עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Psychedelic,

שלום אני עכשיו באמצע פרוייקט מודינג ויש לי 2 חלונות...אחד עיגול גדול ואחד קטן מלבן...ועל שניהם יש פרספקס. אני רוצה לשים בחלון הקטן המלבני בודק בטריות כזה שכתוב עליו microampers שהוא בודק כמה כוח נשאר לבטריה... אם אני שם את זה במחשב זה יכול להזיק לאיזה שהוא רכיב ? הוא נראה ככה http://i6.ebayimg.com/02/i/05/53/82/12_1.JPG http://i2.ebayimg.com/01/i/05/5b/b5/8f_1.JPG חשבתי שזה יהיה רעיון מקורי לשים אחד כזה במחשב.. השאלה אם זה לא יפגע לי באיזה רכיב . תודה

• 4 תגובות
    • 792 צפיות
  2. Started by avivlevy,

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר

• 8 תגובות
    • 791 צפיות
  3. קוד הבקר כפי שמופיע על גבי ה-LCD (ה-LCD כולל 14 פינים+שני חיבורי תאורה (A,K) ובעל אפשרות תצוגה של 16x2) GWMTDC229

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  4. Started by asafmag,

שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  5. Started by bluz,

וויסות המאווררים פועל, הלדים הדו צבעיים לא. חיברתי מולקס יחיד לבדיקת המערכת וזה דווקא פועל לא רע. הבעיה היחידה היא שאין אינדיקציה של אדום / ירוק בפעילות. למה חששתי שזה מה שיקרה? כי בבדיקת הצבעים בלדים, החוט האמצעי היה +, חוט ימני היה GND או חוט ימני GND. אם חיברתי את ה(+) לאמצע, ואת ה(-) לאחד הצדדים, זה פעל לפי זה (אם חיברתי לירוק זה פעל לירוק ולהפך). חשבתי לשנות את הסכמה אבל זה מאלץ אותי להוסיף דוידות לכל יציאה בלד. מישהו יודע מאיפה באה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  6. Started by RT2,

שלום, אני רוצה לעשות חלון במארז..השאלה היא איך לחבר את הפרספקס לדלת? בעזרת ניטים שזאת עבודה פשוטה או בעזרת הגומי הכפול הזה שאין לי מושג איפה להשיג.. יש איזה מדריך אולי לעבודה הזאת? ואיפה ניתן להשיג את הגומי? תודה!

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  7. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני צריך המלצה לקטודות כחולות שלא פולטות הרבה חום ופןלטו והרבה אור

8. Started by Amir_ca,

התחדשתי לי במכונת משחקים חדשה מה דעתכם על הסידור של הכבלים במארז =)

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  9. Started by wons,

אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  10. Started by דור788,

אם מישהו יכול לאמר לי או להפנות אותי למקור שיש בו מידע על חיבור פרללי לגבי: -מספר פינים. -מספר יציאות\כניסות (קלט\פלט). -איזה אינפורמציה אפשר לעהביר דרך כל פין. תודה

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  11. Started by luluv,

שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  12. שלום, יש לי על המעבד SLK-948u וכשקניתי אותו קניתי גם משום מה Vantec ThermoFlow . זו הוכיחה את עצמה כבחירה לא מתאימה לאוברקלוקינג מכיוון שהחיישן נמצא על המאורר ולא מתחמם מספיק, ולכן גם המאורר לא הסתובב מספיק מהר. השבוע החלטתי שנמאס לי אז תלשתי את החיישן (כזה כחול קטן) והלחמתי ישירות את שאריות הרגליים שלו ועכשיו הוא מסתובב מהר ומקרר יופי . בנוסף, יש לי פה כמה picים שאני בקרוב אלמד להשתמש בהם ולתכנת אותם. האם אתם חושבים שאפשר לעשות שימוש ברכיב כזה עם כניסת A/D של ה pic כדי לבנות חיישן טמפ' ? או שאולי הוא לא יכול להיות מספיק מדויק? תודה מראש לכל מי שיגיב, אם צריך אני אצלם את החיישן למרות שנראה לי שזה מיותר כי זה בסה"כ גוש כחול קטן...

