עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מעוניין ליישם תאורה בתוך ארון מטבח שיש לו דלת. כאשר הדלת תפתח אז חיישן תנועה HC-SR501 יזהה זאת ויגרום להפעלת פס לדים לזמן קצוב. אורך פס הלדים שנדרש הוא 5.5 מטרים. האם ניתן ליישום ללא ממסר? איזה סוגי פס לדים קיימים? (תאורה הכי לבנה שיש) תודה רבה

• אהבתי!
    • 1 תגובה
    • 783 צפיות
  2. Started by luluv,

שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  3. Started by ElemenTal,

יש לי מצלמת וידוא והיציאת FIREWARE שלה הלכה. יש לי במצלמה גם חיבור S-VIDEO, אז סתם חיברתי את זה למחשב, הפעלתי את המצלמה (ניגון) וכמובן שלא היה שום דבר על מהסך במחשב. האם יש איזה דרך לגרום למצלמה להציג את הוידוא במחשב, ואז אני פשוט אעשה רקורד עם FRAPS.

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  4. Started by Saari,

אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !

5. Started by asafmag,

שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  6. Started by nimrodim,

היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  7. Started by iron_man,

שלום חברים , קניתי LCD מסוג HD44780 ומבחינת גודל פיסי הוא לא מתאים לי , אולי אתם מכירים מסכים קטנים יותר שעדיין יתמכו ע"י LCDC או crystal control ? אני ממש צריך עזרה דחוף , אשמח לקבל תגוהבה מהירה

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  8. Started by avivlevy,

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  9. Started by eegg,

היה לי רעיון להשתמש במתכת שחתכתי את מגן של המאוור שחתכתי מהמארז והחלפתי בגריל. אז שמתי אותו על ה ציף ואז חתכתי אותו שיתאם מסביב לכל הקבלים וכו וחיברתי אותו עם ברגי קפיצים וזה משמש כהיטסינק פשוט וגם אפשר לחבר מאוור עם דבק חם וזה די עוזר.

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  10. Started by Psychedelic,

שלום אני עכשיו באמצע פרוייקט מודינג ויש לי 2 חלונות...אחד עיגול גדול ואחד קטן מלבן...ועל שניהם יש פרספקס. אני רוצה לשים בחלון הקטן המלבני בודק בטריות כזה שכתוב עליו microampers שהוא בודק כמה כוח נשאר לבטריה... אם אני שם את זה במחשב זה יכול להזיק לאיזה שהוא רכיב ? הוא נראה ככה http://i6.ebayimg.com/02/i/05/53/82/12_1.JPG http://i2.ebayimg.com/01/i/05/5b/b5/8f_1.JPG חשבתי שזה יהיה רעיון מקורי לשים אחד כזה במחשב.. השאלה אם זה לא יפגע לי באיזה רכיב . תודה

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  11. היי אנשים.. אז ככה.. יש לי מארז של אנטק בעובי של 1מ"מ.. (סתכלו במפרט), הכל טוב ויפה, יש מספיק מאווררים ואיוורור אבל מה, אני רוצה לעשות סליביג לכבלים של הספק.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הסליבינג שיש בדרך כלל עם ספקי כוח על הכבל 24 פין שלהם? (ספקים כמו enermax וכד') כמו כן אני רוצה אולי לעשות חור בגג של המארז שיתאים עבור מאוורר של 80 מ"מ וגריל מבחוץ ויוציא אוויר חם החוצה מהמארז.. מישהו יכול לעזור לי בזה? איך להתחיל? נ.ב. פעם אחרונה שעשיתי חור בדלת במארז הישן שלי, זה לא יצא טוב כי צריך גם לשייף ועשו לי אותו עם כוס חריטה.. אולי זה לא הפתרון הנכון כי המאוורר הרעיש והרעיד את הדלת ברגע שחיברתי אותו לחור..

• 8 תגובות
    • 782 צפיות
  12. Started by assafz,

שלום אני מנסה לבנות מחשב מדיה סנטר ויש לי ספק של 120W אליו אני רוצה לחבר דיסק קשיח וכונן קורא DVD. המחשב עצמו הוא פנטיום 3 עם 512 MB זיכרון. בנוסף יש לי שם כרטיס מסך וכרטיס קול. אולי אני אוסיף אח"כ קצת לדים ומסך LCD. השאלה שלי היא האם הספק שיש לי יתאים, או שעדיף לשים ספק של 300W? אני רוצה לשים את הקטן יותר כי אני רוצה להרוויח פחות רעש מהמאוורר של הספק.

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  13. אני מדבר על המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ פעם אחת בשרטוט יש של פוטנציומטר של 100 אוהם ובכיתוב רשום פוטנצימטר של 10 אוהם אני קניתי כבר פוטנציומטר של 100 אוהם - להחליף??? וכדאי לתקן כי יש אנשים שגם קוראים את הכתוב...... :cool2:

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  14. אני הולך לבנות מפרספקס עם תאורה מיוחדת עם 3 מאווררים ולהכניס לתוכו ספק (את החלק הפנימי מן הסתם) אני צריך לצורך זה לדעת את המידות של ספק כוח סטנדרטי (ATX) תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  15. הכותרת מדברת בשם עצמה טיבין ותקילין בתרי זוזים . זו לא בדיחה - אני פשוט נואש . אני יודע מה אני רוצה - ולא - עוד אף אחד לא בנה כזה - לפחות ככה אני חושב. בבקשה - אני חוזר ואומר - ***צונזר***

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  16. Started by zerocool15,

חשבתי הרבה זמן על קירור לכ.מסך כדי שאני יוכל לעשות עליו אובר קלוק.. ובכן אני לא יכול לשחק על 15 fps בסאנ אנדרס..אפילו נמוך מזה.. אז החלטתי לעשות קירור גם לכרטיס הישן שלי גי פורס 2 וגם לחדש שאני הולך לקנות בכל מקרה הקירור יעבור לחדש כשאני יקנה אותו לכן הוא צריך להתאים לסטנדרטים של הכרטיס ולגודל.. אז הלכתי וקניתי מאורר של 120 ממ פעם ראשונה שמתעסק עם גודל כזה, ב25 שקל דיי זול.. לקחתי כרטיס מסך ישן של אי טי אי, הוצאתי ממנו תפלטה והשארתי רק תחיבור מלפנים, מכיוון שהמאאורר 120 ממ גדול מדי לפלטה של הכרטיס מסך, החלטתי לשים אותו על חתיכת פרספקט בגודל המתאים חיברתי מאורר אל הפרספקט, ותפרספק לחיבור של הכ.מסך שממנו הוצאתי תפלטה כמה ברגים פה ושם,ליטוש וחול' והנה קירור אולטמטיבי לכרטיס…

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  17. Started by gggilad13,

מישהו יכול להביא לי לינק (או להסביר בעצמו) על החיבורים של ה12V של הספק כוח? אני צריך לדעת מהו כל חוט מארבעת החוטים שלו.

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  18. Started by ElemenTal,

היה לי מאוורר במארז (80Mm) שעשה הרבה רעש ובסוף אפילו הפסיק להסתובב אז ניתקתי אותו, ואז ראיתי מדריך שאפשר לשמן אותו (ידעתי שאפר לשמן אבל לא ידעתי איפה) ורק צריך להוציא את המדבקה וזהו, אז עשיתי את זה והוא באמת חזר להסתובב ובלי שום רעש. במקור הוא היה מותקן מקדימה, אבל חשבתי לתקין אותו במקום אחר אז הוצאתי את הערובה שיש בדלת וסמתי שם את המאוורר שיכניס אוויר ישירות למעבד (ככה שזה יוצא יותר טוב מהערובה). אז קודם כל האם זה עדיף שהמאוורר יהיה בצד ולא מקדימה (זה המאוורר היחידי שמכניס אוויר, ויש עוד אחד של 120 שמוציא, המערכת עצמה ישנה אז זה גם ככה לא משנה כל כך). ולגבי השאלה: המאוור 120 שמוציא אוויר התחיל לעשות שמיניות ופוגע בדופן וזה עושה רעש, אז יש דרך לסדרת את זה ? חשבתי לשמן גם …

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  19. Started by Moty_p,

חוץ מבהודעה של "כל מה שרציתם לדעת על מודינג והעזתם לשאול" איפה כל המדריכים לדוגמה המדריך של המקלט אינפרה הזה פעם אני זוכר שראיתי אותו איפה שהוא כאן בפורום היום שאני מחפש אותו אני לא מוצא כל כך ועוד מדריכים טובים אחרים כמו לדים לפי המוסיקה וכו', צריך לפתוח שירשור (או כמו שאתם קוראים לזה תרד) ששם יהיה את כל המדריכים למודינג מקצועי ויפה למחשב תעזרו לי לחפש את המדריכים ולשרשר אותם לההודעה הזאת..

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  20. Started by gal1,

1) אני רוצה לקנות קטודה אבל אני אל ידוע איזה חלק אומרים ש 4 אינצ' לא מספיק כדי להאיר את כל המארז וחלק אומרים שאם זה לא של חברה מוכרת זה יכול להתפוצץ אז מישהו פה יכול להמליץ לי על קטודה טובה שיש לו ניסיון איתה אם אפשר לשים לינק בבקשה 2) אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת ללדים בצבעים האם זה אפשרי? אם כן איזה לדים אני צריך לקנות? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  21. Started by ArcLite,

שלום,קיבלתי היום את הקתודה שלי ואין לי מושג איך להתקין אותה...עזרה מישהו ???

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  22. Started by gigabot,

שלום לכולם איך אני מוציא את הפרופלור של המאוורר מתושבתו - מדובר על מאוורר 80 מ"מ

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  23. Started by MeTaLhAmMeR,

יש לי את המאוורר הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=1578 של טרמלטק והוא 70 מ"מ ורציתי לדעת אם קיים גריל יפה שמתאים לו?

• 6 תגובות
    • 781 צפיות
  24. שלום לכולם. אני חדש באתר. וברצוני לדעת היכן ניתן לרכוש בארץ ROM EDITOR / ROMULATOR / ROM BURNER. למי שלא יודע למה הכוונה.... מכשיר זה הוא צורב "ג'וקים" (שבבים) שמתחבר ליציאת ה USB/SERIAL במחשב... בברכה מ.ג.

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  25. Started by nir_ofer,

שלום לכם, אני צריך המלצה לחניות מכוונות לציוד מודינג מגוון ככל שניתן (מפסקים, גרילים, לדים, גומי, ובקיצור כמה שיותר) בארה"ב עם מחירים סבירים. החנות לא חייבת לבצע משלוחים לארץ מכיוון שיש לי קרובים בארה"ב וכמו כן לא חייבת לכבד כרטיסי אשראי מהארץ תודה ניר

• 3 תגובות
    • 781 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.