אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות חלון במארז..השאלה היא איך לחבר את הפרספקס לדלת? בעזרת ניטים שזאת עבודה פשוטה או בעזרת הגומי הכפול הזה שאין לי מושג איפה להשיג.. יש איזה מדריך אולי לעבודה הזאת? ואיפה ניתן להשיג את הגומי? תודה!
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
איפה אפשר להגיש את זה ? http://www.madtech.pl/pliki/coolermaster/rc690/rc-690-kwn1-gp.JPG ושאלה - אם אני ארצה ברגיל לעשות חלון גדול על כל הדלת, ואז לסים את מאווררים, מה הדרך הכי טובה ? לעשות חור שלם בגדול 120mm או לנסות לעשות הרבה חורים באותו הקוטר ? ואם אני עושה פשוט חור, אז במה לחסות את זה ? רשת, גריל או שיש עוד דברים שאני לא מקיר ? (השאלה היא על מודינג, אבל זה בהקשר למארז, וכבר פתחתי פה אז לא משנה, גם ככה כל מי שנימצא במודינג נמצא גם פה, אז אם יודעים תעזרו)
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי את המאוורר הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=1578 של טרמלטק והוא 70 מ"מ ורציתי לדעת אם קיים גריל יפה שמתאים לו?
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מסך גרפי+נגיע, עכשיו כמה שהבנתי אני צריך Controller שמחבר בין השניים עכשיו יש Controller כזה שהוא בשביל מיקרו בקר ולא מחשב? אני רוצה לעשות נגיד שהבקר ירשום ל-LCD את מה שהחיישנים קולטים וכדומה... אז משהו מכיר מסך כזה שתומך במיקו בקר(הגודל שאני מחפש זה בין חריץ ל2 חריצים של כונן CD)? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
היוםקניתי קדודה חדשה וראיתי שיש לה חיבור מוזר אתם יכולים להגיד לי לאן צריך לחבר אותו?
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
-
אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני נמצא עכשיו בלימודים של י"ד ואני צריך לעשות הפרויקט גמר,עכשיו חשבתי על אחד אבל אני צריך לדעת עליו כמה דברים אני מקווה שחלק מהאנשים כאן אולי יוכלו לעזור לי אז ככה,הפרוייקט הוא ככה,יש ג'וייסטיק שמסובב מצלמה על מנוע צעד,בנוסף יש ליד המצלמה או עם המלצמה (עוד לא בדקתי את הנושא) קרן אינפרה אדום,עכשיו כל אדם או חפץ שחותך את האפרה אדום המצלמה תצלם אותו ותשלח את התמונה למסך ה LCD (שגם אותו אני עדיין לא יודע איפה יהיה) השאלה... 1)האם אפשר לעשות דבר כזה? 2)איך כדי שהמצלמה תשלח את התמונה לצג הLCD? תודה רבה לעוזרים!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm האם המעגל הזה יתן לי אורות שידלקו לפי קצב המוזיקה? כאילו זה אמור ליהיות 3 לידים שידלקו ויתכבו ביחד בדיק כמושיש קטודה שפועלת לפי קצב המוזיקה אז אותו דבר רק במקום קטודה יהיו 3 לידים.. אני לא מתקוון למד תאורה הזה שככל שהמוזיקה שהוא שומע חזקה יותר אז האורות במד עולים יותר גבוה.. אני רצה שהם ידלקו ויתכבו ביחד.. אז זה יהיה טוב? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג של לדים במארז שלי, אני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו אבל כמובן לעשות להם אפשרות של הדלקה וכיבוי אבל עם ה- "סליל משתנה. זהו סליל אשר אנו יכולים לשנות את עוצמת השדה המגנטי שלו ידנית ועל ידי כך אנו יכולים לשנות את ההשראות שלו." איך אני יכול בעצם לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו? מישהו יכול לסרטט לי משהו בסגנון?
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי ללמוד את תחום תיכנות מיקרו בקרים יש לי ניסיון רב בתיכנות והבנה באלקטרוניקה גישה לרכיבים צורבים וציוד מעבדה. 1מה שאני שואל פה האם כותבים תוכנית בC מקפליים אותה עם קומפיילר מיוחד ספציפי מיקרו וצורבים אותה? 2אני יודע שקיימת שפה HDMV מה יותר פופולרי עם מה יותר קל לעבוד -אני אישית מעדיף C# או C 3 איזה כלים אני צריך ? אני צריך ללמוד תחומים מסויימים או שמפסיק לדעת איך מקרו עובד(רגלי פסיקות VSS DATA ADDRESS וכו' ) 4אם יש איזשהו מדריך או פרוייקט גמור של מערכת שעושה דבר מה או סתם קוד דוגמא שיושב בתוך מיקרו מעבד עם סכמה אשמח לראות ללמוד ולקבל כיוון. או סתם PDF של לימוד עצמי
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אז ככה קניתי ממסרים , כדי להפעיל את המשאבות של הקירור מים (12V > 220V ) אני לא יודע לאן לחבר כל רגל בממסר (איפה מעגל הבקרה, ואיפה המעגל הראשי? ) אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לחבר את העסק [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 805 צפיות
-
-
לא משנה כיצד נראה... תנו כמה שתמצאו/תוכלו ואני כבר אבחר אחד (: תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שמתי לב שנגיד המאוור של המעבד מתחבר יש ללוח אם עם שקע קטן כזה שמעליו כתוב CPU FAN אותו דבר גם למאוורר של הצ'יפסט -CHEST FAN שמתי לב שיש גם שקע אחד פנוי שכתוב עליו משהו כמו CHAZ FAN ושום דבר לא מחובר אליו ידוע לכם במה מדובר? כמו כן יש לי מאוור 120 מ"מ שיש לא גם יציאה קטנה כזאת שמסוגלת להיכנס ללוח אם האם ניתן להכניס אותו ליצאיה הזאת בלי שכלום יקרה?
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
קודם כל הדיון של אתמול אעבר לעמוד 2 ואת הדיון של היום נעלו לי אז אני חושב שמותר כבר לפתוח דיון כזה... אני רוצה להכין מקלט אינפרא אדום אבל לא מצאתי מאריך ליציאה של ה-9 פינים. אולי אפשר במקום זה לחבר את המעגל ליציאה פראללית? אם כן איך? הנה אתר שאולי יכול לעזור לכם לתת לי תשובה: http://b.domaindlx.com/obaid/pport/parallel_port.asp לפי מה שהבנתי אני אמור לחבר כךכה: פין 1 בפראללי במקום פין 1 בסיראלי פין 20 בפראללי במקום פין 5 בסיראלי אז זה נכון מה שאני אומר? תקנו אותי אם לא וגם באיזה פין בפראללי אני אמור להחליף את פין 7 שבסיראלי..?
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
היי חבר'ה , אני חדש פה בפורום הספציפי הזה , ומאוד אהבתי את כל הקטע של המודינג למארזים . ניסיתי לקרוא כמה מדריכים , אבל התייאשתי מהר כי זה נשמע לי כמו סינית נדלקתי על הפרוייקט האחרון פה : http://www.hwzone.co.il/gallery/albums.php?set_albumListPage=10 איך אני עושה משהו דומה ? איזה כלים אני צריך , מאיפה אני משיג וכמה בערך יעלה ? בבקשה תשתדלו לדבר איתי בשפה הכי פשוטה שאפשר, כי באמת אני חדש בעסק... כמו כן אשמח אם תביאו לי את המדריך שלדעתכם הכי יעזור לי להבין פחות או יותר על מה שאני רוצה.. אם ניסחתי או אמרתי משהו לא נכון תגידו לי באמת חדש בנושא ומקווה לעזרה , אביאל.
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הוצאתי מהמחשב הישן שלי את המאורר של הספק כוח ... אז השאלה שלי היא : איך אני יכול לחבר אותו למולקס ? ואין למאורר שום חיבור יש לו שני כבלים אחד שחור ואחד אדום ... מה אני עושה כדי לחבר אותו למולקס ? אם הדיון לא מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך ... תודההה
-
- 6 תגובות
- 805 צפיות
-
-
-
אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
שלום... לפני כמה זמן ראיתי מדריך להכנס מנהרת אירור לכרטיס מסך אבל אני כבר לא מוצא קודם כל מי שיוכל להביא לי קישור אני אודה לו מאד!... אז ככה יש לי כמה דברים.. 1: מאיזה חומרים עדיף לי לעשות את קירות המנהרה..? אני צריך שהחומר יידבק איכשהו לכרטיס מסך ולא יקרה נזק לא לכרטיס מסך ולא לחומר :\ 2: מאיפה אפשר להזמין חומר כזה בארץ מהאינטרנט? 3: בבקשה תנו לי קישורים לאתרים עם יש ששם כבר מישהו אכן עשה תפרויקט.. זהו... תודה מראש לעוזרים..
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-