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  13. Started by iron_man,

שלום חברים , קניתי LCD מסוג HD44780 ומבחינת גודל פיסי הוא לא מתאים לי , אולי אתם מכירים מסכים קטנים יותר שעדיין יתמכו ע"י LCDC או crystal control ? אני ממש צריך עזרה דחוף , אשמח לקבל תגוהבה מהירה

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  14. Started by zerocool15,

חשבתי הרבה זמן על קירור לכ.מסך כדי שאני יוכל לעשות עליו אובר קלוק.. ובכן אני לא יכול לשחק על 15 fps בסאנ אנדרס..אפילו נמוך מזה.. אז החלטתי לעשות קירור גם לכרטיס הישן שלי גי פורס 2 וגם לחדש שאני הולך לקנות בכל מקרה הקירור יעבור לחדש כשאני יקנה אותו לכן הוא צריך להתאים לסטנדרטים של הכרטיס ולגודל.. אז הלכתי וקניתי מאורר של 120 ממ פעם ראשונה שמתעסק עם גודל כזה, ב25 שקל דיי זול.. לקחתי כרטיס מסך ישן של אי טי אי, הוצאתי ממנו תפלטה והשארתי רק תחיבור מלפנים, מכיוון שהמאאורר 120 ממ גדול מדי לפלטה של הכרטיס מסך, החלטתי לשים אותו על חתיכת פרספקט בגודל המתאים חיברתי מאורר אל הפרספקט, ותפרספק לחיבור של הכ.מסך שממנו הוצאתי תפלטה כמה ברגים פה ושם,ליטוש וחול' והנה קירור אולטמטיבי לכרטיס…

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  15. Started by sroolik,

קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  16. Started by Inzagi,

שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש שארוז בAntec Sonata III וכולל בתוכו את כרטיס המסך RADEON HD 4870. למי שיודע או לא יודע, בגלל גודל הכרטיס אי אפשר להרכיב מאוורר נוסף במארז מקדימה ועל כן האוויר בתוכו חם. הטמפרטורות של הרכיבים אצלי גבוהות יחסית לממוצע ובמיוחד כשאני מפעיל עומס על המחשב. המקום שחסר כדי להכניס את המאוורר הוא 1-2 ס"מ. באחורי המארז, החלק של ה PCI EXPANSION SLOTS בולט כלפי פנים המארז בערך באורך החסר בשביל המאוורר. כמו שאני רואה החלק הבולט מוברג לאחורה של המארז. אפשר אולי להחליף את החלק הזה בחלק שטוח שלא יבלוט כלפי פנים וכך להרוויח את הס"מ הדרושים כדי לשים מאוורר מקדימה?

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  17. Started by ElemenTal,

היה לי מאוורר במארז (80Mm) שעשה הרבה רעש ובסוף אפילו הפסיק להסתובב אז ניתקתי אותו, ואז ראיתי מדריך שאפשר לשמן אותו (ידעתי שאפר לשמן אבל לא ידעתי איפה) ורק צריך להוציא את המדבקה וזהו, אז עשיתי את זה והוא באמת חזר להסתובב ובלי שום רעש. במקור הוא היה מותקן מקדימה, אבל חשבתי לתקין אותו במקום אחר אז הוצאתי את הערובה שיש בדלת וסמתי שם את המאוורר שיכניס אוויר ישירות למעבד (ככה שזה יוצא יותר טוב מהערובה). אז קודם כל האם זה עדיף שהמאוורר יהיה בצד ולא מקדימה (זה המאוורר היחידי שמכניס אוויר, ויש עוד אחד של 120 שמוציא, המערכת עצמה ישנה אז זה גם ככה לא משנה כל כך). ולגבי השאלה: המאוור 120 שמוציא אוויר התחיל לעשות שמיניות ופוגע בדופן וזה עושה רעש, אז יש דרך לסדרת את זה ? חשבתי לשמן גם …

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  18. בניתי כבר פעם אחת את המעגל הפשוט הרגיל עם 8 לדים בשביל המודינג שלי אני צריך עזרה בהרחבת המעגל לכמות גדולה יותר של לדים קראתי הרבה בנושא ואני בערך יודע איך זה הולך אבל אני לא סגור ב100% אז רציתי שאחד מהחבר'ה המבינים פה יכין לי איזה מעגל שיתאים למה שאני צריך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  19. Started by Stanly,

אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  20. חברים תעזרו לי בזה כי זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  21. Started by Saari,

אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !

22. החלק הינו רכיב המיקרופון והספיקר נקרא IC מי יכול עזור לי אין לי ידע או ניסיון בהלחמות לצערי, מה שצריך זה להלחים את הצ'יפ מחדש כי חלק מהמגעים נותקו, אשמח לעזרה

23. Started by assafz,

שלום אני מנסה לבנות מחשב מדיה סנטר ויש לי ספק של 120W אליו אני רוצה לחבר דיסק קשיח וכונן קורא DVD. המחשב עצמו הוא פנטיום 3 עם 512 MB זיכרון. בנוסף יש לי שם כרטיס מסך וכרטיס קול. אולי אני אוסיף אח"כ קצת לדים ומסך LCD. השאלה שלי היא האם הספק שיש לי יתאים, או שעדיף לשים ספק של 300W? אני רוצה לשים את הקטן יותר כי אני רוצה להרוויח פחות רעש מהמאוורר של הספק.

• 4 תגובות
    • 789 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.