עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eladh16,

שלום אני רוצה לחבר מעגל חשמלי פשוט המורכב מ 2 לדים ונגד אחד. האם יש חשיבות איך לחבר את הנגד במעגל? - יש חשיבות ל - ו +? תודה

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  2. Started by Moty_p,

קניתי את הדראמל הזה ב - 300 שקל וחוץ מהחלון שעשיתי איתו למחשב ועוד כמה דברים קטנים לא עשיתי איתו כלום למישהוא יש המלצה מה לעשות עם דראמל בשעות בפנאי או משהוא יפה לעשות?

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  3. שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!

• 5 תגובות
    • 817 צפיות
  4. אוקייי יש לי 2 מסכים אחד שמצאתי ואני לא יודע של מה הוא והשני מדיבורית ישנה של רכב(מוטורולה 9520) עכשיו לשתיהם יש 14 פינים הקטע שלמסך של הדיבורית לא כתוב את הבקר HD44780 אלא מלא שטויות אחרות ואילו על המסך השני הגדול כתוב את שם הבקר הקטע שאם המסך קטן אז יותר נוח למצוא לו מקום וגם יש לו אופציות מגניבות של קליטה ושטויות כאלה והמסך הגדול כנראה רק מספרים... תמונות: מסך גדול: מסך קטן: גדלים של המסכים לפי קנה מידה: תגידו לי מה יותר שווה לעשות בו כדי לא לבזבז סתם זמן וחלקים

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  5. Started by eeyc,

שלום לכולם!!! רציתי ללמוד את תחום תיכנות מיקרו בקרים יש לי ניסיון רב בתיכנות והבנה באלקטרוניקה גישה לרכיבים צורבים וציוד מעבדה. 1מה שאני שואל פה האם כותבים תוכנית בC מקפליים אותה עם קומפיילר מיוחד ספציפי מיקרו וצורבים אותה? 2אני יודע שקיימת שפה HDMV מה יותר פופולרי עם מה יותר קל לעבוד -אני אישית מעדיף C# או C 3 איזה כלים אני צריך ? אני צריך ללמוד תחומים מסויימים או שמפסיק לדעת איך מקרו עובד(רגלי פסיקות VSS DATA ADDRESS וכו' ) 4אם יש איזשהו מדריך או פרוייקט גמור של מערכת שעושה דבר מה או סתם קוד דוגמא שיושב בתוך מיקרו מעבד עם סכמה אשמח לראות ללמוד ולקבל כיוון. או סתם PDF של לימוד עצמי

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  6. Started by arkadur,

אז ככה קניתי ממסרים , כדי להפעיל את המשאבות של הקירור מים (12V > 220V ) אני לא יודע לאן לחבר כל רגל בממסר (איפה מעגל הבקרה, ואיפה המעגל הראשי? ) אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לחבר את העסק [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by alon091,

שלום לכולם, פירקתי את אחד מחיישני המשקל של משקל אדם דיגטלי (מצ"ב תמונה). מישהו יודע איך אני יכול למדוד מתח משתנה או התנגדות משתנה מהחיישן הזה בהתאם למשקל או העומס שמשנה. אציין כי ניסיתי למדוד מתח (כאשר הוספתי סוללה) או התנגדות בין כל זוג חוטים ולא קיבלתי איזשהו פרמטר משתנה (מתח או התמגדות) בתלות בעומס (קיבלתי רק התנגדות קבועה של 1k). מישהו יודע כיצד ניתן להפיק התנגדות או מתח משתנה מהחיישן המצ"ב. תודה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  8. היי חבר'ה , אני חדש פה בפורום הספציפי הזה , ומאוד אהבתי את כל הקטע של המודינג למארזים . ניסיתי לקרוא כמה מדריכים , אבל התייאשתי מהר כי זה נשמע לי כמו סינית נדלקתי על הפרוייקט האחרון פה : http://www.hwzone.co.il/gallery/albums.php?set_albumListPage=10 איך אני עושה משהו דומה ? איזה כלים אני צריך , מאיפה אני משיג וכמה בערך יעלה ? בבקשה תשתדלו לדבר איתי בשפה הכי פשוטה שאפשר, כי באמת אני חדש בעסק... כמו כן אשמח אם תביאו לי את המדריך שלדעתכם הכי יעזור לי להבין פחות או יותר על מה שאני רוצה.. אם ניסחתי או אמרתי משהו לא נכון תגידו לי באמת חדש בנושא ומקווה לעזרה , אביאל.

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  9. Started by st0m,

הוצאתי מהמחשב הישן שלי את המאורר של הספק כוח ... אז השאלה שלי היא : איך אני יכול לחבר אותו למולקס ? ואין למאורר שום חיבור יש לו שני כבלים אחד שחור ואחד אדום ... מה אני עושה כדי לחבר אותו למולקס ? אם הדיון לא מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך ... תודההה

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  10. Started by !_Evil_!,

• 9 תגובות
    • 816 צפיות
  11. אני חושב על להוסיף מאורר עליון למארז בגודל 120 ממ ,השאלה האם כדאי ועד כמה ? כמה מעלות הוא יוריד מהציפסט מעבד כרטיס מסך וכו ,יש לי 120 מכניס 120 מוציא 120 בטוניק 120 בספק ... הציפסט מתחמם לכזו טמפ שלא ניתן להחזיק אליו את האצבע יותר מ 2 שניות ,בלי מאורר אליו . תודה

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  12. אממ אז ככה יש לי אוזניות בבית שבאות ללא הנגד המשתנה הקובע את הווליום לכן במחשב השני שלי כשאני מחבר אותן אני שומע רעשי רקע מעצבנים למדי עכשיו אני מחפש סירטוט למעגל שבעצם יהיה לי מצד אחד חיבור נקבה לחבר אליו את האוזניות וחיבור זכר לחבר למחשב עכשיו אני מחפש מינימום של פגיעה באיכות.. אז פחות או יותר איזה נגד אני צריך וכאלה ואם הורדת המתח באמת תעזור להפגת רעשי הרקע אם מישהו מכיר משהו קנוי לקחת השראה זה יעזור מאוד

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  13. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  14. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  15. איפה אפשר לקנות את כוס הקידוח למקדח הכוס? האם היא מתאימה לכל מקדחה או שזה בא רק ביחד עם המקדחה? 120MM אני מחולון אז אם מישהו מכיר משהו מהסביבה? כמה דבר כזה צריך לעלות בימינו?

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  16. Started by re5pect,

אני מנסה כבר הרבה זמן ללהוציא את המנגנון של השעון המעורר משעון אבל תמיד זה מתפרק..... אני מנסה להוציא את זה ואז נגיד לעשות שבמקום שזה יעשה את הצלצול אני יוכל לקבוע שבזעה מסויימת זה יעשה משהו אבל כמובן בכמות הולטים של הזמזם... 1אז איך אני בדיוק מוציא את המנגנון הזה או שלמישהו יש הצעות אחרות? 2 משהו שפחות קשור יש לי מפסק מנעול עם מפתח כמובן תנו לי בבקשה הצעות למה אפשר "לנעול" איתו

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  17. Started by eliil1,

אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.

• 0 תגובות
    • 815 צפיות
  18. אהלן לכולם, אני נמצא עכשיו בלימודים של י"ד ואני צריך לעשות הפרויקט גמר,עכשיו חשבתי על אחד אבל אני צריך לדעת עליו כמה דברים אני מקווה שחלק מהאנשים כאן אולי יוכלו לעזור לי אז ככה,הפרוייקט הוא ככה,יש ג'וייסטיק שמסובב מצלמה על מנוע צעד,בנוסף יש ליד המצלמה או עם המלצמה (עוד לא בדקתי את הנושא) קרן אינפרה אדום,עכשיו כל אדם או חפץ שחותך את האפרה אדום המצלמה תצלם אותו ותשלח את התמונה למסך ה LCD (שגם אותו אני עדיין לא יודע איפה יהיה) השאלה... 1)האם אפשר לעשות דבר כזה? 2)איך כדי שהמצלמה תשלח את התמונה לצג הLCD? תודה רבה לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  19. Started by MasterDK,

שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  20. אני הולך לבנות מפרספקס עם תאורה מיוחדת עם 3 מאווררים ולהכניס לתוכו ספק (את החלק הפנימי מן הסתם) אני צריך לצורך זה לדעת את המידות של ספק כוח סטנדרטי (ATX) תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  21. Started by Big_White,

http://www.directron.com זה מה שאני רוצה להזמין... http://www.directron.com/tachometer.html

• 0 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by avivlevy,

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  23. Started by 1_Nike_1,

לא משנה כיצד נראה... תנו כמה שתמצאו/תוכלו ואני כבר אבחר אחד (: תודה מראש

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  24. שמתי לב שנגיד המאוור של המעבד מתחבר יש ללוח אם עם שקע קטן כזה שמעליו כתוב CPU FAN אותו דבר גם למאוורר של הצ'יפסט -CHEST FAN שמתי לב שיש גם שקע אחד פנוי שכתוב עליו משהו כמו CHAZ FAN ושום דבר לא מחובר אליו ידוע לכם במה מדובר? כמו כן יש לי מאוור 120 מ"מ שיש לא גם יציאה קטנה כזאת שמסוגלת להיכנס ללוח אם האם ניתן להכניס אותו ליצאיה הזאת בלי שכלום יקרה?

• 2 תגובות
    • 814 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.