עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ElemenTal,

בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  2. אני חושב על להוסיף מאורר עליון למארז בגודל 120 ממ ,השאלה האם כדאי ועד כמה ? כמה מעלות הוא יוריד מהציפסט מעבד כרטיס מסך וכו ,יש לי 120 מכניס 120 מוציא 120 בטוניק 120 בספק ... הציפסט מתחמם לכזו טמפ שלא ניתן להחזיק אליו את האצבע יותר מ 2 שניות ,בלי מאורר אליו . תודה

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  3. Started by shlomi8,

תראו לאח של אבא שלי יש מוסך לפחחות וצבע של מכוניות ואני יכול לצבוע אצלו את המארז שלי לאיזה צבעע שבאא ליי הכללל חופשי חח...המארז שלי כרגע שחור.... עם מישהו ראה תפירסומת של השוקו קרלו שמקבלים חדר חדש... ומחשב חדש וכל זה...אז יש שם תמונה של המארז שלי...לא חשוב קיצר....למישהו יש איזה דוגמאא או רעיון לצבע מגניבבבב? :

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  4. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני צריך המלצה לקטודות כחולות שלא פולטות הרבה חום ופןלטו והרבה אור

5. Started by sholop,

היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?

6. Started by mikko,

שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות סוויץ HDMI לחיבור שני מכשירים לטלויזיה אחת בלי הצורך להוציא את הכבל HDMI ממכשיר אחד לשני אני זוכר שפעם קניתי אחד כזה ושהוא התקלקל פתחתי אותו וראיתי שם שהמתג הזזה הראשי הוא בעצם חתיכת פלסטיק שממנה יוצאים הרבה ריבועים במחוברים לסוויצים כאלא http://www.ebay.com/itm/1-pcs-2-Position-SPDT-Vertical-Slide-Switch-1-Pole-2-Throw-ON-OFF-3-Pin-PCB-/230986755302?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item35c7e22ce6 ואז בעצם שאתה מזיז את הסוויץ הראשי הוא מזיז הרבה סוויצים קטנים שכל אחד מחובר לפין אחר של החיבור HDMI השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא חתיכת פלסטיק שיכולה להתחבר לסוויצים הנ"ל או פשוט סוג של סוויץ גדול שמזיז הרבה סוויצים קטנים מבפנים מקווה שהבנתם אם לא…

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  8. Started by Moty_p,

חוץ מבהודעה של "כל מה שרציתם לדעת על מודינג והעזתם לשאול" איפה כל המדריכים לדוגמה המדריך של המקלט אינפרה הזה פעם אני זוכר שראיתי אותו איפה שהוא כאן בפורום היום שאני מחפש אותו אני לא מוצא כל כך ועוד מדריכים טובים אחרים כמו לדים לפי המוסיקה וכו', צריך לפתוח שירשור (או כמו שאתם קוראים לזה תרד) ששם יהיה את כל המדריכים למודינג מקצועי ויפה למחשב תעזרו לי לחפש את המדריכים ולשרשר אותם לההודעה הזאת..

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  9. יש לי מארז סופרטאלאנט, לכן אני צריך באי באס שיכנס בו בלי בעיות ז'א יש למארז דלת שנסגרת ונועלת את הכוננים לכן הבאי באס חייב להיות מתאים למארז הזה, כי אחרת הדלת לא תוכל להיסגר. אני מוכן לשלם בין 150-280 ש'ח. הצעות רק מפנדה בבקשה... מה אתם אומרים על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6686 תודה!

10. Started by Psychedelic,

שלום אני עכשיו באמצע פרוייקט מודינג ויש לי 2 חלונות...אחד עיגול גדול ואחד קטן מלבן...ועל שניהם יש פרספקס. אני רוצה לשים בחלון הקטן המלבני בודק בטריות כזה שכתוב עליו microampers שהוא בודק כמה כוח נשאר לבטריה... אם אני שם את זה במחשב זה יכול להזיק לאיזה שהוא רכיב ? הוא נראה ככה http://i6.ebayimg.com/02/i/05/53/82/12_1.JPG http://i2.ebayimg.com/01/i/05/5b/b5/8f_1.JPG חשבתי שזה יהיה רעיון מקורי לשים אחד כזה במחשב.. השאלה אם זה לא יפגע לי באיזה רכיב . תודה

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  11. Started by maor5,

שלום לכולם! אני חדש חדש חדש דשדש במודינג אני קורא עכשיו מלא מדריכים בשביל זה הקיצר שאלה ששאלתי אותי הרבה זמן.... אם נגיד אני קונה קטודה זה מחמםם את המחשב???

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  12. Started by iron_man,

שלום חברים , קניתי LCD מסוג HD44780 ומבחינת גודל פיסי הוא לא מתאים לי , אולי אתם מכירים מסכים קטנים יותר שעדיין יתמכו ע"י LCDC או crystal control ? אני ממש צריך עזרה דחוף , אשמח לקבל תגוהבה מהירה

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  13. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  14. Started by !_Evil_!,

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  15. Started by zerocool15,

חשבתי הרבה זמן על קירור לכ.מסך כדי שאני יוכל לעשות עליו אובר קלוק.. ובכן אני לא יכול לשחק על 15 fps בסאנ אנדרס..אפילו נמוך מזה.. אז החלטתי לעשות קירור גם לכרטיס הישן שלי גי פורס 2 וגם לחדש שאני הולך לקנות בכל מקרה הקירור יעבור לחדש כשאני יקנה אותו לכן הוא צריך להתאים לסטנדרטים של הכרטיס ולגודל.. אז הלכתי וקניתי מאורר של 120 ממ פעם ראשונה שמתעסק עם גודל כזה, ב25 שקל דיי זול.. לקחתי כרטיס מסך ישן של אי טי אי, הוצאתי ממנו תפלטה והשארתי רק תחיבור מלפנים, מכיוון שהמאאורר 120 ממ גדול מדי לפלטה של הכרטיס מסך, החלטתי לשים אותו על חתיכת פרספקט בגודל המתאים חיברתי מאורר אל הפרספקט, ותפרספק לחיבור של הכ.מסך שממנו הוצאתי תפלטה כמה ברגים פה ושם,ליטוש וחול' והנה קירור אולטמטיבי לכרטיס…

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  16. ב"ה שלום חברים יקרים שלי, מה שלומכםםם ? (עמיקו וחבריו חחח) המזגן היה זקוק להחלפת חוט שאחראי על הטמפרטורה בקרה וכו'... כי כל חצי שעה ופחות הוא היה כבה והנורה של ה POWER היתה מהבהבת (למרות שאני אישית חושב שזה קרה כי השנאי כבר היה גמור) אז פירקתי אותו אני רוצה לבדוק את השנאי אם לא תקין (שנאי אני מתכוון החלק הגדול הלוח שכל החוטים מתחברים אליו) איך אני יכול לעשות זאת ? יש לי עוד שנאי של מזגן בדיוק אותו הדבר שגם הוא לא עבד שחיברנו כנראה גם הוא לא תקין אבל חשבתי לבדוק אולי החלק של השנאי הגדול באחד מהם טוב ונעשה החלפה ויעבוד במקום לקנות חדש ב 1000 שח... יש על השנאי עצמו שכבה רבה של דבק כזה שמוצרים חשמלים פולטים למי שמכיר ... ועל השני ממש אין ונראה טוב יחסית ! אשמח לקב…

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  17. Started by Stanly,

אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  18. Started by elram_u,

או צריך ספק יותר גדול?

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  19. היי חבר'ה , אני חדש פה בפורום הספציפי הזה , ומאוד אהבתי את כל הקטע של המודינג למארזים . ניסיתי לקרוא כמה מדריכים , אבל התייאשתי מהר כי זה נשמע לי כמו סינית נדלקתי על הפרוייקט האחרון פה : http://www.hwzone.co.il/gallery/albums.php?set_albumListPage=10 איך אני עושה משהו דומה ? איזה כלים אני צריך , מאיפה אני משיג וכמה בערך יעלה ? בבקשה תשתדלו לדבר איתי בשפה הכי פשוטה שאפשר, כי באמת אני חדש בעסק... כמו כן אשמח אם תביאו לי את המדריך שלדעתכם הכי יעזור לי להבין פחות או יותר על מה שאני רוצה.. אם ניסחתי או אמרתי משהו לא נכון תגידו לי באמת חדש בנושא ומקווה לעזרה , אביאל.

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  20. Started by ofir1103,

שלום כולם יש לי שאלה .. אני מנסה לחבר LED למפסק ופתאום אני רואה שיש לו 3 רגליים יש למישהו datasheet של מפסקים או שהוא יכול להגיד לי מה כל רגל עושה ? תודה רבה. .

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  21. Started by gal1,

1) אני רוצה לקנות קטודה אבל אני אל ידוע איזה חלק אומרים ש 4 אינצ' לא מספיק כדי להאיר את כל המארז וחלק אומרים שאם זה לא של חברה מוכרת זה יכול להתפוצץ אז מישהו פה יכול להמליץ לי על קטודה טובה שיש לו ניסיון איתה אם אפשר לשים לינק בבקשה 2) אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת ללדים בצבעים האם זה אפשרי? אם כן איזה לדים אני צריך לקנות? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  22. הכותרת מדברת בשם עצמה טיבין ותקילין בתרי זוזים . זו לא בדיחה - אני פשוט נואש . אני יודע מה אני רוצה - ולא - עוד אף אחד לא בנה כזה - לפחות ככה אני חושב. בבקשה - אני חוזר ואומר - ***צונזר***

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  23. Started by luluv,

שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV

• 0 תגובות
    • 836 צפיות
  24. אם אפשר שיש להם אתר איטרנט תודה אם אסור אז תינעלו ומי שיכול שישלח בפרטי. תודה.

• 5 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים