אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מאוורר 12CM ג'נרי דיי רועש ואני רוצה לשים לו נגד משתנה, כמו שיש בווליום, כלומר שאני אשלוט על כמה מתח הוא יקבל. זאת לא אמורה ליהיות בעיה לא ? כולה תחוט תקבל ולשים בין שני הקצוות את הנגד לא ? איזה חוט צריך לחתוך ? את המינוס לא ? איזה צבע הוא ? תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים , אחרי הסתכלות פסיבית על פרוייקטי מודינג של אחרים החלטתי להיות יותר אקטיבי ובגלל זה אני חושב על לקנות ציוד התחלתי. אז מה אני צריך לקנות בתור התחלה ומאיפה (אזור ירושלים) ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין לי עד ניסיון בארדואינו, אבל כן יש לי ניסיון בתכנות, ואני יודע c++ שזה דומה לc. אממ יש מכשיר שרציתי להכין, התקציב שלי זה עד 500 שקל. ראיתי את זה: http://store.arduino.cc/ww/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=185 שזה היה נראלי טיפה יקר מדי, ואני אפילו לא בטוח אם זה כולל משלוח או לא. ועד שאלה, לגבי wifei זה מכשיר שמצאתי: https://www.sparkfun.com/products/11400 הנה המדריך שלו: http://www.sparkfun.com/tutorials/397 אממ זה אחד שמצאתי בsparkfun, הנה השאלות: 1. למה הם אמרו שאני צריך אייפון או אנדרואיד, אי אפשר דרך המחשב? 2. מספיק רק הElectric Imp Breakout ואדרואינו, זה יוכל להתחבר לכל אינטרנט רגיל נכון? או שצריך עד משהו? אם זה התשובה לשת…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם קראתי את רוב המאמרים והמדריכים פה והגעתי למסכנה זה נשמע כייפי :L אני אחד שאוהב לעבוד עם הידיים (ולפעמים לא..) אז אני רוצה להתחיל במשהו קטן על המחשב החדש שלי כי ההורים ממש מגבילים אותי בקטע של שינויים חיצוניים במחשב.. (אפילו שחיברתי את המאוורר הקידמי שלא עבד הם קיבלו שוק חחחח) אז אני רוצה לעשות פרוייקט ממש קטן בתוך המחשב כגון לארגן אותו או להוסיף מאוורר נוסף.. או לעשות סדר מסויים לחוטים עם צינורות וכו'.. אשמח לקבל רעיונות ד"א אני בן 13 בגלל זה כל ההגבלות אבל לא נורא.. תודה רבה , תמיר אסרף .
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני אמור לקבל השבוע מחשב שאני לא יודע מה הנתונים שלו, אבל אני לוקח אותו רק למודינג תיכננתי לצבוע את כל המארז בשחור ולשים קטודה ירוקה/כחולה UV עם דלת פרספקס ולצבוע את הלוח אם עם הטושים הזוהרים בUV רציתי לדעת את שלבי הצביעה של המארז, מאיזה נייר לקנות ועד כמה לחכות בין כל צביעה לצביעה, ורציתי לדעת איפה אפשר להשיג את הטושים שניתן בעזרתם לצבוע את הלוח אם, וזה לא יורד? תודה
-
- 9 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בתחום הארדואינו (למעשה עוד לא קניתי או ניסיתי לעשות פרוייקט אחד) ואני מרגיש מבולבל מאד. ניסיתי לקרא מספר עצות למתחילים ופרסומים שונים בבלוגים ובפורומים ורק יצאתי בתחושה של פחות הבנה ויותר בלבול. אין לי מושג באלקטרוניקה (חוץ מלהלחים -אם זה עוזר) ויש לי ידע בסיסי ביותר בתכנות - של java. בגלל שבדקתי וגיליתי שארדואינו לא מתכנתים בjava בכלל אין לי מושג מה לעשות. עד פה מה שאין לי (ידע).... מה שיש לי זה זמן (אני תלמיד י' אז עדיין אין לחץ בגרויות גדול), רעיונות לפרוייקטים ובעיקר הרבה רצון ללמוד ולעשות. אני ממש צריך הכוונה בנושא (אז תתחילו להציף בעצות וקישורים ) תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן! כבר תקופה ארוכה שאני מאוד מתעניין בתחום האלקטרוניקה (ואכן יש לי סוג של רקע בסיסי בנושא), ולא מזמן התחלתי לקרוא על הארדואינו. עכשיו, עלו לי מספר שאלות - 1) ראשית, מאיפה מומלץ לקנות? האם עדיף לקנות מחו"ל? 2) האם הדגם אונו (ארדואינו אונו) הוא מתאים למתחילים? 3) כמו כן, האם הדגם שהזכרתי קודם מתאים גם לבניית פרוייקטים יותר גדולים? למשל בנייה של QuadCopter? למעשה האם ניתן לשלב מספר מנועים וכן אפשרות לתת הוראות מרחוק באמצעות משדר ומקלט FM? 4)אני התחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים באינטרנט, וראיתי שהרבה מאוד אנשים עובדים עם BreadBoard - ולא ממש הצלחתי להבין את כל הרעיון שעומד מאחורי זה. כלומר, יש לי לא מעט מידע בראש ויכול להיות שאני מערבב חומר לא קשור. בפיסיקה של…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתחיל להתעסק בנושא הזה של ארדואינו עכשיו יש לי שתי שאלות 1.מאיפה אני קונה ואיזה ערכה כדאי לי לקנות כדי להתחיל 2.מה צריך לדעת כדי להשתמש בבקר ומאיפה כדאי ללמוד את זה(נראה לי שפת C לא? אז אםאפשר מדריכים בעברית/אנגלית עדיף עברית) תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני לומד בכיתה י"ג אלקטרוניקה..הנדסאי אלקטרוניקה. למדתי בתיכון 3 שנים אלקטרוניקה והייתי די מצטיין. עשיתי 10 יחידות באלקטרוניקה, לא להשוויץ חלילה, רק בשביל שתדעו שיש לי "ניסיון" קטן. בתיכון בנינו מעגלים ללא מיקרו בקר..הייתי מחברים את המעגל לספק ובמקום בקר היינו מחברים אותו למפתח פלט 378h של מדפסת. עכשיו במכללה אנו מתחילים לעבוד עם מיקרו בקרים, כדי להיפטר מהמחשב. מה שמתסכל אותי שאפילו פרוייקט ממש ממש פשוט אין לי מושג איך לבנות מבלי שמישהו מתכנן עבורי את המעגל. נגיד אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט, למשל שיכתוב על lcd "שלום", איך אני יודע כמה קבלים, כמה נגדים, איזה קבלים, איזה נועלים, כמה נועלים וכ'ו? עכשיו פשוט אמרו לנו לקנות כמה קבלים איזה ערך, אמרו לנו לקנות גביש (אין…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב אחרי יותר מחצי שנה שלא נגעתי בפרספקס ולא עשיתי שום מודינג אני רוצה לחזור ו"לצ'פר" את המחשב שלי כיוון שאין לי ממש מה לעשות בחופש אז אני צריך למצוא תעסוקה.. מי שזוכר אותי ומי שלא הנה הגלריית תמונות שלי http://www.hwzone.co.il/gallery/album103 כיוון שיש לי יותר נסיון וידע ממתחיל אז יהיה לי יותר קל וגם יש לי את החומרים הדרושים ויש לי פרספקס כמעט כמה שאני רוצה... טוב קודם כל המטרה של ה"פרויקט" לצאת מהשיעמום זמן הפרויקט תוך שבוע למצוא מה לעשות ועוד חודש לסיים אותו בצורה הכי טובה... טוב אז ככה יש לי מארז וכמו שאמרתי אני רוצה לשפר אותו.. מארז פשוט מה אני יכול לעשות? (בגלל שלא עסקתי הרבה זמן בתחום אני כבר לא ממש זוכר מה יש לי לעשדות אולי תציעו לי... תודה לעוזרים ומקווה שזה שי…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 14 לדים שצורכים זרם נומינלי 30mA במתח 3.6V ואני מחבר אותם כך - |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד---------נגד 160 אום----| | | |------------מהספק 12V---------------| רציתי לוודא שזה באמת ככה,אם מישהו יוכל לאשר... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פירקתי מחשב נייד ואני מעוניין לחבר את המסך שלו למחשב רגיל האם זה אפשרי ואיך אני מתאם כבל?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר מדריך כלשהו? אבל שיהיה ברור (המדריך) - אין לי שום ידע וכמובן שאין ניסיון באלקטרוניקה..
-
- 4 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר לדים במארז סתם בשביל יופי יותר נכון שפאנל של המארז ככה שזה יהיה יפה עכשיו קראתי תמדריך באתר ולא הבנתי כלום יענו הבנתי בערך כזה אבל אחר כך אחרי שכל האלמנט בנוי לא הבנתי איך מחברים אותו לחשמל...אז תסבירו בהרחבה אם אפשר..תודה..אה ואם יש תמונות זה יהיה סבבה..
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
אז מה אני עושה? לאן אני מחבר את המאוור?
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף
-
- 2 תגובות
- 775 צפיות
-
-
יש לי מארז cm690 adv II ועליו יש כפתור שמכבה ומדליק את הלדים שנמצאים בתוך המארז. אני רוצה לחבר בנוסף לזה גם רצועת לדים שתהיה מחוץ למחשב ככה שבלחיצה על הכפתור שנמצא על המחשב תדלר רצועת לדים שנמצאת על המסך. בשביל לעשות את זה אני צריך רצועה קטנה של לדים שאני אוכל להדביק לחלק האחורי של המסך. לרצועה הזאת אני צריך כבל שמגיע מהמחשב למסך, מטר וחצי לפחות. עם החיבור לכפתור על המחשב. אם אתם יכולים לעזור לי ויודעים על מה מדובר ואיך לעשות את זה אשמח לעזרה. בנוסף, אם הבנתם על איזו רצועת לדים דיברתי אשנח לקישור מכל אתר סיני אי איביי. תודה רבה.
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אנשים אני בחיים שלי לא עשיתי שום מודינג, ועכשיו אני רוצה לנסות משהו... יש לי את המארז Compucase 6A19: http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=7 ויש לו בדלת תעלה כזאתי ישר למעבד. אז מה שרציתי לעשות זה לחתוך את החלק הזה של התעלה, ולהתקין שם מאוורר במקום, שיקרר את המעבד וכל הסביבה הזאת. עכשיו, מה שאני צריך זה הסבר ממש איך עושים הכל- אילו כלים בדיוק צריך (ואם אפשר את המחיר שלהם פחות או יותר), איך לעשות את זה בדיוק, ואיזה מאוורר כדאי לשים (120, 90...) וכו'.... וחוץ מזה יש לי גם שאלה- המארז שלי נמצא בתוך כונן עץ בספרייה שלי, שבעצם הוא די סגור בלוחות עץ משני צדדיו, אבל יש ככה רווח של איזה 6 ס"מ בין הדלת שלו לעץ, אז זה יהיה בסדר לחבר מאוורר נכ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליבנות מד RPM שמחברים את ה FAM מהוא אומר לך כמה RPM על מסך LCD ( אני רוצה ליבנות את זה ביחידה ניפרדת כי יש לי כבר LCD שמחובר ל LPT ) יש למישהו לינק
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
טוב שמעו אני חדש בעסק יש לי מחשב לא משומש פנטיום 2 ואני רוצה לעשות אותו מין מחשב קטן שאני יוכל לשים אותו ליד הטלויזיה וליראות איתו סרטים מיכייון שאני לא מבין גדול אני צריך את העזרה שלכם איך אני עושה את זה אם אפשר לקבל מדריך(בעברית) או שתעזרו לי כאן לא משנה יש לי את כול החלקים הדרושים תודה מראש!! אני רוצה משהו כמו זה http://www.hwzone.co.il/gallery/album125/aag
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שבת שלום! אחריי שהתסכלתי כאן על פרויקטיים ויצירות של אנשים החלטתי שגם אני רוצה לעשות מודינג. הבעיה היא שאני לא יודע איפה להתחיל,אין לי ידע במחשבים(רק אולי בבסיס שבבסיס). הייתי מעוניין לדעת איפה להתחיל,את הקטע של העיצוב ושאר הדברים הבנתי בכללי,אבל אין לי מושג בקטע של המחשב עצמו..למשל אני לא יודע איך כרטיס מסך נראה ואין לי מושג כמה מאוררים צריך ואם יש חשיבות לאיפה נמצא כל דבר.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא זה,לקחת אותי כפרויקט ולגדל אותי עד שאני אגיע לרמה המאוד גבוהה שיש פה בפורום..
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
משהו מומלץ? אין שום ידע קודם בתכנות ידע באלקטרוניקה דיי מספיק להתחלה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-