיק לאיחסון דיסקים(ראה תמונה), הבד כמובן נושם והגודל שלו מתאים בדיוק למאורר 120mm. דעתכם? (מיותר לציין כמובן שהרעש של המאורר צנח לגמרי...) העטיפה המקורית: לאחר התאמה למאוורר: על הדלת צד: (כמו שאתם רואים לא מתחתי כמו שצריך את הבד, ולכן נוצר לי שקע בבד, תלמדו מהטעויות שלי ;D)

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  16. Started by PhoenixBoy,

קיבלתי עכשיו הארד דיסק חדש שלי ואז ראיתי את השקית הזאת של הכדורים הקטנים האלו הרעילים.. ואז חשבתי לעצמי שאפשר לעשות עם זה משהו כי הם שקופים כאלו יפים. קיצור הרעיון זה לשים אותם בתוך חלון או משהו ולהאיר עם לדים זה יכול לצת מזה חיה. אפשר גם לקחת מקופסאות נעליים וכו'... אני מקווה שתהיה לי הזדמנות לעשות משהו כזה ואז אני אביא תמונות. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  17. Started by taotao,

אתם יודעים פסח מנקים והיום אבא שלי הביא לי דיבורית כזאת של פלאפון שמצא והוא לא צריך עכשיו פתחתי היא כוללת : 1. רמקול-לשמוע את המתקשר 2. מיקרופון - מין הסתם לדבר 3. תקע כזה של 12V לחשמל שנכנס לדיבורית ויוצא מימנו חוטים (אדום צהוב שחור וכו) 4. ואת המתקן של הפלאפון עצמו עכשיו בדקתי את החיבור פתחתי תמחשב וראיתי שמהספק יוציאים שתי זוגות חוטים (2צהובים-2שחורים) לחיבור מרובע כזה כמו בדיבורית ומתחבר ללוח אם עכשיו אני שואל אם יש מצב לחבר תדיבורית לחיבור הזה או כול דרך לפצל אותו או משהו כזה כי יש לי רק אחד כזה? יש למישהו רעיון ככה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by yuval1101,

גלשתי באינטרנט ונכנסתי לביקורת על אלמנט תאורה מסוים, ושם ראיתי מארז מגניב ביותר שעבר מודינג מאוד מאוד יצירתי!!! כמובן, זה לא הדבר הכי מפואר אבל אתם חייבים להודות שזה ממש יצירתי ומגניב!!! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  20. Started by gofilord,

אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. ה-X זה XCONTROLLER של TT מצטער מראש על האיכות בעיות בPAINT בתמונה המצולמת עדיין אין את הקונטרולר אבל אתם יכולים לדמיין אותו [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 860 צפיות
  22. Started by guy124,

אז ככה : בניתי לפני שנה מארז פרספקס והוא די משעמם כבר אז חשבתי על הרעיון הבא ! לקדוח מלא מלא מלא מלא חורים ולשים בהם לדים עד שכל המארז יהיה מכוסה בהם ואז יש 2 אפשרויות : 1) או לעשות מעגל כזה של ווינאפ של האורות רצים 2) שיפעלו כל הזמן מה אתם חושבים על זה ?

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by itaim,

נכון יש את אלה שמאירים את החריטות על הפרספקס? (לא יודע איך כותבים את זה) בקיצור יש הרבה אור שבורח בקצבות הפרספקס... הרעיון הוא שבקצבות אפשר לשים מראות או להדביק נייר מראה (יש כזה דבר) ככה רוב האור יחזור ויותר אור יאיר את החריטה עצמה וככה גם הפיזור של האור מסביב לכל החריטה יהיה יותר טוב (שלא יהיה צד, שהוא הצד של הלדים, מואר יותר מהשני) מה אתם אומרים על הרעיון??

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. חשבתי על זה.. למה לא? יש לי ספק רזרבה, אם אני אמצא לו מקום טוב, כדאי לי לחבר אותו למחשב? זה יחסוך לו עבודה, ואני אוכל לחבר אליו כמה דברים כבדים כמו המודינג והמאווררים.. רק רעיון :

• 8 תגובות
    • 968 צפיות
  25. חג שמח. כמי שמשרת בחיל התקשוב כבר כמעט שנה וחצי, עלה לי איזה רעיון מגניב שאני לא יודע איך ליישם. חשבתי לקחת מכשיר קשר ישן (VRC, למי שלא מכיר יהיו תמונות), לפרק את כל התכולה הפנימית שלו, או להשיג אחד כזה ריק ולהרכיב בתוכו חומרה. התכנון כמובן מתבסס על לוח אם MINI ITX, שכן קשה לי להאמין שיכנס שם משהו אחר. בעקרון למכשיר הזה יש שתי גרסאות, אחת מהן בצד ימין מצוידת ברמקול והשניה בכפתורים שבהם ניתן לבחור ערוצים. חשבתי לקחת את הגרסה עם הרמקול, ולהתקין שם רמקול בעל איכות שמע סבירה יחסית שיתאים למחשב, ולהשתמש בחלק מהפקדים כפקדים שמישים למחשב (נניח להשתמש בפקד ווליום שישלוט באמת על עוצמת הרמקול וכו'). להלן תמונות המכשירים (לא לדאוג, זה לא מסווג, ולא אני צילמתי): מישהו ח…

• 26 תגובות
    • 9.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים