עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by arkadur,

למי שמכיר את ההארדקאנו של TT, זה שבא עם סדרת הXASER (יש לי את הדגם עם 4 ווסתים) שמתי לב שאחד מהאגפים (יש לוח בקרה לכל 2 ווסתים) רותח, יש שם צלע קירור שפשוט בוערת על 70 מעלות (יש לי חיישן, מדדתי) כעיקרון - יש לי 4 ערוצים, שהבעיה היא בצד ימין (ערוצים1 ו2) לערוץ אחד מחובר מאוורר אחד ולערוץ 2 - שלושה מאווררים האם זה תקין, זה בנוי לעמוד בעומסים כאלה?

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  2. Started by mikko,

שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  3. Started by Big_Guy7,

יש לי את הפאנל הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 מחוברים אליו 5 מאווררים (ביניהם המאוורר של המעבד). כיביתי את המחשב (כיבוי מסודר כמובן) והדלקתי אותו שוב, אז הסתכלתי אל הפאנל, וראיתי שהוא לא מזהה שום מאוורר, ולא מראה טמפ' (יש לו חיישנים שפעלו לפני כיבוי המחשב). כל המאווררים מחוברים אליו בדיוק כמו שהיו קודם. יש למישהו מושג מה קרה?!!!!!!

• 8 תגובות
    • 820 צפיות
  4. Started by Stanly,

אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  5. האם הוספת מאווררים מתחת ל-VF700 יורידו טמפ' ? http://img228.imageshack.us/img228/6676/vantecspectrumfancardvfch6.jpg חשבתי לאלתר משהו כמו ה-Vantec Spectrum לקחת 2 מאווררים 80mm לחבר אותם ביחד ואז למקם אותם מתחת לכרטיס מה אתם אומרים יוריד כמה מעלות ?

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  6. Started by zerocool15,

חשבתי הרבה זמן על קירור לכ.מסך כדי שאני יוכל לעשות עליו אובר קלוק.. ובכן אני לא יכול לשחק על 15 fps בסאנ אנדרס..אפילו נמוך מזה.. אז החלטתי לעשות קירור גם לכרטיס הישן שלי גי פורס 2 וגם לחדש שאני הולך לקנות בכל מקרה הקירור יעבור לחדש כשאני יקנה אותו לכן הוא צריך להתאים לסטנדרטים של הכרטיס ולגודל.. אז הלכתי וקניתי מאורר של 120 ממ פעם ראשונה שמתעסק עם גודל כזה, ב25 שקל דיי זול.. לקחתי כרטיס מסך ישן של אי טי אי, הוצאתי ממנו תפלטה והשארתי רק תחיבור מלפנים, מכיוון שהמאאורר 120 ממ גדול מדי לפלטה של הכרטיס מסך, החלטתי לשים אותו על חתיכת פרספקט בגודל המתאים חיברתי מאורר אל הפרספקט, ותפרספק לחיבור של הכ.מסך שממנו הוצאתי תפלטה כמה ברגים פה ושם,ליטוש וחול' והנה קירור אולטמטיבי לכרטיס…

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  7. Started by aviran_n,

בפרוייק ספיידי של alianyn ראיתי שהוא הגיע עם פרספקס ע"י שיוף למרקם הבא: אחרי הרבה נסיונות לא הצלחתי להגיע למרקם כזה.. המרקם שאני מגיע אליו אחרי הרבה נסיונות עם כל מיני סוגים של נייר שיוף הוא לא אחיד ועם שריטות. אשמח לקבל טיפים לשיוף כדי להגיע למרקם דומה לזה שבתמונות. תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  8. Started by BIGBENG5,

איפו אני משיג קתודות שמופעלות על ידי הקול באזור ירושלים? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  9. Started by igor5,

אני מחפש לקנות צג י טמפרטורה בלבד. לא פאנלים שיש בהם צגי טמפרטורה כמו הhardcano 2 רק הצגים של הטמפאטורה

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  10. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני צריך המלצה לקטודות כחולות שלא פולטות הרבה חום ופןלטו והרבה אור

11. Started by sholop,

היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?

12. Started by gggilad13,

מישהו יכול להביא לי לינק (או להסביר בעצמו) על החיבורים של ה12V של הספק כוח? אני צריך לדעת מהו כל חוט מארבעת החוטים שלו.

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  13. אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  14. Started by Moty_p,

חוץ מבהודעה של "כל מה שרציתם לדעת על מודינג והעזתם לשאול" איפה כל המדריכים לדוגמה המדריך של המקלט אינפרה הזה פעם אני זוכר שראיתי אותו איפה שהוא כאן בפורום היום שאני מחפש אותו אני לא מוצא כל כך ועוד מדריכים טובים אחרים כמו לדים לפי המוסיקה וכו', צריך לפתוח שירשור (או כמו שאתם קוראים לזה תרד) ששם יהיה את כל המדריכים למודינג מקצועי ויפה למחשב תעזרו לי לחפש את המדריכים ולשרשר אותם לההודעה הזאת..

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  15. יש לי מארז סופרטאלאנט, לכן אני צריך באי באס שיכנס בו בלי בעיות ז'א יש למארז דלת שנסגרת ונועלת את הכוננים לכן הבאי באס חייב להיות מתאים למארז הזה, כי אחרת הדלת לא תוכל להיסגר. אני מוכן לשלם בין 150-280 ש'ח. הצעות רק מפנדה בבקשה... מה אתם אומרים על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6686 תודה!

16. חיפשתי ומצאתי לקניה רק כבלים מעוגלים ATA133. ההארדיסק שברצוני לקנות הוא ATA100 (הרגיל) האם הכבלים האלו יתאימו לו? אם לא, איפה אפשר לקנות כבלים עגולים מתאימים? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  17. הוצאתי 2 מאווררים מספקים מקולקלים ואני רוצה להרכיב אותם במארז. הבעיה היא ש ששניהם 12V וצריכים להתחבר לחוט הצהוב של המולקס ויש לי רק מולקס אחד פנוי. איל אני גורם לשניהם לפעול ומפצל את החוט הצהוב במולקס ל2? או שאולי בכלל לא חייב לפצל? מה עושים?

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  18. Started by iron_man,

שלום חברים , קניתי LCD מסוג HD44780 ומבחינת גודל פיסי הוא לא מתאים לי , אולי אתם מכירים מסכים קטנים יותר שעדיין יתמכו ע"י LCDC או crystal control ? אני ממש צריך עזרה דחוף , אשמח לקבל תגוהבה מהירה

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  19. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  20. Started by Director,

שלום . מכון יש את הכבל IDE : אז עכשיו יש לי כזה עם חוטאחד כחול .. זה אותו דבר או זה שונה?

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  21. http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1089716787,86846, מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  22. Started by AlonL,

חבר שלי החליט שהוא רוצה לקחת מיקרו ולעשות ממנו מארז. (לכו תבינו. אבל אחלה פרויקט) מיקרו אנחנו כבר משיגים. חלקים לניסוי? רכיבים של מחשב פנטיום אחד ישן. כלים? יש לי הכל חוץ מדרמל. נראה לי... אני צריך לשאול את אבא שלי. עכשיו מה שחשבתי לעשות הוא קודם כל להוציא את כל הרכיבים האלקטרוניים של המיקרו, אז אנחנו עוטף את כל הפנים של המיקרו במסקינג טייפ ליתר ביטחון. חבל לשרוף הכל על ההדלקה הראשונה. אז נקדח חור למאוורר 80MM ואת כל החורים הנחוצים לעכבר מקלדת מסך וכו'. בתוך הדלת של המיקרו נרכיב משני הצדדים של החלון השקוף קתודות. אחד ירוקה אחת כחולה בשביל אחלה אפקט. אז נרכיב את הלוח אם על הפלטה הזו שלו ויחבר את הפלטה לתקרה של המיקרו. זה החלק הכי קשה פה, אני מפחד שנשרוף את הלוח אם. ואין ל…

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  23. Started by CyberBot,

אני צריך את הPINOUT של המחבר הבא: http://img.auctiva.com/imgdata/9/8/6/0/1/1/webimg/602852770_o.jpg שמאל/ימין

• 8 תגובות
    • 818 צפיות
  24. קוד הבקר כפי שמופיע על גבי ה-LCD (ה-LCD כולל 14 פינים+שני חיבורי תאורה (A,K) ובעל אפשרות תצוגה של 16x2) GWMTDC229

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  25. Started by asafmag,

שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף

• 2 תגובות
    • 817 צפיות

דיונים חדשים בפורומים